餐厅: NOC Coffee Co.
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
Chicken Quesadilla - grilled chicken bites, baby spinach, cheese, relish, tortilla, bechamel, mixed greens ($118) ●●●●○對café嘅印象一直都係定價高同埋份量細,但係呢個brunch令我非常難忘,好飽肚🤰🏻餡餅🥙足足有三大塊,入面嘅芝士比較gooey🧀我自己就唔係好介意 雖然未去到超好食,但我覺得表現都above average👍🏻後面嗰碗乳酪唔好以為係我再加錢嗌㗎,呢個mini yogurt parfait係包埋喺入面😱即刻覺得抵返 因為佢其實一啲都唔mini 同埋食落好refreshing🌬️有種食完正餐食甜品嘅感覺𠻹~🍧🍶我錯手delete咗落單畫面,唔記得叫咗邊杯咖啡 (?) ●●●●○香 偏酸☕️我鍾意個外賣杯好chubby😝⚠️10% service charge📍NOC COFFEE CO.💰: ●●●◐○環境、服務: ●●●●●

香 偏酸☕️我鍾意個外賣杯好chubby😝

⚠️10% service charge

📍NOC COFFEE CO.
💰: ●●●◐○
環境、服務: ●●●●●
2022-11-20 328 浏览
好鐘意呢度嘅食物同咖啡,環境又坐得舒服,只要weekend 12點前去到就唔使點等位,可以舒服嘆下咖啡🍳煙肉菠菜班尼迪蛋多士呢個每次都會食,真係幾好食,全部材料味道好夾,隻蛋半熟啱啱好,仲有酸種多士有咬口🍪燕麥提子曲奇🥐牛角包麵包都係呢度好出名嘅,牛角包焗熱後好香牛油味,好多層酥皮,曲奇第一次食,又幾好食,提子份量好多,每啖都食到,曲奇有咬口但唔硬唔乾,性價比幾高☕️Flat White & Chocolate飲品真係好高質😋質素仲要次次keep到,兩杯都好飲

🍳煙肉菠菜班尼迪蛋多士

🍪燕麥提子曲奇
🥐牛角包

☕️Flat White & Chocolate
飲品真係好高質😋質素仲要次次keep到,兩杯都好飲
午餐
2022-10-31 311 浏览
第一次飲noc 咖啡同食佢哋既包點,食左個朱古力丹麥酥同藍莓酥,朱古力酥加熱後好食到飛起,所以藍莓酥都比下去了,仲叫左個葡撻,不過都係朱古力酥好食,咖啡方面叫左杯小白,由於近期自己買咗咖啡機嘅關係,所以飲完覺得佢哋既咖啡豆好好,所以買左包no18既咖啡,值得推薦
2022-10-17 314 浏览
雖然而家疫情好轉左好多,但係都係習慣左有得work from home既自由🤣今日Lunch time想偷懶唔出街買,就叫左屋企附近既NOC,價錢黎講同堂食差唔多,join左網上外賣平台plus又可以免運費😍叫左個香煎牛肉沙律碗,顏色豐富🥰而且好健康!南瓜煮得好腍好甜,沙律菜新鮮,牛油果軟熟度岩岩好,仲有車厘茄同無花果,認真豐富🤤牛肉份量都好大,而且都係偏瘦,冇咩脂肪,但牛味好重,岩哂減肥健身人士😋

2022-10-11 403 浏览
通常經過會外賣tart,第一次去堂食被告知前一日開始要收加一😓All Day Breakfast with Scrambled Eggs$148-蛋夠滑溜,薯仔批有少少芝士味幾好食,牛油果個人覺得可以再冧啲,同埋比起其他餐廳嘅all day breakfast 偏貴NOC Benedict with Salmon$138-有碗沙律仔成個feel健康咗😂麵包偏硬,將個麵包沾上牛油果醬同蛋黃汁食會好食啲,配上燻香煙三文魚一流Matcha Less Ice$50- 正正常常甜度適中Egg Tart $14 each-必食!酥脆嘅餅底,又滑又甜嘅蛋,次次經過都外賣幾個走Cranberry & Oatmeal Cookie$22-外表厚實食落都幾鬆軟幾香

Matcha Less Ice$50- 正正常常甜度適中

Egg  tart

2022-10-02
  • Egg  tart
2022-10-10 267 浏览
香港餐廳通病,食材ok,出品ok,但樓面破壞成個體驗。再加上staff特別提醒加一服務費,形成強烈對比。在沒有人排隊的門口等左一輪,由於沒有staff在門口招呼,所以行入兩步自行掃左安心出行先,咁都要比經過的職員"指導"要行返出門口等,真不是味兒。用QRCode落單,大部份流程自助,唯一體驗到服務就係餐具明顯水積,另外追單時第一回應唔係"幫你睇睇",而係item有落到。All day breakfast技術含量不高,主要食環境及服務,其實如果有選擇,我係唔會比10%服務費。
2022-09-14 559 浏览
放咗半日假決定去將軍澳南慢慢嘆返個lunch relax吓估唔到平日都唔少人,雖然我未去到需要等位但係都有九成full,而且我食緊嘅時候時不時都會見到有人要等幾分鐘先有位。環境方面係簡簡單單幾舒服,still/sparking water 係self service,唯一就係啲枱嘅擺位有啲奇怪,擺到有少少迫,但係行嘅地方就好闊落,可能因為要就返啲梳化櫈。叫咗個all day breakfast慢慢食,啲蛋賣相都靚仔,食落就唔算好滑,有啲進步空間。煙肉煎到夠脆,合格。腸仔就正正常常啦,至於沙律佢有少少汁,食唔出係咩但係冇乜味。新鮮無花果夠晒fresh。potato gratin (我唔知佢中文叫咩),感覺好似落咗少少芝士,味道唔錯,調味啱啱好。Iced black, 雖然咁樣試其實已經淡咗好多,但係我覺得個味道都非常啱我,苦味同埋酸味都啱啱好,係香味唔算好夠,不過其實咁樣唔fair,因為始終沖淡左咁多,但係整體我係鍾意嘅。我仲專登買咗一pack capsules返屋企認真啲試吓。整體嚟講佢嘅嘢食同埋咖啡都唔錯,環境都算係好舒服,非常適合休閒嘅上午或者下午。$148一個all day br
放咗半日假決定去將軍澳南慢慢嘆返個lunch relax吓

All  day  breakfast

Iced  black

整體嚟講佢嘅嘢食同埋咖啡都唔錯,環境都算係好舒服,非常適合休閒嘅上午或者下午。$148一個all day breakfast雖然都唔平,但係我覺得我會再嚟。

2022-09-13
All  day  breakfast
Iced  black
  • all  day  breakfast
2022-09-08 384 浏览
NOC 相信大家都唔陌生今次終於有空來到將軍澳近海濱既分店地方寬敞,座位都算多🍳點了必吃的NOC Benedict ($128)可以選煙肉🥓或煙三文魚🐟水波蛋剛剛好,唔會overcooked配合蛋黃醬同牛油果醬一齊個味好夾酸種麵包做底,個包唔會好硬軟硬適中~但略嫌overall味道淡左dd🥑Scramble Eggs Avocado Toast ($74)一上枱聞到好香芝士味牛油麵包上面加左芝士烘🧀所以好香,多士好鬆軟炒蛋好多而且好滑,但就好似唔夠蛋香味食食下有啲想加少少鹽炒蛋配牛油果醬感覺挺好但如果加啲一片片薄既牛油果係入面可能更有口感😆☕Flat White ($40)(Large+$5)(轉豆+$5)因為想轉酸性既咖啡底加左5蚊轉左SOE味道唔錯,都係我中意既酸味只係個奶今次打得唔夠滑NOC用QR code落單但佢仲有好多Danish,cake,同埋佢出名既egg tart 可以係counter order今次因為想輕食冇叫egg tart下次先再黎試下~~食完仲可以行下附近既Donki同將軍澳海濱唔錯既假日悠閒活動
NOC 相信大家都唔陌生
今次終於有空來到將軍澳近海濱既分店
地方寬敞,座位都算多

🍳點了必吃的NOC Benedict ($128)
可以選煙肉🥓或煙三文魚🐟
水波蛋剛剛好,唔會overcooked
配合蛋黃醬同牛油果醬一齊個味好夾
酸種麵包做底,個包唔會好硬
軟硬適中~
但略嫌overall味道淡左dd

NOC Benedict

一上枱聞到好香芝士味
牛油麵包上面加左芝士烘🧀
所以好香,多士好鬆軟
炒蛋好多而且好滑,但就好似唔夠蛋香味
食食下有啲想加少少鹽
炒蛋配牛油果醬感覺挺好
但如果加啲一片片薄既牛油果係入面可能更有口感😆

Scrambled Eggs Avocado Toast

因為想轉酸性既咖啡底
加左5蚊轉左SOE
味道唔錯,都係我中意既酸味
只係個奶今次打得唔夠滑

Flat White

NOC用QR code落單
今次因為想輕食冇叫egg tart
下次先再黎試下~~

食完仲可以行下附近既Donki同將軍澳海濱
唔錯既假日悠閒活動
2022-08-13
午餐
Scrambled Eggs Avocado Toast
  • Flat  white
2022-08-18 390 浏览
走到將軍澳翩匯坊,被一陣陣香濃的咖啡味吸引了,原來這裏有間coffee shop - NOC Coffe Co.。 作為咖啡愛好者,當然不會錯過喇!我跟朋友各點了一杯咖啡,分別是 Cold Ice White 及 Hot Latte。這邊的咖啡味道偏淡,我還是比較愛喝starbucks咖啡,starbucks咖啡較香濃。而coffee shop環境很大很舒適,適合跟朋友一邊喝咖啡一邊談天,還可以看風景,可以在這裹休閒一番!

2022-08-12 395 浏览
每次經過NOC都有勁多人排隊有一個平日放假經過難得無人排隊立即入去食個Lunch餐廳彩用落地玻璃,環境光猛、寛躺舒服叫咗香煎帶子手工扁帶麵 配酸種麵包 ($148)雖然帶子煎得好香但麵同麵汁嘅味道本人唔太欣賞食落有陣味精味食完會好口渴可能NOC比較擅長整健康食物呢種麵食就唔太叻食過一次就夠,無下次
每次經過NOC都有勁多人排隊
有一個平日放假經過
難得無人排隊
立即入去食個Lunch

餐廳彩用落地玻璃,環境光猛、寛躺舒服

叫咗香煎帶子手工扁帶麵 配酸種麵包 ($148)
香煎帶子手工扁帶麵

雖然帶子煎得好香
但麵同麵汁嘅味道本人唔太欣賞
食落有陣味精味
食完會好口渴
可能NOC比較擅長整健康食物
呢種麵食就唔太叻
食過一次就夠,無下次
2022-08-04 346 浏览
ℍ𝕠𝕥 𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 𝕝𝕒𝕥𝕥𝕖 $𝟝𝟘𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 𝚊𝚛𝚝 𝚠𝚊𝚜 𝚟𝚎𝚛𝚢 𝚙𝚛𝚎𝚝𝚝𝚢 𝚊𝚗𝚍 𝚜𝚞𝚌𝚌𝚎𝚜𝚜𝚏𝚞𝚕. 𝙸𝚏 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 𝚊𝚛𝚝 𝚒𝚜 𝚜𝚝𝚒𝚕𝚕 𝚒𝚗𝚜𝚒𝚍𝚎 𝚝𝚑𝚎 𝚌𝚞𝚙 𝚊𝚏𝚝𝚎𝚛 𝚍𝚛𝚒𝚗𝚔𝚒𝚗𝚐, 𝚒𝚝 𝚜𝚑𝚘𝚠𝚜 𝚝𝚑𝚊𝚝 𝚒𝚝’𝚜 𝚜𝚞𝚌𝚌𝚎𝚜𝚜𝚏𝚞𝚕 👍🏻👍🏻𝙱𝚊𝚕𝚊𝚗𝚌𝚒𝚗𝚐 𝚘𝚏 𝚖𝚒𝚕𝚔 𝚊𝚗𝚍 𝚖𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊𝙸 𝚕𝚒𝚔𝚎 𝚝𝚑𝚒𝚜 𝚜𝚘 𝚖𝚞𝚌𝚑 𝔼𝕘𝕘 𝕥𝕒𝕣𝕥 $𝟙𝟠𝙸𝚝 𝚠𝚊𝚜 𝚌𝚘𝚕𝚍 𝚊𝚗𝚍 𝚗𝚘𝚝 𝚌𝚛𝚒𝚜𝚙𝚢 𝚊𝚝 𝚊𝚕𝚕. 𝙼𝚘𝚛𝚎 𝚍𝚎𝚕𝚒𝚌𝚒𝚘𝚞𝚜 𝚒𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚙𝚊𝚜𝚝𝔹𝕝𝕦𝕖𝕓𝕖𝕣𝕣𝕪 𝕕𝕒𝕟𝕚𝕤𝕙 $𝟚𝟠𝚄𝚗𝚎𝚡𝚙𝚎𝚌𝚝𝚎𝚍 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚝𝚊𝚜𝚝𝚎 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚛𝚎𝚊𝚜𝚘𝚗𝚊𝚋𝚕𝚎 𝚙𝚛𝚒𝚌𝚎👍🏻𝚂𝚠𝚎𝚎𝚝 𝚊𝚗𝚍 𝚌𝚛𝚒𝚜𝚙𝚢, 𝚜𝚎𝚎𝚖 𝚕𝚒𝚔𝚎 𝚖𝚒𝚕𝚕𝚎𝚏𝚎𝚞𝚒𝚕𝚕𝚎𝚂𝚞𝚌𝚑 𝚊 𝚛𝚎𝚕𝚊𝚡𝚒𝚗𝚐 𝚙𝚕𝚊𝚌𝚎, 𝚏𝚎𝚎𝚕𝚒𝚗𝚐 𝚘𝚞𝚝 𝚘𝚏 𝚝𝚘𝚠𝚗 𝚊𝚗𝚍 𝚘𝚗 𝚙𝚕𝚊𝚗𝚎 😂𝚍𝚞𝚎 𝚝𝚘 𝚝𝚑𝚎 𝚜𝚎𝚊𝚝

ℍ𝕠𝕥 𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 𝕝𝕒𝕥𝕥𝕖 $𝟝𝟘
𝙱𝚊𝚕𝚊𝚗𝚌𝚒𝚗𝚐 𝚘𝚏 𝚖𝚒𝚕𝚔 𝚊𝚗𝚍 𝚖𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊
𝙸 𝚕𝚒𝚔𝚎 𝚝𝚑𝚒𝚜 𝚜𝚘 𝚖𝚞𝚌𝚑

𝔼𝕘𝕘 𝕥𝕒𝕣𝕥 $𝟙𝟠

𝔹𝕝𝕦𝕖𝕓𝕖𝕣𝕣𝕪 𝕕𝕒𝕟𝕚𝕤𝕙 $𝟚𝟠

2022-07-31
2022-08-03 302 浏览
上次食過早餐, 今次真係試吓午餐來到! 呢度平日抵食啲, 因為主食加咖啡可以有優惠價錢;所以我哋兩個人今次嗌咗兩杯咖啡嚟飲😊首先我想講個big bowl 沙律 真係好健康, 你係可以自己選配料, 我哋有肉,雞蛋,牛油果,無花果 ,南瓜肉,你食完會覺得好滿足好refresh嘅。Again, 我又食咗個我哋All day breakfast , 我覺得呢間餐廳都好,有蘆筍、蕃茄、雞蛋、麵包、香腸、煙肉、蘑菇薯仔, 係good value for the money !最重要係呢度環境靚, 食得開心

最重要係呢度環境靚, 食得開心
2022-08-03 178 浏览
呢度平時星期六日超級多人排隊,所以我哋今次係平日來,就可以直入唔使排啦。將軍澳藍真係越來越多餐廳,但呢間餐廳係白色好靚好顯眼兩個人食早餐嗌左一杯咖啡 flat white, 因為係兩個人share飲,我哋加多咗一short ,所以更加濃郁。咖啡豆入口好純,拉花嘅心心好靚另外主食叫左Golden Sando, 其實即係雞蛋三文治,但係佢啲炒蛋係超級好味, 而且上面嗰塊多士係有啲cheese 烤過。另外再嗌左一個麵包 Pastry, happy weekday !
2022-07-31 253 浏览
✿ 自從將軍澳海濱開咗NOC之後,一到週末就會想去坐下,飲杯咖啡,食個下午茶,睇本書享受下自己一個人嘅時光同休閒自己一個食一個牛肉煲係好夠分量,牛肉係新鮮熱辣辣岩岩好熟成煎完,七成熟左右,再加埋其他沙律菜凍凍地,感覺好fresh,份量超足,南瓜煮得剛剛好,微甜,食完成個會覺得自己好健康😏麵包係sourdough,外脆內軟,有咬口,配上smoked salmon 同火箭菜,味道好有層次,咸淡適宜👍🏻食完如果想坐下,黎個甜品就最正。個Basque cheesecake完全唔會好漏,有足夠嘅芝士味加微小焦香NOC經典蛋撻就當然要試下,比起普通蛋撻,佢要高好多,蛋漿都至少多一倍,配上脆薄酥皮,完全唔覺得dry,仲超有蛋味食完黎杯我至愛嘅mocha, 今次揀咗single origin from Ethiopia,對比起single origin,呢個飲完個口會有果仁同果香味,好fresh,同朱古力味好match,無普通single origin咁重苦澀同烘焙味,唔係好飲得咖啡苦味人士可以try try😝呢間分店坐得最舒服係夠大,牆同檯都照舊主打白色,坐低會好舒服,空間感好大,唔會好壓迫。店舖內

呢間分店坐得最舒服係夠大,牆同檯都照舊主打白色,坐低會好舒服,空間感好大,唔會好壓迫。店舖內仲種植咗好多植物,被人有小小置身於森林嘅感覺。中間仲有半圓形大櫈,客人買外賣可以坐樹下等待,好貼心嘅設計😳

大家食完仲可以順便去海旁行下吹下海風添~

享用食品總結:
Mocha (Hot)
☕️ Single origin (Ethiopia)
-果仁同果香味,同朱古力味好夾

Latte (Hot)
☕️ House blend (No.18)
-好濃郁同重咖啡烘焙味

Pan-fried beef bowl
-份量超足,熟度剛好嘅熱牛肉配甜南瓜,新鮮沙律菜配微酸醋汁,超fresh,用料配上整個無花果,好抵食

Smoked salmon toast
-香脆酥軟sourdough配smoked salmon,咸淡適宜

Basque cheesecake
-濃郁芝士味,食完成個都唔漏

Egg tart
-超香蛋味,加脆酥皮,好邪惡呀
評分:
💰性價比: 7/10
👅味道: 7/10
📷賣相: 8/10
💯總分: 22/30
人均消費:$200
—————————
NOC Coffee Co.

📍 @noccoffeeco
地址:將軍澳
將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下1A號舖
營業時間:星期一至日:0800-2000
🐱#為食貓_cafe
🐱#為食貓_將軍澳

2022-07-21 263 浏览
星期六早上10點前到達,不用等位可以直接入座。店面以白色為主調,樓底也很高,落地玻璃可以欣賞街景,陽光也能照入室內,感覺開揚。點了一個素食全日早餐,可選炒蛋、太陽蛋或水波蛋。食材分別有牛油果(大約半個)、麥片乳酪、煎大啡菇、蘆筍、焗芝士薯餅、雜菜沙律等。牛油果很新鮮,乳酪很濃郁,煎大啡菇又香又多汁。焗芝士薯餅很有驚喜,在外面吃不到,能吃到一塊塊的薯仔,裏面有留心芝士,很香口。可惜這份早餐是散叫,要零點飲品。零點了latte,很香滑,咖啡底也很濃厚。一定會再來!
2022-07-01