2021-03-10
𝙘𝙝𝙚𝙘𝙠 𝙤𝙪𝙩 𝙩𝙝𝙚𝙨𝙚 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩 𝙟𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙙𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩𝙨 𝙛𝙧𝙤𝙢 @melpot_hk 𝙖𝙩 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙣𝙚𝙬 𝙨𝙩𝙖𝙡𝙡 @parkaurahk 🙌🏽 𝙞 𝙝𝙖𝙫𝙚 𝙣𝙚𝙫𝙚𝙧 𝙩𝙝𝙤𝙪𝙜𝙝𝙩 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙬𝙖𝙧𝙖𝙗𝙞 𝙢𝙤𝙘𝙝𝙞 𝙘𝙤𝙪𝙡𝙙 𝙗𝙚 𝙖 𝙩𝙤𝙥𝙥𝙞𝙣𝙜 𝙞𝙣 𝙖 𝙙𝙧𝙞𝙣𝙠 𝙖𝙣𝙙 𝙞𝙩 𝙬𝙤𝙪𝙡𝙙 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙜𝙤𝙤𝙙!😳 𝙬𝙖𝙧𝙖𝙗𝙞 𝙢𝙤𝙘𝙝𝙞 𝙞𝙨 𝙟𝙚𝙡𝙡𝙮-𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙘𝙝𝙚𝙬𝙮 𝙮𝙚𝙩 𝙙𝙞𝙨𝙨𝙤𝙡𝙫𝙚𝙨 𝙦𝙪𝙞𝙘𝙠𝙡𝙮. 𝙩𝙝𝙚𝙮 𝙙𝙚𝙛𝙞𝙣𝙞𝙩𝙚𝙡𝙮 𝙝𝙖𝙫𝙚 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙚𝙨𝙩 𝙤𝙣𝙚𝙨 𝙞𝙣 𝙝𝙤𝙣𝙜 𝙠𝙤𝙣𝙜!!!! (𝙥𝙧𝙤𝙗𝙖𝙗𝙡𝙮 𝙗𝙤𝙗𝙖 𝙬𝙞𝙡𝙡 𝙣𝙤 𝙡𝙤𝙣𝙜𝙚𝙧 𝙗𝙚 𝙢𝙮 𝙛𝙖𝙫𝙤𝙧𝙞𝙩𝙚 𝙩𝙤𝙥𝙥𝙞𝙣𝙜🙊).唔講都唔知天后開左個兩層既food hall @parkaurahk ,裝修有格調之餘入面既餐廳鋪頭都唔hea😳 @melpot_hk 係紅磡開果陣已經想試好耐,但買完企係條街食感覺又麻麻地,天后就有位坐食得舒服啲~ 想試佢地又日本直送既蕨餅但又想試埋杯抹茶,呢杯野飲竟然將兩樣野撈埋一
唔講都唔知天后開左個兩層既food hall @parkaurahk ,裝修有格調之餘入面既餐廳鋪頭都唔hea😳 @melpot_hk 係紅磡開果陣已經想試好耐,但買完企係條街食感覺又麻麻地,天后就有位坐食得舒服啲~ 想試佢地又日本直送既蕨餅但又想試埋杯抹茶,呢杯野飲竟然將兩樣野撈埋一齊!😂 除左面頭又四粒蕨餅、抹茶凍同小丸子之外,杯底仲有迷你蕨餅粒,煙韌軟糯之餘仲有淡淡抹茶香,同平時珍珠真係有得揮😳 下次可以單叫佢地既蕨餅試下,口感勁qq!另外佢地個醬油丸子都不得了,熱辣辣之餘又係超軟糯,絕對可以好似食芝士咁樣拉絲,重點係淋上面既醬油,鹹味同甜味加埋既野真係特別好食😭