2021-03-16 340 浏览
傾完單野,老闆心情大好,請我去公司附近酒吧 ND42 Bar & Lounge 飲酒,鬆一鬆。我老闆話去酒吧一定要飲酒,否則就係哼俾面,OK咁我就叫佐Asahi啤酒 & 炸魚薯條。Fish & Chips,我唔知係唔係正宗英式味道,不過睇樣就唔錯,有3塊炸魚,外脆內嫩,魚應該係鯰魚(可能係,除非唔係),魚肉真係炸得好滑口又好嫩,加檸檬、他他汁嚟食,好有風味,好好食。薯條係粗條,外層有脆口炸皮,好好食。真係好chill,勁誠壓。

薯條係粗條,外層有脆口炸皮,好好食。

真係好chill,勁誠壓。
2021-03-12 308 浏览
呢間酒吧餐廳係佐敦嘅小巷入面,夜晚播住音樂,仲有小蠟燭係枱,氣氛都幾好架!🤗🔻今次叫左佢嘅homemade pizza, 餅底都算薄,同埋好多芝士🧀🧀🧀🤩上面仲有好多配料,例如磨菇同洋蔥等,口感唔算單薄😌 🔻另外個薯條同honey garlic雞翼就出色d! 薯條上台個時熱辣辣,同埋份量都算多!而雞翼都炸得幾香脆🤗honey garlic 嘅味都幾夾🤓但可惜價錢較貴,6隻雞翼要$78😂🔻另外,餐廳規定一定要按人頭計叫野飲,所以唔可以同frd share 一齊飲🙈😂但整體呢餐酒吧餐廳嘅環境都算chill, 大家不妨一試😌
2021-01-01 392 浏览
本來約朋友去呢個BAR係諗住係飲杯酒,食下意粉。點知原來佢啲嘢食先係最吸引眼球嘅。真係刺激到味蕾。咁我想推介一個pizza啦,一個parma ham pizza啦。佢好輕巧,好香,好有意大利嗰種薄餅嘅味道。我哋兩個人好快就食完,想再嗌多一個添。如果你鍾意pizza嘅話,呢個都唔錯。我哋另外叫咗個雞翼,都係好食。雖然時間好早,但都見係坐得幾FULL嘅。同埋如果你鍾意同啲朋友,喺尖沙咀嘅話可以選擇這地方呀。

星期3️⃣每叫1️⃣杯酒精飲品可以order💰5️⃣雞翼一隻(每次最多6️⃣隻)🥰✨雞翼 💰5 x 6 💫評分: 8.5/10📝雞翼口味有6款(每款最少叫六隻3個人share, Honey garlic 同 Hot Buffalo 好野味, Salt and Pepper夠乾身, 送酒一流, 食到停唔到🤣🤣🤣 ✨Lobster Sauce Spaghetti with Prawns 💰128💫評分: 6.7/10📝個汁幾濃, 蝦唔算太新鮮🥲✨Forest Pizza with Parma Ham 💰88💫評分: 7.5/10📝 偏甜嘅homemade pizza, 脆卜卜幾香口仲有拉絲嘅芝士🤩ℕ𝔻𝟜𝟚 𝔹𝕒𝕣 & 𝕃𝕠𝕦𝕟𝕘𝕖📍尖沙咀金巴利道40號MW Plaza1樓(尖沙咀🚇B1 出口行5分鐘就到)💫評分: 7.9/10💬Snacks + wine 幾正好適合同朋友食飯吹水唔想食main其實都可以, 仲送免費popcorn不過就有啲太乾, 位置有啲inconvenient因為in btw tst & jordan,要行多兩步, wed去真心抵❗️❕🥰💛

✨雞翼 💰5 x 6
💫評分: 8.5/10
雞翼

💫評分: 6.7/10
📝個汁幾濃, 蝦唔算太新鮮🥲

💫評分: 7.5/10
Forest Pizza with Parma Ham

ℕ𝔻𝟜𝟚 𝔹𝕒𝕣 & 𝕃𝕠𝕦𝕟𝕘𝕖
📍尖沙咀金巴利道40號MW Plaza1樓
(尖沙咀🚇B1 出口行5分鐘就到)

💫評分: 7.9/10

雞翼
Forest Pizza with Parma Ham
💛💛💛ND42 Bar & Lounge💛💛💛食完晚飯之後,跟個痴線佬同佢啲fd飲嘢,我哋去咗一間細嘅酒吧,呢間酒吧好乾淨冇乜人食煙。環境好舒服,唔係嗰啲好嘈比人哋玩搖骰盅既酒吧,好啱朋友之間摸酒杯底傾計,約女仔黎都啱😂,至少環境唔會污煙漳氣一陣煙味或Shisha味🤤!我哋一行四人,嗌左1664,嗌左high ball,嗌左Gin,嗌左Whisky。嘢飲方面好唔好飲我就品評唔到,因為我都唔係飲開酒,只知啤酒夠凍🤤!嗌三杯1664就會送一個香薰加濕器,我地就緊係飲夠3杯啦😂一坐低店員就俾咗一堂爆谷我哋,食落同平時出街食嘅爆谷唔同,佢並唔係焦糖或者純粹落咗海鹽嘅爆谷。好似係有啲辣粉係上面咁,講真真係食唔出調味香料,總知幾好食同埋無限refill😎!飲飲下野就梗係要嗌啲小食啦,我哋嗌左Fish N‘ Chips,簡直係驚為天人,真係好好食🥳!所有嘢都係啱啱炸起,可能因為咁所以要等15分鐘。炸魚嘅炸漿唔會話好厚,食落舊魚塊仲係好嫩滑。薯條係粗薯條,識落都唔會好乾,一定唔係返炸嘅薯條,全部都係厚肥+長薯條🍟!個醬都好好食😍!同行每個人都覺得好食,好食都搶,都唔係佐酒小食,大家淨係食佢都唔洗飲酒,
💛💛💛ND42 Bar & Lounge💛💛💛

免費爆谷

飲飲下野就梗係要嗌啲小食啦,我哋嗌左Fish N‘ Chips,簡直係驚為天人,真係好好食🥳!所有嘢都係啱啱炸起,可能因為咁所以要等15分鐘。炸魚嘅炸漿唔會話好厚,食落舊魚塊仲係好嫩滑。薯條係粗薯條,識落都唔會好乾,一定唔係返炸嘅薯條,全部都係厚肥+長薯條🍟!個醬都好好食😍!同行每個人都覺得好食,好食都搶,都唔係佐酒小食,大家淨係食佢都唔洗飲酒,下次再黎我都要嗌多次依個!
Fish n Chips

其實佢仲有好多嘢食,例如Pizza / 意粉 / 炸雞翼。話佢係酒吧,倒不如話佢係一間有人調酒既餐廳。另外店員好好,我見啲熟客嚟到都係講低一句「我今日唔想飲Gin,其他你發板啦。咁就知道客人有幾信店員調製既野飲😚!

真心推薦🤩
2020-11-06
$300 (宵夜)
免費爆谷
Fish n Chips
2020-10-07 443 浏览
朋友係openrice訂左位去前我見個地方比較偏僻於是我早d行過去探下路我發現其實都幾易搵係金巴利道一直行入去 到左漆咸道轉入去就已經見到間酒吧餐廳係我既左手邊但我早左半個鐘就到左餐廳於是我就傻更更企係門口等有職員好細心埋黎問我幾多位然後就安排我坐住等☺️ 今日係星期二餐廳有一個優惠套餐係$168包炸魚薯條同兩枝啤酒炸魚同薯條都炸到好脆👍🏻 Salami Pizza皮薄香脆 上面既醬同芝士仲要滿到漏 👍🏻 Honey Garlic味既炸雞翼三個字 無得彈 Carbonara Spaghetti意粉吸收哂濃郁忌廉芝士味 正所有野黎到既時候都熱辣辣新鮮整起賣單既時候調酒師比左杯酒我地飲我發現原來佢地調既酒仲出色下次黎真係要再試試佢地調既雞尾酒最後我想講講呢到職員既服務真係好到加零一我話比蚊咬佢地即刻借左枝無比滴比我👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
朋友係openrice訂左位

呢到職員既服務真係好到加零一
我話比蚊咬
佢地即刻借左枝無比滴比我👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2020-10-06 351 浏览
已經忘了第幾次來, 早幾次只係飲幾杯,無叫嘢食。 今次一行幾人一齊,發現啲食物質素保持得好好呀。薯條同雞翼都係至愛。薯條份量好多嫁🤩 不過我無影到相。另外雞翼除左Honey garlic 係最得人心之外,新嘅四川麻辣味都好過癮呀!Pasta 份量都好夠,龍蝦汁意粉個汁好味道,但當晚個蝦就爭少少啦。雜菌黑松露意粉,幾種菇,炒得好香,黑松露唔會太over 。 朋友仲叫左個豬手,皮好脆,啖啖肉。但我個人就麻麻地肉🤪仲有幾杯cocktail,賣相都好吸引。如果唔識揀,不妨直接同bartender 溝通下,講佢知自己想要嘅口味,交比佢幫你諗下,佢地都非常樂意同貼心。 坐位唔係好多,整體感覺都好喜歡。同埋又唔會話好迫。驚無位最好就book 定先。同佢地吹下水,其實都知疫情影響,好多餐廳都好難捱,希望佢哋捱得住。
已經忘了第幾次來,
早幾次只係飲幾杯,無叫嘢食。
今次一行幾人一齊,發現啲食物質素保持得好好呀。
薯條同雞翼都係至愛。薯條份量好多嫁🤩 不過我無影到相。
另外雞翼除左Honey garlic 係最得人心之外,
新嘅四川麻辣味都好過癮呀!

Pasta 份量都好夠,
龍蝦汁意粉個汁好味道,但當晚個蝦就爭少少啦。

雜菌黑松露意粉,幾種菇,炒得好香,黑松露唔會太over 。

朋友仲叫左個豬手,皮好脆,啖啖肉。但我個人就麻麻地肉🤪

仲有幾杯cocktail,賣相都好吸引。
如果唔識揀,不妨直接同bartender 溝通下,
講佢知自己想要嘅口味,交比佢幫你諗下,
佢地都非常樂意同貼心。

坐位唔係好多,
整體感覺都好喜歡。同埋又唔會話好迫。
驚無位最好就book 定先。
同佢地吹下水,其實都知疫情影響,
好多餐廳都好難捱,
希望佢哋捱得住。
2020-09-30
2020-10-05 247 浏览
星期一有幾多人可以放假不用和人迫地方呀,真的不多!還記得當年放星期一時不多朋友可以一齊,當時工作回憶即刻返晒黎。餐廳位於小巷,比較偏僻,但有種遠離繁囂的感覺,夜晚氣氛應該幾正。Lunch性價比幾高,$58到$88就已經有個set,有前菜、主菜、飲品,相當滿足,當然,和什麼人一起食都很重要!.辣肉腸pizza 😋😋😋😋薄餅底,加上芝士、茄汁、辣肉腸,看似簡單但味道相當有質素。.炸魚薯條 😋😋😋😋炸魚份量只有兩條,勝在好味,真的食到魚肉的質感,很難得!薯條炸得岩岩好!
星期一有幾多人可以放假不用和人迫地方呀,真的不多!
辣肉腸pizza 😋😋😋😋
薄餅底,加上芝士、茄汁、辣肉腸,看似簡單但味道相當有質素。
炸魚薯條 😋😋😋😋
2020-10-05
2020-10-02 194 浏览
酒吧整既野食都幾高質,cocktail都調得幾不錯。酒吧半開放式,小部份枱設於室外。✨食物& cocktail 80分,服務都好親切。.🔸Nuts($10/head)佢地整既係鹹爆谷,落左少少辣粉,好香,其實我食到有少少孜然味。.🔸Mushroom Spaghetti with Black Truffle Sauce($108)好足料!超級多菇!好香松露味!係意粉偏稔咗少少,但味道好啱我口味。.🔸8” Salami Pizza ($118)落咗超多芝士,熱辣辣,仲要拉哂絲,超正!餅皮薄,咬落好脆,不過有幾塊個邊少少燶燶哋。.🔸Mojito ($98)調得好啱我口味,青檸,薄荷葉味好香,又甜甜地,好fresh..🔸Tailor-made cocktail($108)朋友鍾意果味香啲,佢調左杯甜甜地,又有少少薑味嘅Cocktail,好特別,亦好易入口。
酒吧整既野食都幾高質,cocktail都調得幾不錯。
酒吧半開放式,小部份枱設於室外。
✨食物& cocktail 80分,服務都好親切。

🔸Nuts($10/head)
佢地整既係鹹爆谷,落左少少辣粉,
好香,其實我食到有少少孜然味。
Nuts

好足料!超級多菇!好香松露味!
係意粉偏稔咗少少,但味道好啱我口味。

🔸8” Salami Pizza ($118)
落咗超多芝士,熱辣辣,仲要拉哂絲,超正!
餅皮薄,咬落好脆,不過有幾塊個邊少少燶燶哋。
8” Salami Pizza

🔸Mojito ($98)
Mojito

🔸Tailor-made cocktail($108)
朋友鍾意果味香啲,佢調左杯甜甜地,
又有少少薑味嘅Cocktail,好特別,亦好易入口。
2020-09-29
庆祝纪念
生日
Nuts
Mojito
2020-09-21 176 浏览
-又到左搵食時間🍽️想搵個地方可以同朋友chill住咁傾下計又有美食靚酒既地方真係唔容易今次為大家介紹下 #ND42Bar佢係尖沙咀同佐敦之間雖然出地鐵後要行一段小路但就因為咁樣比較易有位裝潢方面 佢地用左工業風 亦有D modern元素感覺真係幾chill幾舒服佢地既酒單好豐富 有成110款酒水🍸🍹🥃🍷🍻價錢都算幾親民食物方面lunchset好抵食🤩 有salad有飲品個salad仲要都唔細 D菜好juicy 配埋個沙律醋好開胃🥗我地叫左個好出色既pizza🍕有邪惡拉絲😂 而個餅底同邊好香脆食到個邊邊都仲好好味😋另外我地仲叫左個Lebster Sauce Spaghetti with Prawns🍝個汁好香濃 意粉夠彈牙 蝦都夠新鮮同爽🍤想食曬佢唔比個frd食😛😛-呢間餐廳我都會比幾高分 同埋會再去食過👍🏻👍🏻👍🏻
又到左搵食時間🍽️

有邪惡拉絲😂 而個餅底同邊好香脆
食到個邊邊都仲好好味😋

個汁好香濃 意粉夠彈牙 蝦都夠新鮮同爽🍤
想食曬佢唔比個frd食😛😛
Lebster sauce spaghetti with prawn

呢間餐廳我都會比幾高分 同埋會再去食過👍🏻👍🏻👍🏻
2020-09-19
Lunch set salad
2020-09-19 140 浏览
🍴Kronenbourg 1664 blanc 85 蚊 full pint 🍺有埋爆谷 帶 d淋 不過算係甘 有 d辣 咬下 飲啖啤酒都 ok🍴beef bolognese spaghetti 98 蚊🐮意粉幾爽口 牛肉粒切得幾碎 都幾 juicy 口感比較黏稠 帶 d香草 🌿 整體口感唔錯🍴backlane nachos 108 蚊😃檻欖 蕃茄 洋葱 青椒切碎 夠哂新鮮🍅 加 d半溶既芝士 痴住香脆既脆片 要黎襯啤酒正#墨西哥脆片 #啤酒 #牛肉 #意粉 Score 平均分< 7.4/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~ND42 bar & lounge#nd42尖沙咀漆咸圍1 至3 號多福大廈地下 a鋪~~~~~~~~~~~~

🍴backlane nachos 108 蚊😃
#墨西哥脆片 #啤酒 #牛肉 #意粉
Score 平均分< 7.4/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
ND42 bar & lounge
#nd42
尖沙咀漆咸圍1 至3 號多福大廈地下 a鋪
~~~~~~~~~~~~
2020-09-19
2020-09-15 120 浏览
叫左兩杯Tailor-made cocktail,有驚喜,由賣相到味道都好正。Bar經理沖左杯朱古力加白蘭地比我地,味道好夾同好滑,好想追多杯黎飲。野食叫左炸魷魚、沙律同意粉,魷魚勁脆無油益味,仲好大舊。黑松露意粉個意粉有咬口, 都幾足料同好香。視覺同味覺都滿足到🤤沙律啲菜新鮮同多既,特別又唔算😂係所有野擺盤擺得幾有心思。見到隔離叫左碟nachos,好多芝士,下次會再叫黎試下。環境都好啱同fd 吹下水,唔會好嘈同好逼😚
叫左兩杯Tailor-made cocktail,
有驚喜,由賣相到味道都好正。
Bar經理沖左杯朱古力加白蘭地比我地,
味道好夾同好滑,好想追多杯黎飲。

野食叫左炸魷魚、沙律同意粉,
魷魚勁脆無油益味,仲好大舊。
沙律啲菜新鮮同多既,特別又唔算😂
係所有野擺盤擺得幾有心思。

見到隔離叫左碟nachos,
好多芝士,下次會再叫黎試下。

環境都好啱同fd 吹下水,唔會好嘈同好逼😚

2020-09-05 277 浏览
若想在尖沙咀吃得便宜一點,近天文臺道的漆咸圍是不錯的選擇那邊晚上酒吧較多,白天時間也會營業,還有不少小店相比午餐的價錢,下午茶餐牌便宜得多相同的套餐大約便宜了兩三成跟配基本的汽水或咖啡可加錢升級其他飲品All Day Breakfast - $78配搭跟其他食評的不同,可能餐廳來貨變更或不時改良有黑松露炒蛋、兩根慕尼黑白腸、一條煙肉、一片火腿、兩件多士、沙律、薯條煎香的慕尼黑白腸,由剁碎的小牛肉和煙豬肉等香料混合,味道特別清新奢靡的黑松露與寡淡的雞蛋確是絕配黑松露的奇鮮與雞蛋的嫩滑相得益彰煙肉和火腿的油香,又可自由與多士組合,味道多變化茄汁薯條炸得外脆內軟,芝麻醬沙律剛好平衡油炸膩感Soft drink - Sprite另外一隻杯裝滿冰塊再配四分一的青檸檬味道醒神,涼快無比,獨特清新味道
若想在尖沙咀吃得便宜一點,近天文臺道的漆咸圍是不錯的選擇
那邊晚上酒吧較多,白天時間也會營業,還有不少小店

相比午餐的價錢,下午茶餐牌便宜得多
相同的套餐大約便宜了兩三成
跟配基本的汽水或咖啡
可加錢升級其他飲品

All Day Breakfast - $78
配搭跟其他食評的不同,可能餐廳來貨變更或不時改良
奢靡的黑松露與寡淡的雞蛋確是絕配
黑松露的奇鮮與雞蛋的嫩滑相得益彰
煙肉和火腿的油香,又可自由與多士組合,味道多變化
茄汁薯條炸得外脆內軟,芝麻醬沙律剛好平衡油炸膩感

Soft drink - Sprite
另外一隻杯裝滿冰塊
再配四分一的青檸檬
味道醒神,涼快無比,獨特清新味道
2020-09-05
2020-09-05 139 浏览
係Covid呢個疫情下,香港食肆都各出其謀,為求可以做多啲生意。呢間黃店酒吧,疫情前係無午市嘅,而家都做埋;超抵食超高質好好味!上星期六同友人經過,食個late lunch + happy hour Set lunch 包嘅 salad,每人一小碟呢度有 tailor-make cocktail: 你只需要同 bartender 講你想要咩酒/喜歡嘅口味或者唔喜歡嘅,佢就會親自幫你設計一杯屬於您嘅 cocktail 呢度嘅雞翼真係超好食!有好多口味揀,我次次都食呢個 Honey garlic 味!! haha友人嗰杯 cocktail 係咖啡酒~Set lunch main course - Fish & Chips!! Mushroom pasta 係 from a-la-carte menu~

Set lunch appetizer salad
Set lunch 包嘅 salad,每人一小碟
Special cocktail

Honey garlic chicken wings

友人嗰杯 cocktail 係咖啡酒~
Fish & Chips (set lunch)

Porcini mushroom pasta
2020-08-29
Set lunch appetizer salad
Special cocktail
Honey garlic chicken wings
Fish & Chips (set lunch)
Porcini mushroom pasta
2020-08-10 185 浏览
[特調雞尾酒]第一次來這裡時,想起一個詞,就是「小酒館」在轉彎角的酒館,晚上播放熟悉的音樂,氣氛相當好晚上會播放熟悉的歌,無論是同文或是英文,都令人勾起不少回憶,會選歌的餐廳真的是加分餐牌選擇多,我們剛好是吃晚飯的時候,所以邊吃邊喝令我驚喜的是,調酒師會因應我所點嘅要求,幫我特調一杯cooktail 特別推薦雞翼和海鮮Pizza雞翼口味有5,6 款,最後選了蜜糖蒜香味很香口,助酒小吃一流海鮮pizza的餅邊烤到好香脆,芝士令味道更濃,再加上海鮮的鮮味,好夾!味道豐富又好食!Augus beef cubes 出乎意料的牛仔骨很入味,又夠嫩。一上來就愛上被那味道深深吸引
[特調雞尾酒]

第一次來這裡時,想起一個詞,就是「小酒館」
在轉彎角的酒館,晚上播放熟悉的音樂,氣氛相當好

餐牌選擇多,我們剛好是吃晚飯的時候,所以邊吃邊喝

特別推薦雞翼和海鮮Pizza
雞翼口味有5,6 款,最後選了蜜糖蒜香味
很香口,助酒小吃一流

海鮮pizza的餅邊烤到好香脆,
芝士令味道更濃,再加上海鮮的鮮味,好夾!味道豐富又好食!

Augus beef cubes

出乎意料的牛仔骨很入味,又夠嫩。一上來就愛上
被那味道深深吸引

2020-06-08