餐厅: NOC Coffee Co.
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-12-08 141 浏览
呢間coffee shop近呢幾年好hit 仲開左唔少分店 相信緊有一間喺你屋企附近🐾 因為咁岩見到屋企附近啱啱新開左一間 平時經過都好多人排隊 所以一於試吓佢😆香煎帶子手工扁意粉 💰148帶子大大粒有4粒 煎得岩岩好外脆內軟😋 手工扁意粉幾特別 有彈性同咬口 仲好掛汁~個汁有啲蒜片 番茜同紅椒 蒜味好出所以好惹味🥰牛肉沙律💰138一見到覺得好靚好多材料仲要唔同顏色 好有心思☺️ 牛肉有7舊 因為唔係全熟咬落唔會un 有啲似食緊牛扒咁🤤 另外配料有南瓜牛油果車厘茄 最特別係有無花果 老實講平時冇試過就咁食 原來甜甜地幾好食架喎😝 成個沙律食完好滿足 冇澱粉質又唔會好滯 難怪咁多人排隊🤭最後叫咗杯cappuccino 拉花好靚味道唔錯👍🏻

香煎帶子手工扁意粉 💰148

牛肉沙律💰138

最後叫咗杯cappuccino 拉花好靚味道唔錯👍🏻
2022-12-03 174 浏览
今日食評✍🏻Noc@yoho mall試食指數⭐⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐⭐⭐⭐侍應態度⭐⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·試過早餐、午餐講好咗會試埋個晚餐Menu同一個我哋自己配搭early dinner的食品·Cashier前點1️⃣tart & scone 性價比冇食包點咁高但都算抵食Tart 皮香酥,餡料香濃而不「漏」Scone 香、鬆、外層有啲脆口有別一般實的的嘅口感我喜歡💕自助落單點了2️⃣帶子意粉帶子煎得好靚中等size配合價錢$148意粉味道好創新特別值得推介3️⃣牛肝菌risotto 呢個冇乜特別火箭菜新鮮$118定價合理4️⃣加配菜薯餅今次「趁熱食」好味過上次定係配料有改良咗?Anyway健康薯餅大力推介5️⃣hot flat white (skim milk)正常6️⃣hot chocolate (少甜)正常拉花可以再用心啲加番曲奇🍪更有心思·599.Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
Noc@yoho mall
Cashier前點
1️⃣tart & scone
性價比冇食包點咁高
但都算抵食
Tart 皮香酥,餡料香濃而不「漏」

Scone 香、鬆、外層有啲脆口
有別一般實的的嘅口感

火箭菜新鮮
$118定價合理

4️⃣加配菜薯餅
今次「趁熱食」好味過上次
定係配料有改良咗?
Anyway
健康薯餅
大力推介

5️⃣hot flat white (skim milk)
正常
6️⃣hot chocolate (少甜)
正常

拉花可以再用心啲
加番曲奇🍪更有心思
我哋都會盡試盡講
人氣Cafe分店終於開到元朗明媚陽光灑在迷你竹園上🎋環境以簡約設計配原木超有意景 讓時間慢下來提供咖啡 特飲 全日早餐 輕食 甜品☀️牛油果蓉鮮果碗 $78豐富季節鮮果加上奇亞籽🥣☀️焦糖班戟 $72配搭香蕉🍌藍莓🫐附送鮮榨橙汁輕量兒童套餐👶🏻顏值超高全程自助手機下單📲每日限量甜品需在展櫃選購Walk in只需排隊10分鐘左右舒適休憩空間好選擇環境: 💗💗💗💗美味度:💗💗💗💗推薦度: 💗💗💗💗
人氣Cafe分店終於開到元朗

環境: 💗💗💗💗
美味度:💗💗💗💗
推薦度: 💗💗💗💗

2022-11-24 83 浏览
出返個靚post先❤️人氣咖啡店 NOC Coffee Co.進駐元朗國🤭有福喇❤️裝潢融入日式園林設計,一種極簡氣氛令人坐得相當舒服自在,慢慢嘆返杯咖啡及輕食,另外仲有all day breakfast,可以放低個電話同朋友仔享受瞬間的慢活及平靜。

進駐元朗國🤭有福喇❤️

2022-11-17
$200 (早餐)
2022-11-17 167 浏览
餐廳裝修採用半開放式 感覺勁透光🤩環境好舒服 光度十足🤩成個感覺好乾淨🤙🏻任何位置影相都好有feel📷而且啲嘢食擺盤都好靚 真係超啱影相🤣當然當然 食物嘅味道同埋質素都幾OK!超級適合女仔朋友食住靚早餐/Brunch打卡☺️呢間Cafe好出名 所以提早少少去拎位怕要排隊等好耐🤣好彩去到啱啱好唔使等位價錢方面我覺得係偏貴嘅 一份早餐百幾蚊左右 不過份量都算多嘅 加埋杯嘢飲都夠飽🤣Menu 嘅選擇都有好多 除咗hot item All Day Breakfast 之外 toast都係唔錯嘅選擇 😍尤其係有我最鍾意嘅牛油果🥑牛油果嘅熟度啱啱好 夠香口感又滑😍
餐廳裝修採用半開放式 感覺勁透光🤩
環境好舒服 光度十足🤩成個感覺好乾淨🤙🏻
任何位置影相都好有feel📷
而且啲嘢食擺盤都好靚 真係超啱影相🤣
當然當然 食物嘅味道同埋質素都幾OK!
超級適合女仔朋友食住靚早餐/Brunch打卡☺️
呢間Cafe好出名 所以提早少少去拎位
怕要排隊等好耐🤣好彩去到啱啱好唔使等位

價錢方面我覺得係偏貴嘅 一份早餐百幾蚊左右
不過份量都算多嘅 加埋杯嘢飲都夠飽🤣

尤其係有我最鍾意嘅牛油果🥑
牛油果嘅熟度啱啱好 夠香口感又滑😍

2022-11-06
$150 (早餐)
2022-11-10 127 浏览
今日約咗朋友食Lunch ! 想想去那?突然發現yoho 開咗間新餐廳!決定去試吓🤔餐廳環境清新自然,坐位寬濶有空間感!我哋叫烤椰菜花沙律碗、烤雞腿漢堡!再加上一杯澳白咖啡!每款菜式的賣相都相當吸引,顏色又豐富!味道也不錯!服務態度非常友善認真!
餐廳環境清新自然,坐位寬濶有空間感!
我哋叫烤椰菜花沙律碗、烤雞腿漢堡!再加上一杯澳白咖啡!
每款菜式的賣相都相當吸引,顏色又豐富!味道也不錯!
服務態度非常友善認真!

2022-11-01 2664 浏览
今日食評✍🏻NOC @yoho mall試食指數⭐⭐⭐⭐️⭐️店舖衛生⭐⭐⭐️⭐️⭐侍應態度⭐⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·前日才食過Noc 的晚餐今日心思思想試吓早餐帶埋米豬去感受下Bb櫈算幾乾淨我用濕紙巾沒下就用得🤭其他店的bb櫈抹到我想死咁滯😵環境衛生十分滿意·QR code 落單職員送餐我哋點了(正名看單據)1️⃣berry yogurt 前日食完忘不Yogurt滑Mixed berry新鮮Bb(近1歲)都食咗幾啖😋2️⃣all day breakfast (+加多件薯餅)好靚好靚好蛋🍳炒得靚菇🍄焗得「恰如其分」腸煎得靚同熱Beacon🥓係我食過所有all day breakfast 最好的一個,唔會乾硬,有肉有肥夠juicy沙律菜🥬新鮮面頭露荀烚/煎(唔知邊個先)得好爽口鮮甜3️⃣配餐飲熱朱古力(少甜)飲過甜度減少但不影響朱古力香濃推介4️⃣配餐飲凍芒果🥭特飲反而呢個冇乜特別5️⃣追加ham & cheese croffle 好特別嘅配搭Cheese and ham加上waffle上醬汁香濃但唔咸Waffle外少燶脆內鬆軟高手6️⃣外賣chocolate danish & berry almond sc
NOC @yoho mall
其他店的bb櫈抹到我想死咁滯😵
環境衛生十分滿意
QR code 落單
職員送餐
我哋點了(正名看單據)
1️⃣berry yogurt
前日食完
忘不
Yogurt滑
Mixed berry新鮮
Bb(近1歲)都食咗幾啖😋
2️⃣all day breakfast (+加多件薯餅)
好靚好靚好
蛋🍳炒得靚
菇🍄焗得「恰如其分」
腸煎得靚同熱
沙律菜🥬新鮮
面頭露荀烚/煎(唔知邊個先)得好爽口鮮甜
3️⃣配餐飲熱朱古力(少甜)
飲過
高手
scone
賣相吸引
我哋好少食完再外賣🥡回家
Noc 絕對可以留住我哋。。。嗰胃
Menu全日一樣
但都十分吸引我
我哋會再試下lunch嘅出品
Stay tune

2022-11-01
早餐
2022-10-31 135 浏览
今日食評✍🏻NOC @yoho mall試食指數⭐⭐⭐⭐️⭐️店舖衛生⭐⭐⭐️⭐️⭐侍應態度⭐⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·想去打卡好耐可惜地區性問題遲遲都去唔到Yoho mall開咗實在太好了·裝修格局以純白簡約設計望落觀感好舒服可惜座位有啲逼·有外賣🥡亦有堂食(+10%服務費)QR code 自助落單有職員送餐順帶一提個個職員都係靚仔靚女😗·我哋點咗(正名睇單據)飲品甜度在落單前點好1️⃣ 熱朱古力🍫(少甜)朱古力濃度適中2️⃣ 西柚氣泡🫧特飲(少甜)少甜的甜度適中但喜歡甜嘅你哋就不宜少甜食物賣相吸引3️⃣ 乳酪十分大碟輕食夠飽肚士多啤梨Yogurt 滑Berry水果新鮮4️⃣ 雞扒牛油果炒蛋burger 雞扒Juicy 肉嫩牛油果炒蛋水得滯一叉就散食得唔方便炒得冇咁滑可能會好啲5️⃣ 後面追加almond crossaint$26超抵可加熱大件Almond 都落足料包芯有牛油邪惡但吸引如果做得鬆軟啲就更好我老公入座前話只食一次但食用後就讚口不絕絕對會encore呢間·599.Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
NOC @yoho mall
Yoho mall開咗實在太好了
裝修格局以純白簡約設計
望落觀感好舒服
可惜座位有啲逼
有外賣🥡亦有堂食(+10%服務費)
QR code 自助落單
有職員送餐
順帶一提個個職員都係靚仔靚女😗
我哋點咗(正名睇單據)
飲品甜度在落單前點好
1️⃣ 熱朱古力🍫(少甜)
朱古力濃度適中

2️⃣ 西柚氣泡🫧特飲(少甜)
少甜的甜度適中

絕對會encore呢間
2022-10-30
下午茶
2022-10-30 90 浏览
📍香港📍元朗📍NOC Coffee Co.📍元朗元龍街9號形點一期地下G010號舖📍星期一至日 9:00~20:00🦄 全日早餐 $148🦄 評分: 8/10(香腸,煙肉,烤波特菇,牛油果,無花果雜菜沙律,忌廉芝士薯餅,露荀,太陽蛋)個忌廉芝士薯餅味道好似我系瑞士食個個,當然唔系100%一樣但可以頂下癮。如果再重啲芝士味仲正。露荀大條新鮮好想要多一條哈哈。🦄 香煎牛肉沙律碗 $148🦄 評分: 7/10(水煮蛋,牛油果,南瓜,無花果,車厘茄,雜錦沙津菜,自家製蜜糖香草醬,酸種麵包)無花果新鮮好甜!牛油果既熟度岩岩好入口淋淋地好食!可以放系酸種麵包上面壓成牛油果蓉多士嘻嘻!自家製蜜糖香草醬調得好好勁夾個沙律。可惜個主角烤牛肉太老啦!!🦄 Cappuccino-L $45🦄 評分: 6.5/10🌸用餐時間系90分鐘。星期日既下午等左大約15分鐘左右有位。環境無紅磡尖沙咀分店咁靚。啲麵包類都幾靚幾吸引。Keep住有人龍排隊。#foodieschu #foodieschu元朗~~~~~~~~~~~~~~~#foodies #foodie #hkfoodies #hkfoodie #hkfood
📍香港📍元朗
📍NOC Coffee Co.
📍元朗元龍街9號形點一期地下G010號舖

🦄 評分: 7/10

🦄 Cappuccino-L $45
🦄 評分: 6.5/10

#foodieschu #foodieschu元朗
~~~~~~~~~~~~~~~
#foodies #foodie #hkfoodies #hkfoodie #hkfoodblogger #foodblogger #hongkong #hk #hkfood #hongkongfood #noc #noccoffee #coffee #cafe #coffeeshop #afternoontea #tea #teatime #yoho #yohomall #元朗美食 #元朗cafe #元朗 #alldaybreakfast #全日早餐 #cappuccino #salad
2022-10-30
2022-10-28 92 浏览
環境幾好👍🏻夠就腳而且裝修感覺relax😗但已經係閒日人少時間去我兩個人落單杯凍啡都飲哂見我兩個人得一杯野飲仲望吓望吓個counter應該係知道我有野等緊既但直到我二十五分鐘出聲先至有反應知道漏單😩人咁少都漏單就出乎我意料😕但單論coffee☕️味道係幾出既我叫既iced mocha係有咖啡味而唔係坊間好多淨係飲到朱古力🍫味漏單姐姐仔都即刻唔好意思送左件cheesecake🍰算係亡羊補牢啦
環境幾好👍🏻

但單論coffee☕️味道係幾出既

漏單姐姐仔都即刻唔好意思送左件cheesecake🍰
算係亡羊補牢啦
2022-10-28
餐廳是半開放式的,以日系簡約風格設計,樓底極高,透過玻璃引進的自然光令環境光猛🌞,更加寬敞。我們選擇了坐到窗邊🪟的禪位,別樹一格,既舒適又温暖😙All day breakfast HKD$148有香腸、煙肉🥓、大啡菇、牛油果、無花果雜菜沙律🥗、忌亷芝士🧀薯餅、露荀及蛋 (炒蛋/煎太陽蛋/水波蛋),更可自由加配食材👌🏻薯餅🥔有意外的驚喜,忌亷芝士🧀味濃而不膩😋,還能吃到一片片的薯仔。流心的水波蛋🥚令人心動🥰,又圓又嫩。Latte☕️ (+$25) 大/小跟餐另外加$25叫了一杯大的Latte,大大杯的咖啡,非常抵飲,拉花🌸也很漂亮Chickenburger HKD$98 +$25鮮橙汁雞肉漢堡🍔採用整塊雞扒,肉質剛好,不柴不嫩,麵包是脆脆的⚡️⚡️輕鬆休閑的渡過一個下午,這裏也是一個不錯的選擇喔👍🏻

我們選擇了坐到窗邊🪟的禪位,別樹一格,既舒適又温暖😙

All day breakfast HKD$148

流心的水波蛋🥚令人心動🥰,又圓又嫩。

Latte☕️ (+$25) 大/小

Chickenburger HKD$98 +$25鮮橙汁

輕鬆休閑的渡過一個下午,這裏也是一個不錯的選擇喔👍🏻

2022-10-13
🧁食物質素:😍😍😍😍📸打卡指數:😍😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍💵性價之比:😍😍地址: 元朗元龍街9號形點一期地下G010號舖🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹今次想介紹既係一間我食咗好耐好耐既cafe因為公司附近就有一間所以lunch諗唔到食乜就會去明明係飯堂 但就無試過影同寫review😂所以今次知道元朗原來都開咗就專登帶相機去影一如以往每一間嘅裝修都係咁靚望住佢哋既分店越開越多🤩絕對係一間打卡able又好食既cafe最鐘意佢哋既scrambled eggs 同potato gratin佢哋既Bacon仲會煎到好脆好香口平時想chill下既你哋都可以去🤤🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹Smoked salmon toast $138 Rating:7/10All Day Breakfast $148 Rating: 7/10NOC Benedict (Bacon) $138 Rating: 7/10推介比減緊肥既女仔:Smashed avocado toast + poached eggs 健康又有營養🤪🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🧁食物質素:😍😍😍😍

NOC Benedict
Skimmed milk latte
All Day Breakfast
2022-10-24 70 浏览
最近呢幾年NOC真係擴展得好快,繼TST,TKO,荃灣之後開到元朗,前幾間環境都一般般未有咩吸引特別之處,但今次元朗一見到就直接bookmark住一定要去!元朗分店好有日本園林的感覺,加埋商場外的植物同落地玻璃,又光猛又簡潔,成個色調好和諧好舒服!TWO-WAY AVOCADO TOAST今次就叫左smashed avocado 🥑 toast 感覺上smash無甘多牛油果會無甘飽再外加一份炒蛋炒蛋比相像中大份一倍而且又厚又滑又重蛋味厚到有少少似玉子燒😍牛油果蓉反而唔會太厚如果唔係真係唔會食得哂!跟餐仲有個沙律仔,裡面竟然有藜麥!COBB BOWL(MALTOSE CHICKEN)呢個雖然好似蔬菜多但絕對可以飽過toast加埋佢跟既兩塊食toast  朋友話佢未試話早餐甘飽 😂材料豐富  南瓜都煮得幾淋  雞扒幾入味LATTE拉花靚  奶泡都滑而且大大杯 ;)整體嚟講都真係唔錯,加一左價錢都ok,環境又舒服食物又ok,如果住元朗真係會成日嚟!
TWO-WAY AVOCADO TOAST
今次就叫左smashed avocado 🥑 toast
感覺上smash無甘多牛油果會無甘飽
再外加一份炒蛋
炒蛋比相像中大份一倍
而且又厚又滑又重蛋味
厚到有少少似玉子燒😍
牛油果蓉反而唔會太厚
如果唔係真係唔會食得哂!
跟餐仲有個沙律仔,裡面竟然有藜麥!
COBB BOWL(MALTOSE CHICKEN)
呢個雖然好似蔬菜多
但絕對可以飽過toast
加埋佢跟既兩塊食toast  朋友話佢未試話早餐甘飽 😂
材料豐富  南瓜都煮得幾淋  雞扒幾入味
LATTE
拉花靚  奶泡都滑
而且大大杯 ;)
2022-10-19 119 浏览
風格清新日系咖啡廳因為尖沙咀分店經常大排長龍,元朗分店開張之後,就將到訪排上日程,經過幾次都不多人特別是平日空位很多店內寬敞,日系清新手機點餐,自取飲水全日早餐就同區偏貴不想擠舊區小鋪位是可以考慮香煎牛肉沙拉碗健身人士的最佳選擇營養均衡色彩搭配讓人很有食慾酸種麵包趁熱食用最佳冷卻之後偏干硬朋友選擇了卡布奇諾可以自選調配是半份還是全份濃縮咖啡朋友怕睡不著就點選半份也可以選擇全脂奶或半脂是非常不錯靈活選擇的咖啡廳朋友評價咖啡不夠熱我選擇跟餐加手沖埃塞羅比亞日曬-熱咖啡偏酸,比較像水洗咖啡豆的味道還有其他點心和餐點都是非常不錯的一個人享受早午餐是不錯的選擇
風格清新日系咖啡廳

因為尖沙咀分店經常大排長龍,
元朗分店開張之後,就將到訪排上日程,
經過幾次都不多人

是非常不錯靈活選擇的咖啡廳
朋友評價咖啡不夠熱

我選擇跟餐加手沖
埃塞羅比亞日曬-熱咖啡
偏酸,比較像水洗咖啡豆的味道

還有其他點心和餐點都是非常不錯的
一個人享受早午餐是不錯的選擇
2022-10-19
2022-10-18 124 浏览
翻工之前想簡單食啲嘢,醒起屋企附近開左熱門餐廳NOC,決定趁閒日落去試下!🐾 意式番茄腸手工寬條麵 ($138)💛💛💛💛💛一上碟熱辣辣,賣相吸引。麵條非常掛汁,食落好香蛋味。番茄汁收水收得啱啱好,食完成碟啱啱好冇剩🤣。香腸切開左一半兩面都煎香左,口感少少脆,值得一試。(另外跟餐有酸種多士,我將啲面放左上去一啖食,意外地幾夾🤣🤣)🐾 煙三文魚多士($138)💛💛💛💛🖤三文魚完全唔腥,牛油果醬裡面帶少少酸,非常開胃。另外上面有少少洋蔥絲,並唔會辣喉,入口酸酸甜甜。套餐包既沙律菜亦好嫩!本來以為份量唔會太多,原來都幾大份,好夠飽!🐾 熱Mocha & Cappuccino(套餐加配 $25)💛💛💛💛🖤個人覺得兩杯咖啡同其他cafe比冇話差別好大,冇咩好突出既元素,但係以一杯咖啡黎講佢係好飲既。鍾意佢個咖啡豆偏苦,酸味唔重👍🏻✨店員好nice,舖頭有空間感,坐得舒服整體推薦指數:💛💛💛💛🖤

🐾 意式番茄腸手工寬條麵 ($138)💛💛💛💛💛

🐾 煙三文魚多士($138)💛💛💛💛🖤

✨店員好nice,舖頭有空間感,坐得舒服

整體推薦指數:
💛💛💛💛🖤