2022-12-07 60 浏览
自從返九龍灣lunch成日經過Megabox既【HoiHoi Pancake House】就好想試,不過lunch time真係好多人,所以打消左呢個念頭。最近放下午,所以終於有機會試下。因爲一心想試下佢地最出名既梳乎厘pancake,所以鹹點就叫左個素食、無禁heavy。 HoiHoi Veggie All Day Breakfast:包括素豬柳、素蟹餅、黑松露炒蛋、蘑菇、番茄、茄汁豆、沙律菜。沙律菜好新鮮、搭配酸酸微辣沙律汁好開胃,番茄好juicy又唔會太酸,蘑菇加左D herbs不錯又好juicy,黑松露炒蛋都炒得幾creamy,素豬柳、素蟹餅都ok,素豬柳食唔太出係大豆肉、但素蟹餅就比較明顯。整體都非常不錯。 南瓜梳乎厘Pancake:大概要等25分鐘,有兩塊pancake。好鬆化、軟綿綿。南瓜cream好濃、但又唔會太heavy。但個人覺得pancake偏甜會有少少蓋過南瓜cream既味道。不過整體都不錯。 特濃藍莓果茶:酸酸甜甜既果茶、配pancake一流。
特濃藍莓果茶:酸酸甜甜既果茶、配pancake一流。
2022-12-02 440 浏览
Pancake House HoiHoi (Megabox) (九龍灣)九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 1樓19-20號舖終於去食呢間日本名古屋過江龍人氣疏乎厘🇯🇵😋🤤餐廳設計主要以木🪵作主題,仲有唔同嘅植物做裝飾🌿🌱俾人一種好舒適嘅感覺☺️好靚🤎食物味道方面,估唔到餐廳除咗疏乎厘之外好食,主食&飲品一樣咁出色💕希望下次可以試晒咁多款疏乎厘啦🤤❤️1. Hoi Hoi Veggie All day Breakfast($158)第一次食咁豐富嘅素食All day breakfast😍😍🤤食物包括素豬柳、素蟹餅、黑松露炒蛋🍳、蘑菇🍄、蕃茄🍅、茄汁豆、沙律菜🥗其中最驚喜嘅係蘑菇,一咬落去爆曬汁😋🤎而且素蟹餅好脆幾重胡椒味,識落似真既🦀一樣🤤💥評分:8.5/102. 南瓜Soufflé 🎃 ($148)食完呢個疏乎厘之後念念不忘❤️❤️😍超級香濃嘅南瓜味🤤同我之前喺日本食過嘅南瓜甜品一樣味😋即刻諗翻起去日本旅行🤎個南瓜醬一啲都唔漏❤️疏乎厘軟綿綿咁🤤簡直返唔到轉頭😍😍😍下次一定會試晒佢其他疏乎厘😋💥評分:9.5/10💥總性價比:9/10👍🏻呢度嘅疏乎厘真係好出色😍😍一定會再嚟食🤎👍🏻

💥評分:8.5/10

2. 南瓜Soufflé 🎃 ($148)

💥評分:9.5/10

💥總性價比:9/10
👍🏻呢度嘅疏乎厘真係好出色😍😍一定會再嚟食🤎👍🏻

• 南瓜梳乎厘班戟
  • HoiHoi Veggie All Day Breakfast
2022-11-28 76 浏览
#fatchubelly九龍灣 HoiHoi Pancake House (Megabox)南瓜梳乎里pancake $148鬆軟有口感✨好香蛋味😍南瓜醬香滑得嚟唔算好甜出面好少見嘅口味!味道有驚喜❤️Hoi Hoi Veggie All day breakfast $158 係全素嘅all day breakfast但以為自己食緊肉🤣幾有驚喜個sauce 好tangy 同素蟹餅好match 黑松露炒蛋夠滑黑松露同炒蛋比似恰到好處蘑菇新鮮多汁日朗咖啡 $58係岩鹽焦糖咖啡🙈造型可愛有豐富純滑嘅奶泡用左cappuccino 嘅沖法飲落似用中淺烘焙咖豆沖煮味道獨特唔錯😚Girl's Secret (with soda) $68山楂同洛神花的香味突出after taste 有淡淡的咖啡香清新解膩❤️
#fatchubelly九龍灣

南瓜梳乎里pancake $148
鬆軟有口感✨
好香蛋味😍
南瓜醬香滑得嚟唔算好甜
出面好少見嘅口味!
味道有驚喜❤️

Girl's Secret (with soda) $68
山楂同洛神花的香味突出
after taste 有淡淡的咖啡香
清新解膩❤️
去完megabox 間IKEA 想食下甜品,搵到依間過江龍梳乎厘pancake一於試吓🤭餐廳嘅裝修以木系為主,枱與枱之間距離充足,坐得幾舒服~ 今次叫咗:1️⃣Hoi Hoi Veggie All Day Breakfast 素食ADB 有素豬柳、素蟹餅、黑松露炒蛋、蘑菇、番茄、茄汁豆、沙律菜素豬柳嘅味道同平時食開嘅無太大分別,質地有彈性而且幾Juicy 炸素蟹餅好脆身,食落仲有一絲絲好似蟹肉嘅口感,洋蔥亦非常爽脆其他食物都好新鮮~特別係蘑菇,咬落去爆曬汁2️⃣南瓜梳乎厘班戟嚟到pancake 專門店點可以唔試下期間限定嘅梳乎厘班戟,南瓜口味好啱秋冬而且坊間好少食到~一上枱就俾滿滿嘅南瓜cream 同焦糖醬吸引住,梳乎厘pancake震震下充滿空氣感,南瓜cream軟滑,南瓜味恰到好處,完美配合😋極推薦!!3️⃣Girl’s secret (with Soda)飲落以果汁嘅咖啡~由咖啡師研製同調配,咖啡加埋麥芽糖、山楂、蘋果汁、洛神花茶、鮮檸檬汁製成,口感順滑~個面鋪上玫瑰花瓣,好啱打卡📸4️⃣特濃藍莓果茶聞落好香藍莓味,飲落酸酸甜甜幾舒服🤗

餐廳嘅裝修以木系為主,枱與枱之間距離充足,坐得幾舒服~

今次叫咗:

其他食物都好新鮮~特別係蘑菇,咬落去爆曬汁
2️⃣南瓜梳乎厘班戟

3️⃣Girl’s secret (with Soda)

4️⃣特濃藍莓果茶

聞落好香藍莓味,飲落酸酸甜甜幾舒服🤗
2022-11-24 49 浏览
秋天絕對是吃南瓜的季節,我和朋友到這間日本pancake店進食,我們便選擇了這個南瓜梳乎厘班戟。除此以外,我和朋友玩選了一個素食的All day breakfast。南瓜梳乎厘班戟上的南瓜醬汁香滑濃郁,富有南瓜蓉及南瓜口味,實在不俗,梳乎厘班期鬆軟度極高,口感吃下去份外軟綿,值得一試。All day breakfast有莎莎醬是健康及正在on diet朋友的好選擇,素豬扒口感厚實不錯,另外蟹餅味道香脆,黑松露炒蛋亦十分嫩滑。朋友選了一個tropical juice熱帶特飲,而我選了個一黑芝麻花生沙冰,食濃厚芝麻口味,有點像芝麻糊的感覺,加上花生脆粒增加口感層次,絕對不流的感覺

2022-11-24
過江龍名古屋甜品餐廳,主打各種特色班戟,令也有各款西式食品,精品咖啡。這裏出名的班戟,香味撲鼻,假日是人客特別多,這天我們平日時間來到不用排隊也可以品嚐到口味班戟。𓅪全日素菜早餐包括有素蝦餅,素豬柳,黑松露炒蛋,茄汁豆和沙律菜。素菜蝦餅較為特別,配上醬汁,味道跟傳統的蝦餅一點也沒有分別,另外素豬柳也同樣地美味鬆脆。𓅪南瓜疏乎厘班戟:推出限定南瓜班戟,是這裏特色班戟,兩件熱騰騰的班戟上鋪了由日本空運到港的南瓜製成滿滿的南瓜忌廉,賣相很可愛。平日也很多吃飯激但是南方味道真的較少見,本以為這麼多南瓜忌廉的反而不是甜,而味道正好。𓅪榛子鮮奶咖啡🌰:榛子味道濃,雖然賣相還是差一點,這杯榛子味道與牛奶融合在一起,再咖啡中帶點甜味,個人覺得更覺幸福。𓅪牛奶抹茶:除了擁有精緻的拉花,香濃濃的綠茶香味,很吸引。是一杯精緻的牛奶抹茶。

𓅪全日素菜早餐

𓅪南瓜疏乎厘班戟:

𓅪榛子鮮奶咖啡🌰:

𓅪牛奶抹茶:
2022-11-21
  • 南瓜梳乎厘班戟
Bookmark 已久既餐廳,次次黎親都無緣食,今次終於比我試到喇!😆CAFE 來自名古屋,部分食材包括麵粉、忌廉都係從名古屋直送✈️到港既!🤩去唔到名古屋都可以一嘗名古屋既特色食物😋- HoiHoi Veggie All Day Breakfast 💰$158Green Monday 系列既All day breakfast,專為素食者或想食得健康既朋友而設!🤩有素豬柳,素蟹餅,黑松露炒蛋,蘑菇,番茄,茄汁豆,沙律菜等素豬柳同素蟹餅既像真道好高道都同真既差由其是素蟹餅既味道真係冇得彈,配埋😋炒蛋好滑☺️- 班尼迪蛋配英式鬆餅✨ 💰$108係我至愛既Egg Benedict 呀😍一切落去個蛋黃就流晒出黎😍荷蘭醬調得好惹味👍🏻鬆餅好軟熟,充滿牛油香!☺️好好食呀!- 夏威夷到🥞✨ 💰$148個名好盞鬼🤣係期間限定既南瓜梳乎厘班戟呀😍自從上一次食完南瓜甜品發覺南瓜整既甜品好好食之後,就愛上左南瓜喇!班戟造型好cute,上面有日本鳥居⛩️同埋一對戀人既圖案,見到都覺得sweet☺️上面既南瓜忌廉好creamy,南瓜味好出,連同空氣感十足好fluffy 既班戟一整食,超級好食!😋- 牛奶抹茶 💰$40濃

去唔到名古屋都可以一嘗名古屋既特色食物😋

有素豬柳,素蟹餅,黑松露炒蛋,蘑菇,番茄,茄汁豆,沙律菜等
炒蛋好滑☺️

- 班尼迪蛋配英式鬆餅✨ 💰$108
係我至愛既Egg Benedict 呀😍
一切落去個蛋黃就流晒出黎😍
荷蘭醬調得好惹味👍🏻
鬆餅好軟熟,充滿牛油香!☺️
好好食呀!

- 夏威夷到🥞✨ 💰$148
個名好盞鬼🤣
係期間限定既南瓜梳乎厘班戟呀😍

- 牛奶抹茶 💰$40
濃濃既抺茶,不至於太甜,適合中意飲濃抺茶既朋友!

- 檸檬特飲 💰$43
好清新,酸酸甜甜,消滯一流!☺️

今次終於如願以償,係好滿足既一餐!☺️
絕對會encore !!
  • 南瓜梳乎厘班戟
眾所周知呢幾年越黎越多過江龍黎香港開店,但水平參差不齊,搞到“過江龍”呢三隻字完全無曬吸引力,但呢間餐廳既pancake真係好正啊!今次試左期間限定既南瓜梳乎厘pancake,係我同朋友一入口就哇一聲既程度南瓜cream係好自然既南瓜香氣,仲感覺到南瓜蓉mix左入去既口感,梳乎厘pancake本身都好空氣感,而且唔甜有蛋香,超正!再加埋佢有d焦糖點綴,令味道層次更上一層,簡直驚艷另外佢既green menu都幾有驚喜。我地order了素全日早餐,用料新鮮豐富,素午餐肉真係好似真既一樣,我就最中意素蟹餅,好香口,仲有紫菜味,好食炒蘑菇炒蛋都保持水準,蛋夠滑,蘑菇juicy,無得彈野飲方面試了草莓沙冰,打卡一流,滿足少女心。咖啡有得自己整,成set配埋漏斗,好有參與感。總結,呢間真係worth a try,下次要試佢其他口味既pancake

南瓜梳乎厘pancake

炒蘑菇炒蛋都保持水準,蛋夠滑,蘑菇juicy,無得彈
素All day breakfast

草莓沙冰

南瓜梳乎厘pancake
素All day breakfast
草莓沙冰
2022-11-22 1007 浏览
熱愛pancake既我今次就係megabox試試呢間Pancake House HoiHoi南瓜-SOUFFLÉ首先見到南瓜口味既SOUFFLÉ pancake,即刻點左黎食,南瓜味濃濃配上pancake食落好warm,表面仲有戀人既小牌子非常可愛,連唔好甜食既朋友都好欣賞另外佢仲有個Green monday menu,定時食下素食仲可以對地球盡一份力,難得係monday就叫左個all day breakfast素食版HoHoi Veggie All Day Breakfast素豬柳, 素蟹餅 黑松露炒蛋, 蘑菇, 番茄, 茄汁豆, 沙律菜素蟹餅食落真係非常像真 有陣陣蟹香味,素豬柳有咬口👍愛樂壓咖啡朋友仔點咗少見既愛樂壓咖啡,咖啡味道帶點橘皮香加上少少honey香氣☕️榛子牛奶咖啡(HOT) 轉燕麥奶店員好細心提我轉左oat milk拉花可能冇咁靚,但因為我對奶有少少過敏唔可以飲太多,有得轉燕麥奶既我非常開心,甜甜榛子味so sweet👍環境乾淨小清新❣️同朋友仔傾下計慢慢渡過左一個悠閒下午
南瓜SOUFFLÉ
素蟹餅食落真係非常像真 有陣陣蟹香味,素豬柳有咬口👍
環境乾淨小清新❣️同朋友仔傾下計慢慢渡過左一個悠閒下午
2022-11-14
下午茶
南瓜SOUFFLÉ
2022-11-21 50 浏览
上網成日見到啲動L班戟一直都好想試,今次終於有機會。HoiHoi Pancake House 嚟自於日本名古屋,據說係日本最好食嘅班戟😍,目前喺香港有兩間分店,megabox呢間環境好舒服,空間感十足,店員都好友善,用餐過程非常舒適。除咗班戟之外我同男朋友再叫多咗個主食同飲品share:🥒#HoiHoiVeggieAllDayBreakfast ($158)雖然係素食ADB,但食物款式依然豐富。其中最欣賞素豬柳同素蟹餅👍🏻,前者落咗好多香料食落一啲都唔乾,後者外層酥脆餡料較似吞拿魚蓉嘅口感。另外個幾粒蘑菇超級juicy,咬落去係爆汁嘅🤣,菇味都幾重。黑松露炒蛋都唔錯,廚師俾咗勁多黑松露醬我,差不多有一大湯匙🥄。蔬菜類除咗有沙律菜之外仲有一塊厚切蕃茄,見到蕃茄有輕輕煎過,但食落仲係好新鮮嘅。茄汁豆相對比較普通(建議可以加洋蔥煮一煮)。最後不得不提神秘嘅靈魂醬汁,酸酸辣辣無論係點炸物定係沙律我覺得都好夾😝。🥞#南瓜梳乎厘班戟 ($148)餐點名叫#夏威夷到(#Hawaiiable),係期間限定嘅甜品。由南瓜蓉忌廉擔任主角,唔會過甜之餘南瓜香氣亦好突出,綿密嘅南瓜cream同充滿空氣感嘅班戟

除咗班戟之外我同男朋友再叫多咗個主食同飲品share:

🥞#南瓜梳乎厘班戟 ($148)
餐點名叫#夏威夷到(#Hawaiiable),係期間限定嘅甜品。由南瓜蓉忌廉擔任主角,唔會過甜之餘南瓜香氣亦好突出,綿密嘅南瓜cream同充滿空氣感嘅班戟非常合襯。梳乎厘班戟好鬆軟,不愧係日本最受歡迎嘅班戟😆。

🍼#牛奶抹茶 ($40)
相對比較清淡嘅飲品,抹茶味道溫和,有飲到一粒粒嘅抹茶粉,個人認為抹茶同牛奶係冇得輸嘅配搭,相信叫熱飲味道會更突出同融洽😃。
🥛#黑芝麻花生沙冰 ($52)
呢杯沙冰最為驚喜(我同男朋友爭住飲),好似食緊有花生味嘅芝麻糊咁,雖然甜咗少少但芝麻味道香濃✨。
個人認為食物質素對得住價錢,甜品真係做得好好,希望下次有機會再試吓其他味道嘅班戟😉。
  • 南瓜梳乎厘班戟
去開九龍灣突然好想食梳乎厘班戟*⸜( •ᴗ• )⸝* 上網見到依家𝓟𝓪𝓷𝓬𝓪𝓴𝓮 𝓗𝓸𝓾𝓼𝓮 𝓗𝓸𝓲𝓗𝓸𝓲 同香港設計師合作推出期間限定嘅飲品同埋梳乎厘 叫戀人套餐仲會送玻璃杯⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽💙 所以就去試吓 順便帶個咁靚嘅杯返屋企~☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º·‣♪··· 𝓗𝓪𝔀𝓪𝓲𝓲𝓪𝓫𝓵𝓮南瓜梳乎厘班戟 $ 148梳乎厘班戟食得多 第一次見有南瓜味:3首先外型非常之吸引 淡淡南瓜色 面頭仲有烏居️同戀人做裝飾⛩ 👫🏻 而且梳乎厘班戟會震震下!(৹ᵒ̴̶̷᷄́ฅᵒ̴̶̷᷅৹) 空氣感滿滿🧡 一切開真係好梳乎~~~ 配埋香滑嘅南瓜蓉忌廉好夾 有機會都想再試下佢其他味嘅Pancake😛‣♪··· 𝓑𝓵𝓾𝓮荔枝玫瑰梳打 $68賣相100分💯💙 透明嘅玻璃杯印咗對戀人坐喺艇仔入邊 藍色嘅飲品咁啱到到落艇仔嘅邊邊 望落就好似對戀人喺海上面非常之浪漫👫🏻~~ 側邊有啲糖同埋檸檬做裝飾 入口甜甜地咁好香荔枝味 但又唔會太過甜🥰P.S.佢嘅杯墊同埋紙巾都好靚ﻌﻌﻌ❤︎另外荃灣都有分店~

☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º·

‣♪··· 𝓗𝓪𝔀𝓪𝓲𝓲𝓪𝓫𝓵𝓮南瓜梳乎厘班戟 $ 148
梳乎厘班戟食得多 第一次見有南瓜味:3

‣♪··· 𝓑𝓵𝓾𝓮荔枝玫瑰梳打 $68
荔枝玫瑰梳打

P.S.佢嘅杯墊同埋紙巾都好靚ﻌﻌﻌ❤︎
另外荃灣都有分店~
荔枝玫瑰梳打
2022-11-14 104 浏览
💕今日約左朋友係megabox睇戲,見未夠鐘開場,搵到呢間cafe,一於就試下,順便打發下時間(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)┈✨ 南瓜梳乎厘班戟 $148- 賣相好吸引,面頭淋滿南瓜蓉忌廉,忌廉口感好軟好輕盈,南瓜香甜味突出,唔好太甜,就咁食cream都好好食唔會漏~😋入面既梳乎厘班戟好香蛋味,超~鬆~軟!!!整體好滿意(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)✨ HoiHoi Veggie AllDay Breakfast $158- 試咗green menu入面既all day breakfast,包咗黑松露炒蛋、素豬柳、素蟹餅、蘑菇、番茄、茄汁豆同埋沙律,食物好豐富,素豬柳同素蟹餅食落口感真係好似真既豬柳同蟹餅(⊙ω⊙)其他配料都好新鮮,黑松露炒蛋好滑嫩~今次依個all day breakfast雖然係素食,但唔會被平時食開既被比下去,依個都好滿意( ´▽`)✨ 玫瑰牛奶咖啡 $42- 玫瑰味好香!!🌹入口好順滑,偏重奶味,咖啡味唔會好濃好出,玫瑰味同咖啡好夾,如果鍾意玫瑰飲品既一定要試下😋✨ 焙茶牛奶 $40- 拉花好靚!外面比較少有焙茶既飲品,所以見到有就即刻要叫返杯!焙茶味好香濃,整體唔會太甜,好飲~┈💕整體而言

✨ 南瓜梳乎厘班戟 $148

✨ 玫瑰牛奶咖啡 $42
玫瑰牛奶咖啡

✨ 焙茶牛奶 $40
焙茶牛奶

💕整體而言,餐廳嘅食物質素好好,環境亦都好舒服~好適合坐低慢慢同朋友傾計💬
玫瑰牛奶咖啡
焙茶牛奶
想試 hoihoi pancake好耐了 最近得知呢間名古屋過江龍推出咗期間限定嘅疏乎厘pancake 我呢個班戟控當然要去試吓😋除咗pancake 呢度仲有好多好吸引嘅cafe主食😍 平時去cafe好多時都會食ADB 呢度就有Veggie all day breakfast 感覺上好似健康啲💚 呢個素食全日早餐超豐富 有素豬柳 素蟹餅 黑松露炒蛋 蕃茄 茄汁豆 沙律菜 蘑菇 (當日賣晒用咗薯條代替) 食材新鮮 炒蛋嫩滑 加埋黑松露香好match🖤 最難忘嘅就係個素蟹餅 炸得香脆 入邊竟然都有平時真蟹餅嘅鮮味🦀 重頭戲 全新南瓜疏乎厘班戟!兩件🥞鋪滿由日本空運到港南瓜蓉製成嘅南瓜忌廉🎃 香甜綿滑南瓜cream 同充滿蛋香嘅鬆軟pancake 真係好夾🎃🥞 呢個期間限定pancake 以戀人做主題 上面插住👫⛩旗仔 甜蜜程度加倍🥰飲品選擇都超豐富😍 黑芝麻花生沙冰同芒果沙冰外型已經夠晒吸引 大大杯仲有啲cream 同配料 好refreshing而且唔係得死甜味!餐廳木系粉色設計 有日本感覺 環境舒適 啱晒同你嘅戀人/姊妹去食甜品💃🏻

2022-11-06 51 浏览
有日去Megabox行下見到呢間pancake house發現原來係日本過江龍!🇯🇵最近仲新推出咗南瓜疏乎厘班戟🎃-🥢Hoihoi Veggie all day breakfast 有素豬柳,素蟹餅,磨菇,沙律菜,黑松露炒蛋,蕃茄同茄汁豆!食物都好豐富🤩炒蛋都幾滑!素豬柳同素蟹餅食落都好似真既肉🍖 唔會覺得好假,磨菇一咬落去都爆哂汁!🥰都幾飽肚🥢南瓜疏乎厘班戟雖然萬聖節過咗,但係食呢個南瓜疏乎厘都好有feel🤣口感順滑又唔會太甜😆疏乎厘軟綿綿帶有蛋香,連埋南瓜既cream都幾唔錯🥢hazelnut latte🥢百香果冰茶-店員好細心會問甜品係米一齊上都好貼心會見到我哋食完all day breakfast 幫我哋收碟再上甜品🥞 服務都幾好!
有日去Megabox行下見到呢間pancake house
發現原來係日本過江龍!🇯🇵
最近仲新推出咗南瓜疏乎厘班戟🎃

🥢南瓜疏乎厘班戟

🥢hazelnut latte
🥢百香果冰茶
店員好細心會問甜品係米一齊上
2022-10-29 63 浏览
今日帶小朋友去Mage box玩,玩完後搵野食,比個pancake 吸引咗入黎,一於試試。All day breakfast $158蘑菇非常好味,炒蛋配有大量黑松露Pancake另外有糖漿煙肉pizza $88有很多芝士,小朋友食得津津有味水牛城雞翼 $78炸得剛剛好曲奇沙冰$52另外仲叫左個番石榴汁,不過比較淡味。朱古力pancake $138個cream好好味不過可惜個朱古力特濃,帶有甘苦。還有大量其他選擇。值得一試
All day breakfast $158
蘑菇非常好味,炒蛋配有大量黑松露
Pancake另外有糖漿
煙肉pizza $88
有很多芝士,小朋友食得津津有味

水牛城雞翼 $78
炸得剛剛好

曲奇沙冰$52
另外仲叫左個番石榴汁,不過比較淡味。
朱古力pancake $138
個cream好好味
不過可惜個朱古力特濃,帶有甘苦。
還有大量其他選擇。
值得一試