2022-07-21 77 浏览
老豆生日,當然要準備生日蛋糕同老豆慶祝🎉我就揀左爸爸最愛的🥭芒果拿破崙(6吋-$328) .拿破崙蛋糕🎂重有多款口味選擇,包括:芒果/宇治抹茶/黑芝麻/ 朱古力士多啤梨/鮮果。.蛋糕賣相好精緻,酥皮夠鬆脆又富層次感,食落充滿牛油香。酥皮之間夾住的✨自家製芒果茸秘製吉士醬和✨原味大溪地雲呢拿吉士醬都十分濃厚,而且甜度適中,芒果味好香濃之餘,重帶有含香草🌱香氣,層次豐富。蛋糕上的雜果和🥭芒果肉都好新鮮又香甜😋最重要係老豆👨🏻都表示好滿意!
外卖自取
Summer is coming! 用特色斑斕同🌈繽紛水果擁抱夏日吧❤加入多款甜酸熱帶生果粒,配上新鮮椰子蓉慕絲,輕盈滋味好驚喜!topping放滿西柚同金柚粒,無花果更係我最愛😍芒果熱情果杏脯果醬酸甜開胃,椰子cream超好味!食得出椰子粒,凍咗之後更有雪糕質感🥰斑斕蛋糕香軟,最底榛子脆脆添口感,好似食緊金莎朱古力濃~最驚喜layer一定要數椰子cream😚小清新切勿錯過!@magpie.hk📍堅尼地城 -#甜品 #堅尼地城美食 #下午茶 #生日蛋糕
Summer is coming!

最驚喜layer一定要數椰子cream😚小清新切勿錯過!

@magpie.hk
📍堅尼地城

#甜品 #堅尼地城美食 #下午茶 #生日蛋糕
2022-06-28 104 浏览
上網搵到呢間蛋糕店資料,望見啲蛋糕好特別又整得靚,於是訂咗兩個蛋糕慶祝生日會🎉🎊👏🏻抵讚位:一收手已經嘩咗一聲,tiffany blue蛋糕盒好靚🤩打開睇,蛋糕刀叉同蠟燭超高quality,喺鐵質地呀!!!有齊鐵刀、鐵叉、蠟燭同冰片塊,睇得出店家勁揼本🤭🙉 另外,蛋糕有驚喜,同埋價錢性價比高👍🎂蛋糕俾分區:1.  Summer Day🍰望上去勁多生果,啲顏色配得勁夢幻,食落去好清新✨,香甜不腻,唔喺好甜感覺岩岩好,好有夏日感feel🥰 味道和賣相都十分吸引。💸價錢:$548 (8寸size)✨好味·到指數:5/5❤️❤️❤️❤️❤️2. Chocolate Mousse Cake 🍰首先一打開個蛋糕外型喺好好靚,中間個朱古力裝飾勁吸晴✨食落濃濃嘅朱古力混合香橙味道,配搭得好好食,有口感🥰💸價錢:$428(7寸size)✨好味·到指數:4/5❤️❤️❤️❤️3.招牌蝴蝶酥🥠一打開個袋已經聞到勁香嘅牛油香氣味道,咬落口勁脆勁酥化🤩🤩,勁易入口,同出面食開啲蝴蝶酥口感好唔同😋😋。一啲都唔似擺咗好耐,食得出係新鮮整出嚟😍大讚!!!💸價錢:$78✨好味·到指數:5/5❤️❤️❤️❤️❤️

🎂蛋糕俾分區:

1.  Summer Day🍰
💸價錢:$548 (8寸size)
✨好味·到指數:5/5❤️❤️❤️❤️❤️

2. Chocolate Mousse Cake 🍰
💸價錢:$428(7寸size)
✨好味·到指數:4/5❤️❤️❤️❤️

外卖送餐
Chocolate Mousse Cake
招牌蝴蝶酥
  • Summer Day
之前去過呢間喺西環嘅餐廳食晚飯,適逢店的綠茶拿破崙 & Eclair/閃電泡芙新鮮出爐,我咁為食當然率先食咗啦,真係幾好食!自己就嚟生日,網上見佢哋有個新款蛋糕好靚,即刻訂返個做b-day cake預先賀一賀自己> 蛋糕個名叫"Summer Day"、外形充滿夏日亞熱帶風情色彩亮麗;上層白色係幼滑輕盈嘅椰子慕絲,裡面仲有椰絲增添口感;下一層橙色的是酸酸甜甜熱情果/芒果醬,夾雜著提子乾、椰棗和杏脯等;第三層綠色的是斑蘭蛋糕味道清香、質感幾鬆軟;餅底係crispy嘅朱古力榛子脆脆。口感層次同味道係幾豐富,清新又和諧,甜中有果酸去平衡整體味道,未曾食過呢個組合好有新鮮感、比人一種煥然一新嘅感覺!蛋糕面用上無花果、金柚、柚子、芒果和薄荷葉等做裝飾,絕對營造到100%盛夏感!嚟緊生日正日我要訂芒果拿破崙同Opera cake喺屋企開birthday party!*店舖提供不銹鋼切餅刀和叉仔,呢點又幾貼心

*店舖提供不銹鋼切餅刀和叉仔,呢點又幾貼心

庆祝纪念
生日
2022-06-26 130 浏览
之前去左堅尼地城既🍸Chill & Grill 食西餐🍽️🍴,知道佢哋創立左烘焙品牌Magpie🎂🍰就買左一個全家都喜歡既🏖️Summer day蛋糕分享。6吋大既方形蛋糕,裝在湖水綠既紙盒內,好精緻。仲有埋蠟燭,同埋刻有品牌名字既餐具😍😍非常細心💖Summer Day好適合☀️🌞炎炎夏日,口味清新,選用了7種酸酸甜甜嘅熱帶生果:🥭芒果🥥椰子🌟熱情果🌟杏脯🌟西柚✨金柚✨無花果層次感豐富,蛋糕面用水果裝飾🍊。之後係新鮮椰子蓉輕型慕絲,椰子味超濃郁。💯低層係翠綠色既斑蘭蛋糕,而2層之間係清新香甜既芒果熱情果杏脯果醬😍😋蛋糕底係榛子脆脆,蛋糕味道多樣,色彩繽紛🌈,大人細路都大讚🤩

🥭芒果🥥椰子🌟熱情果🌟杏脯🌟西柚✨金柚✨無花果