2025-01-29 382 浏览
這間韓國過江龍餐廳其中一間分店位於旺角的朗豪坊,主打正宗地道的韓式料理,芝士及醬汁均由韓國直送。店內環境寬敞舒適,採用鮮艷奪目的黃色為主調,裝潢充滿韓式風格。韓式前菜韓式醃白蘿蔔酸甜清爽多汁;涼拌青瓜爽脆多汁;韓式泡菜集酸辣甜好有層次。韓式部隊鍋 - $368/Set松炭式部隊鍋風格,散發著陣陣濃郁的韓式泡菜香氣,芝士慢慢溶入鍋中平衡辣度。大量免治牛肉粒軟腍多汁充滿肉香,又有外脆內軟的司華力腸片,還有軟綿綿的厚切午餐肉帶化,新鮮翠綠的椰菜平衡肉膩感,再加入半塊即食麵吸飽湯汁精華,飽腹感十足~圍邊雞蛋外脆內軟的韓式爐邊蛋好滑溜,有爽脆的泡菜帶獨特的辛香。玫瑰醬寬粉炒年糕 +$15大熱的韓式玫瑰醬帶陣陣花香,伴以順滑的奶油忌廉幼滑細膩,晶瑩剔透的寬粉充滿彈性,又要年糕煙煙韌韌好有口感,還有多條芝士腸及西蘭花等配料。香脆炸雞&雞翼各4件(可選2款口味)分別選了元祖初雪炸雞和青芥末白郡主炸雞。韓式炸雞無骨啖啖肉,採用秘製炸粉漿,以韓國空運到港的純正菜油高溫油炸,金黃酥脆的雞件保持最大程度的肉汁,鬆香無比好嫩滑。元祖初雪炸雞的炸衣滿佈鹹香的芝士粉,再蘸上韓國直送的羅勒蛋黃醬;青芥末白郡主炸雞有一
韓式前菜

韓式前菜
韓式部隊鍋
韓式部隊鍋

韓式部隊鍋 - $368/Set
圍邊雞蛋
外脆內軟的韓式爐邊蛋好滑溜,有爽脆的泡菜帶獨特的辛香。
玫瑰醬寬粉炒年糕

玫瑰醬寬粉炒年糕 +$15
元祖初雪炸雞
青芥末白郡主炸雞
元祖初雪炸雞 & 青芥末白郡主炸雞

香脆炸雞&雞翼各4件(可選2款口味)
分別選了元祖初雪炸雞和青芥末白郡主炸雞。韓式炸雞無骨啖啖肉,採用秘製炸粉漿,以韓國空運到港的純正菜油高溫油炸,金黃酥脆的雞件保持最大程度的肉汁,鬆香無比好嫩滑。元祖初雪炸雞的炸衣滿佈鹹香的芝士粉,再蘸上韓國直送的羅勒蛋黃醬;青芥末白郡主炸雞有一條條生洋蔥帶點香辛,再蘸上白郡主乳酪醬,帶點芥末的刺激感。
炸蝦沙拉

炸蝦沙拉 +$68
四隻金黃酥脆的吉列炸蝦毫不油膩,咬開蝦肉爽滑彈牙,新鮮翠綠的沙律菜伴以酸甜的沙律醬,又有粟米及車厘茄等配料,清新又輕怡。
Nene Soda 青柑橘 & 愛文芒果乳酪特飲

$48以下(非酒精類)飲品2杯
愛文芒果乳酪特飲

愛文芒果乳酪特飲
酸酸甜甜的乳酪打得幼滑細膩,有著香甜的芒果味,充滿熱帶風味。
Nene Soda 青柑橘

Nene Soda 青柑橘
七分甜三分酸的青柑橘,有濃郁的橘子香,配搭清爽的梳打碳酸氣泡,解膩又順口!
2025-01-29
午餐
新一年Nene chicken又出左新套餐啦😍今次呢個餐有部隊鍋又有炸雞,一次過滿足晒多個願望🤩另外仲有一個主食同埋飲品🥤分量好多,加配多少少野就夠3個女仔食呀🥰*****🇰🇷👭🏻韓式部隊鍋 二人餐 $368部隊鍋🥣 配 圍邊雞蛋🍳迷你雞蛋卷🥚香脆炸雞&雞翼各4件🍗🍖濟洲柑桔乳酪特飲🍊🍼西柚乳酪特飲🍊🍼加配 🍤🥗炸蝦沙律 +$68呢個餐可以揀魚糕湯或者部隊鍋,兩個都超吸引😍我地揀左部隊鍋,入面超多料架!有牛肉碎、午餐肉、香腸、芝士🫕等等,勁滿足😌主食有4款,我哋揀左泡菜雞蛋卷😍好味又有營養~*****

*****

*****
2025-02-02
  • 雙重滋味炸雞
  • NENE雙重滋味炸雞
  • 雙重滋味炸雞(無骨)
  • 泡菜
  • 迷你雞蛋卷(泡菜)
  • 韓式甜辣炸雞
⬇️Set for 2:.✨部隊鍋配圍邊泡菜雞蛋部隊鍋有:軟嘅餐肉、司華力腸片、充滿肉香嘅免治牛肉碎、少少芝士片👈🏻鍋底湯頭濃郁,充滿泡菜香+辣辣地,即食麵好吸湯汁之餘 麵質仲保留住韌度😙.✨韓式手抓飯就係泡菜飯配:青瓜、蟹柳(?)、巨量嘅紫菜👈🏻只係紫菜過多 有啲偏鹹~.✨招牌炸雞 & 初雪炸雞兩款炸雞都一樣~外皮酥脆,唔會太厚皮👍🏻🐓內裡鮮嫩多汁,食落非常香口;初雪炸雞即係成隻炸雞沾滿曬芝士粉,食落滿足又唔膩!.✨蜜桃烏龍soda飲品帶有淡淡嘅蜜桃味,甜度屬於少甜吧🍑.✨士多啤梨乳酪酸酸甜甜咁,質地算係比較潔身🍓
⬇️Set for 2:
✨部隊鍋配圍邊泡菜雞蛋
✨韓式手抓飯
✨招牌炸雞 & 初雪炸雞
✨蜜桃烏龍soda
飲品帶有淡淡嘅蜜桃味,甜度屬於少甜吧🍑
✨士多啤梨乳酪
酸酸甜甜咁,質地算係比較潔身🍓
2025-02-19 0 浏览
韓國品牌 Nene Chicken, 朗豪坊店, 味道正宗, 不會令你失望的韓國炸雞.位置交通方便, 就在朗豪坊11樓, 因為係平日, 人不多. 不用等位. 內裡多數是年青人. 我們三人叫了套餐, 炸雞有多款選擇, 每款各有特色.  服務態度也不錯. 會再次光顧.
2024-11-05
  • 炸雞
2025-02-11 134 浏览
안녕하세요!今次黎到呢間主打韓式炸雞嘅餐廳食🇰🇷呢間餐廳以明亮嘅自然光線為主,營造出舒適嘅用餐環境,仲融合咗多種Kpop風格🎵令你感受到濃厚嘅韓式氛圍😆上菜速度極快,菜式選擇唔少 (炸雞、主食都有)🥰今次叫咗個韓式部隊鍋(2人份) $368,仲包2杯$48以下非酒精飲品😝份量滿足到我地🍲韓式部隊鍋 (2人份) $368 (😸😸😸😸😺)配料相當豐富😍邊上仲有圍邊雞蛋🤤賣相吸引😎鍋中滾起嘅湯底散發出迷人嘅蒜香味,有別於一般韓式料理嘅單一辣味🌶️味道層次豐富,湯底鮮甜☺️私心推薦佢地姊妹店The Jang,個海鮮鍋超級值得去試🤤🍗 炸雞 (蒜香醬油、初雪) (😸😸😸😸😺)炸雞外皮香脆,肉質滑嫩🤤蒜香醬油帶有甜香味🧄初雪帶有蜜糖味🍯特別適合鍾意甜食嘅人😆蜜糖嘅香氣為炸雞增添咗一份新鮮感,帶有少許酸味,完全唔會感覺油膩🥰🔥火山芝士泡菜炒飯 (😸😸😸😸)炒飯嘅蛋香味十足,加上泡菜帶黎乾濕嘅平衡☺️不過,建議辣味可以再加強少少,會令整體風味更加出色😸🍟初雪薯條&芝士波&番薯條 +$68 (😸😸😸😺)薯條配上蜜糖粉,時刻保持脆口嘅口感😆芝士波外層溫暖,內部嘅芝士餡料軟滑可口🧀唯獨外層嘅粉有啲多,略顯厚重😬(

🍲韓式部隊鍋 (2人份) $368 (😸😸😸😸😺)

🍗 炸雞 (蒜香醬油、初雪) (😸😸😸😸😺)

🔥火山芝士泡菜炒飯 (😸😸😸😸)

🍟初雪薯條&芝士波&番薯條 +$68 (😸😸😸😺)

(*另收加一服務費)

服務:😸😸😸😸
環境:😸😸😸😸
回頭:😸😸😸😸
打卡指數:😸😸😸😸😺
價:~$200/per person

📍 NENE CHICKEN (朗豪坊) (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓30號舖
2025-01-29 198 浏览
冬天最啱係食熱量炸彈❤️‍🔥又心心念NeNe Chicken芝士炸雞鍋🫕🍗手抓飯絕對係hidden gem💎 .📌韓式前菜 $free有醃蘿蔔同涼拌青瓜 爽脆開胃 解膩必備🌶️🥒.📌芝味炸雞鍋 $288有八件無骨雞件 + 四件雞翼 炸皮勁香脆 乾身唔油🔥雞件定雞翼肉質都嫩滑juicy🍗中間芝士火鍋好澎湃 煮融後軟綿拉絲 濃郁芝士鹹香奶味🫕加埋炸雞冇得輸 邪惡指數爆燈💯另配有蜜糖芥末醬 香甜惹味🍯1️⃣招牌炸雞:調味適中 最食到雞嘅原汁原味🐔2️⃣蒜香醬油炸雞:鹹香醬油味中帶點蒜嘅辛辣 蒜味濃啲就更好🧄3️⃣白郡主炸雞:最愛呢款 酸酸甜甜醬汁配上生洋蔥 爽脆開胃🧅4️⃣初雪炸雞:鹹甜鹹甜 芝士味超濃郁🧀.📌韓式手抓飯(吞拿魚) $90呢個真係必食 每次嚟都encore‼️泡菜炒飯鋪滿紫菜碎, 吞拿魚醬, 明太子同青瓜 勁足料 鹹鮮香辣 每啖口感味道都超豐富✨再撈埋沙律醬 整體更香滑🤍唔知點解搓成波波特別好食🍙.📌初雪薯條 & 芝士波 (加配) $39薯條同芝士波都沾滿初雪粉 鹹甜香口🤍芝士波外脆內軟 咬開滿滿芝士 偏重奶甜味 鹹香唔夠濃🧀同埋可能擺耐咗 冇得拉絲💔炸粗薯條 外脆內軟綿🍟.如欲查看相關食物相片
📌韓式前菜 $free
📌韓式手抓飯(吞拿魚) $90
📌初雪薯條 & 芝士波 (加配) $39
如欲查看相關食物相片 可查閱本人已上傳之影片🎦
2025-01-13 327 浏览
呢一間最出名就係個芝士鍋炸雞~!啖啖肉加埋拉絲芝士超級好食~炸雞有好多唔同嘅味,有韓式甜辣炸雞,蒜香炸雞,芝士炸雞….不過我最鍾意都係芝士味,其實都好飽,今次另外嗌咗人蔘湯,同埋炸飯卷,不過有少少失望,除咗雞之外,我諗其他嘢都麻麻地,另外佢哋嘅特飲都好特別,特飲都唔錯👍🏻我諗都淨係會食炸雞同埋份量比較大適合一大班朋友一齊食,今次我兩個人食都好飽,六百幾埋單~人頭300@ 都唔算平下次可以試吓芝士年糕,同埋薄餅~
下次可以試吓芝士年糕,同埋薄餅~
2025-01-11
  • 雙重滋味炸雞(無骨)
  • NENE雙重滋味炸雞
2024-12-25 606 浏览
Nene chicken的炸雞味道多樣化,平日放縱時都選擇叫外賣回家吃。得知近期做炸雞放題,立即到朗豪坊試一試。🍄放題分兩個價位,一個純炸雞,一個炸雞加雞翼。我們先點雞翼,以為雞翼會快些做起,沒想到隔壁桌比我們遲下單,但他們的炸雞比我們的雞翼還快到。然後又試了炸雞,炸雞實在太大件,很快便吃漏了。本來打算叫個水冷麵,但被告知水冷麵賣晒,最後又叫多了兩輪雞翼,就吃不下了😅最後埋單三百多,但可以試足不同口味的炸雞,還算可以。小插曲:放眼望去當天堂食的幾乎都是青春少艾,自己和老公竟與大家格格不入,一餐飯吃出自己老了的感覺🥲

🍄放題分兩個價位,一個純炸雞,一個炸雞加雞翼。

然後又試了炸雞炸雞實在太大件,很快便吃漏了。

小插曲:
  • 初雪炸雞
又係時候食雞啦😂NENE CHICKEN 新登場嘅「CHEESE SNOWING 元祖極致版」驚喜登場喇!今次NENE CHICKEN 將元祖味嘅 Cheese Snowing 提升到前所未有嘅高度:SNOW MAXX ✨最特別係羅勒蛋黃醬,將成個口味提升到另一個次元🌿 炸雞有少少辣,芝味毫不欠奉,仲有哈哈薯餅做伴碟,配埋炸雞食,係絕配中嘅絕配~今次叫嘅外賣唔止係單單賣個炸雞咁簡單,佢哋將成個套餐準備得妥妥當當,除咗羅勒蛋黃醬,仲有韓式炸雞嘅必備小菜,分別係香脆爽口嘅泡菜同醃蘿蔔,完美平衡炸雞嘅油膩感,再飲啖可樂,食啖炸雞,喺屋企都享受到韓式炸雞嘅完美體驗🇰🇷💥

外卖自取
2024-09-09 900 浏览
餐廳位於朗豪坊,選址方便易達。我去嘅時候大約八點,無需輪候,直接入座。餐廳裝修活潑新潮,而且座位位置闊落,但始終係炸雞店,枱面有啲油。不過店員服務態度友善,好快就處理咗,上菜都非常快,大約10分鐘。初雪炸雞($191)外表金黃酥脆,加上白雪雪嘅調味粉,令人急不及待想要品嚐。外層酥脆,內裏多汁,配合表皮上嘅芝士粉,有啲甜又有啲鹹,十分過癮。缺點係份量有啲少,兩個人食都唔夠飽。同埋都少貴,不過喺香港食韓國嘢呢個價錢係合理嘅。推薦度:⭐️⭐️⭐️

初雪炸雞($191)

推薦度:⭐️⭐️⭐️
2024-06-11
  • 初雪炸雞
nene chicken朗豪坊的分店 跟喜歡韓式炸雞的友人去吃不會再去了,雖然份量是蠻多但他全都是無骨炸雞,下單時問店員店員很坦白,他說他們不做有骨炸雞了我真的第一次聽韓式炸雞店不做有骨炸雞店內有骨的都會是雞翼單骨那種真的可以這樣嗎?韓國店也會這樣?才中午兩點,就已經沒有粟米炸雞了上菜食到一半我只知道成口都係肉同唔知咩肉😅叫了泡菜卷蛋,可選半份,還不錯。$80又有很多飲品都售罄了,都是汽水soda特飲酒類只有$28元的韓國冰茶!其他果茶都沒有。不會再去
nene chicken朗豪坊的分店
跟喜歡韓式炸雞的友人去吃
不會再去了,雖然份量是蠻多

但他全都是無骨炸雞,下單時問店員
店員很坦白,他說他們不做有骨炸雞
我真的第一次聽韓式炸雞店不做有骨炸雞
店內有骨的都會是雞翼
單骨那種
真的可以這樣嗎?韓國店也會這樣?

才中午兩點,就已經沒有粟米炸雞
上菜
食到一半我只知道成口都係肉
同唔知咩肉😅
叫了泡菜卷蛋,可選半份,還不錯。$80

又有很多飲品都售罄了,
都是汽水soda特飲酒類
只有$28元的韓國冰茶!
其他果茶都沒有。

不會再去
2024-08-25
  • 迷你雞蛋卷(泡菜)
「熱情」+「冷靜🍚」+炸雞&糕串+特飲x2.❤️熱情:✨+$90 火焰之吻烤豬骨成個煲有巨量豬骨、烤年糕、肉丸條(?)、泡菜蛋👈🏻豬骨嘅質地偏嚡,帶有淡淡酒香同豬骨香🤤🤤🐽呢間幾好 免費提供即棄手套,可以戴住手套食 爽‼️;我覺得烤年糕好食啲~幾鍾意個焦香,煙韌得嚟冇痴牙🤍;肉丸條係我自己作嘅名🤣🤣有3條肉條嘅,食落好似肉丸啲味道+質感;呢間啲蛋有啲唔同,菜味有啲搶咗個蛋香🤏🏽🍳.💙冷靜:✨+$10 吞拿魚手抓飯成個配搭好正 我地好鍾意呢個‼️撈埋一齊 沙律、泡菜、紫菜香十足,有少少青瓜粒增添口感🥒,零tuna嘅腥臭味👌🏻🐠。成個飯好有痴力 唔會食到好論盡🍚.✨黃金蒜香炸雞 拼香腸年糕串炸雞幾好食喎,好juicy,可能醬汁嘅問題 外皮變得冇咁脆,但冇影響👌🏻蒜粒令炸雞更為惹味可口🐓🤤;香腸年糕串面頭有浸芝士粉調一調味,帶有鹹香🧀🧀.🌈飲品🍸:✨Shark attack鯊魚個口裏面有草莓syrup的🍓🤣,比我地倒入去🍸~呢杯飲品飲落有青檸糖漿🍋‍🟩+椰子香🥥,草莓味唔突出,整體個組合好特別同新奇,同埋好大杯😳😳🩵🩵.✨Jeju island beach哈哈 就係菠蘿特飲🍍,因為成杯飲品波蘿味十
「熱情」+「冷靜🍚」+炸雞&糕串+特飲x2
❤️熱情:✨+$90 火焰之吻烤豬骨
💙冷靜:✨+$10 吞拿魚手抓飯
✨黃金蒜香炸雞 拼香腸年糕串
🌈飲品🍸:
✨Shark attack
✨Jeju island beach
哈哈 就係菠蘿特飲🍍,因為成杯飲品波蘿味十足,好有夏日風情☀️,少少解渴🤏🏽🤏🏽
✨Nene soda
Omg有曬咁多款soda口味😳😳有青提子、柚子、西柚、青蘋果、blue ocean、passion fruit口味,每杯細細杯咁 幾吸睛👁️。有4杯普通梳打味道唔甜,藍色嗰杯嘅味勁啲 甜甜地,而黃色嗰杯勁酸🍋
2024-07-27
2024-07-21 1703 浏览
同班姊妹一齊行街街,最好就係食韓式炸雞🍗!又嚟到我哋由中學開始嘅最愛嘅韓式炸雞店Nene Chicken 🐓!🔥火焰之吻四部曲套餐(3-4人餐) $448Nene最近推出咗新嘅3-4人餐,好豐富💕🦞 火焰之吻烤海鮮配 🌹玫瑰醬寬粉炒年糕(+$20)呢個烤海鮮類似火鍋,一鍋海鮮一邊燒住一邊食,仲有爐端燒蛋💗! 烤海鮮裏面有八爪魚🐙、大蝦🍤、蜆、青口🦪等等,再加入燒酒🍶點火🔥,好震撼! 最後再加入玫瑰醬寬粉炒年糕,勁豐富呀☺️🍙 自製手抓飯原味手抓飯係蟹籽,加$10可以轉成吞拿魚🍣,我哋轉咗吞拿魚,真係好好味🤤 手抓飯仲有紫菜、青瓜🥒、魚籽,撈埋一齊好夾,口感好豐富,啱晒唔鍾意食白飯嘅我☺️🐥 黃金蒜香炸雞當然唔少得炸雞喇🍗 呢個套餐仲有蒜香炸雞🧄,外層香脆、內層嫩滑,仲有啲甜甜嘅柚子醬💕🍢 初雪cheese香腸年糕串仲有香腸年糕串!加咗芝士粉鹹香得宜~🐋 Shark Attack🏖️ Jeju Island Beach套餐仲包咗兩杯飯品,補差價可以轉特飲,我哋揀咗兩杯超打卡嘅嘢飲🍹 Shark aattack嘅鯊魚入面有啲紅色嘅汁可以加入飲品㗎,好有創意!🍻 Shots原來Nene仲推出咗sh

🔥火焰之吻四部曲套餐(3-4人餐) $448
Nene最近推出咗新嘅3-4人餐,好豐富💕

🦞 火焰之吻烤海鮮
配 🌹玫瑰醬寬粉炒年糕(+$20)

🍙 自製手抓飯

🐥 黃金蒜香炸雞

🍢 初雪cheese香腸年糕串
仲有香腸年糕串!加咗芝士粉鹹香得宜~

🐋 Shark Attack
🏖️ Jeju Island Beach

🍻 Shots
原來Nene仲推出咗shots,一款有六種口味,水果味香,好易入口㗎🥰
2024-07-20 1213 浏览
NENE Chicken喺朗豪坊嘅一間餐廳,我試咗佢哋嘅招牌炸雞(無骨)、雞翼四重奏、脆薯條同脆炸紫菜雙重芝士飯卷。餐廳環境時尚舒適,氣氛輕鬆,適合朋友聚餐。服務態度親切友善,讓人感到受到照顧。招牌炸雞(無骨)真係好好味!皮炸得香脆,內裡肉質嫩滑多汁,每一口都帶來滿滿的滿足感。雞翼四重奏有不同口味嘅雞翼,每款都有獨特嘅風味,讓人愛不釋手。脆薯條炸至金黃酥脆,味道香脆可口。脆炸紫菜雙重芝士飯卷結合了紫菜的香脆和芝士的濃郁,口感豐富。佢嘅炸雞系列味道出眾,各款菜式都有韓式獨特風味。餐廳環境時尚舒適,服務態度親切。如果你喺朗豪坊,而且鍾意炸雞同其他創意菜式,呢度係一個值得一試嘅餐廳!

2024-07-20
2024-07-19 714 浏览
期間限定火焰烤海鮮鍋🔥.韓式炸雞店搞搞新意思,推出有火焰效果嘅烤海鮮/豬骨套餐!.火焰之吻四部曲套餐 ( $448 )1️⃣火焰烤海鮮+芝士炒年糕拉麵/玫瑰醬寬粉炒年糕(+$20) or 火焰烤豬骨試咗海鮮,有青口、蝦、魷魚、蜆等,份量好多,質素正常🤓 見隔離食豬骨好似都好吸引😂 推介一定要加玫瑰醬寬粉,甜甜地辣辣地好好味🤤2️⃣水冷麵 or 手抓飯手抓飯有得玩又有得食,都整咗5大舊嫁🤣3️⃣黃金蒜香炸雞拼初雪香腸年糕串一次過試到兩款人氣小食!炸雞大舊夠juicy好香蒜味,腸仔年糕串就正常發揮~4️⃣汽水飲品兩杯兩杯特飲沙冰,shark attack造型玩味十足,不過甜咗啲🤣
期間限定火焰烤海鮮鍋🔥
韓式炸雞店搞搞新意思,推出有火焰效果嘅烤海鮮/豬骨套餐!
火焰之吻四部曲套餐 ( $448 )

2️⃣水冷麵 or 手抓飯
手抓飯有得玩又有得食,都整咗5大舊嫁🤣