Odelice! (海之戀商場)

餐厅: Odelice! (海之戀商場)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2025-03-18 357 浏览
今日黎左海之戀商場行下發現有間西餐廳,裝修得好靚,高底又高,帶法國餐廳嘅風格,都幾有情調👍🏻同埋佢地嘅早午餐超吸引😍餐牌好多唔同嘅餐點🥰我地點左生牛肉他他牛角包,肉質鮮嫩,搭配脆口嘅牛角包,加埋香料仲有特製醬汁令到成個包個味道提升左🙌🏻🌸炸黑松露蘑菇球,外脆內軟,黑松露嘅香氣濃郁,入面係香香嘅蘑菇蓉😋🌸阿根廷安格斯肉眼牛扒薯條,牛扒煎得岩岩好,保留肉汁配上濃厚嘅忌廉肉汁,薯條香脆🤤仲要係剛炸🤭🌸烤龍蝦燴飯份量岩岩好,龍蝦被芝士同忌廉包裹住,散發出誘人香氣,口感勁彈牙,夠鮮味👍🏻🤤龍蝦蕃茄醬汁去煮嘅意大利飯,好入味同開胃🩷🌸鮮奶咖啡夠香醇就算唔落糖都唔會苦🥰凍檸茶好清新🥰

🌸鮮奶咖啡夠香醇就算唔落糖都唔會苦🥰凍檸茶好清新🥰
2025-03-18 312 浏览
今晚晚餐走到充滿法國情懷餐廳,呢度環境好舒服,而且服務好好 二人餐Day of the Soup今日餐湯是粟米湯,好creamy當然還有百吉麵包 Cold Cut and Cheese PlatterWhite Wine & Red Wine 餐前先食火腿及芝士拼盤,配紅白酒食晚餐最好享受,紅酒選了波爾多 Merlot🍷,白酒選了紐西蘭 Sauvignon 🍸 原隻烤龍蝦 🦞原隻焗龍蝦好大隻,再配有龍蝦蕃茄汁,好鮮味又配有好多燒薯仔粒 阿根廷安格斯肉眼牛脊肉 🥩阿根廷安格斯肉眼,選了牛脊肉 medium熟度,肉質好滑又幼嫩,鴨肝白蘭地醬汁好美味,還有法邊豆及薯粒 甜品Dessert 叫左 Cheesecake 🧀 喺巴黎式芝士蛋糕,流心軟綿綿芝士蛋糕好好味,喺水蜜桃香味😋
今晚晚餐走到充滿法國情懷餐廳,呢度環境好舒服,而且服務好好

二人餐
Day of the Soup
今日餐湯是粟米湯,好creamy
當然還有百吉麵包

Cold Cut and Cheese Platter
White Wine & Red Wine

原隻烤龍蝦 🦞

阿根廷安格斯肉眼牛脊肉 🥩

甜品
Dessert 叫左 Cheesecake 🧀
喺巴黎式芝士蛋糕,流心軟綿綿芝士蛋糕好好味,喺水蜜桃香味😋

2025-03-18 260 浏览
周末黎荃灣行donki,見海之戀有間幾靚嘅西餐,星期六brunch嘅價錢幾親民,$98起就有starter + main + drink,就入去試下😊Steak Tartare Croissant + Ribeye and fries 🥩朋友係食肉獸,starter同main都揀左牛😂 steak tartare配croissant食幾有新意,以前通常配法包片今次配croissant,咬落係好鬆脆嘅牛角包,配上鮮嫩嘅牛肉他他,口感豐富。Ribeye我地叫左medium,黎到見到好似偏熟左少少,但出奇地一d都唔un唔鞋,牛肉味仲好濃郁,無諗過$2xx食到咁嘅質素👍🏻Salmon Rillettes + Lobster Risotto朋友叫左咁多肉,我叫番d海鮮中和下🤣 三文魚碎配麵包仔好開胃,份量亦都好多。龍蝦risotto有驚喜,佢醬汁係好creamy嘅蕃茄龍蝦醬,少少微酸蕃茄味,所以一d都唔會漏。上面仲有半隻開邊芝士焗龍蝦,鍾意食海鮮嘅一定唔可以錯過☺️

2025-03-15 244 浏览
今日去海之戀行街,順便食個weekend brunch,餐廳環境舒適,裝修行歐式風格,brunch set y有Starter + Main + Drink,選擇豐富,有可麗餅三文治,都有牛扒海鮮意粉等等🤪Starter✨法式三文魚醬配酸種麵包+$25✨凱撒沙律🥗酸種麵包好脆口,三文魚醬份量足夠,味道濃郁,兩個一起食鹹香味十足😛✨阿根廷安格斯肉眼牛扒🥩 $205牛扒配左忌廉肉汁同薯條 ,叫左五成熟,阿根廷牛扒牛味很濃,肉汁豐富,五成熟岩岩好,建議先唔點汁,可以食到濃郁牛味,點汁就嫩滑d😎✨空運黑青口 $175青口大隻,肉質飽滿,配白酒煙肉忌廉汁,更增增味,牛扒同青口都配左薯條,脆卜卜好香口🥰

Starter
✨法式三文魚醬配酸種麵包+$25
✨凱撒沙律🥗

✨阿根廷安格斯肉眼牛扒🥩 $205

✨空運黑青口 $175
2025-03-12 275 浏览
餐廳環境華麗高尚,裝潢設計富格調,柔和的燈光加上小蠟燭,充滿法國氣息和浪漫情調。我們點的晚巿套餐二人餐包餐湯、餐包、2小碟(頭盤或甜品)、2主菜,非常豐富!忌廉蘑菇湯十分出色,大量蘑菇打成蓉,湯質濃度高又夠稠身,每一啖都充滿蘑菇味!餐包也不欺場,烘得外脆內軟。法式點心拼盤賣相精緻,有蟹肉他他、芝士蛋批、炸黑松露蘑菇球、三文魚醬配酸種麵包、白毛豬。三文魚醬份量很多,味道帶點咸香,塗在香脆麵包上十分滋味。炸黑松露蘑菇球香脆而不油膩,內含滿滿creamy蘑菇,惹味得很。阿根廷安格斯牛脊肉配法邊豆、燒薯粒、鴨肝白蘭地醬汁,每件牛都大塊超厚肉,一切開便見肉質粉紅鮮嫩,口感夠腍身而不失嚼勁,肉味更是超濃郁。黑豚帶骨豬鞍配南瓜蓉、迷你甘筍、忌廉肉汁,超有水準!豚肉肉質極嫩滑,非常爽口,啖啖油香,好欣賞其伴有甜甜的南瓜蓉,完美地中和油膩感。蘋果肉桂可麗餅配焦糖醬及雲呢拿雪糕,可麗餅軟熟有蛋味,不粉亦不會太厚,配上大量香甜的蘋果和肉桂,啖啖滋味!飲品Sangria Blanche賣相精美,由橙酒,白葡萄酒,青檸,芒果,菠蘿,橙,士多啤梨等配搭而成,酒味與果味混合得宜。Frozen Tropicolada

Frozen Tropicolada沙冰含菠蘿、香蕉、椰奶,香濃奶味中滲有啖啖菠蘿和香蕉味,毫無違和感。

2025-03-11 283 浏览
諗諗吓真係好似未食過法國菜既然咁近有間法國菜,一於同朋友去食下環境同佈置,真係好多法國元素而且又坐得好舒服有一個晚市套餐set ,二至五個人都有我同朋友兩個人就揀咗二人餐其實都已經好豐富,仲好有情調叫埋酒飲添🩵是日餐湯今日係薯仔湯,飲落去好滑唔會好滯配埋熱熱地嘅餐包好好食🩵燒蝦尼斯沙律呢個沙律好大碟,唔止有燒烤仲有雞蛋同埋芝士燒蝦仲大大隻燒得好香🩵原隻烤龍蝦以芝士,忌廉煮大蔥烤焗,配龍蝦蕃茄醬汁仲有薯粒,酸種麵包隻龍蝦一啲都唔細,上面仲有忌廉汁味道唔會蓋過龍蝦嘅鮮味除咗龍蝦身仲有龍蝦鉗食餐廳仲好細心俾埋個鉗你用添🩵阿根廷安格斯肉眼牛扒
有薯條,忌廉肉汁肉眼扒又係好大塊,七成熟啱啱好好開心薯條係粗薯條佢個忌廉肉汁好夾個牛扒🩵蘋果肉桂可麗餅超多蘋果嘅可麗餅有焦糖醬再配埋雲呢拿雪糕,超級夾好味道🩵Domaine de Bila-Haut, Banyuls AOP🩵Château La Barrière, Monbazillac我哋分別叫咗一杯紅酒同白酒兩杯都係好甜,好易入口嘅酒下次再嚟都可以試吓
諗諗吓真係好似未食過法國菜
既然咁近有間法國菜,一於同朋友去食下
環境同佈置,真係好多法國元素
而且又坐得好舒服
有一個晚市套餐set ,二至五個人都有
我同朋友兩個人就揀咗二人餐
其實都已經好豐富,仲好有情調叫埋酒飲添

🩵是日餐湯
今日係薯仔湯,飲落去好滑唔會好滯
配埋熱熱地嘅餐包好好食

🩵燒蝦尼斯沙律
呢個沙律好大碟,唔止有燒烤
仲有雞蛋同埋芝士
燒蝦仲大大隻燒得好香

🩵原隻烤龍蝦
以芝士,忌廉煮大蔥烤焗,配龍蝦蕃茄醬汁
仲有薯粒,酸種麵包
隻龍蝦一啲都唔細,上面仲有忌廉汁
味道唔會蓋過龍蝦嘅鮮味
除咗龍蝦身仲有龍蝦鉗食
餐廳仲好細心俾埋個鉗你用添

🩵阿根廷安格斯肉眼牛扒
有薯條,忌廉肉汁
肉眼扒又係好大塊,七成熟啱啱好
好開心薯條係粗薯條
佢個忌廉肉汁好夾個牛扒

🩵蘋果肉桂可麗餅
超多蘋果嘅可麗餅
有焦糖醬再配埋雲呢拿雪糕,超級夾好味道

我哋分別叫咗一杯紅酒同白酒
兩杯都係好甜,好易入口嘅酒
下次再嚟都可以試吓
2025-03-11 159 浏览
今日去荃灣海之戀商場行街街,行到攰,又未到食晚飯時間;見到生蠔做特價送兩杯白酒,餐廳又冇乜人,即刻入去坐低唞唞。叫咗半打生蠔送兩杯白酒。環境好好,啱啱日落。生蠔新鮮兼有海水味,加新鮮檸檬同少少醋。加杯白酒放鬆一下,明天又再努力。
加杯白酒放鬆一下,明天又再努力。

2025-03-11 241 浏览
像公主王子般得到高質素服務享有置身皇室中的氣氛又好像去了法國般旅行在當地餐廳用餐菜式上桌時間剛剛好每道吃完下一道就可以上菜都不用等很久時間而且每一道都好用心包括配湯的餐包 讓我很願意外賣買走酸種包跟咸咸的牛油 配搭十分好湯很濃稠 ,味道也濃郁 ,口感綿密也挺頂飽-我家男朋友點了焗蝸牛我們用了餐點配上的麵包蘸上蝸牛中的橄欖油非常開胃口也讓我們期待起主菜-主菜分別是牛脊扒以及鴨肝意粉鴨肝很嫩 ,油而不膩像吃蒸水蛋口感每條意粉粉包住厚厚一層滿滿醬汁碟子卻看不到稀稀的絕對是一大讓我佩服等餐點也看到餐廳廚師的高質
像公主王子般得到高質素服務
而且每一道都好用心
包括配湯的餐包
讓我很願意外賣買走
酸種包跟咸咸的牛油 配搭十分好
湯很濃稠 ,味道也濃郁 ,口感綿密
也挺頂飽
我家男朋友點了焗蝸牛
我們用了餐點配上的麵包
蘸上蝸牛中的橄欖油
非常開胃口也讓我們期待起主菜
主菜分別是牛脊扒以及鴨肝意粉
鴨肝很嫩 ,油而不膩像吃蒸水蛋口感
每條意粉粉包住厚厚一層滿滿醬汁
  • 紅點三文魚他他
  • 脆皮燒豬腩
  • 法國油封鴨腿
2025-03-09 254 浏览
晚市二人套餐就包咗兩碗餐湯 兩個小碟同兩個主菜 小碟入邊就有前菜同甜品餐湯係薯仔忌廉湯再加兩個餐包 熱辣辣兼且牛油味好重 點薯仔湯食真係一流🤤小碟我哋就叫咗一個前菜同一個甜品 前菜我哋就加咗$30叫咗一個法式拼盤 入邊所有嘢都係兩件 方便我哋食 例如有菠菜蛋批 黑松露薯仔球 蟹肉三文魚他他 我最鍾意嘅係個黑松露薯仔球 黑松露味好重😋主菜我哋就叫咗一個黑豚帶骨豬鞍 仲有一個阿根廷安格斯牛脊肉黑豚帶骨豬鞍有塊大豬鞍之外 仲有南瓜蓉同忌廉肉汁 豬鞍唔嚡口 而且好大塊再加埋南瓜蓉 甜甜地 都幾好食阿根廷安格斯牛脊肉除咗牛脊肉之外 仲有法邊豆同燒薯粒 仲用咗鵝肝白蘭地醬汁 牛肉我哋叫咗七成熟 但係都唔會太熟太韌 而且好重牛味👍🏻最後仲有一個甜品 我哋叫咗個巴黎式芝士蛋糕再加雲呢拿雪糕 個芝士蛋糕好軟熟 蛋糕同雪糕一熱一凍 黐住嚟食真係好好食🤤我哋仲叫咗兩杯酒一杯係Apple cider另一杯係Sparkling Brut 兩杯都幾容易入口🤣啲員工服務態度都好好 唔會趕你走咁 喺度用餐嘅感覺都幾舒服 可以同朋友傾吓偈 唔使趕住走🤩

主菜我哋就叫咗一個黑豚帶骨豬鞍 仲有一個阿根廷安格斯牛脊肉

黑豚帶骨豬鞍

阿根廷安格斯牛脊肉

2025-03-06 240 浏览
今日返工早收,諗住去荃灣睇模型。睇完有啲肚餓同拍檔去咗荃灣西呢間西餐廳食個tea。啱啱食完下晝飯,3點鐘仲係好飽。叫咗一個tea set蜆肉意粉加一個鮮蝦沙律happy share。星期五weekend大家都想輕鬆吓;happy hour買一送一;叫咗一個紅酒一個白酒。環境清幽食客高質,唔會開住部手機嘈喧巴閉。食物質素亦高;沙律食材非常新鮮,咁嘅價錢絕對超值。埋單除開每人百幾蚊性價比高。
環境清幽食客高質,唔會開住部手機嘈喧巴閉。
食物質素亦高;沙律食材非常新鮮,咁嘅價錢絕對超值。
埋單除開每人百幾蚊性價比高。

2025-03-03 420 浏览
週末在海之戀商場行街,見到這間西式餐廳裝修得浪漫唯美,真是好中意,菜品都相當精緻美味!### 烤龍蝦燴飯番茄色的米飯粒粒都飽滿有嚼勁,番茄味清新開胃,上邊個放左一個好大隻的龍蝦,配上香濃的芝士和忌廉一起烘焗,鮮美的龍蝦咬下去啖啖都是肉,充滿奶香味,讓人心醉神迷!### 阿根廷安格斯肉眼牛扒牛扒肉質非常鮮嫩,油花分布均勻,咬下去汁多,帶有濃郁的肉香,加點濃稠的忌廉肉汁更是為牛扒增添了更佳的滋味,瞬間令人滿足!### 炸黑松露蘑菇球蘑菇球金黃酥脆,好得意!咬下去令人驚艷,裡面是滿滿的香滑餡料,散發著黑松露和蘑菇的濃郁香氣,口感層次好豐富!### 法式三文魚醬將三文魚醬夾住麵包片一起吃,三文魚肉的柔滑和細膩,麵包的酥脆,真是簡單卻不失精緻的美味!### 蜜糖生薑特飲蜜糖的甜潤,有少少生薑的香氣,讓人感受到一種暖意直達心底!### 凍檸檬茶消暑解渴,無比清爽!

### 烤龍蝦燴飯

### 阿根廷安格斯肉眼牛扒

### 炸黑松露蘑菇球

### 法式三文魚醬

### 蜜糖生薑特飲
蜜糖的甜潤,有少少生薑的香氣,讓人感受到一種暖意直達心底!

### 凍檸檬茶
消暑解渴,無比清爽!
2025-02-27 350 浏览
好友約我去位於荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖的 Odelice 食法國菜,環境舒適,裝修雅緻浪漫,坐得舒服。我地點左個 Bistro Set for 2: 2 Soup Set & Crabatta +2 Petits Plats +2 Main Petits Plats:🍴Seared Scallops 2 pcs 🍴Grilled Prawn Nicoise Salad Main :🍴Argentinian Angus Ribeye 🍴Whole Grilled Lobster Drink :🍴Lychee Martini 🍴Honey Ginger Mocktail 整體黎講係有質素的食餚,5成熟的阿根廷安格斯肉眼牛扒好香牛味,外脆肉嫩,好好味;原隻烤龍蝦係開左邊,蝦肉結實彈牙好新鮮;Lychee Martini荔枝味香濃,Honey Ginger Mocktail 好飲。

我地點左個 Bistro Set for 2:

🍴Honey Ginger Mocktail

• WholeGrilledLobster
  • 香煎帶子
2025-02-23 445 浏览
荃灣海之戀商場嘅 ÔDELICE週末有超抵食嘅 Brunch Set!套餐已包括Starter + Main + Drink,選擇豐富分量足夠,再加上環境舒適,侍應服務貼心又有禮,真係一個享受慢活週末嘅好地方~❤️ ❀——❀——❀— 𝓦𝓮 𝓸𝓻𝓭𝓮𝓻𝓮𝓭 —❀——❀——❀ 🍞 Starter | 法式三文魚醬配酸種麵包|+$25酸種麵包外脆內軟,配上份量超多既三文魚醬,非常滿足---🍲 Main Course🐟 鱸魚海鮮鍋 |$170內有 黑青口、蜆、薯粒,配搭濃郁嘅海鮮湯汁同埋嫩滑嘅鱸魚,味道豐富🥩 澳洲牛胸腹扒 |$175牛扒五成熟岩岩牛,牛味濃郁,配菜嘅燒薯粒外脆內軟,帶有自然甜味,必點推介!❤️ ---🍫 Dessert | 朱古力合桃布朗尼|$48布朗尼口感濕潤,朱古力味濃郁,配埋雲呢拿雪糕,係法式甜品嘅經典享受~🍨 ❀——❀——❀——❀——❀——❀——❀——❀——❀
❀——❀——❀— 𝓦𝓮 𝓸𝓻𝓭𝓮𝓻𝓮𝓭 —❀——❀——❀

🍞 Starter | 法式三文魚醬配酸種麵包|+$25
酸種麵包外脆內軟,配上份量超多既三文魚醬,非常滿足
---

❀——❀——❀——❀——❀——❀——❀——❀——❀
鱸魚海鮮鍋
澳洲牛胸腹扒
2025-02-23 212 浏览
Weekend睡到自然醒吃個brunch 📍地點:荃灣🍽️菜式:法國菜💰人均消費:brunch HK$95~225🔖服務費/ 茶芥:✅ / ❎🧻餐巾/ 濕紙巾:✅ / ❎🪑座位類型:方枱/ 卡位 📝落單方式:侍應生落單免費🅿️:❎ .Weekend睡到自然醒的一天,開展美好一天價期,你需要一個brunch!荃灣海之戀商場的 Odelice,餐廳有種輕鬆感,可以好好享受假期。 【阿根廷安格斯肉眼牛扒】💰HK$205加配了南瓜湯,味道濃郁。Rib Eye要了七成熟,配黑松露紅酒醬。薯條是幼身的,份量足夠。 【蟹肉芝士菠菜意大利雲吞】💰HK$148意大利雲吞配上線定牛油汁很開胃。 【朱古力合桃布朗尼】💰HK$48加了一份甜品,微微暖的brownie ,配上一球雪糕。 #foodcourt #foodxcourtx #foodxcourtxTW#荃灣搵食地圖 #荃灣美食 #西餐 #法國菜 .Odelice! @o.delice🏷️ 荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖 .#odelice #法國菜 #法國餐廳 #西餐 #將軍澳美食 #荃灣西 #海之戀 #灣仔好去處 #灣仔美食 #尖沙嘴好去處
Weekend睡到自然醒

📝落單方式:侍應生落單
免費🅿️:❎

💰HK$205

💰HK$148
意大利雲吞配上線定牛油汁很開胃。

💰HK$48
加了一份甜品,微微暖的brownie ,配上一球雪糕。

#荃灣搵食地圖 #荃灣美食 #西餐 #法國菜
Odelice! @o.delice
🏷️ 荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖
#odelice #法國菜 #法國餐廳 #西餐 #將軍澳美食 #荃灣西 #海之戀 #灣仔好去處 #灣仔美食 #尖沙嘴好去處 #沙田美食
2025-02-16 585 浏览
ODELICE (荃灣海之戀)最近兩星期來過幾次,本來不打算特別寫食評,但個人認為顧客及消費者有知情權,今次不會就食物質素而作評論,只說該餐廳的職員服務質素,因為這般的服務態度已經令我們沒有心情再去評食物了。20/1/2025(Mon)我同一班朋友事前訂了枱13:30來lunch,座位夠寬鬆舒適👍🏻 我們簡選好lunch set 後,一位高大白髮白衫的職員,據了解是經理,他幫我們落單,但落單期間他表現得很不耐煩,面上沒有一點友善的微笑(雖然我知道不是每個人都會懂得禮貌的微笑)但也不需要表現出一副很不滿我們的態度,我們只是落單、埋單,沒有特別不合理額外要求,不理解來吃飯像受氣;此外,我們想加水、order甜品、結帳時,他一直只顧著跟另一位後期出現的年長客人聊天而沒有理會過我們,店裡看似沒有其他店員,我不知是否那位年長客人高消費或常來,但我們也是來光顧,這樣不公對待似乎很不合理,至低限度,期間完全沒有理會我們舉手示意找其他職員幫忙,但四圍望也難找到職員,此店人手看似很不足夠,到最後始終都是那位只管在吹水的白髪經理過來埋單😮‍💨他面上依然是木無表情的樣子,與剛才跟那位年長客人聊天的態度判若兩
ODELICE (荃灣海之戀)

20/1/2025(Mon)
我們簡選好lunch set 後,一位高大白髮白衫的職員,據了解是經理,他幫我們落單,但落單期間他表現得很不耐煩,面上沒有一點友善的微笑(雖然我知道不是每個人都會懂得禮貌的微笑)但也不需要表現出一副很不滿我們的態度,我們只是落單、埋單,沒有特別不合理額外要求,不理解來吃飯像受氣;此外,我們想加水、order甜品、結帳時,他一直只顧著跟另一位後期出現的年長客人聊天而沒有理會過我們,店裡看似沒有其他店員,我不知是否那位年長客人高消費或常來,但我們也是來光顧,這樣不公對待似乎很不合理,至低限度,期間完全沒有理會我們舉手示意找其他職員幫忙,但四圍望也難找到職員,此店人手看似很不足夠,到最後始終都是那位只管在吹水的白髪經理過來埋單😮‍💨他面上依然是木無表情的樣子,與剛才跟那位年長客人聊天的態度判若兩人😮‍💨😮‍💨大哥呀,我們也是來幫襯,我們都有消費呀,我們想或者他今天姨丈到心情不好,就當我們今天倒楣😮‍💨😮‍💨。

25/1/2025(Sat)
剛好我和朋友在荃灣,他突然想食龍蝦燴飯,他提意去ODELICE,(天呀)我五日前就在這餐廳有不好的經驗😣 但是他請客,我只好跟隨去😒我們walkin進店前,再次遇到同一位白髮白衫經理,(我也不知道是否因為上次的不良經驗,所以先入為主😒) 覺得作為服務業的他,從我們對答中,他對客人的用詞、表情、語氣、咀臉,都讓我徹底感受到他不專業,對我們不歡迎的態度,直接而言是無禮貌,我甚至覺得他不應該做這份工😒如果不是同行朋友想吃,我是打算離開的,大哥😤我們是來光顧呀!心情影響食慾😤就算餐廳食物質素有幾好,都被這個人拖垮了😤

28/1/2025(Wed)
😮‍💨😮‍💨😮‍💨一不離二、二不離三,又有朋友話要來這裡食下午茶,我已經表明之前兩次看經理面色的不好經驗,但朋友說她沒有遇到過,還說我想像力太豐富😮‍💨。 我們進店(今次不是白髪經理接待(我心裏鬆了一口氣)我們order 了食物,這次食物很快就到,本來想搵店員order飲品,讓我看見精彩的一幕破壞了寧靜:

又是那個白衫經理,他情緒非常激動地教訓另一位藍衣店員,而被教訓的店員也忙著工作,由於白衫經理大聲喝罵連珠炮發已引起附近幾張枱其他食客注意,有客人已準備好手機向著他們,也有準備好吃花生,繼而白衫經理從藍衣店員手中搶去了卡機,並再次大聲喝罵他/她幾句,很遺憾藍衣店員竟然沒有反搏,但雙眼充滿淚光地離開了,雖然我不知道故事前文後理,但畢竟我們客人想安靜吃飯而已,教訓下屬這些家事是否應該關門私下處理,而不是在客人面前表演自己的權力?而且當時我想找人order set drinks, 應該找看似情緒激動怒氣沖沖的白衣經理?還是找剛被狠狠教訓一頓的藍衣店員?也為免當時讓他/她感到尷尬😮‍💨😮‍💨 我真的懷疑這位經理精神狀態是否有⋯⋯😮‍💨😮‍💨 為什麼我會遇上這三次不愉快經歷? 真的懷疑人生!!!

綜合多次體驗,餐廳食物質素是可以的;至於服務質素,如果該白衫經理當真是管理層或是經理,建議他要接受情緒培訓,管理控制一下自己的情緒,別把自己的情緒發洩到客人身上,這對無辜客人相當不公平。