2017-08-14
跟好友四出尋找美食絕對是一件很快樂的事!不由論吃到是天上人間美食!還是普普通通貨色!對我來說過程其實是相當快樂的!像這天我跟好友劉總便去了這間McSorley's Ale House,不過唔係食愛爾蘭菜啊而係去食印度咖哩!仲要係自助餐大家試過未呢!收費每位$168,可以由晚止6~10時享用,不過只在每個星期二供應!究竟印度咖哩自助餐會有啲咩食呢?食物種類唔算太多有數款咖哩選擇,包括海鮮、蔬菜、羊、雞,另外有天多利烤雞、Veggie Samosa,當然唔少得仲有印度香米飯。另外還有廚師沙律及新鮮嘅生果。甜品方面只有一款選擇!今天的是熱情果芝士蛋糕。飲品唔包括在自助餐內,點了我最喜歡的菠蘿汁,現成貨聊勝於無。先吃一碟新鮮生果和廚師沙律,又有我最喜歡嘅菠蘿真係開心死我呀!那件Veggie Samosa脹卜卜好飽滿,其實係有薯仔、洋蔥、蔬菜及多種咖哩香料做成味道也挺,不過都幾飽肚呢所以吃一件就剛剛好!吃咖哩又怎能少得各款薄餅!這兒的薄餅做得十分正宗,而且熱辣辣即製上檯光是吃它已經好滿足了!我就吃了這兒的咖哩雞辣度都很合我胃口,雞肉不算有驚喜但配合爽口印度香米來吃算滋味!這價位其實在蘇豪區來說可
另外還有廚師沙律及新鮮嘅生果。
甜品方面只有一款選擇!今天的是熱情果芝士蛋糕。
我就吃了這兒的咖哩雞辣度都很合我胃口,雞肉不算有驚喜但配合爽口印度香米來吃算滋味!這價位其實在蘇豪區來說可接受,如喜歡吃咖哩的朋友不妨一試!不過食物種類選擇唔夠多未能滿足我倆貪心的嘴巴!所以決定要搵甜品溝貨啊~