餐厅: NOC Coffee Co.
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-07-08 970 浏览
一直想試下這間餐廳,因為感到咖啡好似不錯,所以於午飯時候相約同事去試下。😊用QR code 訂餐,說真款式真的較少,而且價錢,以午飯來說有些貴,單點食物已經過百,再加杯咖啡,及要好些的咖啡,不是home blend ,已經要$150左右,但不要緊啦,好想試下😉同事的沙律,賣相好健康,用原隻無花果也算是這樣,蛋是boiled egg,很健康的組合。我就選Chicken hamburger ,再加杯咖啡,本身以為會不夠飽,但原來都足夠,雞扒配上沙律和牛油果醬,味道不錯👍整體來說,食物、咖啡以收這價錢來說,是合格、一般,主要都是環境,休閒、光猛、年青感,坐係度Hea下

2022-06-27 773 浏览
以前喜歡的咖啡已不復在演變成純商業模式的無謂打卡店咖啡完全喝不到風味,只有苦澀和濃味估計是根本沒有調較過無論是咖啡豆本身的攝取量還是咖啡師本身的知識?店員沖好後放在咖啡機前幾分鐘都沒人出喝水還比較好喝
以前喜歡的咖啡已不復在
演變成純商業模式的無謂打卡店

咖啡完全喝不到風味,只有苦澀和濃味
估計是根本沒有調較過
無論是咖啡豆本身的攝取量
還是咖啡師本身的知識?
店員沖好後放在咖啡機前幾分鐘都沒人出

喝水還比較好喝

2022-06-27
2022-06-26 706 浏览
之前去過黃埔NOC都被佢哋裝修設計所吸引,十分型格Outdoor 仲望到少少海呢間尖沙咀新太陽中心都係簡約白色設計落地玻璃,每張枱之間空間好寬闊🥪煙三文魚多士藜麥沙律另外再加牛油果味道清新又健康加上紫洋蔥口感一流另外叫咗個🥖🥓🍳素食全日早餐佢有幾隻煮蛋方法可以揀有燒南瓜揀咗水波蛋高纖乳酪又係清新健康選擇另外加咗一杯熱latte今次食得好飽下次要試吓蛋撻窩夫餅🧇
之前去過黃埔NOC都被佢哋裝修設計所吸引,十分型格
Outdoor 仲望到少少海
呢間尖沙咀新太陽中心都係簡約白色設計
落地玻璃,每張枱之間空間好寬闊
🥪

另外加咗一杯熱latte

今次食得好飽
下次要試吓蛋撻窩夫餅🧇
2022-05-13 762 浏览
𝐍𝐎𝐂 𝐂𝐚𝐧𝐭𝐨𝐧 𝐑𝐨𝐚𝐝。NOC Benedict $138𖧷 Pour Over $25。Maltose Chicken Bowl $128𖧷 Mocha $25新太陽新鋪開咗一段時間啱啱先有時間去試吓繼續維持明亮純白風格鋪面空間都算大、坐位多設計都幾特別,尤其係中間樓梯打卡位不過我lunchtime去人多影唔到🥲食物同咖啡質素就照舊無特別呢邊都有好hit嘅croffle下次可以再試吓~想約朋友坐低食飯傾吓偈或者附近做嘢落嚟飲杯啡提神都幾啱雖然有時間人多但其實唔會好噪,都幾靜,坐得幾舒服仲有好幾個差電位,帶電腦都ok~
𝐍𝐎𝐂 𝐂𝐚𝐧𝐭𝐨𝐧 𝐑𝐨𝐚𝐝

。NOC Benedict $138
𖧷 Pour Over $25
。Maltose Chicken Bowl $128
𖧷 Mocha $25

新太陽新鋪開咗一段時間
啱啱先有時間去試吓
繼續維持明亮純白風格
鋪面空間都算大、坐位多
設計都幾特別,尤其係中間樓梯打卡位
不過我lunchtime去人多影唔到🥲

食物同咖啡質素就照舊無特別
呢邊都有好hit嘅croffle
下次可以再試吓~
想約朋友坐低食飯傾吓偈
或者附近做嘢落嚟飲杯啡提神都幾啱
雖然有時間人多
但其實唔會好噪,都幾靜,坐得幾舒服
仲有好幾個差電位,帶電腦都ok~
2022-05-02 438 浏览
🐱🐷 NOC Coffee Co.🐱🐷最近見到NOC開咗好幾間分店, 今次食飽就入嚟試試佢嘅咖啡啦!除左咖啡之外佢都有野食提供,例如吐司,沙律等。入面嘅裝修都係走簡約風 好光猛 見到都幾多人攞埋部電腦喺度傾野或者做嘢~因為食飽飯嘅關係 我地今次只叫了咖啡✨第一杯係Iced Black試一間咖啡店啱啱啱口味 我通常一定會嗌一杯唔加奶 試咖啡原味😌 NOC嘅咖啡豆幾啱我口味 唔會太酸 但又有啲果香味💖另一杯嗌咗Dirty 熱飲同埋加咗奶之後 又有另一番風味,咖啡香味同奶嘅香滑口感配合得好好✨🐱🐷總結:咖啡價錢唔貴 而且環境都幾大幾舒服✨下次嚟試試啲野食~❗️注意:水可以自己出去裝~
🐱🐷 NOC Coffee Co.🐱🐷
除左咖啡之外佢都有野食提供,例如吐司,沙律等。

因為食飽飯嘅關係 我地今次只叫了咖啡✨
Iced  Black

Dirty

❗️注意:水可以自己出去裝~
2022-04-19
下午茶
Iced  Black
Dirty
2022-04-26 292 浏览
NOC是我近年比效欣賞的精品咖啡店今日到咗廣東道呢間NOC食早餐,環境食物都正👍這裡裝修優雅,光線充足,有梳化位、客人可自己用QRcode落單,店員安排送餐,清水要到大堂自行取用,埋單都係客人去到櫃檯進行。食物方面,擺切和味道都唔錯,是食早餐的好地方。1.炒蛋多士伴牛油果單睇賣相都好吸引,兩塊麵包好重牛油味、烘到外脆內軟,入面的牛油果醬和炒蛋做得好好,整體非常好食😋2.澳白咖啡拉花靚,咖啡夠香滑,熱度略為不足。
NOC是我近年比效欣賞的精品咖啡店
今日到咗廣東道呢間NOC食早餐,環境食物都正👍
1.炒蛋多士伴牛油果
2.澳白咖啡
拉花靚,咖啡夠香滑,熱度略為不足。
2022-03-25
  • 炒蛋多士伴牛油果
2022-04-26 284 浏览
Since it was weekday afternoon, only few tables were occupied. The environment is nice, quite and relaxing, with clean and tidy decorations - very suitable to meet friends for a chill catch up. Using online ordering, I had a regular cup of hot flat white with oat milk - it was nice!!

Flat  white  with  oat  milk
Flat  white  with  oat  milk
2022-04-11 389 浏览
第一次去NOC,地方夠大,空間感十足,在疫情下同隔鄰枱保持到一定距離,令我同好耐冇見嘅朋友都可以暢快享受一個安全又休閑嘅下午茶,食得很開心食物方面雖然價錢不算平,但賣相及味道均有一定水準,係少數會令我再想去嘅Cafe

巴馬火腿田園多士
Mocha
墨西哥雞肉餡餅(加煙三文魚)
各式Pastries
巴馬火腿田園多士
Mocha
墨西哥雞肉餡餅(加煙三文魚)
各式Pastries
2022-04-11 246 浏览
呢一間餐廳真係非常之靚,而且成間餐廳嘅環境佈置都好舒適,令人非常之回味去旅行嘅感覺今次就是左呢一度嘅香煎帶子扁意粉,大大碟嘅扁意粉都只係$148 ,絕對係非常之抵食!而且呢一度嘅貶意粉蛋香味到十足,而且加埋呢度嘅醬汁一齊食真係好吸引,呢一度嘅帶子亦都係好高質,經過香煎之後,可以鎖住到帶子嘅鮮甜味味道!整個意粉都非常之美味

NOC又開分店💕又方便咗~見佢推出下午茶就去呢間新分店chill吓😎.個人最喜歡NOC嘅全日素早餐!真係太豐富啦~所以我哋👫Share一個all day+ tea都夠食。.最鐘意水波蛋同忌廉薯餅😋而呢間NOC有用蒜蓉去炒大波特菇,印象中之前其他分店食係無咁多蒜蓉嘅🤔所以成個早餐味道層次豐富左咁haha😝..額外加咗酸種麵包,較硬&乾身,個人無咁喜歡🥲🥲..Tea set係櫃位烘焙品 + 咖啡 $60本身一杯coffee都起碼$5x,而且所有size都可以點!而烘焙品有窩夫、果撻、巴斯克蛋糕、綠茶巴斯克🍰、酥皮撻等等好多款!我點嘅係酥皮窩夫,上面有點芝士、煙肉碎,口感豐富!😋..整體環境都一貫風格,以白色為主好舒服。好適合去放鬆食個tea,飲杯咖啡☕️💕
全日素早餐

個人最喜歡NOC嘅全日素早餐!
酸種麵包
額外加咗酸種麵包,較硬&乾身,個人無咁喜歡🥲🥲
Tea set係櫃位烘焙品 + 咖啡 $60

我點嘅係酥皮窩夫,上面有點芝士、煙肉碎,口感豐富!😋
全日素早餐
「烟三文鱼多士」,NOC的brunch好像从来不会让人失望,烟熏三文鱼量超足,和牛油果泥的组合总能让我吃到爽,sourdough赶不上专门的bakery,但也还不错·但是「手冲咖啡」翻车,希望我一直喜欢的NOC在努力扩店的同时,也注意一下品控吧·这家分店开业得不太是时候,清清静静人不多,环境体验蛮好的,还有一段旋转阶梯,是为了打卡出片的特意设置·虽然咖啡不满意,但那个早晨还是很开心,找到适合一起吃饭一起聊天的好朋友比口味本身更重要
2022-02-08
早餐
2022-03-11 337 浏览
坐低咗,疫情之下坐唔滿,落單到咖啡送上大概十五分鐘,勉強接受。點咗 Fat Whit,味道正常。佢地主打似輕食、甜品多過咖啡。現場用 Notebook 嘅人大概五六個,包括埋我,連 Wi-fi 連咗30分鐘都連唔到,如果想邊嘆咖啡邊做野,呢間 cafe 唔太建議。叫侍應幫手,最簡單係 reboot 個 Wi-fi,感覺唔到有做任何野。如果佢標榜自己係餐廳,我接到呢個網絡問題,但佢以一間 coffee shop 定位嘅話,就真係似食神入面碗嗱渣麵一樣。
2022-03-11
今日因有要事要出尖沙咀 辦完後發覺原來有好多食肆都冇營業😭 最後唯有去咗新港中心食個午飯 之後想飲杯咖啡 突然想起NOC喺尖沙咀剛開咗間分店 所以決定去光顧佢哋地址喺新太陽廣場一樓 以前曾經做過好多間食肆 包括Wendy’s 新店舖只佔大約一半面積但設計感十足 主調以白色和木系為主 配合燈飾和玻璃採光 非常醒神 中間有一堂旋轉樓梯直上天花板 好搶眼可能係因為疫情期間 即使午市客人亦唔多 坐喺窗邊飲杯咖啡 環境非常舒服 下次再光顧時可以選擇食個早餐或午餐 臨走時仲見到有多款麵包糕點新鮮出爐 可以再試
Latte
Latte
2022-02-06 2450 浏览
這間人氣coffee shop 剛剛在尖沙咀開幕。店內的裝修一如其他店,極簡而素雅,白色系而寬濶的空間,令人感覺舒適寫意。這兒是自助QR code 落單的,午餐主要以輕食如toast’ egg Benedict 和漢堡為主,亦有意粉供應。Chicken burger $98這漢堡份量十足,麵包鬆軟,夾著大大件雞扒,雞扒既入味又嫩口,加上厚厚的芝味白汁,十分creamy, 再配上磨茹和生菜,真係滋味又滿足。伴碟有青菜沙律,口感清新,正好平𧗾一下creamy的雞扒漢堡。Coffee+$25 + oat $5這flat white 的泡沫唔太豐厚,薄薄的,咖啡味道甘香,沒有酸味,燕麥奶順滑,而厚杯保持咖啡熱度,幾ok.Chicken quesadilla $123這雞肉墨西哥饀餅份量不少,而且十分足料,既有雞肉,還有大量蔬菜,惹味可口,熱乎乎的,配咖啡不錯。Mocha$+$25這朱古力咖啡越飲越喜歡,順滑的咖啡,透出陣陣朱古力甜香,黑朱古力風味甜而不膩,不是死甜的那一種,沒有美式朱古力那麼甜,好味。靜靜的嘆一個輕午餐,滿足。

白色系而寬濶的空間,令人感覺舒適寫意。

Chicken burger $98

Coffee+$25 + oat $5

這flat white 的泡沫唔太豐厚,薄薄的,

Chicken quesadilla $123

惹味可口,熱乎乎的,配咖啡不錯。

Mocha$+$25

這朱古力咖啡越飲越喜歡,順滑的咖啡,透出陣陣朱古力甜香,

靜靜的嘆一個輕午餐,滿足。
2022-02-04
午餐