2019-11-30
大埔Park Cafe 入到去餐廳,場景佈置勁舒服,雖則地方唔大,但燈光、掛畫完全唔馬虎,比客人種舒服既進食環境。 嗌左1. 午餐E餐煙鴨胸雜菌忌廉燴飯($58)+凍檸茶,送栗米湯。2.抺茶黃桃蛋糕($18) 燴飯所用既壽司米同煙鴨胸同菇菇配合更勝一籌。加上忌廉汁適量,唔會太似水飯,又唔會冇味。煙鴨胸肉感好好食呀! 見到有cafe既蛋糕點可以唔叫呢!本身叫芝士餅,但賣哂。雖有改抺茶黃桃cake,本身唔太好抺茶,又見到錦多cream,心念應該唔多好食,點知太以貌取糕,完全打破我以前食既抺茶既感覺,cake用既抺茶並不是濃郁抺茶,反之係容易接受既淡淡抺茶味。唔似大品牌得個甜到漏,份量把握得好好,不愧係香港人既cafe,冇令我失望!係一餐令人感到舒服,放鬆既午餐時光。謝謝廚師的用心。
2.抺茶黃桃蛋糕($18)
係一餐令人感到舒服,放鬆既午餐時光。謝謝廚師的用心。