2020-05-28 866 浏览
已經想試呢一間好耐啦見到佢環境都唔錯所以諗住同朋友試試佢如果講係咖啡嘅質素嘅話我覺得未算係最好😉但你話如果係週日想嘆番杯咖啡嘅話我都覺得係可以嘅😬佢其他嘢食都還可以
已經想試呢一間好耐啦
見到佢環境都唔錯所以諗住同朋友試試佢
如果講係咖啡嘅質素嘅話我覺得未算係最好😉
2020-05-27 765 浏览
< N1 coffee & Co >呢間位於尖沙咀既小店充滿著咖啡味☺️雖然店面細細但係野食超級足料大大碟————————————————- All Day Breakfast $88 -呢到既all day breakfast真係幾大份幾足料!😍市面上實在有太多店捧住”all day breakfast”而賣到貴一貴,但係入面既用料完全唔值🙈呢到我覺得真心唔錯!沙律調味甜甜地幾好食,蕃茄🍅幾fresh同厚肉~多士香脆可口,唯獨下面個塊無橄欖油🤣煙肉有兩塊,煎得唔會過乾😝三文魚同茄汁豆份量超多😈😈炒蛋同豬肉腸唔會過鹹都唔錯————————————————- Guava and Peach Smoothie $45 -呢杯guava未幾香,桃🍑就相對唔係好覺~但係好fresh同幾smooth,唔會有大大粒冰粒!————————————————-Apple passionfruit smoothies $45-同樣好fresh既一杯smoothies! 唔鍾意番石榴既揀呢杯吧😆😆————————————————- Flat White $36 -呢到既咖啡都幾多人飲🥰唔鍾意太

< N1 coffee & Co >

- All Day Breakfast $88 -
Full breakfast

Smoothies

————————————————
同樣好fresh既一杯smoothies!
唔鍾意番石榴既揀呢杯吧😆😆
- Flat White $36 -
Flat  white

呢到既咖啡都幾多人飲🥰唔鍾意太濃咖啡味既揀呢杯flat white奶味重既就啱晒喇

2080 浏览

評分:7.2/10
地址:尖沙咀摩地道34號地下G舖
營業時間:星期一至五8:00-20:00;星期六9:00-22:00;星期日9:00-20:00

#n1coffeeandco #尖沙咀 #尖沙咀美食 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店地圖 #香港美食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodpic #西餐 #alldaybreakfast #咖啡店 #香港咖啡店 #🐷🐤尖沙咀 #🐷🐤咖啡店
午餐
Full breakfast
Smoothies
Flat  white
2020-05-18 800 浏览
N1 Coffee & Co.係位於尖沙咀鬧市中嘅一間小cafe,地方比較細但食物同咖啡質素都好高。嗌咗Full Breakfast,Smoked Salmon Cream Cheese Bagel同Cappucino~Full Breakfast好豐富,有齊必有嘅煙肉香腸炒蛋焗豆,加埋兩塊牛油法包同煙三文魚可以自由配搭。最令人驚喜嘅都係個Bagel!本身以為只係普通搽咗Cream Cheese加三文魚,嚟到竟然係足料到包唔埋仲有沙律菜同紫洋蔥做配料,啖啖都充滿住三文魚油香同濃郁嘅忌廉芝士,食完超級滿足~最後飲埋有靚靚拉花嘅香濃Cappucino,就係一個真正嘅Good Morning~

Full  Breakfast

Smoked  Salmon  Cream  Cheese  Bagel

Cappucino
Full  Breakfast
Cappucino
2020-05-04 717 浏览
放工後,上堂前,諗住飲杯咖啡小休一下。叫左杯Flat White,但係有點失望,咖啡望落似放左先拎出黎咁,啲泡已經開始沉...咖啡味比較淡,而且拉花好快散左了...☹️

Flat  White
2020-04-04 1116 浏览
呢一間己經bookmark左好耐嘅黃cafe,終於來試了!裡面位置唔算大,有約四張枱,以及一張靠牆嘅長吧枱。戶外仲有一個小小嘅騎樓位,有一張二人枱。我去之前己經睇準左佢嘅bagel,所以就叫左一份Smoked Salmon Cream Cheese Bagel$68另外再piccolo 短笛咖啡$30。一份嘅份量都好多。我覺得bagel size 比連鎖coffee shop的bagel一舊啲,又煙韌,而且係我鐘意嘅黑麥圈,十分好。而煙三文魚有兩大片,bagel上半下半分開2片食岩岩好。 但煙三文魚有少少怪味,感覺唔算好新鮮,但勝在夠多。而Cream Cheese畀得好多啊~加上好新鮮嘅黑醋沙律菜一齊食,大滿足喔!平時其實我好少飲短笛,但突然唔想飲太多奶嘅咖啡,就點左piccolo.飲得出espresso本身好好飲,但因為咖啡比bagel早到好多,所以一邊食時飲到嘅咖啡已經凍左,無黎果時咁香嚕。用餐果時見到唔少人叫full breakfast, 同埋avocado sourdough?! bagel?! 下次可以試下!
呢一間己經bookmark左好耐嘅黃cafe,終於來試了!
裡面位置唔算大,有約四張枱,以及一張靠牆嘅長吧枱。
戶外仲有一個小小嘅騎樓位,有一張二人枱。
另外再piccolo 短笛咖啡$30。
Smoked  salmon  cream  cheese  bagel

咖啡店推介網站☕️-評Cup:⭐️⭐️⭐️⭐️丨裝修:懷舊/工業風咖啡:今次叫左杯Latte Macchiato, 味道為中性, 有淡淡既咖啡味, 奶泡厚度唔錯, 增加左杯咖啡既風味評價:呢間咖啡店的的骰骰, 加上鋪入面有充滿童趣味👼🏻既裝飾, 所以一入門口就有種好warm既感覺😚.#適合一d屋企人陪小朋友或者幾個朋友一齊去🤪, 不過相對黎講, 坐位較close, 想自己係到做野就差咁小小喇-N1 Coffee & Co.☕️地點:香港尖沙咀麼地道34號地下G舖開放時間:星期一至四 8am-8pm、星期五 8am-10pm、星期六至日 9am-8pm
咖啡店推介網站☕️
評Cup:⭐️⭐️⭐️⭐️丨

裝修:懷舊/工業風

#
N1 Coffee & Co.☕️
地點:香港尖沙咀麼地道34號地下G舖
2020-03-10
之前其實已經嚟過兩次想懲罰,但兩次都坐滿晒人,所以失敗🤣可能因為呢度環境幾work-friendly,無time limit,嚟得嘅人都唸住嚟spend個下晝呱~雖然呢度地方唔算好大,但又有正常高度嘅枱,又有bar枱,仲有室外位置~都幾啱同朋友飲杯野傾兩句🥰!.already tried to come here twice but it was fully packed every single time 🤣 maybe because this place is super work-friendly and without a time limit 😆 great for studying or catching up with some friends 😊 we ordered one of my favourite things in the world 🌍 smoked salmon cream cheese bagel 😋 nicely toasted and dense bagel is always good with coffee! also got a chanc
already tried to come here twice but it was fully packed every single time 🤣 maybe because this place is super work-friendly and without a time limit 😆 great for studying or catching up with some friends 😊 we ordered one of my favourite things in the world 🌍 smoked salmon cream cheese bagel 😋 nicely toasted and dense bagel is always good with coffee! also got a chance to eat their banoffee pie 🥧 even though there was a lot of cream but i still thought it was pretty good and it wasnt super heavy😆 definitely coming again!

𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐁𝐚𝐠𝐞𝐥 $68 😋😋😋
好鍾意呢款bagel嘅口感,烘脆咗少少但又唔會話因為過脆而無咗bagel本身煙韌嘅口感~而佢煙韌得來又唔會話咬得好辛苦🤣!
煙三文魚嘅份量都好多,再加上裏邊有大量菜!!balance番三文魚嘅油,成件事好健康嘅感覺~略嫌cream cheese嘅份量少咗啲姐😝

𝐁𝐚𝐧𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 𝐏𝐢𝐞 😋😋😋
冇估錯嘅話呢度嘅蛋糕款式每日都唔一樣嘅~成日都聽banoffee pie但食就真係等一次食!本身以為係banana & coffee,但原來係toffee,唔怪之得頭嗰幾啖食極都食唔到咖啡味🤣
個cake都唔錯嘅,香蕉味好重,又fresh。又多又香又滑嘅cream,雖然cream多但一啲都唔膩!特別想讚下個餅底,好好食🤩~~
𝐍𝟏 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 & 𝐂𝐨. @n1coffeeco
📍#BELLYwongs_TST
#BELLYwongs_western #BELLYwongs_breads #BELLYwongs_cafes
𝐁𝐚𝐧𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 𝐏𝐢𝐞
朋友係要見架💕👩🏻‍🤝‍👩🏼 依2位朋友真係唔話得 weekend 都一大早被我拉左出黎食港女至愛既all day breakfast😆.🍳 Full breakfast $88🍵 Earl Grey $40每次食all day breakfast 我通常都好懶 會揀入面乜都有既😆 話明full breakfast 真係重量級🤩 有齊煙肉 腸仔 煙三文魚 炒蛋 蕃茄 茄汁焗豆 多士(*´ω`*) 食到一半已經飽飽地🙈 之後再飲埋帶有淡淡清新檸檬香味既Earl Grey 真係完美的早上💗 .🥓 Bacon egg on toast $48🍫 Hot Chocolate $46朋友點的Bacon egg on toast既分量都不容忽視 😋 d 蛋多到差唔多滿瀉🤩而杯朱古力有靚靚拉花😍😍 飲落朱古力味極濃👍🏻.🥑 Avocado poached eggs $88另一位朋友揀既Avocado poached eggs 我本身都有諗過揀 當我15 / 16 果陣 佢話食依個 我就放心揀我既full breakfast😌 因為我可以借d 意叫佢比d avocado toast 比我食😝

🍳 Full breakfast $88
🍵 Earl Grey $40

🥓 Bacon egg on toast $48
🍫 Hot Chocolate $46

🥑 Avocado poached eggs $88
另一位朋友揀既Avocado poached eggs 我本身都有諗過揀 當我15 / 16 果陣 佢話食依個 我就放心揀我既full breakfast😌 因為我可以借d 意叫佢比d avocado toast 比我食😝 牛油果醬真係好正arrr🥰
有朋友 有美食 開心就是這麼簡單
$120 (早餐)
2020-02-25 574 浏览
三個女仔去食嘢,叫完野食無幾耐,餐廳同事即遞上餐具及每人一張酒精濕紙巾喺呢啲缺貨時勢仲要主動派防疫用品,真係好難得另外叫野食時可以按客人需要而微調食物嘅配搭,服務十分貼心🥰我因為食緊生酮餐單,叫咗個Full breakfast走crabs, 個同事仲主動加多咗煙肉同三文魚俾我,個炒蛋亦好滑好嫩~我另外兩位朋友就叫咗煙肉蛋bagel同埋牛油果蛋bagel, 對個bagel讚不絕口,話好脆口,好好食!一定會再來幫襯~

喺呢啲缺貨時勢仲要主動派防疫用品,真係好難得

另外叫野食時可以按客人需要而微調食物嘅配搭,服務十分貼心🥰

一定會再來幫襯~

2020-02-11 425 浏览
之前得閒果時都有去開 Coffee Shop嘅Hea習慣,主要都係食 Toast及者係Sandwishes,不過今次係friend 帶我去食去N1食嘅Bagel,由於我自己本身都鐘意食有口感同煙韌嘢食,而個friend 本身都好鍾意食又推薦Bagel畀我,今次就去試吓個N1嘅Bagel,之後從此愛上咗bagel啦🤤。環境方面:一入到去到感覺係比想中細,我哋去到嘅時間大概係10:45到,其實都已經幾多人下,除咗bar始之外全部都full晒。不過我幾鍾意去bat枱嗰個感覺,只不過係相對窄咗少少,如果唔係都幾舒服嘅。食物方面:之後我哋叫咗一杯Latte☕️ 同一杯Soya Latte☕️。由於Soya Latte 拉唔到花嘅關係,所以就用紙杯啦。 佢Latte唔會太苦都唔會太酸,因為有好多Latte啲奶🥛會蓋左原本咖啡嘅味,佢依一杯就唔會,所以都幾滿意!另外我哋就叫咗 Smoked Salmon Cream Cheese Bagel🥯  (下) 同Avocado Fried Egg Bagel🥯 (上)而Bagel好明顯同我印象中嘅Bagel唔同,去係煙韌得嚟係有咬口,唔係咬極都咬唔開果種,煙三

環境方面:

食物方面:

而Bagel好明顯同我印象中嘅Bagel唔同,去係煙韌得嚟係有咬口,唔係咬極都咬唔開果種,煙三文魚加埋啲菜係入邊又冇太油嘅感,完全符合我鍾意食嘅食物類型🤤!啲沙律加咗黑醋落去酸酸地都好開胃,唯一美中不足就係沙律好似少咗少少☹️。

可能同我想像中嘅Bagel🥯太大出入,所以果次N1嘅Bagel🥯實在覺得好好食啦!

所以從此之後就愛上左Bagel🥯,踏上咗食Bagel之旅啊!

喺呢度都推薦大家如果鍾意食煙韌有口感嘅嘢食嘅可以試吓食Bagel🥯!
2019-10-03
2020-02-10 314 浏览
#尖沙咀 #黃店呢排都冇乜特別野做都唔會出街,之前去開尖沙咀就去咗試咗哩間咖啡店,仲係黃店添Cappuccino $36好滑又香咖啡味,偏nutty味 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)/Shakerato $36我哋岩岩先開始飲咖啡,所以唔係好識欣賞哩杯 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)/會再去!💕——————————#N1Coffee〰️N1 Coffee & Co.〰️Shop G, no.34 , Mody Road, Tsim Sha Tsui————————————#journeyoftwo香港
#尖沙咀 #黃店

Cappuccino $36
好滑又香咖啡味,偏nutty味 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
Shakerato $36

〰️N1 Coffee & Co.〰️
————————————
#journeyoftwo香港
2020-01-20 571 浏览
星期日經過尖沙咀好眼瞓急需咖啡因Zzzzz......見到呢間好多人出出入入就入去試吓叫咗杯Cappuccino 同Flat WhiteCappuccino 有拉花好細心可以打卡好好飲好香咖啡味 仲好滑咖啡味好有層次入口先係Nutty啲 跟住酸味先出Flat white 專登加大 所以用外賣杯裝(都係加$5咋好抵)Flat white 奶味濃啲 咖啡味相對冇咁出坐到咁上下見到隔離枱叫杯Smoothie好似都好正下次嚟到再試可以再戰
星期日經過尖沙咀好眼瞓
急需咖啡因Zzzzz......
見到呢間好多人出出入入就入去試吓

下次嚟到再試
可以再戰
Cappuccino
2020-01-19 427 浏览
:🐷🐷早晨!唔知大家平時早餐鐘意食咩呢?我地其中一款最鐘意嘅就係英式早餐🍳加杯香濃咖啡☕️!哈哈今日早餐食呢間位於尖沙咀麼地道嘅咖啡小黃店💛 官方資訊佢地有參與6.12同8.5罷市。🐷🐷咖啡☕️方面我地叫左一杯#Flatwhite 同埋一杯#mocha ($36each) 佢啲咖啡真心好飲!Flat White個牛奶🥛味好香濃好正,Mocha個朱古力味都剛剛好唔算好甜冇搶走個咖啡香味!🐷🐷野食就叫左一份#EggBenedict with salmon($94)呢個超級推薦👍🏼👍🏼👍🏼 個#水煮蛋 整得岩岩好有流心💛🐷🐷另外一份就簡簡單單叫左個#煙肉炒蛋法包 ($48)本身想食磨菇但賣哂T^T 唯有下次再黎啦!

2020-01-14 298 浏览
好喝的咖啡當然要分享🤪呢間咖啡店好細間不過環境的擺設設計都幾好食物同價錢方面亦都合理我係因為佢杯咖啡黎嘅咖啡香醇,少少微苦,唔會太濃少飲咖啡嘅人亦都好易入口食物方面都唔錯而且分量足夠食完個餐真係超飽,如果你是鐘意飲咖啡既一定要試下呢間🤤😆 ✨
好喝的咖啡當然要分享🤪
呢間咖啡店好細間
不過環境的擺設設計都幾好
食物同價錢方面亦都合理
我係因為佢杯咖啡黎嘅
咖啡香醇,少少微苦,唔會太濃
少飲咖啡嘅人亦都好易入口
食物方面都唔錯而且分量足夠
食完個餐真係超飽,如果你是鐘意
飲咖啡既一定要試下呢間🤤😆 ✨

2020-01-11 268 浏览
今日好想搵個靜靜地既地方抖抖,就係尖沙咀搵到呢間coffee shop。鋪頭其實唔大,但就坐得好舒服。咁岩呢個時候佢係Lunch time,就揀左個set黎試下。呢個鴨胸炒意粉賣相好唔錯,食落味道其實都好好,但個意粉就出出地事平時我食意粉都鍾意食硬硬地咁,有口感d。但呢個直情係未熟個隻硬,如果佢煮耐dd就好好多。因為太想飲熱朱古力嘅關係,我就另外加$15叫咗杯熱朱古力。餐廳好有心機拉咗個心心花俾我飲落朱古力味唔算太濃,不過我好鍾意但係一個意粉加杯嘢飲要90幾蚊我就覺得有啲貴

飲落朱古力味唔算太濃,不過我好鍾意
但係一個意粉加杯嘢飲要90幾蚊我就覺得有啲貴