2022-06-15 927 浏览
個人未肚餓但又要食啲嘢先,見super sandwich 有三文治揀就入去食個輕便嘅dinner 👍🏻 《燒牛肉芝士烚蛋墨西哥卷配沙律》一口咬落去食到好多紅蘿蔔絲🥕唔鍾意食紅蘿蔔嘅朋友要注意啦😂醬汁都幾多下,所以一啲都唔dry👍🏻出邊d卷好多食落去乾到柴咁😢呢個完全唔會,手拎住食仲滴到成隻手都係🤣味道上都幾香芝士味,尤其係一嚟到熱辣辣嗰陣啲芝士味撲鼻而來😍 而牛肉落料就唔係特別多,如果多啲會更好。但整體嚟講用料都豐富,味道亦可👍🏻

《燒牛肉芝士烚蛋墨西哥卷配沙律》

燒牛肉芝士烚蛋墨西哥卷配沙律
2022-01-14 1043 浏览
間唔中都會食下既雖然未至於超級好味但唔差呀又可以食意粉又食薯仔以前薯仔有好多款呀而家少左好多LU~三文魚蜆肉意粉係個汁幾好呀意粉又沾到汁食蜆肉都算多呀汁又夠杰身可能我本身鍾意意粉所以呢個我覺得合格~旦沙後薯仔雖然唔十分特別但好少食薯仔旦沙律個汁較得好好唔會過酸又有旦香呀
間唔中都會食下既

唔會過酸
又有旦香呀
2021-12-26
2021-09-19 1411 浏览
同媽媽行街搵下午茶食, 好多間都要等位, 見到呢間唔使等位又啱食就坐低咗, 買完嘢食坐低,會有專人送過嚟, 幫媽媽揀咗個黑松露碎蛋牛油果單面三文治配沙律, 我自己就揀咗個吞拿魚沙律雞蛋車打芝士烤多士, 兩個都揀咗set, 一個跟湯一個跟齋啡, 不過其實都係share 個湯好似揀咗南瓜忌廉湯, 媽媽少出街食呢啲, 不過佢覺得個三文治同個湯都好食, 坐得都幾舒適, 而且個三文治同多士都足料嘅, 媽媽覺得啲黑松露好香, 老人家食得唔多, 食完個三文治加半碗湯,佢都話好飽了
黑松露碎蛋牛油果單面三文治配沙律
吞拿魚沙律雞蛋車打芝士烤多士
2021-08-29
黑松露碎蛋牛油果單面三文治配沙律
吞拿魚沙律雞蛋車打芝士烤多士
2021-09-17 539 浏览
I was trying to find a place for lunch with some of my old colleagues and we found this place. This place has a discount for MTR staffs, which is nice. The environment was lovely although it might get a bit noisy if there were many people walking outside. The food itself was great though and it was not too pricey. The coffee included with the set was awesome as well as I would expect from this place. Would definitely recommend!
2021-09-06
2021-08-29 500 浏览
第一次黎到九龍灣呢間食下午茶,估唔到咁多人,要買完野食先知坐邊個位食。我地都叫左公司三文治餐,54蚊連港式伯爵奶茶。呢間分店可能太多人食,啲員工做到少少不悅。叫左走醬,點知黎左有沙律醬既,失望咁都做錯。個三文治就正正常常,無乜驚喜。奶茶叫左skim milk, 苦左啲wor, 唔好飲。

個三文治就正正常常,無乜驚喜。
奶茶叫左skim milk, 苦左啲wor, 唔好飲。

2021-08-03 648 浏览
一朝早做完YOGA 次後,同朋友搵間仲有早餐食的餐廳,食個靚早餐。最後揀左OLIVER's SUPER SANDWISH。點了B6 菠菜炒蛋薯粒早餐($39)內有菠菜炒蛋➰燒車厘茄➰燒薯粒➰殻物包➰即磨咖啡這份早餐不含肉類,適合唔食肉的朋友。將菠菜混入雞蛋中炒出蛋,第一次食幾特別和好似幾健康,但相對較淡,要健康就要少鹽,哈哈哈。烤過的車厘茄,食落JUICY。外脆內軟的穀物包,幾軟熟,唔錯。配上醒晨熱咖啡,健康的一天。
點了B6 菠菜炒蛋薯粒早餐($39)
內有菠菜炒蛋➰燒車厘茄➰燒薯粒➰殻物包➰即磨咖啡
B6 菠菜炒蛋薯粒早餐

這份早餐不含肉類,適合唔食肉的朋友。
烤過的車厘茄,食落JUICY。
外脆內軟的穀物包,幾軟熟,唔錯。
配上醒晨熱咖啡,健康的一天。
$40 (早餐)
2021-05-03 2568 浏览
嚟到3點幾想食個快tea,見到Super Sandwich個menu啲相幾吸引就試先🤪價錢比起平時抵食,味道都係不過不失啦~🔸脆炸雞扒漢堡配蜜糖芥末汁薯條 (HK$57)成個burger都幾大個,炸雞扒都有肉汁,但食落有好熟悉嘅味道🤣係麥當勞脆辣雞腿包入面嘅炸雞味啊🤣另外有蕃茄同生菜配住食無咁油膩,薯條係幼身型,口感偏硬,中意脆口薯條就會中意啦~🔸迷你意粉配酥皮湯 (HK$60)次次一見到有酥皮湯我都實叫的😍酥皮賣相金黃,而且好脆身有層次。入面嘅忌廉湯都有幾多磨菇,不過食到後期略鹹左啲。意粉就可以揀肉醬或蜆肉三文魚,我揀左後者,醬汁唔算多,食到後來都少少乾身~🔸飲品飲品其實都好普通,不過就好中意隻杯嘅設計,”Eat is your life”,講得好啱😆

🔸脆炸雞扒漢堡配蜜糖芥末汁薯條 (HK$57)
脆炸雞扒漢堡配蜜糖芥末汁薯條

🔸迷你意粉配酥皮湯 (HK$60)

🔸飲品
下午茶
2021-04-14 664 浏览
挪威煙三文魚•蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁 (套餐) $64.3文魚粒同蜆肉份量都正常, 扁意粉有口感又唔”林”。個意粉份量又岩岩好, 出黎唔會好細碟。.套餐就包埋杯嘢飲(茶/咖啡), 可惜杯奶茶系用茶包沖出黎個種。.系個輕便lunch之選, 好岩趕時間又想中間take個lunch break Ge 人去食。以呢個價錢普普通通一餐都算系咁, 又有埋杯嘢飲。.餐廳內環境都算寧靜, 裝修簡潔。.佢仲有個超級套餐選擇, 就比套餐多左碗湯。
挪威煙三文魚•蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁 (套餐) $64
餐廳內環境都算寧靜, 裝修簡潔。
佢仲有個超級套餐選擇, 就比套餐多左碗湯。
2021-04-04 522 浏览
Try something new~ 成日食黎食去都係嗰幾間茶記嘅早餐😂今次又試下~ 見 super sandwiches 有位又試下~叫左個all day breakfast,雖然個presentation 就有少少求其...整體感覺扣咗少少分而食落都正常,唔太差,如果雞扒可以煎脆少少個表皮就會更加好食~我幾鍾意食佢哋嗰隻麥包toast 暖暖地而且有陣麵包香脆脆咁👍🏻仲有好多我最愛既粟米,如果個盤盤靚仔啲我諗可以增加食慾😂😂😂上菜時都仲暖暖的 so far 都okay
Try something new~

成日食黎食去都係嗰幾間茶記嘅早餐😂

2021-01-25
2021-02-24 640 浏览
這間餐廳坐得幾舒服.久不久會幫襯一次我這星期都在這兩次吃早餐.有個早餐份量都幾多.除了炒蛋,兵加腸,烤蕃茄,薯餅及麥包仲有一碗螺絲粉潻.啱哂我咁大胃口嘅人今天九點多來到,已經八成客.又係叫了這個早餐,因為昨天飲了咖啡所以今天飲檸檬茶呢度我落完單取了號碼牌隨便揀個位置坐侍應就親自送食物到你面前番茄螺絲粉番茄濃湯茄味濃郁!甜酸味突出,而且湯顏色偏鮮紅!一看便知很重茄膏兵加腸外皮煙韌,肉味香濃.炒蛋算滑,但蛋味不算突出.顏色偏深黃,似乎加入色素.炸薯餅口感香脆可口.而烤蕃茄呢,新鮮多汁口感很棒,一咬爆漿的感覺.麥方包味道ok,不過不失.口感鬆軟,都夠飽肚.檸檬茶夠哂濃,茶夠香四十七元定位俏貴了少少不過出品做得幾乾淨企理環境又唔錯,所以會繼續幫襯.
這間餐廳坐得幾舒服.
久不久會幫襯一次
我這星期都在這兩次吃早餐.
有個早餐份量都幾多.
除了炒蛋,兵加腸,烤蕃茄,薯餅及麥包
仲有一碗螺絲粉潻.

啱哂我咁大胃口嘅人
今天九點多來到,已經八成客.
又係叫了這個早餐,因為昨天飲了咖啡

所以今天飲檸檬茶
呢度我落完單取了號碼牌隨便揀個位置坐
侍應就親自送食物到你面前
番茄螺絲粉番茄濃湯茄味濃郁!
甜酸味突出,而且湯顏色偏鮮紅!

一看便知很重茄膏
兵加腸外皮煙韌,肉味香濃.
炒蛋算滑,但蛋味不算突出.
顏色偏深黃,似乎加入色素.
炸薯餅口感香脆可口.
而烤蕃茄呢,新鮮多汁

口感很棒,一咬爆漿的感覺.
麥方包味道ok,不過不失.
口感鬆軟,都夠飽肚.
檸檬茶夠哂濃,茶夠香

四十七元定位俏貴了少少
不過出品做得幾乾淨企理
環境又唔錯,所以會繼續幫襯.

用Deliveroo兩日前order要求中午十二點送到 但去到當日不斷延遲 好似九巴app 咁五分鐘又五分鐘 唔知係餐廳煮唔切定係送貨有問題最終12:55先到 根本已經冇時間食食物質素非常差蝦多士法包非常硬凍 咁大塊包剩係得一隻蝦仔同埋少少芝士醬喺上面 拎起手嘅時候已經凍哂 根本就咬唔開 食完隻蝦就即刻扔咗薯皮好燶 口感非常韌 味道苦 同食樹皮差唔多比三百幾蚊食垃圾 唔抵食 唔值得食 呢間餐廳啲人根本就唔知自己做緊乜 唔會再有下次幫襯嘅機會
最終12:55先到 根本已經冇時間食

食物質素非常差
薯皮好燶 口感非常韌 味道苦 同食樹皮差唔多
唔會再有下次幫襯嘅機會
樹皮
2020-12-24
外卖送餐
2020-10-12 687 浏览
上次堂食問職員拎飲管,佢話 :這個特別要求,要自己係嗰度(枱)拎。我心唸:原來這個叫特別要求,也罷!豈料今天買外賣,才發現原來連外賣也不會執飲管俾客人!甘多碎冰,無飲管點飲啊!所謂環保,其實都係食店嘅技倆啫,今日打住環保個旗號唔畀飲管,改天可以連餐具都唔畀添,咁叫d食客點食外賣呀?其實店家根本都唔係支持環保啦講真,如果支持環保嘅話,咁又唔見佢平返$0.5或者一蚊畀無飲管的食客?慳成本扮環保其實自己賺多啲者。嗰薯仔呢,見客外賣,縱使明知比平日正常的細得多,甘都照賣俾人,你便知佢古惑,食水深!希望改善一下服務用心態度&食品質素!
上次堂食問職員拎飲管,

希望改善一下服務用心態度&食品質素!
2020-10-12
外卖自取
上次同朋友黎過食晚飯,其實幾欣賞佢地家嘅焗薯,雖然間餐廳唔算好大,但個feel都ok嘅今日忙忙地所以叫外賣啦,等左5mins左右就有啦,同行都幾多人系到等外賣有三個價錢去選擇(單點/套餐/升級版套餐)我要個中間嘅(包一杯餐飲)我加左$4要左杯 熱伯爵茶(我覺得佢地家嘅茶包幾濃同幾香,都想知系邊買)💛黑松露忌廉芝士磨菇扁意粉💛行左5mins左右番到公司,個意粉都仲熱辣辣,打開個蓋都香噴噴,都好想快啲食左佢心中小評價(5個最高)🧡香味 💛價錢🧡份量

有三個價錢去選擇(單點/套餐/升級版套餐)

我要個中間嘅(包一杯餐飲)

💛黑松露忌廉芝士磨菇扁意粉💛

心中小評價(5個最高)

🧡香味

💛價錢

🧡份量

外卖自取
2020-05-29 589 浏览
Been there a few times includes takeaway and dine in. I am not quite a fan of super sandwiches. I won’t say bad or good about taste. The restaurant may need work for food taste. Over time I have tried several dishes includes sandwiches and spaghetti.  Black coffee was awful. I will not try again. No coffee cream. This isn’t the first place I would recommend to someone to visit. Employees are helpful. They do have attractive memberships package, however, it isn’t for me.

2020-05-25 554 浏览
天氣開始熱,胃口自然差了,轉而想食些輕食。路過super sandwiches,想起讀書時期,最喜歡的焗薯,便想再吃一下,懷緬一番。店面依舊是那種輕鬆的美式餐廳風,簡潔乾淨。我帶著旁邊書店剛買的書,邊吃邊看,裝一裝文青。我點了煙肉芝士焗薯,沙律和酥皮忌廉湯餐。我是個芝士控,焗薯面鋪滿,芝士和煙肉,令我垂涎三尺,我喜歡連薯皮吃,不浪費又健康,薯皮又脆又香,沾一點芝士,實在太幸福。沙律上放上了煙肉脆脆,刨芝士片,少許凱撒沙律醬,芝士配生菜,減少油膩感。酥皮湯已很少在餐廳可以喝到了,小時候最喜歡要媽媽把餐湯轉酥皮湯,把酥皮浸入忌廉湯的過程,特別好玩,酥皮浸軟後,軟綿綿的口感,好熟悉呢。另外加了一份粗薯條,淋上濃濃的芝士醬,熱烘烘又脆,份量多抵食。

2020-05-11
午餐