2021-11-14 149 浏览
早排見到mccafe門口有呢個紙牌好夢幻好吸引📣🍠紫薯愛好者舉手🙋🏻McCafé新推出魔薯系列,忍唔住買杯打卡💜💜呢杯係⭐Mochi魔薯透明杯身可以見到紫色而且杯身有唔同層次既紫色,好靚,大人或小朋友見到都無咩抵抗力💜頂層係粒粒煙韌麻糬,入口煙韌,好咬口❤️飲入口係濃郁既3.7鮮牛乳🥛3.7鮮牛乳比一般牛奶更加香入口口感都會好D配上台灣紫薯口感,入口香濃紫薯香味,好似食緊紫薯甜品咁,飲又得,打卡又得
早排見到mccafe門口有呢個紙牌
好夢幻好吸引

📣🍠紫薯愛好者舉手🙋🏻
McCafé新推出魔薯系列,
忍唔住買杯打卡💜💜

呢杯係⭐Mochi魔薯
透明杯身可以見到紫色
而且杯身有唔同層次既紫色,
好靚,大人或小朋友見到都無咩抵抗力💜

頂層係粒粒煙韌麻糬,
入口煙韌,好咬口❤️
飲入口係濃郁既3.7鮮牛乳🥛
3.7鮮牛乳比一般牛奶更加香
入口口感都會好D

配上台灣紫薯口感,
入口香濃紫薯香味,
好似食緊紫薯甜品咁,
飲又得,打卡又得
2021-11-14 77 浏览
mccafe每幾個月就會推出新飲品。秋天就會諗起桂花香,可能都係因為黃色嘅關係哈哈McCafé新推出左個桂花Latte今次推出桂花,我本身好鍾意桂花嘅香味,咖啡我本身亦都好鍾意,所以見到mcCafe推出新咖啡口味,一於試一試。頂層有桂花同拉花,入口有咖啡香,伴隨淡淡奶香☕飲起上嚟唔係一般咖啡嘅苦澀味,亦都唔需要再加糖,本身牛奶嘅比例都幾突出,而且本身有甜味,所以都幾容易入口,即沖咖啡又香啲,鍾意飲甜野嘅人可以試吓。
mccafe每幾個月就會推出新飲品。

秋天就會諗起桂花香,
可能都係因為黃色嘅關係哈哈
McCafé新推出左個桂花Latte
今次推出桂花,
我本身好鍾意桂花嘅香味,
咖啡我本身亦都好鍾意,
所以見到mcCafe推出新咖啡口味,
一於試一試。

頂層有桂花同拉花,
入口有咖啡香,
伴隨淡淡奶香☕

飲起上嚟唔係一般咖啡嘅苦澀味,
亦都唔需要再加糖,
本身牛奶嘅比例都幾突出,而且本身有甜味,
所以都幾容易入口,
即沖咖啡又香啲,鍾意飲甜野嘅人可以試吓。
2021-09-19 138 浏览
McDonald's McCafé魔薯系列新品「Mochi魔薯」,紫薯控絕對不能錯過!用台灣紫薯製成嘅粉紫色魔薯加上3.7鮮牛乳、麻糬同鮮忌廉,層次台3豐富,口感香甜綿密細滑嘅紫薯味又帶點奶香,煙韌麻糬,味道香濃實在絕配,而且甜而不膩,喺飲得到嘅甜品。粉紫色,少女心爆棚,令人一見傾心,打卡一流!

• Mochi魔薯
🤩Good morning... 123 say Cheese 📸一早起身當然要食個靚早餐飲番杯提神啡☕️想平靚正得黎又冇咁有罪疚感💁🏼‍♀️首選McCafé 🍔🌯菠蘿雞肉芝味捲醬汁用上Pizza千島風味醬🍕雞肉同菠蘿粒份量好足🍍重點係有Double 份量嘅拉絲Cheese🧀☕️套餐跟一杯啡個人好怕苦,飲咖啡一定要跟奶🍼咖啡師同我講原來McCafé咖啡升級選用3.7鮮牛奶,唔怪得知飲落更加順滑香濃😂總括而言係平民價高享受😏📍@mccafe.hk🛒$35up per set @mccafe.hk#mccafehk#mccafe#芝味#菠蘿雞肉芝味捲#hkcoffeeshop#hkcafe#hkcafe#cheesy

一早起身當然要食個靚早餐飲番杯提神啡☕️
想平靚正得黎又冇咁有罪疚感💁🏼‍♀️首選McCafé 🍔

🌯菠蘿雞肉芝味捲

☕️套餐跟一杯啡

總括而言係平民價高享受😏

📍@mccafe.hk
🛒$35up per set
McCafé新推出全新亞洲風味美食「菠蘿雞肉芝味捲」,早上11時前有得供應喇❣️菠蘿雞肉芝味捲🍍🐔🧀🌮嘅香烤雞腿肉香辣辣,肉嫩多汁,配上清甜嘅菠蘿,再加埋多成倍嘅香濃芝士,有拉絲效果,加上烘烤嘅餅皮同酸甜番茄醬,非常「芝」味。意式咖啡用上柔滑嘅3.7牛乳,造出綿密嘅奶泡,配搭香醇咖啡,絕對喺美味嘅享受。#McCafé #morning #metime #hkfoodshare #hkfoodielife #hkfoodgram #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodig #hkeat

2021-05-01 128 浏览
Yummy Vegetarian Pizza!McCafé新出新餐肉系列,又多一樣環保之選💓鋪上香濃芝士,咬落披薩餅底,搭配更加新奇好味😍厚切嘅新餐肉食落更加有口感,搭配埋清新洋蔥同番茄醬,lunch time都可以更滿足😉新餐肉,更環保,純素植物製成,對環境都好啲~🥬
Yummy Vegetarian Pizza!

McCafé新出新餐肉系列,又多一樣環保之選💓
鋪上香濃芝士,咬落披薩餅底,搭配更加新奇好味😍

厚切嘅新餐肉食落更加有口感,
搭配埋清新洋蔥同番茄醬,lunch time都可以更滿足😉

新餐肉,更環保,純素植物製成,對環境都好啲~🥬
2021-02-06 249 浏览
前幾天早了起床就繞去吃個早餐,最近都習慣了要配熱飲...果然是年紀大了😑(?)🔸豬柳蛋漢堡🍔☕豬柳蛋漢堡 + 熱蜜糖。玫瑰鮮奶咖啡,看到有新飲料當然試,點套餐+$5就可以轉飲這個加了100%台灣百花蜜的Latte,灑幾片玫瑰花chill一點🤣🏡香港全線McCafé

🔸豬柳蛋漢堡🍔☕

🏡香港全線McCafé
【 #花漾早餐 】玫塊、蜜糖、鮮奶、咖啡.....整個組合都係 「賣飛佛」, 心動不如行動仲等咩即刻去試下啦~McCafé 全新蜜糖 · 玫瑰系列,選用100%台灣百花蜜,花香、蜜香、奶香同咖啡香互相融合,片片玫瑰花瓣喺面層奶泡上蕩漾,啖啖咖啡香甜幼滑,飲到蜜糖清甜、玫瑰嘅芳香,配埋新餐肉蛋沙律意式飽,完美早餐 perfect match,為自己朝早打打氣,食飽飽再投入工作!@Mcdonalds#mccafe #mccafehk #honeyrose #latte #蜜糖玫瑰鮮奶咖啡 #蜜糖玫瑰朱古力 #台灣百花蜜
【 #花漾早餐 】

玫塊、蜜糖、鮮奶、咖啡.....
整個組合都係 「賣飛佛」, 心動不如行動
仲等咩即刻去試下啦~

啖啖咖啡香甜幼滑,飲到蜜糖清甜、玫瑰嘅芳香,
為自己朝早打打氣,食飽飽再投入工作!

@Mcdonalds

2021-01-31
  • 蜜糖玫瑰鮮奶咖啡
2021-01-06 197 浏览
Mc cafe既飲品一向唔錯,而我就最鍾意飲佢地既抺茶豆奶。.豆奶入口順滑又香,而且有濃濃既抺茶味, 熱飲係最佳之選。.千層蛋糕甜而不膩,佢既cream好綿滑, 每一層皮既薄度剛剛好唔會過厚,仲有粒粒甜蜜既紅豆,令到成件蛋糕口感層次好豐富。.✨紅豆抺茶千層蛋糕✨熱抹茶豆奶.🏠 Mc cafe🛤️ 尖沙咀梳士巴利道星光行地庫📍 港鐵尖沙咀/尖東站L6出口-----
豆奶入口順滑又香,而且有濃濃既抺茶味, 熱飲係最佳之選。
✨紅豆抺茶千層蛋糕
✨熱抹茶豆奶
🏠 Mc cafe
🛤️ 尖沙咀梳士巴利道星光行地庫
📍 港鐵尖沙咀/尖東站L6出口

-----
2020-11-16 172 浏览
早餐食咩好?唔想食得咁heavy 不如黎個green day 最近見McCafé 同green monday 聯乘出左個厚切Omnipork 新餐肉系列!今次叫左個新餐肉蛋沙律意包試吓,無論味道同口感都同真午餐肉好似,不過同真午餐肉比,熱量及總脂肪都低40%,加埋杯意式鮮奶咖啡,真正good morning
早餐食咩好?
唔想食得咁heavy 不如黎個green day
最近見McCafé 同green monday 聯乘
出左個厚切Omnipork 新餐肉系列!
今次叫左個新餐肉蛋沙律意包試吓,
2020-10-22 154 浏览
為食豬又到3點3下午茶時間!緊係要坐低,飲啖茶,食件cake🍰今次唔係靚靚酒店食Tea ,而係去咗McCafe試吓新出嘅沖繩黑糖珍珠奶茶&伯爵茶蛋糕。珍珠奶茶茶底係100% 錫蘭茶葉沖泡🍃加上沖繩嘅黑糖,黑糖味足之餘,珍珠又夠煙韌🖤 仲有得坐低慢慢嘆,高CP值!✨而伯爵茶蛋糕,第一啖已經有好香濃嘅伯爵茶味,蛋糕質地好鬆軟,加上表面嘅忌廉,甜度剛好🤤仲唔係你嘅新perfect tea combo👌🏻
為食豬又到3點3下午茶時間!
緊係要坐低,飲啖茶,食件cake🍰

珍珠奶茶茶底係100% 錫蘭茶葉沖泡🍃

仲唔係你嘅新perfect tea combo👌🏻

• 沖繩黑糖珍珠奶茶&伯爵茶蛋糕
2020-10-18 93 浏览
今日天氣好熱牙最適合就係嘆番杯冰涷雪糕咁岩見到新推出左呂宋芒果系列一向鍾意芒果既我就即刻買番杯試下啦雪糕本身係芒果味再加上濃濃既芒果醬消暑一流牙仲要做緊優惠,5蚊就有交易啦
今日天氣好熱牙

雪糕本身係芒果味再加上濃濃既芒果醬
消暑一流牙

仲要做緊優惠,5蚊就有交易啦

2020-10-14 104 浏览
有無人諗過去麥當勞食素?最近麥當勞就推出左omnipork「新餐肉」系列,而「新餐肉」其實係純素,用上大豆、紅菜頭等嘅素食材料製造,比起肉類更健康。不過麥當勞主要提供「新餐肉」早餐。如果想係午餐到晚飯時間食的話,就要去McCafe la~「新餐肉」蛋沙律意式包🥪今次都係我第一次食「新餐肉」,食落又真係同普通餐肉一樣😂 不過,佢地切件餐肉切得比較碎,同display嘅相,有大大件厚切餐肉有啲出入🤧不過整體黎講都唔錯嘅👍🏻而家go green又易左,真係諗唔到藉口唔go green 💚

「新餐肉」蛋沙律意式包🥪

而家go green又易左,
真係諗唔到藉口唔go green 💚
「新餐肉」蛋沙律意式包
「新餐肉」蛋沙律意式包
2019-09-03 533 浏览
麥當勞最近新出嘅芝士奶蓋系列,我當然要試下啦! 一共有六款我飲咗其中三杯: 芝士奶蓋四季春、芝士奶蓋芒芒、芝士奶蓋岩鹽焦糖咖啡  綠茶清香, 芒果味好出 ,咖啡味香濃!值得嘗試!
麥當勞最近新出嘅芝士奶蓋系列,我當然要試下啦!
一共有六款我飲咗其中三杯:
芝士奶蓋四季春、芝士奶蓋芒芒、芝士奶蓋岩鹽焦糖咖啡
綠茶清香, 芒果味好出 ,咖啡味香濃!值得嘗試!

2019-08-31 198 浏览
<奶蓋菠蘿 $0>話說大食妹一路都有用開某Apps,前幾日朋友仔share可以免費換麥當勞新出嘅飲品奶蓋菠蘿,大食妹經過麥當勞即刻諗起呢件事就入咗去換Lunch時間入去未算太多人,10分鐘輕鬆換咗杯奶蓋菠蘿一飲隻味有啲似雜果賓治,上面嘅奶蓋同台式飲品嘅奶蓋唔係好一樣,似奶泡好D,不過都幾好飲嘢飲嘅份量唔係太多,始終係免費嘢不過食完飯排一陣隊就有杯免費嘢飲,真係好開心其實幾好飲嘅下次就算要比錢,間唔中都會飲下

<奶蓋菠蘿 $0>

Lunch時間入去未算太多人,10分鐘輕鬆換咗杯奶蓋菠蘿

嘢飲嘅份量唔係太多,始終係免費嘢

不過食完飯排一陣隊就有杯免費嘢飲,真係好開心

其實幾好飲嘅下次就算要比錢,間唔中都會飲下

用餐优惠
優惠券