2024-01-30 73 浏览
踏入這家咖啡廳,我實不客氣地一試三款抹茶甜品!首先是抹茶朱古力OREO特飲,經典嘅奧利奧碎碎配合上香滑嘅抹茶,攪得我飲一口就停不了口,冰涼又解渴,真係幾正!然後,紅豆抹茶撻就真係一絕,外層火辣辣,流心抹茶入口即溶,跟住紅豆嘅甜香彈牙感,一啖撻似過山車,口感層次分明,起伏跌宕。對咗,仲有紅豆抹茶層層疊🍰,呢塊蛋糕可謂心思巧妙,每層間隔嘅紅豆粒,添增咗多啲嚼勁,而上面嘅抹茶粉,就喺口中輕輕釋放出茶味,整體諗起都心思思。口感和味道係齊齊在息息相關嗰陣緊扣住,整個人都幾享受。這家店試嘅美食,感覺上簡單但層次豐富;不是那種舌尖上嘅浮華,而係真材實料嘅好滋味。從顏色到質感,每樣嘢都準備得好有心,想食埋全部菜單都不止一次,好多心機啊!🌟🌟🌟

2023-10-24 57 浏览
100%安格斯牛肉,入口充滿牛滋味而且再配白芝士同車打芝士,又夠芝味夾埋茄汁、酸青瓜,酸酸地好開胃新鮮洋蔥 好香甜,冇草青味,又爽脆哩次配法式甜飽,口感唔錯奶茶算唔錯,有茶味想健康d,轉粟米杯,但冇乜甜粟米味anyway,$38 真係超值!
100%安格斯牛肉,入口充滿牛滋味
而且再配白芝士同車打芝士,又夠芝味
夾埋茄汁、酸青瓜,酸酸地好開胃
新鮮洋蔥 好香甜,冇草青味,又爽脆
哩次配法式甜飽,口感唔錯

奶茶算唔錯,有茶味
想健康d,轉粟米杯,但冇乜甜粟米味

anyway,$38 真係超值!

用餐时段
不嬲都好鍾意去McCafe飲嘢 但叫開咖啡 平時d咖啡都唔錯 見佢新出左杯芒果沙冰即刻去試吓 感覺冇乜特別 全部用芒果糖漿打出嚟嘅感覺 都幾甜 飲完仲再order多一杯嘢飲解渴添..
2022-11-19 308 浏览
推薦指數 2/5Mc Cafe 新推出既麻糬黑芝麻鮮奶聽落幾吸引 黑芝麻同麻糬亦都正中我範 二話不說就決定買尼試吓外賣的話 佢嘅麻糬會分開另上因為佢只有幼飲管嘅關係 所以亦都會俾埋匙羹用尼食麻糬 所以留意番如果你係想買嘢飲邊行邊飲嘅話 呢杯就唔係好方便啦 而且飲飲吓可能會俾啲麻糬塞住管口芝麻份量比我想像之中少 搞混咗之後 黑芝麻味唔算香濃 係好普通嘅感覺 甜度適中 至於麻糬就煙煙韌韌係好食既依家出面有太多唔同嘅選擇 呢個有啲失望 我諗我唔會再叫呢個喇
推薦指數 2/5
Mc Cafe 新推出既麻糬黑芝麻鮮奶

外賣的話 佢嘅麻糬會分開另上

2022-11-17 106 浏览
黑芝麻奶,本身好有營養,但個人驚大甜,所以選擇了走甜,不知是否因為我要走甜,而芝麻粉內會有糖,所以就比少咗芝麻粉,但就變咗無芝麻味既奶水,所以系比較有少少失望咗
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2022-10-25 124 浏览
McCafé 新出左好靚靚夢幻紫色嘅「Mochi魔薯」,又可以打卡又呃到Like😍😍,仲要好好飲添!!新品係用來自台灣紫薯製成,配合左香濃嘅3.7鮮牛乳,加埋麻糬同埋鮮忌廉。「Mochi魔薯」粉紫色嘅外形加上香甜綿密細滑口感,配埋一齊飲味道好夾!呢杯飲品仲好適合打卡添😘😘入面仲有我最鍾意嘅麻糬,煙煙韌韌,甜甜地,真係好好味😋😋😋如果有得加多啲麻糬就好啦,呢杯簡直係飲得到嘅甜品呀❤️期間限定㗎,大家都快啲試下啦。

外卖自取
🌹春天嚟啦😍又到左百花盛開既季節,McCafé新出左蜜糖玫瑰鮮奶咖啡,岩晒春天飲啦😋全新蜜糖玫瑰鮮奶咖啡,面層灑咗玫瑰乾花瓣,配上蜜糖點綴,聞落已經有淡淡嘅玫瑰花香,飲落去有玫瑰花香加埋咖啡,真係好特別,令我諗起同老公拍拖果陣既甜蜜時光🥰🥰件蛋糕蜂蜜蛋糕,食落唔會超級甜,而且個底有小小脆脆,口感好豐富,配埋一齊食都幾好味。加埋個玫瑰咖啡真係好夾😍一啖蛋糕一啖玫瑰咖啡,好快就食晒啦🤣🌹呢個係期間限定㗎

🌹呢個係期間限定㗎
2022-10-19 49 浏览
🌲Ho Ho Ho~今個聖誕你諗住點過呢?我就會同屋企人過一個暖笠笠嘅聖誕啦🥰 你又知唔知McCafé出咗冬日限定嘅麥提莎特飲😍?我最鍾意冬日限定嘅熱朱古力特飲🤤飲品上面有一個好Q嘅聖誕老人圖案,加埋好可愛嘅鹿仔杯套,真係好有聖誕氣氛呀🤣用嚟打卡就啱晒啦!我會先整碎啲麥提莎再加入朱古力入面一齊飲,濃滑嘅朱古力加埋脆脆嘅麥提莎,真係好夾好好味😋!再食埋麥提莎脆脆朱古力蛋糕,成件事真係好sweet 呀🤤🤤大家都快啲試下,一齊Warm住過一個暖笠笠嘅Sweet-mas 啦! 🎁💕@mccafe.hk#McCafe #McCafeHK #王圓圓 #圓圓媽媽

#McCafe #McCafeHK
#王圓圓 #圓圓媽媽
外卖自取
秋天來啦😍又到左桂花盛開既季節,McCafé新出左桂花鮮奶咖啡,岩晒秋天飲啦😋全新「桂花鮮奶咖啡系列」提供凍、熱飲選擇,以來自埃塞俄比亞等地的精品咖啡豆,搭配 3.7鮮牛乳和帶有淡雅清新香氣的桂花糖漿製成,並以桂花花瓣作點綴,用來打卡就岩晒啦❤️❤️呢杯咖啡聞落好香桂花味,令我諗起同老公以前拍拖嘅甜蜜畫面😚而淡淡嘅桂花味加埋濃滑嘅鮮奶,咖啡飲落唔會太甜,真係好好味呀😋大家都快啲試下啦💕#McCafe #McCafeHK@mccafe.hk#王圓圓 圓圓媽媽

#McCafe #McCafeHK

#王圓圓 圓圓媽媽
2022-07-06 228 浏览
最近下午茶時間都鍾意食Mccafe,一杯咖啡再加個包,份量岩岩好。新城市廣場呢間麥當勞長期都多人,所以都係選擇外賣。午後combo,菠蘿雞肉芝士薄餅$39+$3轉凍美式咖啡。老實講,薄餅外形唔算討好。外皮有啲燶。菠蘿份量都算合理。但啲雞肉質感好奇怪。食落唔似食緊雞肉。而且又燶又乾。唔太知自己食緊乜。$42價錢,下午茶嚟講唔算平但而家呢個時勢嚟講都可以。但其實質素可以好返少少。畢竟啲肉都真係唔太好食。

2022-05-27 164 浏览
等緊見客前諗住快食過早餐, 點左COFFEE 同呢個煙肉芝士多士, 早上MCCAFE人山人海, 且配餐速度非常慢, 足足等了差不多15分鐘, 同樣時間絕對足夠係茶記煮個公仔面, 環境還算可以。其實而家快餐店的配餐服務速度都有待改善, 人少既時候都唔見得快, 人多既仲閒閒地等成15分鐘以上食物水平就一般, 芝士好多, 但芝士味唔濃, 有D後悔不如認認真真食返老麥既傳統早晨早餐, ANY肥, 一年食一次都算係咁, 唔好咁高期望COFFEE 也一般, 可能因為等得太耐影響左心情, 連帶對食物既EXPECTAION 都相對要求苛刻了。如果諗住食快餐既人士, 建議真係唔好考慮快餐店了

如果諗住食快餐既人士, 建議真係唔好考慮快餐店了
煙肉芝士多士
2022-05-27
等候时间
15 分钟 (堂食)
$50 (早餐)
2022-05-18 96 浏览
天氣轉凍 ❄️ 終於開始有聖誕氣氛喇 🎄McCafé冬日限定嘅熱果仁朱古力咖啡特飲都有新裝 ☕ 雪花圖案加埋鹿仔杯套,再送多包麥提莎俾你自由發揮。Malteser 係我古力龍虎榜頭幾位,好鍾意佢嗰種特別嘅麥味 🤤 將佢壓碎倒入mocha增加口感都幾match ,令 "Sweet-mas" 甜上加甜 🥰
天氣轉凍 ❄️ 終於開始有聖誕氣氛喇 🎄

2022-05-18 48 浏览
春天就黎到,又係影花嘅好季節 🌸今年有咩靚花好影呢我就推介玫瑰花喇 🌹睇得又食得得咗!McCafé 新推出熱蜜糖玫瑰鮮奶咖啡 同 蜜糖桂花蛋糕唔太甜,香噴噴 ☕夾住食,一嚐初春氣息 💐@mccafe.hk#mccafe #mccafehk#myhoney #honeyroselatte
春天就黎到,又係影花嘅好季節 🌸

今年有咩靚花好影呢
我就推介玫瑰花喇 🌹
睇得又食得
得咗!

McCafé 新推出
熱蜜糖玫瑰鮮奶咖啡 同 蜜糖桂花蛋糕
唔太甜,香噴噴 ☕
夾住食,一嚐初春氣息 💐

#mccafe #mccafehk
#myhoney #honeyroselatte
2022-05-18 49 浏览
綠色生活習慣有好多種,除咗平時環保啲,姐間唔中都會食純植物製食品 🌱McCafé 新推出咗用Oatly燕麥奶整嘅 #岩鹽焦糖燕麥咖啡,同新吞拿魚整嘅 #新吞拿芝味焗扭扭粉 ,無理由唔試吓嘅 🏃🏽‍♀️燕麥奶相信好多人都飲過,新吞拿魚真係第一次試,又真係發現唔到原來係植物製食物 😀有豐富蛋白質之餘,仲要不含膽固醇✌🏻

有豐富蛋白質之餘,仲要不含膽固醇✌🏻

2022-05-04 147 浏览
ଘ(੭ˊᵕˋ)੭ ੈ𝗠𝗰𝗖𝗮𝗳𝗲♡‧₊˚ʚɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚɞ 炎炎夏日來襲😍✨ 出咗新野「凍岩鹽焦糖燕麥咖啡☕」 同埋「新吞拿芝味焗扭扭粉🍝」我就同鐵腳好友嚟到尖沙咀Mccafe 買咗嚟試🔥見職員將吞拿魚芝士扭扭粉放入焗爐🗳哇~係即叫即整新鮮滾熱辣🔥✨岩鹽焦糖燕麥咖啡杯面有燕麥脆脆,想即場啜幾淡😋我哋去到旁邊嘅公園坐低享受夏天綠色嘅氣氛🌿草木特別茂盛,冬青樹的葉子油亮油亮的💐天氣咁熱~我哋即刻拎「凍岩鹽焦糖燕麥咖啡」解解熱🧊飲落啲唔會太甜,佢係用燕麥奶整😍🍃純植物製,而且脆脆燕麥加埋一齊好好飲!又有口感👍🏻可以嚟試下✨「新吞拿芝味焗扭扭粉🍝」解完熱就馬上打開呢個熱辣辣嘅扭扭粉✨焗嘅扭扭粉真係第一次食👋🏻一打開盒子,見到滿滿嘅芝士同新吞拿魚溶化係扭扭粉上❤️芝士係我最愛🙈見到我心都溶化埋🥰咩係新吞拿?▫️新吞拿(純植物吞拿魚)〰️含奧米加-3 ALA同深海魚中常見的奧米加3-DHA〰️含有膳食纖維及豐富蛋白質仲有好多益處添大家可以上網睇吓👍🏻話說呢個扭扭粉好出色😋係我食過最好味嘅扭扭粉🔥ʚɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚɞ
ଘ(੭ˊᵕˋ)੭ ੈ𝗠𝗰𝗖𝗮𝗳𝗲♡‧₊˚

炎炎夏日來襲😍✨
出咗新野「凍岩鹽焦糖燕麥咖啡☕」
同埋「新吞拿芝味焗扭扭粉🍝」

我就同鐵腳好友嚟到尖沙咀Mccafe 買咗嚟試🔥
見職員將吞拿魚芝士扭扭粉放入焗爐🗳
哇~係即叫即整新鮮滾熱辣🔥✨
岩鹽焦糖燕麥咖啡杯面有燕麥脆脆,想即場啜幾淡😋

我哋去到旁邊嘅公園坐低享受夏天綠色嘅氣氛🌿
草木特別茂盛,冬青樹的葉子油亮油亮的💐

天氣咁熱~我哋即刻拎「凍岩鹽焦糖燕麥咖啡」
解解熱🧊飲落啲唔會太甜,佢係用燕麥奶整😍
🍃純植物製,而且脆脆燕麥加埋一齊好好飲!
又有口感👍🏻可以嚟試下✨

「新吞拿芝味焗扭扭粉🍝」
解完熱就馬上打開呢個熱辣辣嘅扭扭粉✨
焗嘅扭扭粉真係第一次食👋🏻
一打開盒子,見到滿滿嘅芝士同新吞拿魚溶化係扭扭粉上❤️
芝士係我最愛🙈見到我心都溶化埋🥰
咩係新吞拿?

▫️新吞拿(純植物吞拿魚)
〰️含奧米加-3 ALA同深海魚中常見的奧米加3-DHA
〰️含有膳食纖維及豐富蛋白質