2022-01-25 93 浏览
荃灣掃街必備良心店去路德圍掃街 飲呢間就啱晒食完隔離啲油膩野可以飲番杯清清地潤下喉嚨🤣仲要因為好大杯兩個人share一杯勁扺飲 CP值勁高下次一定要試埋其他嘢嘢飲先!!!!🧋招牌重量級水果茶(四季春青烏龍)(微糖少冰)$45 📊7.5/10超級大杯水果茶 保守估計有一L水果茶超級足料 真係乜水果都有火龍果 菠蘿 西瓜 檸檬 芭樂 橙 百香果 蘋果….(估嘅😂)茶底唔係好濃 飲落口係好香百香果菠蘿同埋橙味店主仲好好包左支叉同埋一包酸梅粉去食入邊嘅水果但小編覺得唔加酸梅粉去食好似仲好食🤨西瓜 火龍果 菠蘿 好fresh 好清甜佢嘅微糖係小編非常鍾意 真係少少甜而又帶得出成杯嘢飲嘅味道記住要兩個人share!!!一個人可以飲成日🤣Overall🔥7.5/10會唔會再去: CP值勁高 值得去支持💛
荃灣掃街必備良心店
去路德圍掃街 飲呢間就啱晒
食完隔離啲油膩野可以飲番杯清清地潤下喉嚨🤣
仲要因為好大杯兩個人share一杯勁扺飲 CP值勁高
下次一定要試埋其他嘢嘢飲先!!!!

超級大杯水果茶 保守估計有一L
記住要兩個人share!!!一個人可以飲成日🤣

Overall🔥7.5/10
會唔會再去: CP值勁高 值得去支持💛
2021-12-31 105 浏览
位於荃灣嘅Lucy's cup賣嘅飲品好多樣化,今日小編飲咗一家三口:😸黑糖星球(大杯)$48黑糖星球其實係黑糖珍珠奶蓋,入面好足料,有好多珍珠同埋寒天凍。黑糖香濃但唔會太甜膩,味道剛剛好❣大杯真係好巨型,飲一晚都飲唔曬👍🏻😸香芋星球(中杯)$37香芋星球調得好靚呀,好有層次,芋泥令人神往~紫色應該係紫薯,將香味提高一個level!好飲過某快餐店cafe嘅紫薯系列n倍。而且啲珍珠唔硬,煙靭軟糯,高質。😸藍天白雲(小杯)$33Lucy's Cup嘅推薦!睇樣已經夠寫意,係天空嘅顏色💙其實佢係沙冰嚟,有益力多嘅味道,好清爽。而家未到好凍,大家要趁機會去打卡啦!

😸黑糖星球(大杯)$48

😸香芋星球(中杯)$37

😸藍天白雲(小杯)$33
2021-12-06 80 浏览
今日喺路德圍試咗間台式飲品店,地點好方便👍➡️ 招牌重量級水果茶 $45真係超有份量好大杯,根本兩個人share都夠🤣 水果茶好清爽,仲有熱情果幾有咬口,飲完仲可以加梅子粉食埋啲生果👍 當飯後果,飲完一啲罪惡感都冇😝➡️ 咖啡髒髒星球(M) $37見到係熱賣推介,即刻要左杯試吓先!咖啡鮮奶做個底,仲有黑糖珍珠加寒天,超多配料超豐富!原來仲有個芝士奶蓋添,$37 性價比超高😝 一開始都驚好甜,會蓋過左咖啡嘅味道。但佢個咖啡入口仲係好香濃,估唔到寒天配咖啡都幾夾喎。再加埋個芝士奶蓋好多層次,台式同西式飲品既味道,比例做得相當好😜➡️ 奶蓋炭燒烏龍 $28媽咪怕甜,所以淨係要杯炭燒烏龍加咗個芝士奶蓋☺️ 飲品店仲可以走甜,好欣賞呢個服務,因為出邊有啲係固定甜度,相對來講都係太甜。。奶蓋都打得好綿好厚,烏龍都好甘鮮,回甘嘅時候會有淡淡奶蓋嘅甜味😋
今日喺路德圍試咗間台式飲品店,地點好方便👍

➡️ 招牌重量級水果茶 $45

➡️ 咖啡髒髒星球(M) $37

見到係熱賣推介,即刻要左杯試吓先!

➡️ 奶蓋炭燒烏龍 $28

5 分钟 (外卖自取)
$40 (其他)
2021-12-06 59 浏览
最近去開荃灣見到呢間嘢飲店啲嘢飲咁大杯,非常吸引,所以決定朋友試一試😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍珍珠奶茶味道濃郁,珍珠超級煙韌,一試難忘😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍水果茶味道好新鮮,有超多水果喺入面,營養滿滿🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰芝士莓莓嘅奶蓋超級厚,而且好濃郁,莓莓飲得出係落咗好多莓整出黎,有心思😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

外卖自取
天氣開始凍,呢排真係飲少左珍奶,但行過街見到人拎著大大杯咁滋味,又有啲吊癮🤣 .呢間茶店都幾吸晴,門口大大個花架吸引人🙈野飲分大/中/細 size, 但因為價錢唔差好多,所以目測全部都擇大Size😜 大Size係勁誇張地大,大約高度係兩個iphone左右吧😄.🍴凍黑糖珍珠咖啡鮮奶 $45珍奶店有咖啡飲,本身都驚中伏,不過又幾唔錯,咖啡味濃,鮮奶味出,配埋個好QQ但唔太甜既黑糖珍珠,好飲呀。.🍴熱椰汁芋頭珍珠鮮奶 $45除左凍飲,仲有熱飲,真心覺得芋頭珍珠鮮奶係要熱既先好飲,大杯Size仍舊,飲落有粒粒芋頭蓉+珍珠,個人叫左走甜覺得岩岩好,因為本身芋頭都好甜👍🏻.🍴凍重量級 more more茶 配四季春青烏龍茶底 $45呢杯就買俾屋企人飲既,成日鍾意飲水果茶既佢都幾讚呢杯茶,勁足料多水果,加上佢本身個茶底四季春烏龍好清甜。

🍴凍黑糖珍珠咖啡鮮奶 $45

🍴熱椰汁芋頭珍珠鮮奶 $45

今天到荃灣路德圍一帶覓食,吃完午餐後經過這一間茶飲店,發現這裏的飲品又漂亮又大杯,又是值得支持的黃色良心小店,當然要光顧,好好品嚐一番!這裏的茶飲選擇不少,店內有飲品顯示屏,還將貼著各式各款的飲品圖片。看了看餐牌,考慮良久,最後決定點選「招牌重量級水果茶」,還有最特別的髒髒星球系列,「咖啡髒髒星球」和「草莓星球」。果然是良心小店,每一杯都超級大杯的!連飲管也是少見的加長版!而且內裏的材料也非常豐富。首先品嚐的是「招牌重量級水果茶」(大)(少冰)($45)。這杯水果茶可以用震撼來形容,在四種不同的茶底當中,我選擇了「四季春青烏龍」作為茶底,茶底清香而口感順滑,感覺冰涼又清新。內裏的水果種類非常豐富,有西瓜、菠蘿、石榴、火龍果、橙和檸檬等,喝的時候能吸入一些果籽和果肉,有咬口而且整杯甜到剛剛好。店家還附送了酸梅粉和一支小叉,喝光水果茶後,還可以在水果上加上酸梅粉,水果新鮮又健康,配着酸梅粉吃,酸酸甜甜的,一口接一口便把水果吃過清光。接著品嚐的是「咖啡髒髒星球」(大)(少冰)(少糖)($48)。這杯飲品由咖啡、鮮奶、芝士奶蓋、黑糖、珍珠和寒天QQ組成,咖啡味道香而提神,鮮奶和芝士奶蓋讓飲品口
今天到荃灣路德圍一帶覓食,
吃完午餐後經過這一間茶飲店,
發現這裏的飲品又漂亮又大杯,
又是值得支持的黃色良心小店,
當然要光顧,好好品嚐一番!

這裏的茶飲選擇不少,
店內有飲品顯示屏,
還將貼著各式各款的飲品圖片。

看了看餐牌,考慮良久,
最後決定點選「招牌重量級水果茶」,
還有最特別的髒髒星球系列,
「咖啡髒髒星球」和「草莓星球」。

果然是良心小店,
每一杯都超級大杯的!

連飲管也是少見的加長版!
而且內裏的材料也非常豐富。

招牌重量級水果茶
首先品嚐的是「招牌重量級水果茶」(大)(少冰)($45)。
這杯水果茶可以用震撼來形容,

在四種不同的茶底當中,
我選擇了「四季春青烏龍」作為茶底,
茶底清香而口感順滑,
感覺冰涼又清新。

內裏的水果種類非常豐富,
有西瓜、菠蘿、石榴、火龍果、橙和檸檬等,
喝的時候能吸入一些果籽和果肉,
有咬口而且整杯甜到剛剛好。

店家還附送了酸梅粉和一支小叉,
喝光水果茶後,
還可以在水果上加上酸梅粉,
水果新鮮又健康,
配着酸梅粉吃,酸酸甜甜的,
一口接一口便把水果吃過清光。

咖啡髒髒星球
這杯飲品由咖啡、鮮奶、芝士奶蓋、黑糖、珍珠和寒天QQ組成,
咖啡味道香而提神,
鮮奶和芝士奶蓋讓飲品口感更為順滑香濃。
珍珠煙煙韌韌的有咬口,
而且黑糖味道香濃。
淺啡色圓柱體形狀的寒天QQ,
帶有微微啡啡香,軟稔有彈性,
讓飲品口感更為豐富。

草莓星球
「草莓星球」(大)(少冰)(少糖)($48)。
這杯草莓星球由芝士奶蓋、鮮奶、草莓蓉、爆珠和啫喱組成,
整體味道像士多啤梨新地雪糕。

喝的時候能吸入草莓蓉,
微甜當中帶點酸,非常開胃。

飲品當中還有一顆顆圓形的士多啤梨爆珠,
用舌頭輕輕一擠壓,
就會有微酸的果汁湧出來,
香氣四溢, 十分滋味。
還有有趣的星形啫喱,
滑脫脫的讓飲品的整體口感更為特別。

這間小店無論在店內環境,
還是在飲品的份量和質素,
良心處處可見,
有機會必須要再去光顧支持!
2021-11-17
5 分钟 (外卖自取)
招牌重量級水果茶
咖啡髒髒星球
草莓星球
2021-11-16 46 浏览
喺路德圍食完豆腐花發現原來呢度有一間手搖飲品店都有d打卡位👻於是我哋就買咗三杯試吓啦😜1️⃣焦糖木糠布丁奶茶2️⃣薑橙茶3️⃣寒天紫薯拿鐵呢三杯飲品講真我哋都好滿意🥳不過我自己比較鍾意嘅會係薑橙茶😛薑味突出得來又唔會過辣🥰當中有帶啲清甜嘅香橙味再加埋有咬口嘅寒天QQ🤩同埋飲茶始終感覺冇咁肥所以最推薦嘅會係呢杯🥰 焦糖木糠布丁奶茶嘅奶蓋真係咬到木糠布丁嗰啲木糠😍令到個奶蓋多咗一份香味😋紫薯迷就一定要試吓呢個紫薯拿鐵啦😜牛奶香滑又唔會搶咗個紫薯味而且都會飲到紫薯粒粒㗎😙

1️⃣焦糖木糠布丁奶茶
2️⃣薑橙茶
3️⃣寒天紫薯拿鐵

• 薑橙茶
  • 寒天紫薯拿鐵
路德圍出名多野食野飲,尼間裝修設計相比其他更有心思,粉紅色調為主,好有少女心。況且又吾係連鎖店,於是收工就試下,幫襯下小店!*紫色夢幻 (M $28)*尼一杯既樣真係名副其實既紫色夢幻!其實佢係蝶豆花蜜再加菠蘿汁,所以會見到黃紫既漸變色,感覺真係好夢幻。味道方面,菠蘿汁飲落好新鮮好fresh。甜度方面,因為佢用蝶豆花蜜,飲落更滋潤,比起糖漿好好多!*焦糖布甸鮮奶 (M $32)*外相一樣吸引,杯面用左焦糖做虎紋裝飾。尼一款飲品可以揀配奶茶或者鮮奶,店長推介鮮奶比我地,因為鮮奶係用明治牛奶調製!所以味道方面,鮮奶奶香味濃都,配埋焦糖,更加帶出鮮奶既奶香。而布甸係佢地自家整既,口感非常嫩滑,散發一陣陣蛋香味,同牛奶合襯!*朱古力星球 (L $48)*佢地有一系列既飲品係星球系列,每一款都有好多種配料。見尼一系列產品咁特別,就叫左杯朱古力星球試下,入面有芝士奶蓋,朱古力奶,珍珠同寒天QQ。外觀方面真係做到"髒髒" 的效果。芝士奶蓋做得好出色,奶味比重多啲,味道微甜帶有芝士鹹香,口感綿密,完全提升朱古力奶既口感層次。珍珠同寒天QQ都好夠煙韌,口感豐富。總括而言,尼間不論裝修設計定係飲品製作,都

*紫色夢幻 (M $28)*

*焦糖布甸鮮奶 (M $32)*

*朱古力星球 (L $48)*

總括而言,尼間不論裝修設計定係飲品製作,都非常有心思同創意。好多款飲品都好特別,其他飲品店比較少見,而且份量又比到足!好值得再幫襯!
2021-11-14 205 浏览
-𝙇𝙪𝙘𝙮'𝙨 𝘾𝙪𝙥 🥤識林芝蓮真人既都應該會知只要一出街就會拎住杯野飲平時蜂蜜綠茶就飲得多突然今日想試下唔同野 就同朋友試新野!🥤招牌重量級水果茶 - 四季春青烏龍茶底($45)招牌野就緊係要試一試水果茶材料十分足料 咩水果都有有菠蘿 西瓜 火龍果 檸檬 橙 百香果etc水果總類太多 數都數唔晒🍍🍋🍊揀左四季春青烏龍茶底🍵加配咁多種唔同水果既香味同甜味一入口 百感交集 啖啖果肉份量超級大杯 仲有途人經過都問我影緊呢杯係咩黎 就知佢有幾吸引啦~🥤桃桃more more茶($30)一向對桃味飲品情有獨鍾見到有桃味茶就好自動咁揀左打開個飲品蓋已經聞到陣陣桃味飲落去有一陣清香既桃味🍑啖啖桃肉 又甜又香又好味茶底唔算好濃 同桃肉既甜岩岩好match返呢個係細size 但完全唔會覺得果肉份量少絕對係良心店家💛🥤紫芋星球($32)舖頭有一個星球系列 好奇地叫咗杯紫芋味拎到手發現做得好靚 好似星球既紋理啱曬大家打卡 除咗個樣 味道都100分!配料十分豐富 珍珠 芋蓉 紫薯 寒天 仲有奶蓋雖然呢杯冇係個menu有👍🏿係隔離 但係都值得一試整體黎講 呢個係有良心高質茶飲真心好值得去支持🤗✨
𝙇𝙪𝙘𝙮'𝙨 𝘾𝙪𝙥 🥤

識林芝蓮真人既都應該會知
只要一出街就會拎住杯野飲
平時蜂蜜綠茶就飲得多
突然今日想試下唔同野 就同朋友試新野!

🥤招牌重量級水果茶 - 四季春青烏龍茶底($45)
招牌野就緊係要試一試
水果茶材料十分足料 咩水果都有
有菠蘿 西瓜 火龍果 檸檬 橙 百香果etc
水果總類太多 數都數唔晒🍍🍋🍊
揀左四季春青烏龍茶底🍵
加配咁多種唔同水果既香味同甜味
一入口 百感交集 啖啖果肉
份量超級大杯 仲有途人經過都問我
影緊呢杯係咩黎 就知佢有幾吸引啦~

🥤桃桃more more茶($30)
一向對桃味飲品情有獨鍾
見到有桃味茶就好自動咁揀左
打開個飲品蓋已經聞到陣陣桃味
飲落去有一陣清香既桃味🍑
啖啖桃肉 又甜又香又好味
茶底唔算好濃 同桃肉既甜岩岩好match返
呢個係細size 但完全唔會覺得果肉份量少
絕對係良心店家💛

🥤紫芋星球($32)
舖頭有一個星球系列 好奇地叫咗杯紫芋味
拎到手發現做得好靚 好似星球既紋理
啱曬大家打卡 除咗個樣 味道都100分!
配料十分豐富 珍珠 芋蓉 紫薯 寒天 仲有奶蓋
雖然呢杯冇係個menu有👍🏿係隔離 但係都值得一試

整體黎講 呢個係有良心高質茶飲
真心好值得去支持🤗✨

2021-11-13
$53.5 (下午茶)
  • 招牌重量級水果茶
2021-11-11 43 浏览
【荃灣掃街打卡星球飲料 爆料水果more more茶】今日想share一間喺公司附近,我同同事成日會嗌tea嘅飲品舖,幾乎每一位同事都大贊呢度嘅水果more more茶幾好飲,而且種類繁多,特別叫多左杯招牌椰子奶蓋嘅芒果茶,加埋另一招牌星球系列🥰而且呢度嘅中杯幾乎等於出面其他店嘅大杯,呢度嘅大杯就已經係特大杯!!所以都幾抵飲的🙌🏻檸檬more more茶 $25酸酸甜甜咁,作為下午茶黎講啱晒,解一解lunch嘅飽肚感,而且肉眼可見檸檬切片,下次會想叫杯巨蜂飲,聽聞好多果肉😳草莓星球 $37同樣微甜微酸咁,用草莓醬畫杯邊,形成星雲feel,打卡一流,唔使加料嘅情況下呢杯已經有爆珠+啫喱,仲要係星形,襯返個名😂芒果星球 $37呢杯芒果蓉最多,同樣都有爆珠同啫喱,而且仲用上椰子奶蓋,每一啖都多左一分椰香味道,不錯好飲而且好飽
【荃灣掃街打卡星球飲料 爆料水果more more茶】

檸檬more more茶 $25

草莓星球 $37

芒果星球 $37
荃灣路德圍一向有各式各樣的 掃街 小食和飲品店 經過呢間 粉紅色的 少女風小店吸引著, 望下佢啲飲品款式都好多元化, 店舖前還見到 很多新鮮生果, 加上店員主動打招呼, 所以就決定一試啦!除了有大受歡迎的珍珠奶茶系列外還有生果茶,更加有最適合秋冬之選的養生系列,而且大部分飲品都有冷熱之選。熱蜂蜜柚子茶足料,即沖即飲,沒有另外加糖,非常清新健康熱桂花烏龍奶茶 桂花粒的清香提升咗烏龍茶的茶味, 奶茶的濃度恰到好處, 沒有蓋過茶味,所以呢杯飲品完全飲到三種層次.熱珍珠白桃烏龍奶茶朋友飲呢杯, 同樣都是烏龍奶茶, 白桃味唔算突出 加左珍珠, 細細粒 可以一邊飲一邊食到珍珠。
荃灣路德圍一向有各式各樣的 掃街 小食和飲品店

熱蜂蜜柚子茶
足料,即沖即飲,沒有另外加糖,非常清新健康

熱桂花烏龍奶茶

熱珍珠白桃烏龍奶茶

下午茶
2021-11-07 42 浏览
Lucy's Cup 荃灣同朋友喺荃灣食完飯就諗住買嘢飲去欣澳坐下💞💞😎經過路德圍見到呢間新開嘅Lucy's Cup,就去試下🍉🍎🍊🍌三個人嗌咗三杯野飲🍹🍹🍹水果茶揀咗茉香綠茶做茶底,超大杯!好鮮!仲可以叫走甜!🤣店主仲好貼心咁比咗個梅子粉同叉我,飲完仲可以加埋梅仔粉食曬啲生果!🤣🍎🍊🍉芒果星球轉咗做芝士奶蓋同鮮奶,飲落去好重芒果味!又唔會太甜,飲落去仲有啲爆爆珠珠!有多重口感😋😋四季春烏龍茶清清地,好解渴!
Lucy's Cup 荃灣

三個人嗌咗三杯野飲🍹🍹🍹

水果茶

芒果星球

四季春烏龍茶
清清地,好解渴!

今日同朋友行去荃灣,比呢一間粉紅色飲品鋪頭吸引到,即刻買返三杯試下先。1. 草莓星球(半甜少冰)賣相超靚,啱晒少女心。裏面有粒粒士多啤梨蓉、爆珠、啫喱,加上芝士奶蓋,入口好順滑,記住飲用之前先攪拌啊!2. 奶茶星球(半甜少冰)茶味都幾香濃,奶茶滿滿都係料,有珍珠同寒天,雙重口感,個人覺得半甜就啱啱好。3. 椰汁芋頭珍珠鮮奶最後點左一杯熱飲,諗住返屋企當甜品食都得。椰汁非常香,芋頭已經煮到綿綿嘅一細塊,入口即溶添!(對比起啱啱個杯凍飲,呢杯珍珠比較淋身,更有煙煙韌靭嘅口感)行過不妨去試吓啦,仲有三個size俾你揀添!

1. 草莓星球(半甜少冰)

2. 奶茶星球(半甜少冰)

3. 椰汁芋頭珍珠鮮奶

行過不妨去試吓啦,仲有三個size俾你揀添!
  • 草莓星球
2021-10-30 38 浏览
今日經過荃灣路德圍有間手搖飲品店好似幾吸引咁, 於是就買左幾杯同朋友開心Share, 唔好睇佢細細間其實提供多款唔同嘅飲品, 例如有重量級水果茶, 奶茶系列, 桂花系列, 仲有沙冰, 芝士, 奶蓋, 咖啡等等, 真係無選擇困難症都搞唔掂🤣 外面仲有應援產品同相可以影相打卡!🌟藍天白雲E杯其實係益力多乳酸沙冰, 藍白色嘅沙冰打卡一流, 味道酸酸甜甜好解渴!🌟檸檬蜂蜜綠茶檸檬味幾清新, 帶微微蜂蜜甜味, 飲落清清地, 味道唔錯🌟招牌重量級水果茶水果茶嘅茶底揀左四季春清烏龍, 入面裝滿水果片, 杯身仲插住左枝叉, 方便食用入面嘅水果, 相當貼心! 飲落好重果香味, 味道清新, 甜度適中!

🌟藍天白雲

🌟檸檬蜂蜜綠茶
檸檬味幾清新, 帶微微蜂蜜甜味, 飲落清清地, 味道唔錯

🌟招牌重量級水果茶
2021-10-28
10 分钟 (外卖自取)
其他
2021-10-29 28 浏览
行行吓好口渴,嚟路德圍見到呢間粉紅色少女風格裝修嘅台式飲品店,就買返杯嚟試吓先!飲品款式選擇好多,有水果more more茶系列、奶蓋系列、芝芝/沙冰系列、幻彩星雲系列、星球系列等等,好多款睇落色彩繽紛!簡直令人眼花撩亂~我有選擇困難症,唯有叫店員介紹睇吓有咩好飲,店員好有耐性,逐個系列同我解釋係啲咩嚟嘅。菠蘿芒果more more茶$35消暑解渴之選,清爽嘅茶底配搭左菠蘿同埋芒果味果粒,飲落好有口感,最緊要就係好解渴!焦糖布甸鮮奶$32一飲落去散發住淡淡的焦糖味,配搭鮮奶飲落好順滑,布甸增加左層次感~蜂蜜柚子茶$25同行朋友揀咗呢一杯,清爽滋潤又唔會太甜。全部飲品都有分為大中小三個大細可供選擇,大杯真係超級大杯㗎!!

菠蘿芒果more more茶$35

焦糖布甸鮮奶$32

蜂蜜柚子茶$25
同行朋友揀咗呢一杯,清爽滋潤又唔會太甜。