Nonsense

餐厅: Nonsense
资讯:

2024-09-08 4926 浏览
以前流行的是傳統的芝士蛋糕;疫情期間,巴斯克蛋糕卻莫名大熱起來;而之所以叫巴斯克蛋糕,原來起源於西班牙的巴斯克地區,某一戶當地居民在家自製蛋糕時,因為一次失誤的製作過程,卻意外獲得好評而流傳至今。所以有時意外意外,總有意料之外的驚喜及收獲呢。.而這間是朋友推薦的巴斯克蛋糕,以我所知有幾間分店,位於我曾經無比熟悉的土瓜灣就有一間了。而當天因有要事需港九一日遊,完成任務後,為了犒賞自己的辛勞,便決定入手最愛的蛋糕嚐嚐了。⋆_____ɪɴꜰᴏ______⋆𓏲 原個巴斯克蛋糕:⧐黑芝麻口味 + 開心果果仁脆脆 $168 (5吋)蛋糕採用低糖及低油配方,不使用植脂奶油及防腐劑 ,並且採用進口忌廉芝士及牛奶,吃用時更安心。而且巴斯克軟心或流心的ʙᴜʀɴᴛ ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ更有多達24款口味,總會有合其口味的心水呢。.味道方面,蛋糕雖然其貌不揚,但味道濃郁充滿焦香;一刀切下去,軟心滑溜的黑芝麻內餡,加上綿密滑順的口感,美味又可口;加上頂層舖滿了海量的開心果果仁脆脆,口感更豐富呢!..𓏲 巴斯克蛋糕切件:⧐百利甜酒⧐開心果吉士⧐朱古力⧐奥利奥因為想多試幾款口味,便加購了幾款心水口味的切件蛋糕。幾款
以前流行的是傳統的芝士蛋糕;
疫情期間,巴斯克蛋糕卻莫名大熱起來;
而之所以叫巴斯克蛋糕,原來起源於西班牙的巴斯克地區,
所以有時意外意外,總有意料之外的驚喜及收獲呢。
而這間是朋友推薦的巴斯克蛋糕,
以我所知有幾間分店,
位於我曾經無比熟悉的土瓜灣就有一間了。
而當天因有要事需港九一日遊,
完成任務後,為了犒賞自己的辛勞,
便決定入手最愛的蛋糕嚐嚐了。

⋆_____ɪɴꜰᴏ______⋆
𓏲 原個巴斯克蛋糕:
⧐黑芝麻口味 + 開心果果仁脆脆 $168 (5吋)

蛋糕採用低糖及低油配方,不使用植脂奶油及防腐劑 ,
並且採用進口忌廉芝士及牛奶,吃用時更安心。
味道方面,
蛋糕雖然其貌不揚,但味道濃郁充滿焦香;
加上頂層舖滿了海量的開心果果仁脆脆,口感更豐富呢!

𓏲 巴斯克蛋糕切件:
⧐百利甜酒
⧐開心果吉士
⧐朱古力
⧐奥利奥

因為想多試幾款口味,便加購了幾款心水口味的切件蛋糕。
幾款的口味都很不錯,
不論是軟心或流心,口感均綿密又細滑,
味道濃厚又香醇。
朋友表示最好食是朱古力,夠香甜夠濃郁,彷如吃高質版的心太軟;
我反而更偏愛開心果吉士,
除了口味比較稀有外,濕潤的糕體中間夾著一層開心果吉士醬,開心果味突出,吉士香甜,整體口感更豐富。

▫…•…
現凡購買指定4款口味的巴斯克ʙᴜʀɴᴛ ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ,
包括:開心果、特濃芝麻、夏威夷果仁、朱古力
便可免費加配「開心果果仁脆脆」
果仁脆脆也有4款可選啊:
芝麻果仁脆脆┆夏威夷果仁脆脆┆開心果果仁脆脆┆朱古力果仁脆脆
4天前 0 浏览
今次生日飯嚟到呢間餐廳食來呢間餐廳主要原因,係因為可以比相整生日蛋糕,個生日蛋糕整得好似叫左一個蝦的日式煲仔飯都好正,好好食另外叫左個串燒,肉味肉汁都好夠仲叫咗個煙三文魚魚子沙律兩個人食就夠晒,好飽添,間餐廳可以再嚟
今次生日飯嚟到呢間餐廳食

叫左一個蝦的日式煲仔飯
都好正,好好食

另外叫左個串燒,肉味肉汁都好夠

仲叫咗個煙三文魚魚子沙律

兩個人食就夠晒,好飽添,間餐廳可以再嚟
先講結論, 態度唔太好, 食物質素都一般, 唔會encore 朋友問起會勸佢避伏, 無食過唔係損失要講嘅話其實呢間係強行fushion嘅cafe, 無串燒的 所以完全唔係居酒屋路線, 揾食嗰時直接被openrice個分類fake咗去到我哋叫咗個黑白松露炒薯條、海鮮咖喱鍋、温泉蛋芝士蟹肉焗大啡菇、帶子白松露油蒜香炒扁意粉 salted caramel chocolate先講松露薯條, 其實就係薯條然後另上啲松露醬俾你點, 個醬都唔算濃, 點茄汁食仲開心啲, 建議去top blade 無限任叫松露薯條好過之後上個海鮮咖喱鍋, 本身見佢有跟個烤油餅仲諗住會好正宗印度feel咖喱, 但上到枱超失望完全唔係嗰回事, 求其落連鎖叫個咖喱都仲惹味過佢之後個温泉蛋芝士蟹肉焗大啡菇正正常常, 算係幾好食 salted caramel chocolate都唔錯, 算係有飲到少少咸味overall 啲staff都係好似好熱情, 但好唔識do中途朋友夾嘢嗰時整污糟件衫, 抹緊嗰時咁啱上咗杯嘢飲, 唔知點有啲互動要做朋友明顯唔得閒 但staff都無話關心下拎tissue or咩, 淨係好pushy想朋友快啲做完
完全唔係嗰回事, 求其落連鎖叫個咖喱都仲惹味過佢

之後個温泉蛋芝士蟹肉焗大啡菇正正常常, 算係幾好食

overall 啲staff都係好似好熱情, 但好唔識do
朋友明顯唔得閒 但staff都無話關心下拎tissue or咩, 淨係好pushy想朋友快啲做完個活動整好杯飲品佢去serve其他人, 所以話今時今日咁嘅服務質素真係......
另外畫碟有最低消每人250, 如果唔夠嘅話畫碟staff會直到你行出門口前都一直eeoo "其實你meet到minimum我就上埋架啦"
但其實一早講過話唔要畫碟is ok, 完全無chur過佢唔夠錢都想要畫碟...... 總之成個體驗令人覺得店家好小氣, blacklist無下次
2024-10-12 1248 浏览
放工行過宋皇臺,就打算揾間餐廳食dinner, 係唔起眼的鋪面外,原來有間唔錯的西餐廳。我地order左沙律,蝦意粉同埋甜品。沙律好大份,意粉完全超乎我想像,好creamy好好食,估佢唔到。甜品就正路嘢,無特別驚喜。當晚都滿座,估唔到呢個區啲餐廳生意都咁好。

當晚都滿座,估唔到呢個區啲餐廳生意都咁好。
2024-10-09
作為開心果控聽到邊到有開心果出品一定要去試下🔥之前就已經係佢地餐廳試過佢地嘅巴斯克嘅切件,試過幾隻味都係最鍾意佢地嘅開心果味,一試愛上聖誕個陣突登去買返個大嘅巴斯克嚟開party即日去都有現貨,而且蛋糕價錢又唔貴,好推薦👍🍰開心果巴斯克蛋糕5吋 $198蛋糕口感綿密,中間係軟心,好creamy開心果味好濃好突出,仲可以食到好細粒嘅開心果碎最有驚喜係佢嘅芝士味唔會膩開心指數:💚💚💚💚💚🔥超推介比鍾意食開心果嘅朋友,呢個一定唔會令你地失望🔥
作為開心果控聽到邊到有開心果出品一定要去試下🔥
聖誕個陣突登去買返個大嘅巴斯克嚟開party
即日去都有現貨,而且蛋糕價錢又唔貴,好推薦👍

🍰開心果巴斯克蛋糕5吋 $198
蛋糕口感綿密,中間係軟心,好creamy
開心果味好濃好突出,仲可以食到好細粒嘅開心果碎
最有驚喜係佢嘅芝士味唔會膩
開心指數:💚💚💚💚💚

🔥超推介比鍾意食開心果嘅朋友,呢個一定唔會令你地失望🔥
2024-09-22 3002 浏览
今日同母親大人黎到土瓜灣撐枱腳,食物質素有驚喜,坐落好舒服。三文魚魚柳 大蝦 蟹肉丹麥吐司 + 大啡菇:每樣食材調味都做得好好,三文魚煎到外皮金黃色,肉質鮮嫩可口;大蝦爽口彈牙;蟹肉丹麥吐司食落酥脆;大啡菇肉厚多汁。松葉蟹膏蟹肉忌廉扁意粉:賣相吸晴,蟹肉份量勁多,食落鮮味十足;扁意粉軟硬適中,好creamy。精選甜品:抹茶巴斯克蛋糕口感綿密順滑,抹茶好濃郁,好正。海苔炸彈骨雞翼:單骨雞翼更容易食,每隻雞翼都沾上爽脆既海苔,外脆內軟。西班牙黑毛豬肋骨肉串|焦糖蘋果:食落有驚喜,肉質鮮嫩多汁,焦糖蘋果酥脆鮮甜。榴槤巴斯克軟心蛋糕+焦糖燉蛋:甜品上枱時,有驚喜,碟上面竟然畫左玉桂狗,好靚呀。榴槤巴斯克軟心蛋糕上枱時巳經聞到陣陣榴槤香味,母親大人大為欣賞,口感軟綿creamy;焦糖燉蛋順滑可口。Mango Smoothies + Strawberry Smoothies:賣相吸引,芒果同士多啤梨鮮果味好出,𣲙涷解渴。🔎Nonsense (土瓜灣)📍土瓜灣北帝街143-155號順輝大廈地下4號舖

三文魚魚柳 大蝦 蟹肉丹麥吐司 + 大啡菇:

松葉蟹膏蟹肉忌廉扁意粉:

精選甜品:抹茶巴斯克蛋糕
口感綿密順滑,抹茶好濃郁,好正。

海苔炸彈骨雞翼:
單骨雞翼更容易食,每隻雞翼都沾上爽脆既海苔,外脆內軟。

西班牙黑毛豬肋骨肉串|焦糖蘋果:
食落有驚喜,肉質鮮嫩多汁,焦糖蘋果酥脆鮮甜。

榴槤巴斯克軟心蛋糕+焦糖燉蛋:

賣相吸引,芒果同士多啤梨鮮果味好出,𣲙涷解渴。

🔎Nonsense (土瓜灣)
📍土瓜灣北帝街143-155號順輝大廈地下4號舖
2024-09-21 2449 浏览
之前食過流心巴斯克芝士蛋糕覺得好正,最近見佢推出咗新口味,趁住佳節就帶佢返屋企同屋企人開心share!原個蛋糕有兩個size,分別係5”同7”,個別口味仲有切件選擇,可以一次過試多幾款口味。除咗可以喺舖頭取貨,仲可以喺美孚外賣店同觀塘工場自取,夠晒方便!凡購買4款指定口味巴斯克芝士蛋糕(開心果、特濃芝麻、朱古力、夏威夷果仁)都可以免費加配開心果果+脆脆,脆脆亦有4款口味可以自由配搭,包括: 芝麻脆脆、夏威夷果仁脆脆、開心果果仁脆脆&朱古力脆脆。5”開心果軟心cheesecake每個蛋糕仲會免費跟生日牌、燈同蠟燭,誠意十足。蛋糕濕潤綿密,中間有軟心效果,好誘人!面層有開心果仁脆脆同開心果碎,口感層次豐富,每啖都散發住濃厚堅果香,入口唔甜膩,令人忍唔住一啖接一啖,絕對滿足到對開心果嘅慾望。baileys將香醇濃滑嘅baileys融入蛋糕中,散發出陣陣酒香,令人回味無窮。蘭姆葡萄濕潤軟滑,粒粒提子乾酒香濃郁多汁,口感更有層次。榴槤未食已經聞到陣陣榴槤香,食落榴槤味道濃厚。伯爵茶吉士流心伯爵茶吉士流心細滑柔軟,散發茶香,底層有威化餅,增加口感。

5”開心果軟心cheesecake
每個蛋糕仲會免費跟生日牌、燈同蠟燭,誠意十足。

蛋糕濕潤綿密,中間有軟心效果,好誘人!

baileys

蘭姆葡萄
濕潤軟滑,粒粒提子乾酒香濃郁多汁,口感更有層次。

榴槤
未食已經聞到陣陣榴槤香,食落榴槤味道濃厚。

伯爵茶吉士流心
伯爵茶吉士流心細滑柔軟,散發茶香,底層有威化餅,增加口感。
2024-09-20 1728 浏览
係人都知我鍾意食蛋糕,特別係芝士蛋糕除咗CHEESECAKE 原個生日蛋糕佢仲有24款巴斯克 口味切件今次我送咗個朱古力味俾婆婆之餘自己都試多咗四款口味好鍾意檸檬威士忌 同埋Baileys有酒味嘅餘韻 啱晒我呢個酒鬼 依家佢哋仲做緊優惠購買指定4款口味的巴斯克#BurntCheesecake(開心果、特濃芝麻、夏威夷果仁、朱古力)$168 up (5寸4人份量)←可免費加配「開心果果仁+脆脆」!果仁脆脆有4款(芝麻果仁脆脆/夏威夷果仁脆脆/開心果#果仁脆脆 / 朱古力果仁脆脆)

係人都知我鍾意食蛋糕,特別係芝士蛋糕
除咗CHEESECAKE 原個生日蛋糕
佢仲有24款巴斯克 口味切件
今次我送咗個朱古力味俾婆婆之餘
自己都試多咗四款口味
好鍾意檸檬威士忌 同埋Baileys
有酒味嘅餘韻
啱晒我呢個酒鬼

依家佢哋仲做緊優惠
$168 up (5寸4人份量)
←可免費加配「開心果果仁+脆脆」!
2024-09-18 1561 浏览
食過「Nonsense」巴斯克軟心芝士蛋糕,你一定會回味再回味,美味的重點,味道口感一流,甜度剛好、好多口味可以選擇,同埋價錢超抵食,除咗巴斯克出名,之外,佢哋仲有一間餐廳係土瓜灣,食物出色,孤獨的美食家今日因為好想食蛋糕,所以就去順便食埋午餐🫶▪️鵝肝、牛肝菌、黑松露忌廉燉飯 $ 188這個意大利燉飯真係大癲咁好食,燉飯軟硬適中,每一粒都被濃濃的黑松露忌廉汁包圍着,內裏藏着大量牛肝菌,味道龍濃上加濃,口感Creamy ,配上一件煎得外脆內軟嘅鵝肝,真係人間美味▪️巴斯克軟心芝士蛋糕 $ 58開心果味道配豆腐雪糕,相信不用多介紹佢哋嘅巴斯克有多出名,我是開心果狂熱分子,所以一定會食呢個口味,開心果味道濃香,口感外層厚實接著油潤,一貫水準超級好食,再配上口味清新嘅豆腐雪糕,午市呢個甜品真係抵食又出色✨而且餐廳仲有繪畫服務,可以或在甜品碟上面,啱晒生日、慶祝嘅活動,而且仲要畫得好靚,非常有驚喜✨▪️Pistachio Latte $ 44飲埋一杯開心果latte就非常完美,口感香滑充滿開心果的味道,而且不太甜,面層仲有開心果碎,開心果控表示喜歡🫶

▪️鵝肝、牛肝菌、黑松露忌廉燉飯 $ 188

▪️巴斯克軟心芝士蛋糕 $ 58

▪️Pistachio Latte $ 44
  • 開心果巴斯克軟心芝士蛋糕
  • 鵝肝、牛肝菌、黑松露忌廉燉飯
2024-09-18 1301 浏览
祝大家中秋節快樂相信大家已經食完中秋dinner正準備食月餅同生果lu今年我自己除左月餅外仲買多左款甜品同屋企人share就係唔同口味嘅Basque Burnt Cheesecake之前已經知道呢間nonsense有唔少人推薦佢地嘅Basque Burnt Cheesecake趁住中秋前一日就買左黎試試Basque Burnt Cheesecake (5 寸)今次就買左我自己最愛嘅開心果口味Basque Burnt Cheesecake上鋪滿粒粒脆脆上層脆卜卜而下層cheese cake相當綿滑開心果味好濃郁而且甜度適中Espresso充滿濃濃咖啡香氣味道甘香帶有咖啡豆烘焙香氣質感同樣軟心又creamy細膩朱古力吉士流心原味Basque Burnt Cheesecake中間加入朱古力吉士 朱古力香氣反而更突出朱古力吉士好流心每一啖都好滿足檸檬威士忌雖然有威士忌但味道好fresh入口先有淡淡檸檬清香之後慢慢淡出威士忌麥芽香氣
祝大家中秋節快樂
相信大家已經食完中秋dinner
正準備食月餅同生果lu
今年我自己除左月餅外仲買多左款甜品同屋企人share
趁住中秋前一日就買左黎試試

Basque Burnt Cheesecake (5 寸)
今次就買左我自己最愛嘅開心果口味

Espresso芝士蛋糕
朱古力吉士流心芝士蛋糕
檸檬威士忌芝士蛋糕
  • 開心果巴斯克軟心芝士蛋糕
一年一渡中秋節.同至愛親朋共聚除咗食月餅之外點少得一個令人回味嘅蛋糕🧀「巴斯克流心芝士蛋糕」唔洗預訂.三間實體店 Walk in 都有現貨5 吋 份量足夠一家四口 開心Share趁著限時優惠.揀選呢4款▫️特濃芝麻▫️夏威夷果仁▫️開心果▫️朱古力仲可以免費加配 果仁脆脆每啖都充滿香脆口感.超好吃🎂夏威夷果仁 蛋糕質感細膩軟滑自家烘焙.主打低糖少油無添加防腐劑.無植脂奶油.食得健康🍰榴槤🍰草莓🍰開心果吉士流心🍰朱古力吉士流心每款口味都好香好滑.一試難忘係近年食過性價比最高嘅cheese cake仲好貼心附送蠟燭.插牌.燈光土瓜灣.美孚.觀塘實體店有售
一年一渡中秋節.同至愛親朋共聚
除咗食月餅之外
點少得一個令人回味嘅蛋糕

🧀「巴斯克流心芝士蛋糕」
唔洗預訂.三間實體店 Walk in 都有現貨

係近年食過性價比最高嘅cheese cake

仲好貼心附送蠟燭.插牌.燈光

土瓜灣.美孚.觀塘實體店有售

2024-09-16 2465 浏览
約咗朋友喺土瓜灣 tea time , 大家都無意見去邊度食,我就建議去試吓呢間 cafe。因為我聽人講話呢間 cafe嘅巴斯克蛋糕唔錯,我都好想試吓°Cafe 環境乾淨企理。 下午茶時間, 客人唔算多。 呢到嘅巴斯克蛋糕都算有唔少味道選擇, 我揀咗一件抹茶味嘅軟心巴斯克蛋糕配焦糖燉蛋。 件蛋糕雪凍咗,抹茶味道未算太濃, 質地非常順滑, 件蛋糕幾好食,幾有水準。 焦糖燉蛋味道偏甜, 啱我。不知不覺與朋友傾到7點, 離開前順便買咗個大蝦蟹肉,蝦頭油 日式煲仔飯外賣返家當晚餐 。 幾足料,米似用珍珠米,蟹肉蓋滿飯面,大蝦爽口, 米飯吸收咗蝦,蟹,高湯等, 味道唔錯。 但飯似未完全焗透,有些少生米,可能是日式煲仔飯特式掛! Haha

大蝦蟹肉 蝦頭油日式煲仔飯

親愛的家人生日特意搵左一間比較特別餐廳食飯(5/9當日懸掛8號風球(魔羯),諗緊餐廳還開不開門,點知是正常營業,我地當然gogogo)一進去,我們選擇了靠牆的座位坐低(牆上有美美少女畫像)3個人傾左一陣就點了不少食物🥘😂🥢澳洲和牛封門柳·大啡菇和牛封門柳肉質唔會好韌,一口同大啡菇一齊放落口,味道唔錯🥢大蝦蟹肉·蝦頭油·日式煲仔飯大蝦蟹肉好新鮮,我地就撈撈飯,再試一啖,覺得唔夠味就加醬油❤️🥢黑毛豬脆片卡邦尼扁意粉黑毛豬脆片敲碎再撈埋扁意粉一齊食yummy😋🥢炸軟殼蟹芝士咖喱海鮮烤油餅我地簡左小辣,因為小辣真的好微辣,食鍋內海鮮餐配上烤油餅,我地都食到停唔到口🍰鐵觀音巴斯克軟心芝士蛋糕軟心芝士配上鐵觀音茶味,食而不膩,淡淡鐵觀音茶味配上芝士,味道好夾😋仲要配上靚靚畫碟,唔只食得,都望得❤️🧉Yoyolemon檸檬味冰沙,味道十分清新🧉Butterfly Peach有三層不同顏色(紫、白、桃🍑色)飲前記得攪勻,如果唔係,只飲到最尾果層味道P.s.當初選擇呢間餐廳,其中一樣是因為被生日畫碟吸引了🤩 見到實物真係好靚👍配上蛋糕加蠟燭,食同影相都不錯(壽星公都好鐘意❤️)
親愛的家人生日
特意搵左一間比較特別餐廳食飯

一進去,我們選擇了靠牆的座位坐低
(牆上有美美少女畫像)
3個人傾左一陣就點了不少食物🥘😂

🥢澳洲和牛封門柳·大啡菇
和牛封門柳肉質唔會好韌,一口同大啡菇一齊放落口,味道唔錯

🥢大蝦蟹肉·蝦頭油·日式煲仔飯

🥢黑毛豬脆片卡邦尼扁意粉
黑毛豬脆片敲碎再撈埋扁意粉一齊食yummy😋

🥢炸軟殼蟹芝士咖喱海鮮烤油餅

🍰鐵觀音巴斯克軟心芝士蛋糕

🧉Yoyolemon
檸檬味冰沙,味道十分清新

🧉Butterfly Peach

黑毛豬脆片卡邦尼扁意粉
澳洲和牛封門柳·大啡菇
大蝦蟹肉·蝦頭油·日式煲仔飯
鐵觀音巴斯克軟心芝士蛋糕
👨🏻‍🍳Nonsense (土瓜灣)📍土瓜灣北帝街143-155號順輝大廈地下4號舖📍美孚(取蛋糕):Street Bomber(美孚)美孚百老匯街69-119號美孚新邨四期3號地舖 「世一開心果巴斯克芝士蛋糕🥹」 男友生日,今年有 @eat.nonsense 既開心果巴斯克芝士蛋糕🤤生日配有生日牌(可發光😆)美孚分店拎蛋糕,美孚站A出口一出,直行見到惠康,隔離就系😆 撞岩佢地做緊優惠:‼️免費加(free)‼️果仁脆脆‼️勁lucky!!🥹🥹一定要加,超好食!! 成個都系芝士🥹開心果味同芝士奶香,各保留其味,撞埋一齊竟然好夾!!佢地烤到蛋糕皮好有口感(好似月餅個皮),大愛🥹🫶🏻蛋糕質感軟滑綿密,連埋開心果果仁+開心果果仁脆脆(脆脆有D似脆米批🤤),一啖多重口感,癲!!5吋蛋糕,我同男友清晒🙈🤣吾會太甜,同埋巴斯克芝士蛋糕黎講,呢個真系吾算膩👍🏻 另外,呢間既「茶味巴斯克蛋糕」都好齊全‼️今次仲另外揀左4款茶味切餅:伯爵茶、鐵觀音、烏龍茶、小山園焙茶我同男友都系茶味愛好者😆每款獨特既茶香都好濃郁!!大愛伯爵茶味😆仲有抹茶、玄米茶,下次再試❤️ #nonsense #eatnonsense #巴斯
👨🏻‍🍳Nonsense (土瓜灣)
📍土瓜灣北帝街143-155號順輝大廈地下4號舖
📍美孚(取蛋糕):Street Bomber(美孚)
美孚百老匯街69-119號美孚新邨四期3號地舖

「世一開心果巴斯克芝士蛋糕🥹」

男友生日,
生日配有生日牌(可發光😆)
美孚分店拎蛋糕,
美孚站A出口一出,直行見到惠康,隔離就系😆

撞岩佢地做緊優惠:
‼️免費加(free)‼️果仁脆脆‼️
勁lucky!!🥹🥹
一定要加,超好食!!

成個都系芝士🥹
開心果味同芝士奶香,各保留其味,撞埋一齊竟然好夾!!
佢地烤到蛋糕皮好有口感(好似月餅個皮),
大愛🥹🫶🏻
蛋糕質感軟滑綿密,
連埋開心果果仁+開心果果仁脆脆(脆脆有D似脆米批🤤),
一啖多重口感,癲!!
5吋蛋糕,我同男友清晒🙈🤣
吾會太甜,同埋巴斯克芝士蛋糕黎講,呢個真系吾算膩👍🏻
開心果巴斯克芝士蛋糕
伯爵茶巴斯克芝士蛋糕
烏龍茶巴斯克芝士蛋糕
小山園焙茶

另外,呢間既「茶味巴斯克蛋糕」都好齊全‼️
今次仲另外揀左4款茶味切餅:
伯爵茶、鐵觀音、烏龍茶、小山園焙茶
我同男友都系茶味愛好者😆
每款獨特既茶香都好濃郁!!
大愛伯爵茶味😆
仲有抹茶、玄米茶,
下次再試❤️

#nonsense #eatnonsense #巴斯克芝士蛋糕 #巴斯克 #巴斯克蛋糕 #basque #basquecheesecake #開心果巴斯克芝士蛋糕 #茶味巴斯克芝士蛋糕 #伯爵茶巴斯克芝士蛋糕 #鐵觀音巴斯克芝士蛋糕 #烏龍茶巴斯克芝士蛋糕 #焙茶巴斯克芝士蛋糕 #小山園焙茶

鐵觀音巴斯克芝士蛋糕
開心果巴斯克芝士蛋糕
伯爵茶巴斯克芝士蛋糕
烏龍茶巴斯克芝士蛋糕
小山園焙茶
鐵觀音巴斯克芝士蛋糕
2024-08-15 5559 浏览
今日隨意去食一個下午茶~行過門口見到開心果甜品又幾吸引喎😋 坐好之後我叫左紫菜和風牛肉飯同埋加左大啡菇,個啡菇味道都不錯~好多汁,跟餐開心果Latte 22蚊,拉花好靚,再加左開心果碎,22蚊算係便宜啦~ 👍👍 跟住再叫左個開心果芝士蛋糕加雪糕58蚊👍👍 ~如果餐加指定甜品就29蚊,不過就沒有雪糕,真心呢度甜品唔錯😋黎到個甜品整到好靚呀~加左七彩色既M&M 朱古力皮咁~ 雪糕都好有特色,我叫左朱古力~ 甜品影相打卡唔錯👍👍