2008-10-29 11 浏览
近來, 漢堡包店開完一間又一間, 發覺美式垃圾食物文化又加強了對香港仔仔女女既飲食習慣既影響.Monster Burger, 以前係中環食過一次. 只是感覺大大隻一個包沒什麼特別. 金鐘的分店, 唯一不同是金鐘有位坐.過了午飯時間, 基本上沒有人. 因為新, D 傢俬仲未 Depreciate, 故坐得算是舒服.大大隻Burger, 份量十足的, 而值得一讚的是薯條, 連皮的切薯條, 正式薯仔味, 好比麥麥的鹽味. 始終是快餐式Burger, 肉汁亦不夠鮮, 食貴價漢堡, 都係另外兩間好.

2008-10-26 6 浏览
香港越黎越多burger店,咁arm 同fd去海洋公園坐巴士經過見到這一間monster burger,當然要試下這次食了一寸手打牛肉芝士漢堡即叫即製是當然的,亦很值得價格和Triple O差不多,但他們的汁,比Triple O's 更好食與牛肉超級夾牛肉亦很厚,很juicy不似M記般乾我和朋友都很想再食!!
見到這一間monster burger,當然要試下
這次食了一寸手打牛肉芝士漢堡
即叫即製是當然的,亦很值得
與牛肉超級夾
牛肉亦很厚,很juicy
不似M記般乾
我和朋友都很想再食!!
  • 一寸手打牛肉芝士漢堡
2008-10-20 5 浏览
之前係中環試過佢一吋手打牛肉,味道都好味, 但係覺得價錢都幾貴,今次行過金鐘發現佢開左間分店, 亦有下午茶餐,今次就試左個熱狗餐,發現十分好味及低食,特別係D醬汁好好味,條腸仔亦好有份量,價錢都係$25,值得推介..
2008-10-19 16 浏览
周末午市的金鐘可謂冷冷清清,大部份食店的顧客並不多,與工作日的人山人海,真是有天壤之別,這間漢堡包店當然亦不例外。1. 吉列素菜堡套餐(沙律 + Coke Light,HK$53):厚厚的吉列素菜餅,食落菇類及豆味頗重,而且不肥膩,亦沒有食薯餅那種黏口感覺,味道 OK。2. 一寸手打牛肉芝士漢堡(HK$36):這件漢堡真是有如其名(Monster Cheese Burger),大大件,醬汁弄得包的賣相邋邋遢遢,好似怪獸呀!牛肉漢堡食落頗為 Juicy,夠味不『鞋』口,味道唔錯。下次想試試它們的『魚豬堡』。

下次想試試它們的『魚豬堡』。

吉列素菜堡
一寸手打牛肉芝士漢堡
沙律
Monster Burger
2008-10-10 8 浏览
依家食漢堡包愈黎愈多,以前可能只會食M記,後尾有Mos Burger,依家又有Monster Burger!第一次黎食,之前都係聽人講或者自己行過,但見到好似咁大個,又唔知好唔好食...一人個人又怕食得唔抵..哈!今日同個朋友lunch時間黎試試,好多人排隊,但都算快!叫左個3號Chicken Crunch Burger (奇趣雞腿堡) 單叫$31,餐就$47 (多杯野飲+薯條),不過我只係單叫同個朋友一齊share。折開張紙,Wa...真係好大個...都唔知由邊到咬起開始好,哈!不過都唔錯,個雞腿好大塊唔會好un,有洋蔥蕃茄同埋沙律醬(定唔知咩醬啦...酸酸甜甜),中間有一塊crisp,口感幾好,講真一個人食曬已經可以好飽架啦!不過係食得比較麻煩左d..因為個口都無咁大...

• 奇趣雞腿堡
之前每次經過中環店都食完飯, 發現金鐘有分店試一下.其實我本人對burger沒有太大興趣, 不過見它賣點 - 一吋手打牛肉便試.monster burger $33 (即一吋手打牛肉)cutlet veggie burger $37 (素扒)兩個包都非常厚, 要盡力張大口先咬到.都熱熱的, 牛肉厚, 軟熟, 味可以, 但沒有特別感覺反之估不到veggie burger 非常好食, veggie cutlet 是即叫即炸, 等了5-10分鐘, 但外酥內軟, 包與醬汁加起來令包喜出望外. 下次會再買.
之前每次經過中環店都食完飯, 發現金鐘有分店試一下.

monster burger $33 (即一吋手打牛肉)
cutlet veggie burger $37 (素扒)

兩個包都非常厚, 要盡力張大口先咬到.
都熱熱的, 牛肉厚, 軟熟, 味可以, 但沒有特別感覺
  • cutlet veggie burger
見倒下面d食評話個牛肉好淡冇牛肉味我都唔食幾信, 所以自己走去try叫左2號餐, 一寸手打牛肉有之士o既burger+薯條+飲品點知真係囉, 質地同味都似蕃茄薯仔湯o既牛肉球...(好似仲更加淡= =)個芝士淡到感覺唔倒佢o既存在... 早知唔加芝士save返3蚊..個包面雖然佢有少少烤過o既痕跡但係一d都唔脆and唔香o既..我懷疑佢係零晨時份烤o既..= =||薯條就真係幾ok~真係似kfc個薯格味o個日唔想飲條水, 叫左杯檸水好難飲= =總括... 52蚊有d唔值m記都好食過佢囉= =
見倒下面d食評話個牛肉好淡冇牛肉味
我都唔食幾信, 所以自己走去try
點知真係囉, 質地同味都似蕃茄薯仔湯o既牛肉球...
(好似仲更加淡= =)
個包面雖然佢有少少烤過o既痕跡
但係一d都唔脆and唔香o既..
我懷疑佢係零晨時份烤o既..= =||

薯條就真係幾ok~
真係似kfc個薯格味
o個日唔想飲條水, 叫左杯檸水
好難飲= =
總括... 52蚊有d唔值
m記都好食過佢囉= =
  • 薯條
2008-10-02 11 浏览
食厭左mcdondon, 就試下貴價野---monster burger la~星期四晚上六時半,都有7成滿喎~薯條: 好油, 一d薯味都無, 勁熱氣囉食完之後覺得...檯面擺定成支茄汁係度俾你, 出面又任你唧黎食~monster burger個包塊漢堡肉係好厚呀, 不過食落有少少生, 唔係係juicy咋喎~包皮都幾厚, 好多芝麻係面, 都幾脆既...49蚊包一杯iced tea同fries and burger, 都只不過係想走高價路線, 奈何佢要我等10分鐘, 太耐喇...唉! triple o不知幾快呢...monster burger真係有少少似m記的足3兩~ 哈哈哈~

星期四晚上六時半,都有7成滿喎~

薯條: 好油, 一d薯味都無, 勁熱氣囉食完之後覺得...
檯面擺定成支茄汁係度俾你, 出面又任你唧黎食~

包皮都幾厚, 好多芝麻係面, 都幾脆既...

現時周圍要食burger唔駛淨係去m記, 周圍實在有太多選擇~ 本身自己亦試過幾間, 今次趁行過金鐘就順便試下monster burger la~星期日晚上八時左右, 成間店得一檯客, 所以坐得都好舒服!叫了cheese burger set, 可樂有得揀coke zero~ 不過奇怪在佢牆身有多好款burger show左出黎, 但係去到counter點就得10款都冇...講番野食, 著條完全唔得~唔夠熱同偏咸..好彩檯面擺定支茄汁係度俾你至於個包, 塊漢堡肉好厚呀, 不過食落冇乜肉汁囉! 包既size適中,(大過m記細過triple o) 食完唔會有勁飽既感覺~ 食埋d著條就好飽喇! 不過成個飽都係凍既...連塊扒都唔熱..總括黎講, 以呢個價錢黎講係可以接受既!

星期日晚上八時左右, 成間店得一檯客, 所以坐得都好舒服!

總括黎講, 以呢個價錢黎講係可以接受既!
薯條...差
塊扒好厚
2008-09-23
Sept 22 - 7pmMonster Burger - OK la, 不夠熱,唔多牛肉味Pork chop crunch burger - 豬扒太薄薯條比較好味。同老公上個月係首爾機塲Burger King好味好多,價錢差不多。
Sept 22 - 7pm
薯條比較好味。

(非会员)
2008-09-22 7 浏览
cheeseburger = 正, 要試hot sauce salad = 後悔叫咗salad, 薯條睇落好似好好食 iced tea = 唔錯 開張後第2日去, 排隊+等咗20mins有多...個server仲前後再burger放入及攞出3次... 唉...
cheeseburger = 正, 要試hot sauce

salad = 後悔叫咗salad, 薯條睇落好似好好食

iced tea = 唔錯

2008-09-18 12 浏览
上星期三開張中午就馬上去試下買了一個monster cheese burgar combo價錢比想像中的貴, 套餐要$52, 只要一個飽都$36不過真係好好食, 牛肉真的有一吋咁厚, 連中間片生菜和芝士味道都和mcdonald的很不一樣食了一口, 已經覺得物有所值了至於薯條味道跟kfc的格格脆薯塊差不多, 套餐唔跟薯條的話, 可以選擇要沙律雖然係有點貴, 不過間中都會再幫襯的~
上星期三開張中午就馬上去試下

價錢比想像中的貴, 套餐要$52, 只要一個飽都$36

食了一口, 已經覺得物有所值了

至於薯條味道跟kfc的格格脆薯塊差不多,
套餐唔跟薯條的話, 可以選擇要沙律
雖然係有點貴, 不過間中都會再幫襯的~

• 一吋手打牛肉芝士漢堡