餐厅: NOC Coffee Co.
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-09-05 339 浏览
裝修簡潔,第一次去好impress, 今次同老公一齊去,對簡潔的裝修已沒太大感覺,加上是周日,很快店坐滿人,外面有人排隊。一家三口每人叫左份早餐,女兒叫了杯嘢飲(50元的lemonade )和點了雞蛋牛油果面包,算是早餐中最平的几款,但反而最好味,老公點了個炒蛋白蟹肉,嗰片面包底硬到食完會胃痛。我點了什麼已忘記了,兩個大人只喝水,三個人食了超過500元,性價比較低,去一次打吓咭感受已足夠,不會再去。
網紅餐廳🤨我都仲摸索緊佢嘅美叫咗個帶子意粉會配有2塊麵包 呢個有少少驚訝 意粉配麵包🍝🫓帶子煎得不過不失算係外表香口同內裡嫩滑不過意粉有啲失色似酒樓👉🏻上湯龍蝦伊麵個伊麵底食落中日fusion 咁🙂我個人都係偏向炒嘅乾身意粉多啲🤭

網紅餐廳🤨我都仲摸索緊佢嘅美
酒樓👉🏻上湯龍蝦伊麵個伊麵底
食落中日fusion 咁🙂
我個人都係偏向炒嘅乾身意粉多啲🤭

2023-09-04 221 浏览
餐廳空間感幾大, 坐得好舒服.點了素食早晨全餐, 好多野食, 好豐富.毛花果好香甜, 幾清新,  不過南瓜同薯餅, 有點油.但整體都係好食的.鮮奶抹茶,抹茶味好濃,
餐廳空間感幾大, 坐得好舒服.
點了素食早晨全餐, 好多野食, 好豐富.
毛花果好香甜, 幾清新,
不過南瓜同薯餅, 有點油.
但整體都係好食的.

鮮奶抹茶,
抹茶味好濃,
2023-08-13
2023-09-04 292 浏览
今日一早去到,剛開門已經有十個人排隊,前面個兩個即走因為原來餐廳9:30am開始先有咖啡飲,系奇怪,咁我哋唯有先叫左兩份早餐,一份糸NOC班尼迪蛋多士煙三文魚,靚嘅,好昧嘅但酸種麵包大硬,另一份糸炒蛋多士伴牛油果,好味,之後叫左兩杯單品朱古力咖啡拼配豆 No.18,全脂奶,少甜,正常濃縮咖啡,冇得Decaf,咁簡單都做唔到,另外咖啡豆有啲酸,環境系舒服
*:.。. .。.:* NOC Coffee Co. -大圍(圍方)*:.。. .。.:* 終於等到呢間咖啡店冇排長龍啦!!打風前一晚去食,店內人流唔算多,亦都唔需要排隊好快安排到座位俾我哋。其實餐牌可以選擇嘅食物都唔算多,最後揀咗一碟意粉同埋一款墨西哥雞肉餡餅,飲品係需要另外加錢,價錢都唔平 需要額外+10幾蚊意粉方面,分量偏小,味道都只可以講係普普通通冇咩特別。呢款墨西哥雞肉餡餅味道就偏淡,芝士比較少,味道正常都係冇咩特別整體來講,呢間咖啡店嘅性價比唔高,買單仲要加服務費,其實呢個價錢真係可以去其他咖啡店食到更好食嘅食物,試過一次之後我都未必會再光顧。

意粉方面,分量偏小,味道都只可以講係普普通通冇咩特別。

2023-08-31
依舊白色主調嘅咖啡室窗邊位置可以望到商場外嘅風景啱一兩個人靜靜地飲吓啡座位隔離亦有一啲植物嘅裝飾清新感十足🌿大圍分店限定的椰子斑蘭咖啡夏日飲凍啡首選本身咖啡同椰子都好夾賣相吸引啱哂打卡面頭有椰子奶泡加塊斑蘭葉做裝飾好靚Flat white 略嫌奶泡打得唔夠好好快就會散咖啡堅果風味香濃蛋撻細細件要$14🙈不過係酥脆好食嘅蔓越莓鬆餅口感唔錯,濕潤度剛好熱辣辣富牛油香夾心仲有少許莓醬其他口味仲有抹茶紅豆鬆餅!
依舊白色主調嘅咖啡室

蛋撻細細件要$14🙈
不過係酥脆好食嘅

澳白咖啡

蔓越莓鬆餅
口感唔錯,濕潤度剛好
熱辣辣富牛油香
夾心仲有少許莓醬
其他口味仲有抹茶紅豆鬆餅!

椰子斑蘭咖啡
2023-08-23 285 浏览
香港網紅咖啡店,NOC Coffee Co.都介紹過很多次了,最喜歡到這裡吃一個brunch🥗 最近在大圍圍坊開設了新店,當然要去探一下店啦,新店同樣以簡約木系為裝修風格,店鋪樓底極高,以落地大玻璃窗設計,遠眺遼闊山景,採光度十足而且環境休閒舒適,非常寫意⛰️他們的咖啡質素依然很好,而我當然還是喜歡喝抹茶拿鐵啦🍵 店鋪提供各款吐司、意粉、沙律、烘焙輕食,這次點了一些不一樣的,安格斯牛肉漢堡、珍寶蟹肉蛋白多士、香煎帶子手工扁帶面🍝 還額外點了一份牛油果、煎蛋和煙肉🥓 烘焙輕食則點了我zui喜歡的蛋撻🥧 人均50-100💵🍔 安格斯牛肉漢堡,牛肉非常軟嫩juicy,還配搭了無花果,能瞬間把油膩感減半,味道層次豐富👍🏻🥪 珍寶蟹肉蛋白多士,有著滿滿鮮甜的蟹肉,配上甜滑的牛油果,是清淡之選🥑🍝 香煎帶子手工扁帶面,帶子煎至金黃,手工扁帶面蛋味香濃,蒜香味的,味道不錯🧄🥧 蛋撻是我最推薦必試的,都是每天在自家工房新鮮製作的,味道有點類近葡撻,味道偏甜一點,但酥皮松脆可口💛想找一家性價比高、環境又舒適的咖啡店他們必定是我的優先之選🤍

珍寶蟹肉蛋白多士

香煎帶子手工扁帶面

蛋撻

珍寶蟹肉蛋白多士
香煎帶子手工扁帶面
蛋撻
🔥來了來了!我終於來打卡了,風靡全網的大圍新商場圍方開業了‼其中最多人來打卡的必是NOC Coffee Co.莫屬,超級大的空間帶著陣陣的咖啡香味,既然是新店,就必須推介新店限定椰子斑蘭咖啡😘超級清新的口感超級適合炎熱的夏天🎐 🪵當然這是最讓我驚喜的是這裡的熟食🤭手工意面的掛汁做的非常好💛帶子也很肥美!這裡麵包和甜品也是一大賣點,這裡的松餅非常足料,巴斯克芝士蛋糕也很絲滑✨真的超級幸福,窗外望著大大的草地絕對可以釋放你整天的壓力💚 【是日點餐】🍝香前帶子手工扁面💚無花果丹麥酥🍵抹茶紅豆松餅🍓蔓越莓杏仁松餅🥐杏仁牛角酥🧀焙茶巴斯克芝士蛋糕☕澳白咖啡🌿 新店限定特飲-椰子斑蘭咖啡 【商家資訊】▪NOC Coffee Co.📍大圍站-B出口-圍方商場4樓403號鋪 #香港美食 #餐廳推薦 #餐廳打卡#香港探店#香港美食#香港旅遊#香港攻略#香港手信#香港去哪玩#大圍美食#NOC

【是日點餐】
🧀焙茶巴斯克芝士蛋糕
☕澳白咖啡
🌿 新店限定特飲-椰子斑蘭咖啡

【商家資訊】
▪NOC Coffee Co.
📍大圍站-B出口-圍方商場4樓403號鋪

2023-08-17 226 浏览
圍方新開好多食肆,呢間coffee shop位於商場4樓,餐廳外觀望落高檔,會等位人流較多,唔大約15至20分鐘。入到去環境闊落,座位舒適,如果人流唔太多,同朋友享受一個下午絕對OK👍🏻。服務態度有質素👍🏻,以coffee shop而言食物價錢偏貴。但始終位處旺舖地段,加上餐廳環境,個人認為價錢可接受。今次叫一個All day Breakfast同Angus beef burger。食物上枱速度算迅速,食物精緻,絕對可以打卡👍🏻。餐廳整體感覺6.5/10。

2023-08-13 239 浏览
估唔到圍方有間本土人開既咖啡店,以極黑、純白、水泥灰,構成既店,個人認為坐正窗邊位置最特別,晚上六點半過來剛剛有位,之後就開始排隊,用餐舒服,座位闊落!有舒適既氣氛!嘆杯咖啡夠慢活!點左個牛肉漢堡,五成熟!勁好味👍🏻
牛肉漢堡
燕麥乳酪
2023-08-12 259 浏览
仲以為外國咖啡店進駐商場,被環境吸引,可惜酒店價錢,但是快餐店水準,當日用手機下單,等了一個小時以上都沒有食物,追問下原來網絡斷線,竟然沒有職員告知,不問不說。希望日後有改善啦!我仲想帶年紀大啲媽媽去試吓
。希望日後有改善啦!我仲想帶年紀大啲媽媽去試吓

2023-08-11 192 浏览
沒有清楚指示有分堂食加一與外賣,一入門口亦無人告之,於是排隊買野飲然後才坐下,之後才知若坐低收加一服務費,感覺好差;另外枱面也無QR code 單掃堂食,作為第一次幫趁的顧客,又怎知道?
2023-08-09 435 浏览
明明Noc已經總有一間喺左近做咩依然要去同人逼新店?因為Noc 每間店嘅裝潢都有佢自己嘅特色日式庭園、候機Lounge、旋轉樓梯、太空船🛸今次圍方新店繼續行淺色木系簡約風🪵亮點係店中央將近6米闊嘅大漏斗柱身有一圈圈金屬環遠睇似足咖啡濾杯💧咖㫵吧檯用玻璃磚砌成望落去好似一粒粒冰咁又美麗又涼快~🧊配上闊落嘅用餐區同大片落地玻璃🪟自然光照入去感覺特別舒服☀️牆身近睇係一個一個小窿窿原來用嘅物料叫做泡沫鋁板係環保物料嘅一種非常有手感、大家可以摸吓感受吓🔖 椰子班蘭咖啡 (新店限定)🌱以椰青水做Base 加入Espresso 同班蘭汁🥥班蘭蛋糕、甜品都經常食加落飲品又有另一番風味🥃🔖 大蝦龍蝦汁意大利雲吞🍝意大利雲吞皮薄餡靚😆啲蝦又大隻又彈牙🦐要讚吓佢個龍蝦汁非常濃郁🦞直情想用Sour Dough 抹到一滴不漏照鏡咁🍞大推!❣️圍方新店開張日送50杯咖啡中午12點扶手電梯一開閘個個飛奔9秒9上4樓🏃🏻‍♀️掛住去龍頭影環境相差啲攞唔到籌喔📸~店員將第50號籌遞俾我時🥹興奮得嚟又要保持低調🤫好驚會刺激到排我後面對情侶呢~😛

明明Noc已經總有一間喺左近
做咩依然要去同人逼新店?
因為Noc 每間店嘅裝潢都有佢自己嘅特色
日式庭園、候機Lounge、旋轉樓梯、太空船🛸

今次圍方新店繼續行淺色木系簡約風🪵

自然光照入去感覺特別舒服☀️

牆身近睇係一個一個小窿窿
原來用嘅物料叫做泡沫鋁板
係環保物料嘅一種
非常有手感、大家可以摸吓感受吓

🔖 椰子班蘭咖啡 (新店限定)🌱
以椰青水做Base 加入Espresso 同班蘭汁🥥
班蘭蛋糕、甜品都經常食
加落飲品又有另一番風味🥃

大推!

❣️圍方新店開張日送50杯咖啡
中午12點扶手電梯一開閘
個個飛奔9秒9上4樓🏃🏻‍♀️
掛住去龍頭影環境相差啲攞唔到籌喔📸~
店員將第50號籌遞俾我時🥹
興奮得嚟又要保持低調🤫
好驚會刺激到排我後面對情侶呢~😛
午餐
2023-08-06 290 浏览
食物整體不過不失😎,長期人龍店, 星期日午市限時個半鐘。裝修的而且確係簡約亮麗,想要給人舒適的感覺,扣分之處係實在太吵嘈了🙉,予人鬧市feel 。 服務員服務算 貼心💗,QR落單,安排入座亦會給客人選擇餘地。 ❤🧡💛💚💙💜🤎個人覺得 🙊性價比偏低 ,食量細嘅女士應該會飽,但男士就不夠了,午市多款甜品售罄,只得三四個甜品選擇, 想試都冇得試,有點兒失望😩。💌💘💝💖💗💓💞💕💟❣️❤️‍🔥
❤🧡💛💚💙💜🤎
2023-08-06
圍方新開後隔一段時間先嚟,不但入商場要排隊,連每間餐廳亦係人龍處處🙈呢間算係唔使等咁耐,不過都等咗成粒鐘⋯⋯餐廳內最舒服開揚嘅係最後面大窗口嘅打卡位,但用餐就要辛苦啲烏低身⋯⋯整體來講性價比一般,以前食過覺得都OK,今次再食有點參差,薄切包咬落去好硬,巴斯克蛋糕水份太多口感好鬆散🙈其他菜式就正常發揮,漢堡包同沙律算係唔錯!點咗3杯Frizzpresso,其中一杯係加錢轉豆,店員送上後亦無知會,幾經詢問又好似有點唔耐煩⋯而且飲品未飲晒,問都無問就收走⋯感覺好不太好,可能係每日面對客量太多導致店員都無咁好精力對客🙈餐後拎張單出去結帳,唔似得以前喺出邊落單俾好錢之後返埋位食完就走~4人用餐,價錢人均$200左右,但食物質素還好,同行友人們都覺得性價比一般,食物方面亦有待進步⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 6/10服務: 6/10環境: 8/10打卡: 8/10CP值: 5/10推介值:5/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

其他菜式就正常發揮,漢堡包同沙律算係唔錯!

味道: 6/10
服務: 6/10