2014-10-06
好鐘意遊走灣仔區嘅小街窄巷因為滿街特色小店老舖中夾雜著各種西式美食, 又唔會有任何違和感老板係意大利人, 係香港做了五年餐飲業, 仲娶左位香港太太(好想問下佢地個愛情故事haha)食材多數黎自意大利, pizza皮係意大利整完之後再空運過黎(老闆仲講笑話連空氣同水都係黎自意大利 )雖然啱啱食飽, 但見到新鮮出爐的Pizza, 都有衝動想買返個黎食老闆就企係門口為路過嘅人介紹各種食品見到有Gelato(milk同chocolate) 就試下喇 盛惠$48 (Cone)有啲開心果仁做topping 好正! 雪糕夠滑, 又唔會太甜! Chocolate Gelato $48 (Cup)中間有一層係醃製櫻桃, 第一次咁夾埋食, 感覺好新鮮!
老闆就企係門口為路過嘅人介紹各種食品 見到有Gelato(milk同chocolate) 就試下喇 盛惠$48 (Cone)
中間有一層係醃製櫻桃, 第一次咁夾埋食, 感覺好新鮮!
题外话/补充资料:
*好欣賞呢位老板, 好熱心咁向路過嘅人推廣自己嘅食品同用料, 佢聽到我地用廣東話講好好食, 佢即刻好開心, 我地都食得好開心 :)
*薄餅/香草包唔算貴($35-50), 下次會黎試佢嘅pizza :)