2024-04-17 724 浏览
好難book 既大坑主打瑞士和意大利既餐廳nocino好搶眼既橙色,前身係朱古力café店超級細,做cafe都會覺得太細果種不過夾硬放左好多位,做埋outdoor(但行人路黎) ,坐得好逼可能睇人地d相覺得個氛圍會好chill但事實係坐得好逼,好chur,服務都好麻麻完全chill不起來,成個體驗大打折扣當初book既時候都好多意外,差不多成個月前book,臨到之前因為我miss 左個email 就比人cancel booking不過佢咁多客,可能唔至在weekend lunch 黎講係好抵$168/3course, $148/2 course限時1hr ,係好嚴既1hr,可能同下一組客係無縫接軌Lunch menu似乎主打手工pastaArancini Ticinese : 其實佢名物似乎係和牛tartare,但是日狀況不宜食生牛。呢個係瑞士既傳統菜,炸得好香脆既risotto balls , 外層炸得又薄又脆,入面mix左芝士都好creamy,食左兩粒,其中一粒醋味較明顯。Duck Ragu Creste Di Gallo : 口感幾好,鴨肉好香份量都唔少,不過個醬汁就唔算濃,甜甜
好難book 既大坑主打瑞士和意大利既餐廳nocino
好搶眼既橙色,前身係朱古力café
店超級細,做cafe都會覺得太細果種

可能睇人地d相覺得個氛圍會好chill
但事實係坐得好逼,好chur,服務都好麻麻
完全chill不起來,成個體驗大打折扣
不過佢咁多客,可能唔至在

限時1hr ,係好嚴既1hr,可能同下一組客係無縫接軌
Lunch menu似乎主打手工pasta

Duck Ragu Creste Di Gallo : 口感幾好,鴨肉好香份量都唔少,不過個醬汁就唔算濃,甜甜地而且pasta不太掛汁
Nduja Reginette : 微微辣既Nduja肉醬,Reginette係比較掛汁又更有彈性,但呢個pasta食落又有點空虛,因為好似食緊醬同pasta冇咩配料
Tiramisu : 呢個正常發揮,尚算細膩同滑。但手指蛋糕部分超級濃酒同咖啡味,好在我咁岩係拎到邊邊位置,主要都係cheese,只有少數手指蛋糕
2024-04-16 531 浏览
✨Wagyu Beef Tartare生牛肉粒切得厚身有咬口,拌以脆薯絲食用,口感層次豐富。搭配了微酸的蒜蓉蛋黃醬,感覺新鮮開胃。✨Arancini Ticinese外皮炸得薄脆的Risotto球,內裡包裹著芝士和磨菇Risotto,口感又脆又煙靭。✨Nduja Reginette 手工波浪麵頗粗身,口感煙韌,非常掛汁。 用上Nduja辣肉醬腸和檸檬調味,香草和香料味濃,味道香濃,酸辣惹味。✨Duck Ragu Creste Di Gallo雞冠麵煙靭有咬口,配搭鴨肉絲、香濃醬汁和濃郁的芝士,非常滿足。✨Odette’s Tiramisu芝士口感嫰滑,入口柔軟,酒味香濃,甜度恰好。
✨Wagyu Beef Tartare

✨Arancini Ticinese

✨Nduja Reginette

✨Duck Ragu Creste Di Gallo

✨Odette’s Tiramisu
芝士口感嫰滑,入口柔軟,酒味香濃,甜度恰好。

2024-04-13 532 浏览
離譜。小店非常受歡迎,一個月前book左lunch。準時1點入座,竟然限時一個鐘食飯?! 唔掛得冇人留港消費,食個飯都咁多規矩。店員好快來落單,上菜都好快 - 因為急住趕你走。$148 兩道菜/$168三道菜。食物質素係唔差,beef tartare 新鮮開胃,house salad正常。主菜叫左duck ragu 意粉同nduja意粉,現做意粉彈牙、掛汁。Nduja辣辣地幾開胃。甜品tiramisu好滑,酒味有啲重。但係餐廳實屬趕客。頭盤都未食完已經想收碟上意粉,食完意粉立刻上甜品,然後再將張單擺係你檯面,言下之意叫你快啲過主。咁趕,下不為例喇,我去食大家樂焗意粉冇咁嬲。

咁趕,下不為例喇,我去食大家樂焗意粉冇咁嬲。
估唔到$168可以食到咁出色嘅瑞士義大利Fusion菜🥹 餐廳細細間 記住要book定枱🫶🏻 啲裝飾同開放式廚房令我有種返番去歐洲嘅感覺😆 Small Plates🥩 Wagyu Beef Tartare 🐷🐷🐷🐷🐷🧀 Arancini Ticinese 🐷🐷🐷🐷🐷Fresh Pasta Made In-House🌶️ Nduja Reginette 🐷🐷🐷🐷🐷🦆 Duck Ragu Creste Di Gallo 🐷🐷🐷🐷🐷Dessert🥄 Odette’s Tiramisu 🐷🐷🐷🧊 Iced Coffee 🐷🐷🐷🐷🐷🍴 Nocino (Tai Hang)📍 G/F, 92E Tung Lo Wan Road, Tai Hang🔍 @nocinohk#piggies_食大坑#piggies_食瑞士菜 #piggies_食意大利菜

Small Plates

🥄 Odette’s Tiramisu 🐷🐷🐷
Odette’s Tiramisu

🧊 Iced Coffee 🐷🐷🐷🐷🐷
Iced  Coffee

🍴 Nocino (Tai Hang)
🔍 @nocinohk

2024-04-02
Arancini Ticinese
Nduja Reginette
Duck Ragu Creste Di Gallo
Iced  Coffee
  • Iced Coffee
2024-04-09 397 浏览
The restaurant in Tai Hang has quickly gained popularity for its delectable dishes. From the flavorful Duck Ragu Reginette, where the pasta is perfectly coated in a luscious meat sauce, to the rare and indulgent Malakoff, a dish of deep-fried cheese balls, every bite leaves a lasting impression. The Arancini Ticinese and Brown Crab Cacio e Pepe Casarecce are also highly praised, offering unique flavors and textures. Be prepared for a Delightful culinary experience that will have you craving for

Be prepared for a
Delightful culinary experience that will have you craving for more.
呢間位於大坑嘅瑞士意大利fusion小店主打手工意粉,開咗唔係好耐已經超有人氣,book檯都要預早兩三星期🫢今次訂咗午餐時段,性價比好高❗️2 course $148, 3 course $168 有齊前菜、main、甜品或飲品前菜我哋叫咗wagyu beef tartare, arancini ticinese 和牛他他份量夠大,足夠兩人分享,蒜蓉蛋黃醬亦好好食😋 arancini ticinese係炸risotto ball,入面有芝士+菇,呢個就比較濃味意粉叫咗duck ragu, nduja,兩個都係好有咬口號意粉,我比較鐘意nduja,creamy + 辣辣地,有d似辣雞麵易入口版🤣 食完呢個意粉,我同朋友已經即刻book下一餐,已經要一個月後🥺甜品係tiramisu,無乜特別,份量好多😂 如果兩個女仔食,share一份就夠晒🙈🙈

ℕ𝕠𝕔𝕚𝕟𝕠 - ʙᴇsᴛ ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴇᴇғ ᴛᴀʀᴛᴀʀᴇ ᴀʟ ᴅᴇɴᴛᴇ ᴘᴀsᴛᴀ @ ᴛᴀɪ ʜᴀɴɢ大坑手工意粉口感十足和牛他他🍝~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~位處大坑但平日Lunch Time去都Full house,得返門口外面果張枱我都唔介意因為真係好想試😋 性價比十足$168 / 3 course ($148 / 2course) 🌟為必點推介🌟𝕎𝕒𝕘𝕪𝕦 𝔹𝕖𝕖𝕗 𝕋𝕒𝕣𝕥𝕒𝕣𝕖ᴹᴵᴸᴷ ᴬᴵᴼᴸᴵ, ᴿᴼᴬˢᵀᴱᴰ ᶜᴱᴸᴱᴿᴵᴬᶜ, ᶜᴿᴵˢᴾᵞ ᴾᴼᵀᴬᵀᴼ平時如果Menu見到有Beef Tartare我都會點,今次Set lunch 見到即刻叫,呢個生牛肉比較大粒鮮味有咬口,加埋蒜蓉蛋黃醬同烤芹菜酸酸地好開胃,重點係夾埋個脆薯絲令口感非常有層次,算係係香港食過比較特別同數一數二嘅他他🌟 𝔻𝕦𝕔𝕜 ℝ𝕒𝕘𝕦 ℂ𝕣𝕖𝕤𝕥𝕖 𝔻𝕖 𝔾𝕒𝕝𝕝𝕠ᴾᴱᶜᴼᴿᴵᴺᴼ ᴬᴺᴰ ᴾᴬᴺᴳᴿᴬᵀᵀᴬᵀᴼ話晒以手工意粉出名當然要試吓特別野,揀咗較為少見嘅雞冠麵,真正Al Dente 口感煙靭有咬口,雞冠麵掛汁一流,鴨肉醬香濃,唔經唔覺隊晒成碟🌟
大坑手工意粉口感十足和牛他他🍝

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

🌟為必點推介

🌟𝕎𝕒𝕘𝕪𝕦 𝔹𝕖𝕖𝕗 𝕋𝕒𝕣𝕥𝕒𝕣𝕖

𝕎𝕒𝕘𝕪𝕦 𝔹𝕖𝕖𝕗 𝕋𝕒𝕣𝕥𝕒𝕣𝕖

🌟 𝔻𝕦𝕔𝕜 ℝ𝕒𝕘𝕦 ℂ𝕣𝕖𝕤𝕥𝕖 𝔻𝕖 𝔾𝕒𝕝𝕝𝕠
ᴾᴱᶜᴼᴿᴵᴺᴼ ᴬᴺᴰ ᴾᴬᴺᴳᴿᴬᵀᵀᴬᵀᴼ
𝔻𝕦𝕔𝕜 ℝ𝕒𝕘𝕦 ℂ𝕣𝕖𝕤𝕥𝕖 𝔻𝕖 𝔾𝕒𝕝𝕝𝕠

🌟  𝕆𝕕𝕖𝕥𝕥𝕖'𝕤 𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦
如果Set Lunch 一定要叫3 course 要埋呢個Tiramisu,芝士忌廉蛋糕同酒係perfect嘅比例(真係睇相都知) 酒味香濃,芝士入口絲滑細膩,為呢餐畫上完美句號
𝕆𝕕𝕖𝕥𝕥𝕖'𝕤 𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦
午餐
𝕎𝕒𝕘𝕪𝕦 𝔹𝕖𝕖𝕗 𝕋𝕒𝕣𝕥𝕒𝕣𝕖
𝔻𝕦𝕔𝕜 ℝ𝕒𝕘𝕦 ℂ𝕣𝕖𝕤𝕥𝕖 𝔻𝕖 𝔾𝕒𝕝𝕝𝕠
𝕆𝕕𝕖𝕥𝕥𝕖'𝕤 𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦
2024-04-01 365 浏览
呢間有意大利瑞士風嘅Cafe係新開嫁!menu係簡潔為主,不過比人感覺好精簡,係件好事!我點咗winter salad,salad裏面混合左啲啤梨,食落去好清甜爽口,絕對係前菜嘅最佳選擇!之後叫咗個Duck Ragu Reginette,呢個係一個新鮮手工意粉嚟,喺餐廳嘅招牌main course,佢係用好特別嘅波浪麵整出嚟,波浪麵令到啲汁索哂落d麵到,再加埋鴨肉、濃郁嘅芝士,簡直係好食😋最後梗係唔少得叫甜品,叫咗個Tiramisu,啲忌廉芝士好香滑,裏面嘅咖啡粉同個蛋糕Mix得好岩,加上浸咗咖啡嘅手指餅好有香濃嘅咖啡,食到停唔到口🤩!
2024-03-18 901 浏览
.[🇭🇰香港- 大坑].必試熱門新店! 試過之後你就會明點解🤩每一道菜都令人滿足, 特別係超高品質嘅🍝意粉!食完已經好想再訪, 試埋其他菜式! 📸1️⃣ Duck Ragu Reginette - 必食! 意粉好掛汁, 沾滿肉味香濃嘅醬汁, 個人大愛! 2️⃣ Malakoff - 瑞士名菜 - 炸芝士球, 香港比較少見嘅菜式, 不過都幾heavy!3️⃣ Arancini Ticinese4️⃣ Brown Crab Cacio e Pepe Casarecce - 超多人推介, 不過提提唔食得辣嘅朋友, 因為黑椒味都幾重5️⃣ Tiramisu .🔻🍽 Nocino @nocinohk 📌 地址: 大坑銅鑼灣道92E號地舖.#tummysreadyattaihang #tummysreadyforwestern #tummysreadyforitalian #tummysreadyforpasta

[🇭🇰香港- 大坑]
必試熱門新店! 試過之後你就會明點解🤩
每一道菜都令人滿足, 特別係超高品質嘅🍝意粉!
食完已經好想再訪, 試埋其他菜式!

📸
3️⃣ Arancini Ticinese
5️⃣ Tiramisu
🔻
🍽 Nocino @nocinohk
📌 地址: 大坑銅鑼灣道92E號地舖
2024-03-10 1276 浏览
『𝐍𝐨𝐜𝐢𝐧𝐨 @ 🇭🇰 』最近每次去到大坑經過這剛開了兩個月的店,門口都會掛着一個 “Sorry booking is full tonight” 等字樣。激起我的好奇心,讓我馬上預約下星期的位置😂菜式走意大利瑞士風 🇮🇹🇨🇭菜單上選擇精簡,我覺得這樣更好!對於小店來說,集中出色的幾道菜,比起提供超多款但好吃的只有一部份的來都要好。⭐️ Malakoff - Cheese Fondue 😋⭐️ Wagyu Beef Tartare - 加了酸芹菜 & 炸薯絲,合起來很好吃開胃👍🏻⭐️ Winter Salad - 沙拉混合了啤梨,很清爽甜 👍🏻⭐️ Pumpkin Al Fredo Creste di Gallo - 用了像花一樣的意粉,口感煙靭特別,配上南瓜蓉、牛油、芝士,邪惡😋😋⭐️ Tiramisu - 忌廉芝士很香滑,內裏的咖啡和蛋糕份量很適中,整個吃起來停不了口!而且分量多,感覺是二人份量,很划算👍🏻🙈唯一失色的是 Duck Ragu Reginette - 鴨肉比較乾身,意粉醬汁沒什麼味道,整體一般。**大家要注意的地方是餐廳因為比較細小,所以晚上會分三輪,每次用餐時間一個半小時,
『𝐍𝐨𝐜𝐢𝐧𝐨 @ 🇭🇰 』

最近每次去到大坑經過這剛開了兩個月的店,
激起我的好奇心,讓我馬上預約下星期的位置😂

菜式走意大利瑞士風 🇮🇹🇨🇭
菜單上選擇精簡,我覺得這樣更好!

⭐️ Malakoff - Cheese Fondue 😋

**大家要注意的地方是餐廳因為比較細小,所以晚上會分三輪,每次用餐時間一個半小時,所以預約好時間的朋友千萬不要遲到啊!
當天我便看到有位女士和朋友遲到了45分鐘,結果餐廳便不讓他們進了,因要保障第二輪的食客。

—————————————————
📍Nocino
大坑銅鑼灣道92E號地舖
💵: HK$ 450.00 pp (excluding 🍷)
💖:💖💖💖💖💖(Out of 5 💖)
—————————————————

2024-02-22
Malakoff - Cheese Fondue
Tiramisu
Winter Salad
📍大坑新開業意粉小店‼️· 香甜南瓜雞冠粉🥰 — Nocino🍝•========================最近大坑新開一間主打手工意粉嘅小店😋餐廳環境昏暗幾有格調,裝修好有歐洲嘅感覺👍🥰餐廳座位唔多,想食嘅記住book檯😍—————————————⭐️Wagyu Beef Tartare $145 (4.5/5)呢個牛肉他他超好食!😆生牛肉有顆粒口感,味道鮮味👍😍加埋蒜蓉蛋黃醬同脆薯絲,酸酸哋好開胃🥰·⭐️Malakoff $65 (4.3/5)將瑞士芝士炸成球體,熱辣辣外脆內軟🥰芝士味道較濃烈,仲有啲酒香👍•⭐️Winter Salad $115 (4/5)沙律菜加埋梨塊幾特別,幾清新👍但係芝士頗重手,食食下有啲鹹🙈·⭐️Pumpkin al Fredo Creste di Gallo $155 (4.4/5)係我最鍾意嘅南瓜😆醬汁creamy香甜,加埋帕馬森乳酪雞冠粉掛汁力強👍·⭐️Ossobuco Milanese $320 (4.3/5)牛膝肉肉質軟腍😙👍risotto吸收牛肉嘅精華,但係啲汁多咗啲🙈·⭐️Odette’s Tiramisu $65 (4.3/5)手指餅鬆軟,咖啡味香

========================
—————————————

⭐️Malakoff $65 (4.3/5)

⭐️Winter Salad $115 (4/5)

手指餅鬆軟,咖啡味香濃,mascarpone cheese好軟滑!
-———————————
-———————————
店舖資料
📍Nocino
大坑銅鑼灣道92E號地舖
❀ Nocino #大坑 ❀❗新開Swiss Italian 小餐館 必食至抵手工意粉❗——————————————————大坑新開咗間Swiss Italian 小餐館,開張冇耐已經大獲好評,平日晚上去到都座無虛席,甚至連門口位都坐埋,人氣爆燈🔥食物靈感來自瑞士南部Ticino,菜式融合咗意大利同瑞士傳統🤩雖然環境唔算好大,但有歐洲bistro嘅感覺。侍應亦會詳細介紹菜式,服務唔錯😆.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Wagyu Beef Tartare $145 (4.5/5)超級好食嘅和牛他他,必點必試招牌菜🥰食過多間餐廳嘅和牛他他,呢間絕對數一數二。鍾意生牛肉保留顆粒口感,混上烤芹菜、脆薯,口感豐富。配上牛奶蒜泥蛋黃醬,味道香濃,好味🤤.☞ 'Malakoff' Signature Swiss Gruyere Fried Cheese Fondue $65 (4.1/5)初嘗Malakoff,聽聞係傳統瑞士菜式🧀將濃郁嘅瑞士芝士火鍋製成炸球,外酥內軟。切開有濃濃嘅芝士湧出,滲透酒香,係個幾特別嘅菜式。.☞ Duck Ragu Reginette Pecorino & Pangrattato $1
❀ Nocino #大坑 ❀
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
超級好食嘅和牛他他,必點必試招牌菜🥰
食過多間餐廳嘅和牛他他,呢間絕對數一數二。
鍾意生牛肉保留顆粒口感,混上烤芹菜、脆薯,口感豐富。
配上牛奶蒜泥蛋黃醬,味道香濃,好味🤤

初嘗Malakoff,聽聞係傳統瑞士菜式🧀

☞ Duck Ragu Reginette Pecorino & Pangrattato $170 (4/5)
餐廳嘅手工意粉非常獨特,用上唔少特色麵條👍🏻
先嘗Reginette,係一種波浪形嘅闊身麵條,形狀容易掛汁,口感有嚼勁。
配上鴨肉,醬汁亦充滿肉香。

☞ Pumpkin Al Fredo Creste di Gallo Brown Butter, Parmesan & Crispy Sage $155 (4.1/5)
相比之下呢一個就creamy啲,醬汁更rich,不過素食者都可以選擇。
醬汁主要係南瓜,另外再加褐牛油、帕瑪森奶酪、香脆鼠尾草烹調而成,充滿香甜嘅南瓜味,但唔會覺得單調😚
麵條Creste di Gallo外型似雞冠,有長通粉嘅坑紋,同樣容易掛汁。

☞ Odette's Tiramisu $65 (3.9/5)
最後TIRAMISU酒味較濃,口感就正正常常,係典型嘅Tiramisu。

——————————————————
✨整體味道: 4.2/5
✨環境裝修: 3.8/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 4.2/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
非常喜歡佢哋嘅牛肉他他,手工制意粉亦非常出色,有好多特別嘅麵條,味道正宗美味😋而且價錢非常合理,人均$200-300已經飽到上心口,大推呀💖
2024-02-29 600 浏览
I was having dinner with my flatmate, and she mentioned she’s been wanting to try this restaurant in tai hang for a while, but it’s been booked out, and that she finally got a booking for April. Little did I know she was talking about Nocino; AND that I was actually headed there pretty much the day after for a fantastic meal to come!Nocino is a homely, rustic, and awesome Swiss Italian restaurant, that just makes me wonder why such a concept hasn’t existed before! The hospitality is so heartwarm

Nocino is a homely, rustic, and awesome Swiss Italian restaurant, that just makes me wonder why such a concept hasn’t existed before! The hospitality is so heartwarming; if you know me, you know I love picking up conversations with people, and here I got the perfect chance to!

These were my absolute standout favorites from the meal:

- Beef Tartare - with crispy potatoes and creamy aioli: I don’t normally go for beef dishes but I’d heard so much about this one, I had to try it! 10/10 awesome and so good, a textural balanced masterpiece!
- Gruyère Malakoff - basically a fried ball (croquette) of fondue cheese. I don’t need to say much about this, if you love cheese, you’ll be obsessed with this one!
- Brown crab Cacio e Pepe - never thought messing with a classic would give such great results, plusss their pasta is handmade
- Tiramisu - held so well and just perfectly balanced. One of the better tiramisus I’ve had in HK

Such a great experience, and awesome meal. Plus they have such a value for money lunch deal starting at just $148 for 2 courses - WHUTTT 😱
  • Brown  crab  cacio  e  pepe
  • Malakoff
  • Wagyu  beef  tartare
  • Tiramisu
𓍈𓍈𓍈最近大坑有一間新開的 Swiss Italian 小餐館 — Nocino。白色配焦糖色的門面非常搶眼。主打瑞士意大利菜,靈感來自 Ticino — 一個位於瑞士南部的美麗地區,當地美食就是融合了意大利和瑞士的烹飪傳統。𓎽 MalakoffMalakoff 是一道非常傳統的瑞士菜式,亦是這裏的招牌菜。其實是炸Gruyère 起司,通常望洋蔥、麵包搭配在一起,非常香濃惹味,必點推薦。𓎽 Arancini Ticinese 以Merlot Wine煮的牛肝菌,香氣馥郁。果味豐富的Merlot Wine,更能帶出牛肝菌的濃鬱木質香氣。𓎽 Wagyu Beef Tartare和牛他他配上牛奶蒜泥蛋黃醬和烤塊根芹,鮮味又惹味,上面還有炸馬鈴薯,增加了香脆口感。混合在一起,更加豐富了味道層次。𓎽 Duck Ragu Reginette 香濃惹味的鴨肉醬波浪麵!波浪麵源於南部義大利,兩側有波浪形邊緣,扁平而寬,為慶祝義大利公主誕生而製造,因此有reginette (小公主) 之稱。在香港不常見,口感比較有嚼勁,非常掛汁,值得一試。𓎽 Pumpkin Alfredo Creste di Gal

𓍈𓍈𓍈

𓎽 Malakoff

𓎽 Arancini Ticinese

𓎽 Wagyu Beef Tartare

𓎽 Duck Ragu Reginette

𓎽 Pumpkin Alfredo Creste di Gallo
南瓜醬雞冠麵。Creste di Gallo很像通心麵上加了個雞冠,意大利的麵食的確精緻多元化。配上南瓜醬,入口香甜而不膩,素食者都可吃。

𓎽 Clear Day In Maggiore
薰衣草利口酒作基底,入口就是微甜的花香。加入Gin,味道乾淨而不烈。整體風味獨特而優雅。如果你喜歡帶花香芬芳的雞尾酒,這一定是個好選擇。

𓎽 Ticino Spritz
葡萄柚香氣非常突出,加上Sparkling,口感清爽,香甜易入口。還有漸層顏色,賣相漂亮。

𓎽 Odette’s Tiramisu
作為瑞士意大利菜的完美句號,一定要來一個Tiramisu。這裏的Tiramisu酒味較濃。入口絲滑,酒香在口內縈繞不散,非常喜歡。

由前菜到主菜,每一道都有很多起司,的確是瑞士菜的正宗風味。店員們態度熱情,上菜亦非常迅速,服務很好。小店的外面有一張二人枱,養寵物的朋友都可以和主子一同用膳。可是座位不多,想享用正宗瑞士意大利菜的朋友,最好先行預約。

𓍈𓍈𓍈

2024-02-18
  • Clear Day In Maggiore
  • Duck Ragu Reginette
2024-02-25 777 浏览
平時好少去大坑個邊,今次好似發現新大陸咁😂 試左間新開嘅手工意粉非常驚艷🤩餐廳感覺好cozy,有小木屋嘅感覺,餐廳融合左瑞士同義大利菜嘅特色,Lunch set 性價比好高!$168 有齊前菜、意粉、甜品/咖啡茶👍🏻前菜就試左個fresh house salad 同埋crispy risotto ball🤤 沙律菜非常爽脆,加埋核桃、芝士、olive oil 健康又好食🥗 炸risotto ball外皮脆而入面risotto軟糯!加埋芝士味道更加濃郁👍🏻重頭戲當然係手工意粉🤩 兩款意粉賣相都好吸引!Duck ragu Creste Di Gallo 個醬汁好濃味,鴨肉軟熟入味,雞冠麵好有咬口👍🏻 另外仲試左Pesto Gigili,青醬香口,個人超鍾意gigili 個口感!非常煙韌,掛汁一流💯甜品方面就有tiramisu,mascarpone cheese 口感順滑,咖啡味道香濃!整體黎講,食物質素相當唔錯,食完已經好想再encore 去試曬佢唔同嘅手工意粉🤩💯