1K
2008-02-25 25 浏览
上星期四男友突然想出去食飯,之前見過食評不錯,價錢又唔貴,果然係唔錯喎1)金沙骨~好好味2)Salame Pizza (細)~OKAY, 有4件3)肉醬闊麵~較乾身,但可以接受,份量大p.s.如果想搵地方傾計就唔好揀呢度,因為都幾嘈下

1)金沙骨~好好味
2)Salame Pizza (細)~OKAY, 有4件
3)肉醬闊麵~較乾身,但可以接受,份量大

p.s.如果想搵地方傾計就唔好揀呢度,因為都幾嘈下
2008-01-21 36 浏览
昨晚跟男友又進行了一次掃吧日,今次地點選了灣仔駱克道,來回行了一趟,先看準了這間吧,因為男友喜歡吃pizza,個名以此命名,想必有番咁上下水準。走下樓梯,冇乜人,揀了卡位,點了hoegaarden 和菲律賓生力生啤,跟著要了一客鹽燒牛脷和mini 的莎樂美pizza。菲律賓生力生啤聞好香,但入口偏淡,跟香港o個隻分別不太大;鹽燒牛脷應該係煎唔係燒,但好好食,雖然有部份煎得唔係好夠火喉,但不失牛脷應月o既膻味,而且入口不韌;pizza 個餅底做得不是太好,但用料就不俗,芝士和蕃茄醬分布均勻,沙樂美腸也不欺場,mini size 也有成8 塊。
2007-09-25 26 浏览
聽家人講,呢到的lunch幾抵~而食物味道也不錯,就同個同學黎呢到食野~~$45 一個餐~~NO加一~~凍飲唔加$$每人2塊蒜蓉飽餐湯:一紅一白主菜:雞扒+沙律 牛柳+意粉2杯凍檸茶~蒜蓉飽幾脆~~唔錯~~牛柳整得好入味~好好味~~~真係算係甘~~ 甘ge價錢係灣仔食lunch~~
聽家人講,呢到的lunch幾抵~
而食物味道也不錯,就同個同學黎呢到食野~~

$45 一個餐~~NO加一~~凍飲唔加$$
每人2塊蒜蓉飽
餐湯:一紅一白
主菜:雞扒+沙律
牛柳+意粉
2杯凍檸茶~

蒜蓉飽幾脆~~唔錯~~
牛柳整得好入味~好好味~~~

真係算係甘~~ 甘ge價錢係灣仔食lunch~~
呢度大大話話我同埋D朋友都唔記得幫趁左幾多次喇,我地次次黎都一定會叫PIZZA,因為呢度既PIZZA有種好PIZZA既風味,某程度上好食過意大利正宗既,PIZZA落好重芝士好開心,我地今次三個人叫左一個大SALAME PIZZA, 一個炸薯條, 一個金沙骨,鬼佬SIZE我地3個男仔都幾乎食唔晒, 特別提下既係金沙骨,好有肉汁,下次可以再叫!仲有就係要讚下佢地70'S裝修同埋佢地就算係忙到死都好有服務質素.
2006-12-09 55 浏览
今日去左呢度吃午餐. 要落一層的. 有d set揀. 有蒜蓉包兩片, 湯, 主菜, 餐茶. 主菜我揀左肉眼扒跟飯. 成個餐好豐富, 味道都唔錯.環境就係一間bar咁樣.
2006-08-11 43 浏览
午餐賣$42。包紅或白湯、焗飯或肉扒或雞扒、冷熱飲品。先來每人有兩片的「蒜蓉牛油法包」,略烘但涼了,唔好味。。湯:「粟米火腿忌廉湯」和「羅宋湯」係標準茶記質素。主食:我的「焗芝士白汁魚柳炒飯」汁濃芝士香稠惹味,魚柳超大塊厚肉,唯略腥。炒飯有許多蛋絲,好香。同事的「牛脷薯菜」的那三塊牛脷超軟好味,紅腰豆雜菜汁好多料。焗薯太軟,似烚薯裹上錫紙。熱奶茶好香濃,就算凍奶茶都好濃稠,真的不簡單。
午餐賣$42。包紅或白湯、焗飯或肉扒或雞扒、冷熱飲品。
先來每人有兩片的「蒜蓉牛油法包」,略烘但涼了,唔好味。。
湯:「粟米火腿忌廉湯」和「羅宋湯」係標準茶記質素。
熱奶茶好香濃,就算凍奶茶都好濃稠,真的不簡單。
2006-04-03 48 浏览
雖然這兒名為Pizza Bar,不過午餐\是沒有薄餅供應的!(起碼我光顧當天沒有……)正如某些食評中提及的$37一份午餐\,12:30-13:45 是不設是項優惠的;正價午餐\承惠$40-$50一份不等。沒有了「人人稱許\」的薄餅,也得點午餐\。我點了芝士白汁龍脷柳飯,有些同事點了牛排什麽的。我的龍脷柳一般--一般茶餐\廳貨式……據說那牛排也不怎麼樣。給大家一個温馨提示:這兒的食物很可能下了味精(尤其是羅宋湯),對味精敏感的要注意了。

給大家一個温馨提示:
2006-02-19 36 浏览
我覺得D食物好有水準,Pizza 一定要試,個皮好脆好好味,佐酒小食亦不錯。環境是同區酒吧餐廳中比較寧靜,三五知幾飲下酒食下野,非常舒適。

2005-06-08 29 浏览
今日同幾個同事去左Pizza Bar 食Lunch (第一次去),佢地D Set Lunch唔算好貴(相比同類的Bar),我叫0左牛柳拼意大利粉,份量好夠,最正係佢D牛柳一D都唔硬Ga!!其次佢配好多蔬菜。食完之後勁飽!!以前我地成日都去唔同的Bar食Lunch,Lee間我真係極力推薦!平時我比較大食,食完Lunch好快就肚餓,又時仲會食Tea tim!!今日唔使食tea,返到屋企仲覺得飽飽地,食唔落飯!極力推薦—南瓜cream soup超好飲(跟Set lunch)最後,原來食滿HK200,有一張小食Coupon送!!

最後,原來食滿HK200,有一張小食Coupon送!!
2005-05-08 30 浏览
I went here once this week, first time,我同大肚同事都叫了燒烤雞伴薯菜. 由於係餐, 又有蒜茸多士同湯, 感覺好豐富. 另一同事叫了西冷牛排, 顏色好靚. 大家的薯菜都ok,薯角不油膩,紅蘿蔔味道較為淡,或許未曾用鹽水泡泡,否則會較好.椰菜略遜一籌,不夠淋.環境比較黑暗,有sofa坐,幾有情調幾舒服.不過餐廳要改善一下冷氣機,人淸 理一下,因為我發現佢d冷氣機會不時有黑炭灰塵吹向食客或空坐位,影響客人.As we left before 12:45noon the lunch set only costs $37 each, no service charge. If we left later, each set costs $45.
2005-03-28 33 浏览
真係唔明白點解冇乜人評呢間餐廳!佢D 野真係好好食架! 尤其是素食意粉!D 小食又好食, 唔明點解冇乜人去@3@雖然係間BAR, 不過店內D 人唔嘈, 佢地多數都係傾計,而且店內全部都係梳化位, 好好坐^_^
真係唔明白點解冇乜人評呢間餐廳!
佢D 野真係好好食架! 尤其是素食意粉!
D 小食又好食, 唔明點解冇乜人去@3@
2005-02-02 21 浏览
Actually I kinda like their garlic bread, fries, fish & chips and escargot. Pizza and spaghetti are pretty good too.
2004-02-09 36 浏览
朋友請食飯,兩個人order左一個莎樂美百勝pizza同西冷扒。最先上o既湯同餐包普通啦,而個pizza幾香幾脆,不過芝士漏左少少;西冷生熟度剛好,好juicy,都幾好味。間餐廳人都幾多,d位有d窄,唔係會食得更舒服。
2000-11-30 31 浏览
其實呢間o野d pizza 、小食同意粉都做得好好,我最鍾意佢地餐牌上o既no. 34 意粉,叫做素食意粉。其實就只有olive oil, 剌椒,蒜容去炒, 雖然料不多, 不過都唔知點解咁好味?! 各位一定去試下呀! 另外佢地d lagsana , 芝士牛肉蒸腸粉(意式啦當然) , 餡角,蒜容炒椰菜.....嘩,一講就流口水啦, 好好味呀! 呢間o野雖然唔多出名,但佢地d Italian cuisine 一d 都唔馬虎, Pizza Hut 同Spagetti House o既Chef , 都比唔上佢地個Chef 呀! 你地去試下先講啦.記得叫no. 34 素食意粉呀!

記得叫no. 34 素食意粉呀!