今次再encore呢間位於海港城嘅Nara Thai Cuisine😝大大個窗口位可以打卡影相,望住海景咁食晚飯,真係釋放咗唔少壓力添呀~泰式椰子雞湯 $128呢個湯十分豐富,結合咗泰國獨特嘅香料,有香茅、青檸葉同辣椒,加上椰子嘅甜味,超級惹味😙😙雞肉煮得恰到好處,軟嫩得嚟又多汁☺️泰式炒金邊粉 $148金邊粉雙層嘅蛋網做到好吸睛,仲炒得外酥內軟😚😜充分吸收咗醬料的味道😝😝豆芽嘅加入仲令到口感更為豐富,而甜酸醬料令成碟金邊粉嘅味道更加平衡😝😝泰式炒通菜 $88通菜炒得好有鑊氣,翠綠不發黑,食落口感脆嫩😛😛完完全全吸收到醬料嘅味道。仲可以簡辣同埋唔辣~啱哂唔食辣嘅我地🤓草莓乳酪特飲 $72草莓加上乳酪嘅醇厚口感🤩帶來清新嘅果味,口感滑順🥳解渴一流🥺🥺

泰式椰子雞湯 $128

泰式炒金邊粉 $148

泰式炒通菜 $88

草莓乳酪特飲 $72

今次係二訪呢間cp值高嘅海景泰國菜🥳 鍾意食泰國菜嘅你地真係唔可以錯過呀🥹 一坐底 店員就送上一籃蝦片 微辣脆口 唔油膩 真係未上主菜已經食唔停口🤣🥢泰式椰子雞湯 $128.0有辣有唔辣 今次我地就揀唔辣架啦😎 香濃嘅椰子味道突出 加上香香甜甜嘅味道 惹味得黎又開胃🤪 而且雞肉都十分足料😝😝 嫩滑無骨 餐廳仲好貼心 用小火爐保溫 熱住嚟食 啖啖都暖粒粒 好食~🥢泰式炒金邊粉 $148.0由蛋網包住嘅金邊粉 真係第一次食😙 賣相好得意🤩 金邊粉份量都唔少 而食落都炒得好入味 濕濕地嘅感覺 唔會炒得太乾 夠鑊氣☺️ 味道酸甜剛好 蝦肉爽口彈牙 配埋豆乾 芽菜 成碟都好有口感~🥢泰式炒通菜 $88.0食泰國野 又點少得食下泰式炒通菜呢😜 蒜香味道撲鼻 大大碟 少少辣 十分推薦!🍼草莓乳酪特飲 $72.0

🥢泰式椰子雞湯 $128.0

🥢泰式炒金邊粉 $148.0

🥢泰式炒通菜 $88.0

🍼草莓乳酪特飲 $72.0
2023-09-09 71 浏览
Nara Thai Cuisine📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖 想喺海港城入面搵間性價比高嘅餐廳呢度係一個幾好嘅選擇裝修又靚 食物質素都可以蝦片$15一坐低先就已經遞上滿滿嘅蝦片少少辣辣地同埋好脆 做小食幾合適泰式椰子雞湯$128椰子雞湯有得揀唔辣香濃嘅椰子味 湯底仲甜甜地有好多泰式香料雞肉嫩滑 仲有蘑菇等等配料一人都飲咗兩至三碗燒豬頸肉配青木瓜沙律$148豬頸肉燒得唔會太乾 點埋個秘製醬汁就更加好食木瓜沙律辣辣地 醬汁調味有好有泰國特色泰式炒金邊粉$148金邊粉上面用咗蛋皮包住一打開原來入面有好多隻爽口彈牙嘅蝦面嘅份量一啲都唔少 食到我哋好飽
Nara Thai Cuisine

泰式炒金邊粉$148
金邊粉上面用咗蛋皮包住
一打開原來入面有好多隻爽口彈牙嘅蝦
面嘅份量一啲都唔少 食到我哋好飽

這間位於海港城的人氣泰國餐廳已經去過幾次😬傳統泰菜好出色性價比高 餐廳環境氣氛悠閒舒適 先打去預約了被安排坐在窗邊位置可以邊食邊慢慢欣賞維港景🌊✨芒果軟殼蟹米紙卷 $138米紙卷入面和外面都放了炸得香脆的軟殼蟹🦀米紙煙韌Q彈有口感 裡頭的蔬菜清新爽脆🥭芒果好香甜多汁令味道層次更豐富 可以沾上泰式醬汁酸甜開胃✨香脆蝦餅 $68可以選三或六件 要了三件的每塊都炸得大大塊熱辣辣😍外層炸得香脆不油膩 蝦餅爽口彈牙🍤✨泰式鴛鴦豬手 $238豬手好大份足料適合分享 有滷水跟脆炸兩款做法 豬手豬肉的比例較多 肉質軟腍不會乾😋滷水滷得入味Q彈 脆炸豬手外皮炸得鬆脆 肥而不膩🐖配上香蒜辣汁跟酸子醬更提味醒胃✨椰香奶皇流心湯丸 $78奶皇湯圓香甜軟糯 配上芋頭粒 彩色小丸子🍡新鮮椰子肉🥥椰奶味濃郁 加了黃豆脆脆口感好豐富 整體比較甜🥣📍Nara Thai Cuisine (港威商場) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號

✨芒果軟殼蟹米紙卷 $138

尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號
香脆蝦餅
泰式鴛鴦豬手
椰香奶皇流心湯丸
這是近來吃得最健康的一餐泰菜相比傳統重香料與辛辣泰西fusion 相對怡人,也宜人適合近期要清淡又仍舊為食成癮的我正對海景,心情也大好辣素肉辣走淡雅路線,沒有預期中辣這個配羽衣蘭與椰菜的組合super Green基本上一吃就停不了至於肉則是omega3的皇者三文魚嚕用煙肉卷起三文魚柳再煎香Crispy 煙肉的煙薰香與油香滲進魚柳即使放久了魚肉仍然juicy得很Overall 不愧能名列Bangkok米芝蓮榜P.s. 我這邊點的是Lady Nara餐牌上的light meal大家有quota 開大餐的話也可以點Nara Thai 的full menu 嘞

這是近來吃得最健康的一餐泰菜
相比傳統重香料與辛辣
泰西fusion 相對怡人,也宜人
適合近期要清淡又仍舊為食成癮的我
正對海景,心情也大好
辣素肉辣走淡雅路線,沒有預期中辣
這個配羽衣蘭與椰菜的組合super Green
基本上一吃就停不了
至於肉則是omega3的皇者三文魚嚕
用煙肉卷起三文魚柳再煎香
Crispy 煙肉的煙薰香與油香滲進魚柳
即使放久了魚肉仍然juicy得很
Overall 不愧能名列Bangkok米芝蓮榜

👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha Tsui以前去泰國必食Nara Thai😍依家香港都有分店,仲要keep到正宗泰國菜水準,唔洗再飛去食啦😉~大推馬莎文咖喱牛腱,每次必叫🥰✨ ❤️‍🔥馬莎文咖喱牛腱 $138馬莎文咖喱香氣濃郁,食落唔會好辣,岩曬d唔係好食得辣嘅朋友😙牛腱夠厚切又好有咬口😋咖哩入面仲有好多薯仔同花生粒,成個咖哩無論係配飯或者係薄餅都好好食‼️我地仲清曬成個咖喱,好誇張😝✨🐥燒雞扒配青木瓜沙律 $128鍾意食肉嘅,可以試吓叫呢個燒雞扒,外皮燒得好香脆,真係啖啖肉,配埋泰式辣汁超惹味🥰✨ 咸蛋青木瓜沙律 $118💚青木瓜沙律好fresh!! 仲有咸蛋調下味好正😋✨印度薄餅 $40✨ 白飯 $22📍 Nara Thai Cuisine (港威商場) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖
👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha Tsui

✨印度薄餅 $40
✨ 白飯 $22

尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖
2023-08-29 51 浏览
🍽️ Nara Thai Cuisine 📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖-今日喺尖沙咀行街,竟然突然落大雨🥲🥲🥲唯有喺尖沙咀食埋晚飯啦,呢間真係唔錯👍🏻😍💫咸蛋青木瓜沙律($118)青木瓜沙律面頭有大量鹹蛋黃同鹹蛋白粒粒😍😍估唔到佢兩個味道夾之餘,仲要好和諧添!鹹蛋可以突顯左青木瓜嘅酸甜🥰🥰加上爽脆爆汁嘅口感💦💦好正!😚😚食食下發現左有生蒜粒bb🤩🤩🤩成件事好泰國呀!💫Top 東北小食拼盤($168)拼盤有好多樣食物😍😍泰式香腸口感鬆軟得來,有香濃嘅香料味道👍🏻👍🏻清邁香腸口感偏向油潤,有好香既豬肉味🤩🤩仲有大大粒又香脆嘅東北豬肉丸,入邊有洋蔥、辣椒等等唔同嘅調味料,一啖咬落去,口感豐富!同埋好清爽嘅肉碎沙律,唔辣得黎仲有絲絲甜味😚😚😚包住生菜食,即刻覺得冇晒罪惡感🤭🤭🤭💫泰式豬肉炒河粉($118)炒河粉煙韌軟糯,豬肉甘香鬆軟🔥🔥仲有大量嘅炸蒜喺面頭,增添香氣同埋口感😍😍另外,加埋辣椒粉同埋砂糖撈勻嚟食,令成件事昇華咗!好似喺夜市食緊好惹味嘅炒河粉咁呀😝😝😝💫鮮椰孑沙冰($60)好fresh🫶🏻🫶🏻🔥🔥食到有椰子肉之外,見到飲品仲有啲粉紅色、綠色😍😍😍係珍多冰呀❤️
🍽️ Nara Thai Cuisine
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖

💫咸蛋青木瓜沙律($118)

💫Top 東北小食拼盤($168)

💫泰式豬肉炒河粉($118)

💫鮮椰孑沙冰($60)
好fresh🫶🏻🫶🏻🔥🔥食到有椰子肉之外,見到飲品仲有啲粉紅色、綠色😍😍😍係珍多冰呀❤️💚❤️💚好驚喜!少甜又香濃👍🏻👍🏻

💫烤杏仁泰式奶茶($50)
面頭嘅cream同泰式奶茶好夾🤩🤩仲有啲烤杏仁碎,增添口感之餘,成杯飲品多咗層次👍🏻👍🏻

🌟餐廳行Pinky Pinky style,好啱打卡😍😍📷📷

🌟環境好舒服,座位好寬敞,最鍾意係每一台都有一碟炸蝦餅🤭🤭等待嘢食嘅同時,有啲小食解解饞❤️❤️

🌟食食吓發現,餐廳仲有一個專門擺放紅酒白酒嘅櫃🤭🤭睇嚟餐廳滿足到鍾意飲酒嘅人嘅需要!

🌟職員好主動好熱心!見到我哋飲咗水就會即刻過嚟添水,又好快手收拾👍🏻👍🏻細心得來又有效率🫶🏻🫶🏻

推薦指數:5/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TsimShaTsui #尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀好去處 #尖沙咀必食 #NaraThaiCuisine
2023-08-28 39 浏览
一向鍾意食泰菜嘅我又點會唔知泰國過江龍嘅Nara嚟咗香港尖沙咀海港城登陸😬😬入到店內裝修已經好有泰式風情今日嚟食午餐未到中午午飯時段已經爆滿座位,我哋兩個等咗一陣就可以入座午市你可以單獨叫,亦都有午市套餐我哋今次就試吓叫午餐套餐套餐有煮食前菜、亦都可以加錢配多款小食香茅燒雞扒 配 白飯Lemongrass Chicken with Jasmine Rice(香茅燒雞扒非常之香,雞皮燒得非常之脆👍🏻雞肉,亦都唔會乾身👍🏻👍🏻)燴紅咖喱牛肋肉 配 薯蓉Braised Red Curry Beef Short Rib(紅咖喱牛肋肉肉質超軟,唔會黐牙🤪好夾薯蓉一齊食😋我仲忍唔住叫咗薄餅陪呢個咖喱一齊食👍🏻👍🏻)我仲加咗呢兩款小食,兩款都好嘢未,辣到適中👍🏻黃薑沙嗲串(豬/雞)、泰式炒通菜Nara喺泰國已經非常之有質素嚟到香港食物質素都好穩定,海港城仲要有啲座位係對住海睇到海景,感覺好Chill好舒服😌

入到店內裝修已經好有泰式風情

午市你可以單獨叫,亦都有午市套餐
我哋今次就試吓叫午餐套餐

套餐有煮食前菜、亦都可以加錢配多款小食

香茅燒雞扒 配 白飯

燴紅咖喱牛肋肉 配 薯蓉

我仲加咗呢兩款小食,兩款都好嘢未,辣到適中👍🏻
黃薑沙嗲串(豬/雞)、泰式炒通菜

2023-08-17
午餐
2023-08-27 100 浏览
星期一晚,朋友約我去海港城食晚飯,她喜歡食泰菜又想睇海景,所以選了Nara Thai。我未來過這間餐廳,所以都想試下。6:30左右到了餐廳,接持員說要90分鐘交枱,好讓我們有個心理準備。入面的裝修雅緻,座位舒適。幸運地我們被安排去了窗邊位,所以能看海,日景變夜景。我們都好開心地打卡,朋友話好係去坐飛機咁(講笑)。餐廳好貼心地提供了蝦片,有少少辣(胡椒),很脆。之後用手機落了單,再去了餐廳入口處附近的打卡處拍影留念,真的有種旅遊Feel~餐牌都有著吸引的食物,由於不是太餓,所以選了輕食—沙律和米紙卷和甜品。大蝦柚子沙律:蝦爽口、新鮮,大量柚子,配上甜甜的醬汁,好開胃,份量都夠2—3人食炸軟殼蟹米紙卷:炸軟殼蟹非常脆和有蟹味,應是卷好了米紙卷,再把剛炸好的軟殼蟹放上去,但米紙卷的菜又沒有油,所以廚師功力一流。如何炸好,隔完油,放入米紙圈,菜不會沾上油,而軟殼蟹還可以非常脆??朋友工作壓力大,好想食甜品,所以選了兩個: 香蕉薄餅和黑芝麻雪糕窩夫(被相片吸引)由於有90分鐘的用餐時間,所以我們食了一小時就叫服務者上甜品。香蕉薄餅先到,這個甜品比我想像的好食!香蕉蓉平均的舖在薄餅之中,加上脆脆的
我未來過這間餐廳,所以都想試下。

幸運地我們被安排去了窗邊位,所以能看海,日景變夜景。

我們都好開心地打卡,朋友話好係去坐飛機咁(講笑)。

餐廳好貼心地提供了蝦片,有少少辣(胡椒),很脆。

大蝦柚子沙律:

炸軟殼蟹米紙卷:

香蕉薄餅先到,這個甜品比我想像的好食!

香蕉蓉平均的舖在薄餅之中,加上脆脆的薄餅,淋上了朱古力醬和楝奶,有甜度的沖擊! 甜度是3.5/5。

黑芝麻雪糕窩夫:

黑芝麻雪糕是滑身,芝麻和奶味較重,甜度是2/5。配上有少少脆的窩夫,甜度是4.5/5,就剛剛好。驚喜在旁邊的果仁,焦糖式的,咬下好脆,加上雪糕,好好味!

好滿足的一餐~

2023-08-21
$273.5 (晚餐)
  • 香蕉薄餅
  • 大蝦柚子沙律
Nara係泰國旅行時已經好想去試,依家唔使飛都可以食到頂住癮先😝餐廳裡面都好大好多位,平日晚上去都唔駛等位。今次我地坐窗口附近,望到海景感覺好舒適悠閒。好多野都想試下,但無奈我地只得2個人胃口有限,最後點左4款菜式:🍽️泰式椰子雞湯 - 呢個真係勁好飲,雞肉又好滑,好有椰子香味,仲帶少少酸辣,非常醒胃。🍽️芒果軟殼蟹米紙卷 - 煙煙靱靱嘅米紙裡面包著紅蘿蔔絲、芒果肉、生菜、軟殼蟹,賣相好吸引,味道好fresh,點埋泰式酸辣醬汁好好食。🍽️泰式豬肉炒河粉 - 點左男友最愛嘅泰式闊河粉,碟邊有提供埋青檸、砂塘同辣椒粉,可按自己喜好調整口味。🍽️馬莎文咖哩牛腱 - 咖哩唔會好辣,牛腱、牛筋都好有口感,底下仲有薯仔, 非常適合撈飯底或者點薄餅食!Nara除左環境好,食物味道唔錯,價錢亦都好合理,服務員都好nice。真係一間好值得再嚟嘅餐廳❤️

泰式椰子雞湯
泰式豬肉炒河粉
馬莎文咖喱牛腱
2023-08-23
泰式椰子雞湯
泰式豬肉炒河粉
馬莎文咖喱牛腱
2023-08-22 40 浏览
好可惜今次我都係錯過咗佢嘅日落🌅如果日落喺呢個位影相一定會好靚🥹大家你記得預早啲時間睇日落啊😩上次你就食咗泰國嘢 今次就特登嚟食其他野 因為睇佢張相都覺得好吸引🐾松露雜菌意大利飯配牛扒🥩意大利飯吸晒所有嘅汁 然後加埋少少松露醬食,果然滿足😍 牛扒咬落去好霖🥹🐾冬陰煙肉忌廉意粉🍝絕對絕對一定要食 係超級好味 好耐冇食過咁好味嘅忌廉意粉 冬陰功味道唔會太強 所以冇搶過煙肉嘅味 加埋隻雞蛋冇得頂👍🏻🐾黑芝麻雪糕日窩夫佢嘅窩夫入面係夾咗一層花生醬 係意想不到嘅口感 再加上佢嘅黑芝麻雪糕非常出色 超級濃烈黑芝麻味道 旁邊仲有好多果仁 如果你又鍾意花生醬又鍾意食黑芝麻 就一定要叫佢😂
好可惜今次我都係錯過咗佢嘅日落🌅

搶過煙肉嘅味 加埋隻雞蛋冇得頂👍🏻

🐾黑芝麻雪糕日窩夫
  • 冬陰煙肉忌廉意粉
2023-08-20 38 浏览
少有食泰式野嘅餐廳可以望海 超級chill 叫咗個牛肉船麵 湯底酸酸地幾好唔錯幾開胃 木瓜沙律都係酸酸甜甜份量都幾大份 串燒燒得啱啱好肉嘅份量好多 超鍾意佢個椰子雞湯好香椰子味👍🏻
在海港城發現了這家高質泰國菜餐廳🥰裝潢精美座位寬闊,窗邊位還有維港海景🥹🌅✨泰式炒金邊粉 $148賣相非常吸引,外層有蛋網包裹着金邊粉,我們點了走辣的版本,能吃到原本的甜味,而且非常足料,蝦肉爽口彈牙,大堆😳✨泰式東北小食拼盤 $168裏面有泰式肉碎、東北豬肉丸、清邁香腸等,有別於傳統的泰式小食拼盤。非常喜歡當中的生菜包肉碎,鹹辣惹味,很好吃。第一次吃東北豬肉丸,味道偏鹹了一點🙈🙈感覺配飯吃會更好。✨紅咖喱牛肋肉 $188牛肋肉份量比我想像中多😆肉質軟腍入味,咖哩辣度不高,味道甘甜😋✨印度薄餅 $40吃咖哩一定少不了roti😎🥙外脆內軟,這個超大塊,建議多人分享🤣✨泰式奶茶朱古力布朗尼 $98他們有很多精緻的泰式甜品,花多眼亂,最後決定一嚐泰奶brownie🧋🍫☺️ 布朗尼味道濃郁,濕潤度剛剛好,上面有一球雲呢拿雪糕,搭配泰式奶茶淋醬,原本擔心會很甜,但可可的苦甜平衡了整個味道,非常好吃!泰式東北小食拼盤 $168紅咖喱牛肋肉 $188泰式奶茶朱古力布朗尼 $98泰式炒金邊粉 $148印度薄餅 $40

✨泰式炒金邊粉 $148

泰式炒金邊粉 $148
印度薄餅 $40
泰式炒金邊粉
泰式奶茶朱古力布朗尼
我想試呢間名氣很大的曼谷過江龍很久了!去唔到曼谷,都可以黎呢度扮去左😂呢度環境很好,坐在窗邊位置,可以欣賞海景與夕陽,餐廳裝修亦充滿泰式現代風情,近門口位置仲有個打卡位。食物方面,每枱都有一盤蝦片($15),雖是收費的,但很好吃值回票價。香脆蝦餅($68)彈牙,沾醬好吃。大蝦柚子沙律($138)有非常多的柚子,紅咖喱牛肋肉($188),有好多牛肉,份量絕對慷慨,非常適合加配白飯($22)或薄餅吃😋我喜歡呢度枱與枱之間有充分空間,坐得很舒適,加上位處海港城,地點方便,以此環境地段來說,難得訂價不貴,份量亦充足👍🏻,非常適合朋友聚會/拍拖!PS. 掃碼下單, 非常方便。去前可以望下各大飲食平台,可以買劵/套餐劵。
我想試呢間名氣很大的曼谷過江龍很久了!
去唔到曼谷,都可以黎呢度扮去左😂

呢度環境很好,坐在窗邊位置,
可以欣賞海景與夕陽,

餐廳裝修亦充滿泰式現代風情,
近門口位置仲有個打卡位。

香脆蝦餅($68)彈牙,沾醬好吃。

大蝦柚子沙律($138)有非常多的柚子,

我喜歡呢度枱與枱之間有充分空間,坐得很舒適,
加上位處海港城,地點方便,
以此環境地段來說,難得訂價不貴,份量亦充足👍🏻,
非常適合朋友聚會/拍拖!

PS. 掃碼下單, 非常方便。

去前可以望下各大飲食平台,可以買劵/套餐劵。
2023-08-13 51 浏览
今日其實係第二次嚟呢度食因為假日想休閑啲😚 唔想同人迫又唔想食得好趕咁最後都係揀咗呢間nara thai,貪佢坐得舒服,又有海景又有嘢食,仲好彩最後冇雨,仲有太陽坐到窗口口就啱哂 好舒服 涼住冷氣飲嘢食嘢曬太不過今次食得少d,只叫咗3樣嘢加兩杯凍飲軟殼蟹米紙快卷,泰式生蝦 (個辣汁好正又夠辣),仲有今次自己覺得最推介嘅椰子雞湯,好有椰子味啲雞又好滑仲好細❤️有火熱住个湯唔怕凍哂不過有樣嘢就係,本身以為蝦片係送嘅前菜小食,點知原來收$15 😂 好在口痕,又覺得幾脆口都食咗幾塊,如果唔係就浪費好臨走嗰陣,見佢仲有个$388 for two tea set.有機會下次會再試吓
今日其實係第二次嚟呢度食
因為假日想休閑啲😚 唔想同人迫又唔想食得好趕咁
坐到窗口口就啱哂

好舒服 涼住冷氣飲嘢食嘢曬太

不過今次食得少d,只叫咗3樣嘢加兩杯凍飲

軟殼蟹米紙快卷,
泰式生蝦 (個辣汁好正又夠辣),

仲有今次自己覺得最推介嘅椰子雞湯,好有椰子味
啲雞又好滑
仲好細❤️有火熱住个湯唔怕凍哂