2023-04-21 42 浏览
旺中行街行到咁上下 就會想買杯嘢飲吓😋搵搵原來旺中有nuttea 就即刻去試吓啦 其實佢個堅果奶蓋我都聽過好耐 不過一直都未有機會試🥲間鋪係比較近新之城 買完去隔離飲就唔使咁迫 好舒服🥰🥰呢杯係朋友叫 因為佢唔係好鍾意飲奶 所以叫咗水果茶入邊有好多百香果籽 飲到最後都仲食到 但如果唔係好鍾意甜味嘅人 最好就叫微糖喇😙😙呢杯係店舖推介嘅嘢飲 咁當然唔會差啦! 但係佢係比我想像中好飲超級多 街邊好多嘢飲舖買嘅抹茶都好重甜味 但係呢杯係完全唔甜好有抹茶味 超級surprise!!😍😍😍講返最出名嘅堅果奶蓋朋友本身唔係好鍾意堅果都覺得好好飲!🤣堅果味好重 好濃郁 份量超級多🤩🤩飲極都未飲晒啲奶蓋 好滿足🥰🥰🥰🥰
旺中行街行到咁上下 就會想買杯嘢飲吓😋
搵搵原來旺中有nuttea 就即刻去試吓啦
其實佢個堅果奶蓋我都聽過好耐 不過一直都未有機會試🥲

間鋪係比較近新之城 買完去隔離飲就唔使咁迫 好舒服🥰🥰

呢杯係朋友叫 因為佢唔係好鍾意飲奶 所以叫咗水果茶
入邊有好多百香果籽 飲到最後都仲食到
但如果唔係好鍾意甜味嘅人 最好就叫微糖喇😙😙

呢杯係店舖推介嘅嘢飲 咁當然唔會差啦!

講返最出名嘅堅果奶蓋
2023-04-20 43 浏览
聽朋友講Nuttea好好飲聽咗好耐🥲但個人比較少飲奶蓋🫡就一直冇試🥲今日一試發現性價比好高🥹✨👍🏻絕對超值💯✨☕️凍台灣紅玉堅果奶蓋 (無糖)✨堅果奶蓋好特別好濃郁而且好綿🥲👍🏻無糖茶啱啱好!而且紅茶茶味濃郁之餘唔會太澀😜另外奶蓋面有一粒粒嘅nuts👍🏻三樣加埋口感好豐富😋🤤世一堅果奶蓋果然名不虛傳!飲完之後好似食咗半個晚餐咁😋👀店員都好貼心會提供一個小匙羹俾我哋食奶蓋🥄🍊凍四季春水果茶 (微糖少冰) $36✨同普遍水果茶一樣,有百香果籽喺入面可以一路飲一路咬👍🏻😋偏愛四季春,溫和之餘有清新茶味🫶🏻因為嗌咗微糖所以味道方面偏酸,但自己本身偏向鍾意酸多過甜😂所以飲唔慣酸嘅人可能嗌半糖以上比較好另外Nuttea都有好多其他奶類飲品嘅選擇,但準備食晚飯就冇試到👀下次絕對會試下其他款嘅飲品

☕️凍台灣紅玉堅果奶蓋 (無糖)

👀店員都好貼心會提供一個小匙羹俾我哋食奶蓋🥄

🍊凍四季春水果茶 (微糖少冰) $36

2023-04-17 49 浏览
好耐冇飲廢水喇!今次黎到旺角中心飲nuttea!想試下佢主打嘅堅果奶蓋,好似好健康同埋好吸引!每次經過都好想試,今日終於嚟咗啦,好多人排隊,好彩今日過嚟係平日,所以唔使點排隊就買到啦!今日我飲嘅係四季春奶蓋,叫咗少甜走冰,呢度出名係用堅果奶,坊間好少何有經過奶嘅手搖飲品,所以真係比較常見囉,同埋真係好濃郁,堅果奶味又夠香!呢間仲有好多其他嘢飲,好多選擇,下次想試埋其他,例如水果茶,好多飲品都好吸引!希望開多幾間分店喺附近,咁我就唔使次次都嚟旺角先可以飲到nuttea喇!
2023-04-16 35 浏览
今日同老婆去旺角中心出哂名嘅飲品店:Nuttea幫襯吓😋因為聽聞有比較小見嘅堅果奶茶賣加上平時出面飲來飲去都係朱古力奶 或者水果飲品之類所以專程同老婆慕名而來順便行吓旺角間鋪頭唔難搵 喺旺角中心上一層邊位鋪黎見到排緊隊果條龍就係佢黎啦😂睇睇餐牌都有好多選擇除此之外 佢門口啲牌仔都有特飲限時之類我就見啱平時好小見嘅牛油果堅果奶所以叫咗黎試試而我老婆就叫青提啵啵茶飲職員背後件衫都夠哂型😂堅持做對的事!鋪頭外都有啲堅果樣本 應該都係有依啲做堅果奶牛油果堅果奶飲落好有健康飲品feel 牛油果味亦好重👍🏻質地係比較杰身嘅綠色 我要普通甜飲落唔太甜 啱哂做開gym嘅飲一啲都唔肥另外我見到好似都啱素食者飲嘅poster👍🏻👍🏻青提啵啵茶就飲落好新鮮我地都係叫普通甜 飲落好fresh 唔係想像咁甜小小青提味 青提皮味重有小小應該係啫喱 幾好咬口
今日同老婆去旺角中心出哂名嘅飲品店:Nuttea幫襯吓😋

我地都係叫普通甜 飲落好fresh 唔係想像咁甜
小小青提味 青提皮味重
有小小應該係啫喱 幾好咬口
2023-04-15
5 分钟 (外卖自取)
2023-04-15 34 浏览
今日放假, 係旺角同朋友行街, 行到有D口渴, 見到有間Nuttea之前見到都已經想試, 見到唔算多人排隊, 所以就買左黎試首先真係要讚既就係店員既態度好好本身想飲蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶, 可惜蘋果脆脆已經賣曬, 店員已經好唔好意思咁同我地講, 之後仲主動同我地推介其他既飲品,最後我就叫左1杯 粉紅莓好堅果奶蓋茶, 朋友就叫左杯青提啵啵茶後尾我仲見到原來呢間店都拎左唔少獎, 有openrice既又有台灣既, 應該都有一定保證等左大約5分鐘左右已經整好, 有得拎, 杯奶蓋茶既賣相勁吸引係杯蓋到寫左有3種飲法, 1杯野飲, 3種體驗, 抵呀第1種飲法係用佢比你既鏟仔就咁不D奶蓋黎食, 食到出個奶蓋好香, 好creamy,仲有D 堅果係上面, 增加左個口感, 好好味!第2種飲法就係奶蓋+飲料一齊飲, 不得不說個紅莓味好突出, 唔算太甜, 而且完全唔係莓類飲品好怕既藥水味, 真係10級推薦最後1種飲法就係攪勻佢一齊飲, 變左做1杯比較creamy既紅莓茶, 但係真係好好飲, 超高質而我朋友個杯青提啵啵茶相對上就比較普通, 但係比較特別既係入面個D啵啵, 口感好特別, 有D似提子既果肉但係又有少
之前見到都已經想試, 見到唔算多人排隊, 所以就買左黎試

首先真係要讚既就係店員既態度好好

係杯蓋到寫左有3種飲法, 1杯野飲, 3種體驗, 抵呀

而我朋友個杯青提啵啵茶相對上就比較普通, 但係比較特別既係入面個D啵啵, 口感好特別, 有D似提子既果肉但係又有少少煙韌, 青提味都好fresh, 值得一試

總括黎講呢間既奶蓋茶真係好好飲, 下次出開黎旺角可以再encore!

2023-04-14
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶
2023-04-13 41 浏览
位置:Nuttea 旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖(其實就係1樓近住新之城)食後感:第一次飲Nuttea , 原來素食者都飲得,奶蓋有小小榛子味唔太甜,不過幾有榛子香,配埋小小榛子粒粒,加上左唔小口感。我飲左粉紅莓好堅果奶蓋茶,朋友就飲左伯爵朱古力堅果奶蓋茶。味道:粉紅莓好堅果奶蓋茶($47)😍😍😍正常糖,正常冰。原來呢度既飲品係冇冰粒嫁,平時大家會唔會覺得有冰粒既飲品有D呃秤,呢杯飲品冇冰,成杯都係茶同奶蓋。我覺得飲落有士多啤梨香,酸酸甜甜好開胃,絕對冇藥水味,配上奶蓋,口感更綿滑。我比較鍾意奶蓋同茶撈埋一齊,飲落就唔會覺得膩啦。我覺得正常糖都唔會太甜,可以揀返正常糖。伯爵朱古力堅果奶蓋茶($48)友人叫左呢杯,望落都幾吸引,問返佢評語都話唔錯。

食後感:

味道:

粉紅莓好堅果奶蓋茶($47)😍😍😍

伯爵朱古力堅果奶蓋茶($48)
友人叫左呢杯,望落都幾吸引,問返佢評語都話唔錯。

2023-04-12 47 浏览
睇到食評,滿心期待去試試。原想試它的抺茶紅豆奶蓋,怎料沒有。(不知是沒有哪款材料而不提供)那就試它的推介飲品—伯爵朱古力奶蓋茶。朱古力奶蓋是挺軟、滑,似食雪糕,但茶就好一般,不是人們所說的神級、世一!另外,一位女店員,態度不太禮貌,多問句已很不耐煩。

2023-04-07 45 浏览
首先是青提波波茶,茶味濃郁,波波Q彈有咬勁,而且加了青提果肉,讓整個飲品有清爽的口感,任何時候都非常適合🈴️飲用。接著是牛油果堅果奶,這杯飲品的特色就是加入了牛油果和各種堅果,口感豐富多變,讓人一口接一口,喝個不停。不過,我有一點建議,就是不要走糖,除非你非常喜歡牛油果那種鹹味。在旺角中心逛街,累了就點杯來喝吧。順便也可在隔離的雞蛋仔格仔餅店買個來吃!幸福的味道就上來了😂#cass_mk#cass_旺角

#cass_mk
#cass_旺角
2023-04-05 50 浏览
一直都聽朋友講呢間嘅奶蓋好味,而且同普通奶蓋味道都有好唔同,所以今日咁啱經過旺角買一杯試吓,今次試咗呢杯係茉莉綠茶堅果奶。首先講吓個茶底,係淡淡清香味~而且甜度剛好!再試埋個奶蓋真係發現好厚實,第一次食奶蓋發現好似食緊一個厚cream咁,加上有粒粒嘅堅果好有咬口。我飲完杯野都飽咗啦😂有機會一定要試吓其他唔同嘅口味

我飲完杯野都飽咗啦😂有機會一定要試吓其他唔同嘅口味
2023-04-03 40 浏览
在旺角行街行到攰攰地,見到這間Nuttea有好多人等候取飲品,從眾心理之下都忍不住和朋友研究了一會兒就落ORDER買了兩杯。Menu里面有很多款式選擇,一度有點選擇困難症發作呢!最後在店員小哥哥的推薦下,選擇了香蕉朱古力堅果奶和紫米堅果奶。香蕉朱古力堅果奶$45朱古力好濃厚,香蕉味都很特出,兩種味道混合一起反而有種很清新的感覺,而且加上本身堅果奶的堅果香味,非常好飲,成杯堅果奶入落肚還很有飽腹感。紫米堅果奶$42這杯紫米堅果奶是季節限定的飲品,口感很順滑,除了紫米的味道外還會帶點堅果香氣,紫米的口感比較黏,很有嚼口。價錢共計$87價錢來說,個人感覺不算很貴,四十多塊大大杯,還挺值得的。

Menu里面有很多款式選擇,一度有點選擇困難症發作呢!

香蕉朱古力堅果奶$45
朱古力好濃厚
,香蕉味都很特出,
成杯堅果奶入落肚還很有飽腹感。

紫米堅果奶$42

這杯紫米堅果奶是季節限定的飲品
,口感很順滑,除了紫米的味道外還會帶點堅果香氣
,紫米的口感比較黏,很有嚼口。

價錢共計$87
價錢來說,個人感覺不算很貴,
四十多塊大大杯,還挺值得的。
2023-02-26
2023-04-03 33 浏览
同朋友行街經過,今次試下佢地其他飲品先🫶🏻·宇治金時堅果奶蓋茶紅豆唔會太甜,奶蓋有好nutty好香滑,奶蓋下面係好香濃嘅抹茶,整體成杯飲品既味道好融和,係好香濃嘅抹茶奶茶😍啱晒抹茶控🍵💚·火龍果堅果奶打開蓋見到好靚嘅火龍果紅色😍波豬見到咁靚都試左幾啖,好味到不停啜唔肯放口🤣呢款飲落前韻有好香既火龍果果香味,後韻係來自堅果奶嘅堅果香味,成個感覺好有層次,係好清新嘅堅果奶😋👍好正呀😋Nuttea主打堅果奶,健康又好味,下次再過黎試下唔同既飲品先😋
同朋友行街經過,今次試下佢地其他飲品先🫶🏻

·宇治金時堅果奶蓋茶

·火龍果堅果奶

2023-04-03 30 浏览
行旺中唔買返杯野喺手好似總係差緊d野, 見到開左Nuttea就一於試下,叫左杯香蕉朱古力堅果奶, 我fd就叫左杯青提啵啵茶,都好好飲~香蕉朱古力堅果奶口感非常豐富,堅果奶質地比平時就咁鮮奶口感更加豐富, 香蕉同朱古力不嬲就perfect match,加入堅果奶令件事無咁肥,感覺上仲好似有營養d同健康D。堅果奶有堅果的香甜味,聽講仲有豐富蛋白質同有益嘅脂肪不飽和脂肪酸。而我fd個杯青提啵啵茶就非常清爽,非常解渴消暑。用上新鮮青提令整杯飲品更加健康。入面仲有好似珍珠嘅粒粒好有咬口! 就算無叫少糖都唔會太甜

2023-03-16
2023-03-31 35 浏览
有時一星期返工仲要放工返屋企湊仔 總有一日想獎勵自己😂 所以要好好用呢個quota 🤫 今個星期我揀左NUTTEA😌 🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶牛古力奶蓋好香甜濃厚,伯爵茶茶味好清新😌 呢杯仲要係招牌必飲,成個配搭好出色🤍 個奶蓋令到口感更加豐富,甜而不膩🍵宇治金時堅果奶蓋茶呢款茶味好濃郁,奶蓋質感厚實同埋好香滑,奶蓋上面仲有紅豆🫘,口感軟淋淋 😍 成杯mix & match 完全無遺和感

🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶

🍵宇治金時堅果奶蓋茶
2023-03-30 38 浏览
嚟開附近行街,一見nuttea就想嘆返杯旺中呢間nuttea店面好新好乾淨,店員好有禮貌,nuttea本身已經提供好多選擇,奶蓋茶、堅果奶,水果茶等等都有,而且同一般台式手搖飲品唔同,nuttea嘅飲品係特別啲店面仲有唔同嘅展示牌推介新產品介紹飲品,好貼心粉紅莓好堅果奶蓋茶($47) - 茶同奶蓋嘅味道甜甜酸酸,莓味好濃,成杯奶蓋茶好香,奶蓋好順滑,面頭有啲花生碎,令奶蓋食落更香口伯爵朱古力奶蓋茶($48) - 伯爵茶好香,朱古力奶蓋好濃,甜度剛剛好,亦都好順滑兩杯茶唔止好飲,仲好靚,忍唔住打多幾張卡,我覺得nuttea嘅奶蓋茶,唔止係一杯茶,係一款好味嘅甜品
嚟開附近行街,一見nuttea就想嘆返杯

店面仲有唔同嘅展示牌推介新產品介紹飲品,好貼心

外卖自取
2023-03-29 102 浏览
NUTTEA嘅堅果奶蓋係小編一直想試~🥹🥹小編有選擇困難症,好彩遇到好好嘅店員一早同我講有咩暫時冇得供應,最怕諗定之後冇呢樣冇個樣 又要再諗過😂😂今次叫嘅伯爵朱古力堅果奶蓋茶,朱古力味勁重,頂層個奶蓋同下層嘅伯爵茶係唔會攪勻嘅🤣🤣所以我都係放開飲嘅,最開頭飲個陣係好濃朱古力味,但又好晞咁喎~所以小編覺得係茶底混合左朱古力味 但又完全未飲到伯爵茶嘅味道 之後慢慢吞落去後會有陣伯爵茶嘅回甘味 仲可以維持好耐添😍😍至於堅果奶蓋嘅特別之處係對比其他台式飲品嘅奶蓋厚身勁多,而且好滑身~成杯嘅比例奶蓋佔左1/4杯 所以飲完係會有飽肚感覺😂😂應該係多種堅果嘅作用發揮了~~😝😝下次有機會要試埋其他味嘅飲品~杯野好igable📸
NUTTEA嘅堅果奶蓋係小編一直想試~🥹🥹

下次有機會要試埋其他味嘅飲品~杯野好igable📸