2025-06-12 0 浏览
夏天去旺角行街,需要一份勇氣。行到一半,當然要叉叉電,旺角有好多飲品店,好多間都試過,今次飲呢間。之前喺銅鑼灣試過一次,覺得幾健康,同埋小朋友一齊,所以再想揀呢間。我叫左一杯藍莓香蕉乳酪奶昔,一杯巴旦木牛油果乳酪奶昔。兩杯都凍冰冰,好清新。藍莓香蕉乳酪奶昔:有好多原粒藍莓,又有藍莓蓉,當然有香蕉味,不過食唔到香蕉粒粒。加上乳酪奶昔,感覺健康,唔使食咗乜嘢落肚都唔知。巴旦木牛油果乳酪奶昔:我自己就唔識乜嘢係巴旦木,我見到佢排第一,就試吓。細心睇埋英文,原來係杏仁。成杯真係好多杏仁,大粒細粒都有,好有口感。牛油果真係冇得輸,我諗係呢間嘢最出名的。加上乳酪奶昔,其實好飽。想讚一讚真係好冰凍,再行咗半小時,都未用晒冰。😋Yummy Yummy: 7/10😋

想讚一讚真係好冰凍,再行咗半小時,都未用晒冰。

😋Yummy Yummy: 7/10😋
2025-06-02 5 浏览
今日天氣好熱,旺角行街頂唔住買杯凍嘢飲下。見到MORE YOGURT,試咗兩款主打健康嘅乳酪飲品,真係又幾好喎。藍莓香蕉乳酪奶昔一入口就飲到好天然嘅水果甜味!藍莓同香蕉嘅組合出奇地夾,香蕉提供自然甜度,藍莓帶微微酸香,平衡得剛剛好,飲到粒粒藍莓果肉同香蕉蓉,乳酪質地濃稠滑溜。巴旦木牛油果乳酪奶昔牛油果嘅creamy口感加上巴旦木嘅堅果香氣,層次超級豐富,仲食到細細粒牛油果肉,真材實料!健康又可以解口癮。

藍莓香蕉乳酪奶昔

巴旦木牛油果乳酪奶昔

行街經過more yogurt就想飲返杯呢到嘅yogurt好夠凍!就算依家天氣咁熱都唔怕好快就融曬最經典嘅牛油果奶昔多左唔同配搭特別係依家咁hit嘅開心果🤣開心牛油果乳酪奶昔 $52見到topping好多開心果碎碎一飲落去開心果味都好濃郁🥹🥹🥹同牛油果嘅味道原來可以咁夾!鍾意開心果同牛油果嘅必試!!朋友就叫左D24榴槤乳酪奶昔 $48等嘅期間都已經聞到好香濃嘅榴槤味🤤yogurt酸酸甜甜將面層嘅榴槤肉撈埋一齊飲都好夾勁香😍好多生果配搭都好吸引🤩芒果,藍莓,香蕉依家仲推出埋super bowl同oreo脆餅夠曬創新✨而且仲可以提早落單唔洗排隊等咁耐
行街經過more yogurt就想飲返杯
呢到嘅yogurt好夠凍!
就算依家天氣咁熱都唔怕好快就融曬

最經典嘅牛油果奶昔多左唔同配搭
特別係依家咁hit嘅開心果🤣
開心牛油果乳酪奶昔 $52
見到topping好多開心果碎碎

一飲落去開心果味都好濃郁🥹🥹🥹
同牛油果嘅味道原來可以咁夾!
鍾意開心果同牛油果嘅必試!!
朋友就叫左D24榴槤乳酪奶昔 $48

依家仲推出埋super bowl同oreo脆餅

夠曬創新✨而且仲可以提早落單唔洗排隊等咁耐

外卖自取
2025-05-22 6 浏览
📍MORE YOGURT (旺角)旺角彌敦道610號荷李活商業中心地下G26A號舖👉🏾 藍莓牛油果乳酪奶昔😋😋😋😋.8/5呢杯藍莓牛油果乳酪奶昔真係好好味!藍莓嘅酸酸甜甜配埋牛油果嘅綿滑,口感非常順滑,仲有乳酪帶出一份濃郁嘅奶香。每一口都令人感到清新,非常適合夏天飲用,仲可以補充營養,真係一杯唔可以錯過嘅健康飲品!👉🏾巴旦木牛油果乳酪奶昔😋😋😋😋.8/5巴旦木牛油果乳酪奶昔就更加特別!巴旦木嘅香脆配埋牛油果嘅滑順,口感層次非常豐富。乳酪使整杯飲品更加醇厚,每一口都好有滿足感。呢杯奶昔唔單止味道好,仲有助消化,適合任何時候享用,真係好正!回頭:yesyesyes!!好好飲😗😗我已經將佢擺係我至愛飲品之一😋
📍MORE YOGURT (旺角)

👉🏾 藍莓牛油果乳酪奶昔
😋😋😋😋.8/5

👉🏾巴旦木牛油果乳酪奶昔
😋😋😋😋.8/5

2025-05-21 0 浏览
📍MORE YOGURT (旺角)旺角彌敦道610號荷李活商業中心地下G26A號舖👉🏾開心牛油果乳酪奶昔呢杯開心牛油果乳酪奶昔真係好正!牛油果滑溜溜,配上濃郁嘅乳酪,口感超級順滑。飲落去有種清新又健康嘅感覺,仲有淡淡嘅甜味,唔會太膩。加上一啲冰塊,更加爽口,夏天飲最啱!真係一杯好滋味嘅奶昔,令我心情都好晒!👉🏾海紅山楂乳酪奶昔海紅山楂乳酪奶昔,味道特別吸引!山楂嘅酸味同乳酪嘅濃郁完美結合,一飲就令人精神為之一振。奶昔唔太甜,反而有種清新的感覺,仲可以感受到山楂嘅果香,非常開胃。適合想試啲新口味嘅朋友,真係一個唔錯嘅選擇!回頭:yesyesyesyes!!!鮮果味十足,好正😋😋😋健康又無負擔🥰
📍MORE YOGURT (旺角)

👉🏾開心牛油果乳酪奶昔

👉🏾海紅山楂乳酪奶昔

2025-05-14 0 浏览
俾佢嘅牛油果公仔吸引住,原來係主打牛油果乳酪嘅飲品鋪,廚櫃放咗唔少新鮮嘅水果添。除咗乳酪,仲有推出乳酪碗、乳酪杯等等,可以話精益求精。一定要試依個巴旦木牛油果乳酪奶昔,係人氣必喝第一名。佢上面鋪滿咗粒粒牛油果,牛油果好香糯,乳酪非常濃郁,啖啖都有牛油果味,而巴旦木更加畫龍點精,令成杯乳酪口感突出。另一杯係oreo奧利奧乳酪奶昔,上面亦都灑滿oreo碎,乳酪由oreo加朱古力打成,非常香滑,比起其他飲品鋪嘅朱古力乳酪更為吸引。

2025-05-14
🥤🥑【 MORE YOGURT 】🥑 🥤⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄大熱天時,旺角人來人往,不得不買返杯飲品歇一歇🥵 途經荷李活商業中心,遇到至愛MORE YOGURT,閉眼衝啦😌 同朋友一人一杯,質素一如既往好😊⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🥑巴旦木牛油果乳酪奶昔 ($54)非常冰凍消暑🧊👏🏻 牛油果口感creamy,濃郁又滑溜👅 巴旦木打碎咗脆脆地,咬落「索索」聲🌰 飲晒成杯非常飽肚,又不膩,正👍🏻🥭芒果乳酪奶昔 ($42)一啜就感受到芒果甜香,乳酪微酸,酸甜交織好好飲💛 質地順滑,仲有芒果肉纖維可嚼,表面嘅果肉份量仲好多,滿分💯⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:MORE YOGURT (旺角)旺角彌敦道610號荷李活商業中心地下G26A號舖
🥤🥑【 MORE YOGURT 】🥑 🥤

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🥑巴旦木牛油果乳酪奶昔 ($54)

🥭芒果乳酪奶昔 ($42)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:MORE YOGURT (旺角)

2025-05-02
2025-05-12 3 浏览
坦白講,我係比朋友拉黎飲既,而友人係比佢個Yogurt字眼+外面可愛既牛油果公仔+櫥窗櫃既新鮮生果吸引,不過食完之後我係改觀左既,本身我係抗拒飯後甜品飲品既人,咁與其啲人次次要揸住杯肥仔水,我建議不如揸住呢個YOGURT lu,健康得黎原來仲幾飽肚Tim,不過見到佢好幾多人排隊係度等,想食既話要比啲耐性,我就等左五分鐘啫巴旦木牛油果乳酪奶昔$54呢杯野我係有啲期待既,面頭一塊塊牛油果肉舖係上面,將攪碎既杏仁融係乳酪入面,乳酪係一個發酵品,令到成杯野既奶味昇華左,味道亦Upgrade左,小知識分享,巴旦木即係杏仁,堅果既脆同質配合乳酪加上牛油果細緻既生果清新,我自己覺得冇化學香精味,抵佢多人買既藍霉牛油果乳酪奶昔$49將藍霉取代左巴旦木又係另一種口味,全杯都係新鮮Creamy既氣息,甜度同酸度夾得幾岩,幾十蚊杯當食生果都好似幾抵,仲有人幫手打埋,本身見到Super Bowl好想要架,但點知全部售罄

巴旦木牛油果乳酪奶昔$54

藍霉牛油果乳酪奶昔$49
2025-05-09
5 分钟 (外卖自取)
2025-05-02 0 浏览
之前喺大陸飲過一次,已經對呢間MORE YOGURT嘅飲品念念不忘!餐廳嘅飲品每一杯都係用新鮮生果同埋乳酪製作而成!相對於傳統嘅手搖飲品,呢到嘅鮮果乳酪奶昔絕對係一個更健康嘅選擇~✨巴旦木牛油果乳酪奶昔🥑牛油果嘅味道同乳酪嘅味道完美地融合咗,表面仲有成半個牛油果嘅果肉,真材實料,飲一杯就等於食咗一個牛油果啊!仲有巴旦木碎碎去增加口感!牛油果控真係千祈唔可以錯過啊~✨芒果乳酪奶昔🥭雖然牛油果乳酪奶昔先係餐廳嘅皇牌飲品,但係呢杯芒果乳酪奶昔嘅味道亦絕對唔遜色,每一啖都充滿住芒果嘅香甜味,表面亦有大量新鮮嘅芒果果肉!奶昔雖然係呈沙冰狀,但係飲落口好順滑,風味絕佳~呢到嘅鮮果乳酪奶昔真係健康又好飲,仲要啖啖都有涼透心嘅感覺,清涼又解暑,夏天飲一流~

✨巴旦木牛油果乳酪奶昔🥑

✨芒果乳酪奶昔🥭
芒果乳酪奶昔

其他
芒果乳酪奶昔
2025-04-25 0 浏览
平時行街成日都見到呢間乳酪店,成日比個牛油果公仔吸引到注意,而我又好鍾意飲乳酪,所以趁著今日炎夏天氣掃街,俾個藉口自己試下more yogurt!舖頭啲公仔都好得意🤣雪櫃擺滿曬新鮮生果,令我更加放心,唔係落水果糖漿整睇好假嘅味出黎~本身想試火龍果yogurt milkshake,但咁啱售罄,同佢冇緣😢🥤海紅山楂乳酪奶昔 $38真係發夢都冇諗過可以有山楂加乳酪嘅組合🤣但原來都幾夾!兩者都係酸酸甜甜,唔會起衝突👍🏿山楂份量都好慷慨,每啖奶昔都食到山楂粒,一入口都飲到好濃郁嘅山楂味;奶昔濃稠度亦剛剛好,口感都順滑,唔會飲到碎冰。如果乳酪味再重少少,兩者味道更balance,應該會再正啲😋總結黎講,係個唔錯嘅掃街飲品選擇👍🏿

🥤海紅山楂乳酪奶昔 $38

總結黎講,係個唔錯嘅掃街飲品選擇👍🏿

2025-04-10 50 浏览
雖然茉酸奶係過江龍 但奶昔黎講真係做得好出色!絕對唔比香港既小店輸蝕啊~芒果乳酪奶昔 $42飲落超級香芒果味 ~ 好似同時飲緊10個芒果落肚咁😆味道絕對唔假 飲得出係真材實料🤩面頭仲要有好多芒果果肉 ~ 睇見都開心啊原創牛油果乳酪奶昔 ($46)點少得試佢地招牌既牛油果奶昔😍 有好濃郁creamy既牛油果味係嘴入面爆發😆 可能係太足料既關係 都真係要等佢融少少先比較容易吸到入口😆 飲完會有飽肚感 ~ 用黎做下午茶都係一個唔錯既選擇 ~
雖然茉酸奶係過江龍
但奶昔黎講真係做得好出色!絕對唔比香港既小店輸蝕啊~

芒果乳酪奶昔 $42
飲落超級香芒果味 ~ 好似同時飲緊10個芒果落肚咁😆
味道絕對唔假 飲得出係真材實料🤩
面頭仲要有好多芒果果肉 ~ 睇見都開心啊

原創牛油果乳酪奶昔 ($46)
點少得試佢地招牌既牛油果奶昔😍
有好濃郁creamy既牛油果味係嘴入面爆發😆
2025-04-09 47 浏览
主打各種酸奶奶昔,必試原創牛油果系列,包括原創牛油果酸奶奶昔、巴旦木牛油果酸奶奶昔等。根據官網,此系列每年銷售量超過2,100萬杯!之前都只可以喺大陸試到佢哋嘅產品,佢哋終於開咗喺旺角即刻捉男朋友嚟試吓芒果乳酪奶昔加巴木果一啖落去,首先衝擊味蕾嘅係濃郁嘅芒果香,甜中帶點天然果酸,明顯用咗新鮮芒果打製,唔係香精味!跟住乳酪嘅微酸同奶香慢慢滲出,平衡咗芒果嘅甜膩,飲落清爽又有層次。最驚喜係巴木果嘅加入——咬落去「卜卜脆」,帶住淡淡堅果香,同軟滑嘅奶昔形成口感對比,每啖都有「軟中帶脆」嘅趣味,食落唔單調。雖然MORE YOGURT主打牛油果乳酪奶昔,但其實除此之外,其他產品都超值得一試 除咗牛油果之外,今次試咗D24榴槤乳酪奶昔仲出咗新配料 榴槤球!作為榴連迷既我加幾多球好呢~MORE YOGURT旺角彌敦道610號荷李活商業中心地下G26A號舖

芒果乳酪奶昔加巴木果

MORE YOGURT

2025-04-04 35 浏览
內地人氣手搖飲品正式進駐香港,作為牛油果🥑粉絲的我,當然要入嚟試吓!巴旦木牛油果🥑乳酪奶昔可以叫少糖/走糖,但冰粒🧊不能選擇,而我就叫左少糖表面鋪上一塊塊手切牛油果🥑喝下去的層次感更加豐富而每一啖都有濃郁的牛油果🥑香味,口感很順滑,而且不會覺得好甜好膩,甜度岩岩好!D24 榴槤乳酪奶昔點了走糖,因為想試試原汁原味的奶昔表面有一球濃郁的D24榴槤,非常邪惡😈整個口腔都佈滿榴槤香味,滿滿的幸福感如果大家都係牛油果🥑嘅粉絲,必定要黎呢間試吓~

巴旦木牛油果🥑乳酪奶昔
可以叫少糖/走糖,但冰粒🧊不能選擇,而我就叫左少糖
表面鋪上一塊塊手切牛油果🥑喝下去的層次感更加豐富

D24 榴槤乳酪奶昔
點了走糖,因為想試試原汁原味的奶昔
表面有一球濃郁的D24榴槤,非常邪惡😈
整個口腔都佈滿榴槤香味,滿滿的幸福感

如果大家都係牛油果🥑嘅粉絲,必定要黎呢間試吓~
2025-04-04
2025-04-03 54 浏览
More Yogurt more than yogurtMore Yogurt店內散發著清新健康的氛圍,讓人感到舒適放鬆。這次品嚐了兩款特色乳酪奶昔。首先是巴旦木牛油果乳酪奶昔。這款奶昔巧妙融合了巴旦木的香脆與牛油果的絲滑,入口即化,味道濃郁卻不膩口。有乳酪的自然酸甜與堅果和水果的風味,完全唔heavy,適合追求健康飲食的朋友。另一款則是海紅山楂乳酪奶昔。這款奶昔帶有海紅山楂天然的酸甜味道,清爽怡人,口感層次豐富。這兩款乳酪奶昔無論是從食材選擇還是口感設計,都很有心思與創意,非常值得一試!
More Yogurt more than yogurt
這次品嚐了兩款特色乳酪奶昔。
首先是巴旦木牛油果乳酪奶昔
另一款則是海紅山楂乳酪奶昔
2025-03-31
5 分钟 (外卖自取)
  • 巴旦木牛油果乳酪奶昔
今日去旺角發現到近排人氣好熱既鋪頭”More yogurt”,行過見到好多人都拎住杯野,仲開左好多分店Tim,當日我地點左二杯野飲• 巴旦木牛油果乳酪奶昔巴旦木牛油果乳酪奶昔的口感非常顺滑,牛油果的细腻和巴旦木的香醇完美融合。每一口都带有淡淡的坚果香味,乳酪的加入则增添了奶香,使整体风味更加豐富。😁•芒果乳酪奶昔芒果乳酪奶昔则是另一番风味,芒果的甜美和酸味相得益彰,乳酪的加入使得奶昔更加濃郁。整體口感清新,适合炎热的夏季。😆😆❣️MORE YOGURT (旺角)旺角彌敦道610號荷李活商業中心地下G26A號舖❣️

• 巴旦木牛油果乳酪奶昔

•芒果乳酪奶昔

❣️MORE YOGURT (旺角)
旺角彌敦道610號荷李活商業中心地下G26A號舖❣️