2019-07-09 459 浏览
心思思想食漢堡,就會唸起Mos Burger 嘅照燒雞肉漢堡!佢嘅漢堡即叫即做,塊雞扒熱辣辣,配埋個酸酸甜甜嘅照燒汁,仲有嗰啲爽口嘅生菜絲,三樣夾起嚟,非常好味!鍾意佢啲粗薯條,同其他快餐店唔同。飲品方面,佢竟然有Ginger Ale 薑味汽水!喂,仲使唸,我實揀配呢款汽水喇!
2019-04-15 479 浏览
今日總共叫左2個外賣,呢個係第2個,由於來食漢堡包,但又唔想食M記,結果就係左Mos Burger(簡寫都係M記🤔🤔),叫左個牛肉漢堡同大薯條,飲熱啡外賣,雖然即叫即做,但好快就有,可以客人比較少。由於有肉醬,所以感覺個漢堡比較多汁,而薯條因爲係粗條,食落中間仲有薯仔既感覺,杯咖啡似即磨,味覺都唔錯,雖然成40幾蚊,但都幾有質素。
2019-04-09
3 分钟 (外卖自取)
2019-04-06 369 浏览
MOS Burger Hong Kong 摩斯漢堡 黑醋SAKUSAKU雞肉漢堡 富士山漢堡 紫菜薯條 閒來無事,間中去MOS食返餐貪佢漢堡質素好,味道好呢期有新包MOS富士山漢堡夾了生菜,上層放滿薯蓉,BBQ燒牛肉同芝士醬賣相唔似富士山,不過咬落幾有層次感既生菜脆身,軟綿既薯蓉,濃味既牛肉片同芝士醬 不過我仍然最愛都係 黑醋SAKUSAKU雞肉漢堡沙律汁加埋炸得脆身既雞扒沾滿黑醋汁 酸香開胃 富士山套餐附紫菜薯條唔似麥記用包裝紫菜粉,用小杯送上 一個紙袋比你自己倒紫菜粉入去搖勻呢隻紫菜粉無鹽味,食落只有紫菜香味無咸味爭咁D

閒來無事,間中去MOS食返餐

貪佢漢堡質素好,味道好
呢期有新包
MOS富士山漢堡
夾了生菜,上層放滿薯蓉,BBQ燒牛肉同芝士醬
賣相唔似富士山,不過咬落幾有層次感既
生菜脆身,軟綿既薯蓉,濃味既牛肉片同芝士醬

不過我仍然最愛都係 黑醋SAKUSAKU雞肉漢堡
沙律汁加埋炸得脆身既雞扒
沾滿黑醋汁 酸香開胃

富士山套餐附紫菜薯條
唔似麥記用包裝紫菜粉,用小杯送上

一個紙袋比你自己倒紫菜粉入去搖勻

呢隻紫菜粉無鹽味,食落只有紫菜香味無咸味爭咁D
2019-02-04 310 浏览
從前公司附近有mos burger 最愛是她的早餐,性價比超高! 但轉了工就沒有了。今早帶阿仔到大埔見到有mos burger 當然不能錯過!芝士火腿三文治大大份, 方便食又抵食,以往最常點。今日有時間當然要歎個full set早餐。摩斯早餐滑蛋、脆皮腸、厚多士 、沙律及粟米湯脆皮腸juicy, 沙津菜fresh。粟米湯是mos burger早餐最大特色亦是阿仔最愛。蕃茄湯意粉set 第一次試,賣相不太好。—蕃茄湯底夠味不算濃郁, 配上粗扁意粉及少許鮮蕃茄及菜,健康之選。

摩斯早餐
滑蛋、脆皮腸、厚多士 、沙律及粟米湯

蕃茄湯意粉set

2019-02-02
2018-10-19 390 浏览
#LuBie大埔🍔北海道薯餅漢堡(🤤:6.5/10)🔽由今個月17號至20號 Mos burger 既呢個漢堡只係要$13咋 !真係超抵呀。味道方面 呢個漢堡唔算話勁好味 不過$13黎講 性價比就幾高啦。呢個包既主角薯餅炸得非常香脆 做到外脆內軟既效果,薯餅裹面既薯蓉雖然唔係好幼滑 但都幾有薯味。底層係一啲菜 量幾多 菜都幾爽脆 略嫌乾左少許。上層係粉意粉黎 同埋係凍既 完全扣晒分 而且唔太夾,醬汁方面係照燒汁 另外意粉上面都有啲沙律醬,兩者配合埋 酸酸地幾惹味。如果呢個包無左意粉會好唔錯,味道係幾好既。📍Mos burger#hkig#hkfood#foodpics#foodblogger#instafood#foodies#cuisine#foodshare#foodgasm#foodphotography#hkfoodie#foodseekerlu_bie#吃貨#相機食先#美食#香港美食#大埔美食#食好西#mosburger#北海道薯餅漢堡
#LuBie大埔
🍔北海道薯餅漢堡(🤤:6.5/10)
🔽

如果呢個包無左意粉會好唔錯,味道係幾好既。

📍Mos burger
2018-10-18 241 浏览
一直一直都好鍾意去mos burger食,雖然話一分價錢一分貨,不過對比M記真係有少少貴(又雖然唔可以咁樣比嘅),所以就算幾鍾意食都好,都冇成日嚟食。但對上一次到而家真係隔咗好耐冇嚟食喇,所以今次又可以再次食到我最鍾意嘅和牛特級漢堡啦。再配埋抹茶鮮奶特飲,成個組合就好完美!每次嚟都唔會失望,真係好好食,薯條都係,夠粗又大條,雖然店員會俾兩包茄汁,但兩包都唔夠點呢~最近仲出咗新嘅北海道薯餅漢堡,搵日要試吓先得!!
不過對比M記真係有少少貴(又雖然唔可以咁樣比嘅),
所以就算幾鍾意食都好,都冇成日嚟食。
但對上一次到而家真係隔咗好耐冇嚟食喇,
所以今次又可以再次食到我最鍾意嘅和牛特級漢堡啦。
再配埋抹茶鮮奶特飲,成個組合就好完美!
每次嚟都唔會失望,真係好好食,
薯條都係,夠粗又大條,
雖然店員會俾兩包茄汁,但兩包都唔夠點呢~
最近仲出咗新嘅北海道薯餅漢堡,搵日要試吓先得!!
2018-10-13
午餐
  • 和牛特級漢堡
  • 抹茶鮮奶特飲
2018-06-27 342 浏览
Mos burger開到周圍都係 相信大家都吾會對佢陌生🤭身為會員既我都經常去佢地度幫襯會員仲要95折兼可以用積分換現金券或食品今次order左魚柳飽同漢堡最鍾意佢地個包夠軟💕粟米湯同沙律亦係我favorite夠哂健康
Mos burger開到周圍都係 相信大家都吾會對佢陌生🤭

夠哂健康

用餐优惠
現金券
2018-01-23 368 浏览
行完街 攰攰哋見到Mos Burger 叫咗兩個蝦堡試下芥辣蝦堡 初頭食落去嘅時候你唔會覺得辣但食落咗d辣會慢慢滲出嚟之後會慢慢消失至於過他他蝦堡有少少酸味 但食落好開胃最緊要係個大薯條炸得新鮮好味道陪埋汽水 直頭爽
行完街 攰攰哋

有少少酸味 但食落好開胃

最緊要係個大薯條炸得新鮮好味道

陪埋汽水 直頭爽
2017-10-15 421 浏览
I have to say I don’t like having dinner on my own. But today, the wife is out with her friends. I was walking around at the mall and I thought why not try mos burger. The chips is nicely done, hot and crispy just the way I like it. And the burger it’s really juices.
2017-09-26 396 浏览
有時想食得罪惡一d,首選會去的地方就是mos burger la! 因為較多分店,食物質素較有保證,不像某些連鎖薯條漢堡的快餐店!放工後與友人去食晚飯,各叫了一個餐!分別是魚柳包同牛肉漢堡!佢地的食物係落左單之後先預備的,薯條新鮮炸起,食的時候還十分熱,冇over fried,加上佢地用粗薯條,真是食唔停嘴!另外,牛肉漢堡亦係即做起,醬油仲好熱要等一陣先食到,牛肉唔老同唔乾,加上配有一片厚蕃茄,好新鮮,減少左d罪惡感!可惜公司附近沒有mos burger ,否則會多光顧

可惜公司附近沒有mos burger ,否則會多光顧
2017-09-05 303 浏览
星期一,又到左上堂時間。嗨大埔中心見到MOS BURGER,決定試下呢間日本漢堡。行入去叫左個脆雞漢堡同北海道南瓜薯餅,坐低等左5分鐘左右,侍應就將我個餐送左過黎。個包拿上手仲係熱辣辣,果然係即叫即做👍🏻新鮮做嘅食物係會讓人感受到廚師嘅誠意。而南瓜薯餅就一般,可能因為我唔太喜歡佢又甜又咸嘅味道,感覺有D怪。其實都知道間鋪特色係米漢堡,希望下次黎試個時會再有驚喜😊
星期一,又到左上堂時間。
嗨大埔中心見到MOS BURGER,
決定試下呢間日本漢堡。
行入去叫左個脆雞漢堡同北海道南瓜薯餅,
坐低等左5分鐘左右,
侍應就將我個餐送左過黎。

個包拿上手仲係熱辣辣,果然係即叫即做👍🏻
新鮮做嘅食物係會讓人感受到廚師嘅誠意。
其實都知道間鋪特色係米漢堡,希望下次黎試個時會再有驚喜😊
2017-06-24
2017-09-02 243 浏览
估唔到mosburger嘅早餐可以係唔食burger 本身都冇諗過要食burger當早餐咁鬼漏 但今日行過見到mosburger竟然俾我發現有意粉同牛角包食 所以我就同我mama一人叫左一個餐 分別係湯意粉餐同芝士火腿牛角包 都係26蚊 個意粉睇落去幾少但食落去都幾多下 仲要係tomato湯都幾好味 同toastbox嘅係有分別 起碼唔辣先 仲有炒蛋食但就一般啦 至於個牛角包幾surprise都幾鬆軟 入面夾住好多cheese同幾塊ham
2017-08-12 251 浏览
今日放工之後食lunch ,同左我個寶貝去食MOS BURGER !我收到個whatsapp 叫我去mos burger ,真心,有d唔想!點解呢?因為太貴,一個包就已經20幾蚊,仲要無野飲,所以我個人角得唔太值但d包同薯條係有質素ge
但d包同薯條係有質素ge
2017-08-11
2017-06-14 234 浏览
Mos Burger從16年6月進駐大埔超級城都一年了,梗係有幫襯我嘅至愛mos burger,但講到佢嘅早餐, 今日都係第一次 。店舖 用了白色同淺木色牆配搭, 仲有啲小盆栽點綴,感覺幾雅緻。 我點咗個吞拿魚蕃茄漢堡 ,加熱奶茶。 今日唔想食蕃茄,問佢哋可唔可以走番茄, 係可以嘅。 厚厚吞拿魚加上西生菜, 麵包軟熟, 佢哋係用Twinings茶包, 奶分開自己落。呢度環境靜靜地 ,喺度舒舒服服嘆個早餐, 然後開始新嘅一日 ,唔錯㗎😄

2017-06-13
$24 (早餐)
2016-12-27 314 浏览
今晚同同事黎到超級城附近做野,又唔想食太多野,就黎左mos burger食野見到poster有個新burger叫鮭魚漢堡,貪新鮮就點左呢個餐,有厚砌薯條、粟米湯原來呢個burger既包皮係用飯做,中間再夾左一塊鮭魚食落口有d怪,可能係d醬汁既問題,令舊鮭魚同飯唔係好夾而且中間重夾左一大堆菜,個人覺得咁菜量真係太多了,咬唔曬之餘味道都怪怪的反而厚砌薯條就非常好味,份量和厚度都剛剛好,食落口唔會太salty打反個和比個中評,希望下次試其他漢堡可以激發到我比個好評
原來呢個burger既包皮係用飯做,中間再夾左一塊鮭魚
食落口有d怪,可能係d醬汁既問題,令舊鮭魚同飯唔係好夾
打反個和比個中評,希望下次試其他漢堡可以激發到我比個好評