2022-03-01 295 浏览
呢間餐廳無論Pizza,炸雞定意粉都好好味!價錢亦都好合理🥳🥳 Pizza超級無敵多款揀加埋雙芝邊真係超正🥰🥰 炸雞皮脆內嫩但偏細件,每人輕鬆食到三件🤣🤣 意粉都做得好唔錯🤩🤩
呢間餐廳無論Pizza,炸雞定意粉都好好味!
價錢亦都好合理🥳🥳

Pizza超級無敵多款揀
加埋雙芝邊真係超正🥰🥰

炸雞皮脆內嫩
但偏細件,每人輕鬆食到三件🤣🤣

意粉都做得好唔錯🤩🤩
2022-02-28 342 浏览
好耐無見啦。。咁耐無ᑭOᔕT野緊係有好多野食想介紹啦。。最近食左間平平底嘅韓國野😋😋平平底又幾好咪架👍🏼👍🏼咁唔個日又好想食炸雞。。去唔到韓國唯有粗粗地食住先啦😁😁..🍗蒜香甜辣+蜂蜜牛油秘製炸雞🍕韓國烤肉芝加哥🍝帶子泡菜卡邦尼🍟蜜糖忌廉炸薯條..📍 Pizza Maru荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號舖..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#pizzamaru#pizza#tsuenwan#tsuenwanfood#tsuenwancafe
好耐無見啦。。
咁耐無ᑭOᔕT野緊係有好多野食想介紹啦。。
最近食左間平平底嘅韓國野😋😋
平平底又幾好咪架👍🏼👍🏼
咁唔個日又好想食炸雞。。去唔到韓國唯有粗粗地食住先啦😁😁
📍 Pizza Maru
荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號舖
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#pizzamaru#pizza#tsuenwan#tsuenwanfood#tsuenwancafe#荃灣cafe#荃灣美食#citywalk#荃新天地
2022-02-26 216 浏览
芝士秘製炸雞(6件)$118甜辣秘製炸雞(6件)$118太陽蕃茄芝加哥pizza $183炸雞係出乎意料嘅好食!!🤤係好酥脆嘅炸雞~~而且食到雞鎚/雞翼係juicy 嘅😋不過有啲部位就比較乾柴🥲如果有得揀全部要雞鎚就好啦~~Pizza個芝士一睇就知無得輸😍芝士愛好者必嗌!推薦太陽蕃茄芝加哥Pizza因為有酸酸甜甜嘅蕃茄中和芝士嘅鹹香~所以咁多芝士但係食落都唔會覺得太鹹👍🏻太好食所以叫多個韓國烤肉芝加哥pizza $186但係呢個就稍為鹹咗少少🤏🏻絕對想encore嘅一間餐廳😍想去試其實款嘅炸雞同pizza ~~
芝士秘製炸雞(6件)$118
甜辣秘製炸雞(6件)$118
太陽蕃茄芝加哥pizza $183

炸雞係出乎意料嘅好食!!🤤
係好酥脆嘅炸雞~~
而且食到雞鎚/雞翼係juicy 嘅😋
不過有啲部位就比較乾柴🥲如果有得揀全部要雞鎚就好啦~~

Pizza個芝士一睇就知無得輸😍
芝士愛好者必嗌!
推薦太陽蕃茄芝加哥Pizza

太好食所以叫多個韓國烤肉芝加哥pizza $186
但係呢個就稍為鹹咗少少🤏🏻

絕對想encore嘅一間餐廳😍
想去試其實款嘅炸雞同pizza ~~
2022-02-22 207 浏览
Bulgogi Chicago覺得唔需要有咁多糖霜,純粹美觀作用😶有芝心厚批都唔錯! \(^ω^\ ) 正路✓Roasted Pumpkin Risotto with Soft Shell Crab 太好食🥺🥺😳😳🟡🟡食材好豐富🤍食得出有洋蔥粒 香菇粒 加左D紅莓乾米粒好有口感 份量正常美中不足就可能是兩小塊南瓜薄片唔好食
Bulgogi Chicago
覺得唔需要有咁多糖霜,純粹美觀作用😶
有芝心厚批都唔錯! \(^ω^\ ) 正路✓

太好食🥺🥺😳😳🟡🟡
食材好豐富🤍
食得出有洋蔥粒 香菇粒 加左D紅莓乾
米粒好有口感
份量正常
美中不足就可能是兩小塊南瓜薄片唔好食

2022-01-29
  • RoastedPumpkinRisottowithSoftShellCrab
2022-02-13 471 浏览
之前已經食過兩次😙食物都好高質🥰但餐廳大多數都要排隊👐🏻建議大家係gulu 拎飛先😬一去到就有位😆🔺帶子泡菜卡邦尼🍝$158意粉真係好重泡菜味😆而忌廉味就較少😉意粉係扁意粉🙌🏻配料有煙肉🥓3粒帶子同洋蔥🧅整體黎講都係好食嘅但比較其他食物就較普通😗🔺漁夫番茄燴海鮮(配脆包)🥫$ 198呢個真係好surprise🤩一黎到出散煙食落都熱辣辣🔥海鮮包括有青口,魷魚🦑帶子同蝦🦐而番茄汁都好正🍅食到好想上癮😳好想加埋意粉食❤️‍🔥而旁邊有4塊包點汁食好夾😆重點係個包都係熱㗎😚🔺薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)🍕$189成個pizza都係芝士🧀真係好正🤩芝士控必叫❤️‍🔥配料有雞肉同薯角🥔雞肉冇雪味嘅😆而醬汁係燒汁🙌🏻個邊係杏仁邊,甜甜地同芝士都好match😚🔺蒜香甜辣秘製炸雞(6件)🧄$118雖然寫住係甜辣但係食落完全唔辣😳雞肉唔會好柴而且有肉汁😙點埋汁食冇咁乾👐🏻醬汁都頗重蒜味🧄整體黎講都係好食嘅

🔺帶子泡菜卡邦尼🍝$158
意粉真係好重泡菜味😆而忌廉味就較少😉

🔺漁夫番茄燴海鮮(配脆包)🥫$ 198

🔺薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)🍕$189

🔺蒜香甜辣秘製炸雞(6件)🧄$118
  • 薯角炭燒雞肉芝加哥
2022-02-12 139 浏览
Pizza Maru地址: 荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號舖前排不斷見好多人po @pizzamaruhk 韓式pizza/炸雞店,好驚食伏嘢嘅我終於的起心去試。好彩有提早撳飛,如果唔係就有排排啦~韓式烤肉芝加哥🧀🧀🧀🧀🧀🧀🍕$183芝加哥pizza係必叫,成個pizza底面同批邊都係芝士🧀芝士🧀 + 芝士🧀,啲芝士拉絲拉到呢超高,芝士控一定唔好放過佢。 Pizza皮食落好似麵包質感,好細密,煙煙韌韌,食得出有少少烤氣味,加上烤肉,芝士條,蕃茄,巴馬臣芝士和糖霜等等,超級邪惡啊。半半炸雞 (12件)🍖 $223Garlic Sweet Chili 真係食得出係即叫即炸,好有雞味,好滑好嫩口,鹹鹹哋加酸酸哋嘅感覺正,好開胃,好吃到讓人吮指回味呢。Snowy Cheese Chicken,芝士粉嘅味道挺突出,但如果比較起來Garlic Sweet Chili真係令人難忘啲。#nicefoodie荃灣
Pizza Maru
地址: 荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號舖

韓式烤肉芝加哥🧀🧀🧀🧀🧀🧀🍕$183

半半炸雞 (12件)🍖 $223

#nicefoodie荃灣

2022-02-10 158 浏览
Pizza Maru @ 荃灣講到近年最仲意既pizza店,真係非Pizza Maru莫屬!😍每次經過Pizza Maru都係見到入面坐滿晒,等位仲要等1-2小時,心諗真係咁好食?終於有一日的起心肝,提前係5:30pm飛,咁等左無幾耐就入得去食啦☺️之前做過功課發現好多人推薦泡菜海灣芝加哥蜜糖杏仁邊pizza,所以我又叫黎試下!首先佢個批邊真係十分出色,除左做到外脆內軟之外,表面搽左好多蜜糖,再鋪左D杏仁,而入面就係有好多好多芝士,幾樣野加埋估唔到係可以咁夾!😍簡直食過翻尋味,係呢間餐廳既必點菜式🥰芝士秘製炸雞都係一項唔錯既菜式👍🏻炸雞既表皮厚度合適,唔會食落一層粉,而且餐廳做到炸完之後既雞仍然留得住肉汁,食落唔會覺得好孩😙發現到餐廳一個加分位係預先扭過D雞既關節位,我地即使用刀叉切開都係好易就切得開😆漁夫蕃茄燴海鮮配脆餅就相對失色,一上菜就覺得份量有D少,感覺大部分都係番茄汁,食落海鮮質素一般,唔覺得特別新鮮。希望餐廳下次可以調教一下各項材料既比例,相信可以做得更好食🤣整體而言Pizza Maru既pizza十分之出色,相信下次黎我都會叫翻同一個pizza🤩;而炸雞應該會再試下其他款式
Pizza Maru @ 荃灣

整體而言Pizza Maru既pizza十分之出色,相信下次黎我都會叫翻同一個pizza🤩;而炸雞應該會再試下其他款式😋
  • 泡菜海灣芝加哥
2022-02-10 169 浏览
好耐都未試過睇住MV食韓國野餐廳好有氣氛,好啱同朋友放工黎放鬆食好野睇住大大個「oppa」係面前唱歌泡菜海灣芝加哥薄餅(蜜糖杏仁邊)面層係海鮮餡料,底層就成個餅底都係芝士脹卜卜嘅蜜糖杏仁批邊塞滿Mozzarella雖然好邪惡,但鹹鹹甜甜非常好味每一啖都係軟綿綿嘅芝士南瓜忌廉軟殼蟹意大利飯好特別嘅配搭,飯粒口感煙韌加左南瓜嘅意大利飯唔會油膩味道不錯蒜香甜辣秘製炸雞 (6件)炸雞外皮香脆,肉嫩多汁濃濃嘅蒜蓉味再加甜辣醬忍唔住想加單
好耐都未試過睇住MV食韓國野
餐廳好有氣氛,好啱同朋友放工黎放鬆食好野
睇住大大個「oppa」係面前唱歌

泡菜海灣芝加哥薄餅
泡菜海灣芝加哥薄餅(蜜糖杏仁邊)
面層係海鮮餡料,底層就成個餅底都係芝士
脹卜卜嘅蜜糖杏仁批邊塞滿Mozzarella
雖然好邪惡,但鹹鹹甜甜非常好味
每一啖都係軟綿綿嘅芝士

南瓜忌廉軟殼蟹意大利飯
南瓜忌廉軟殼蟹意大利飯
好特別嘅配搭,飯粒口感煙韌
加左南瓜嘅意大利飯唔會油膩
味道不錯

蒜香甜辣秘製炸雞
蒜香甜辣秘製炸雞 (6件)
炸雞外皮香脆,肉嫩多汁
濃濃嘅蒜蓉味再加甜辣醬
忍唔住想加單

2022-01-12
午餐
泡菜海灣芝加哥薄餅
蒜香甜辣秘製炸雞
  • 泡菜海灣芝加哥
2022-01-24 138 浏览
行街經過,見到門口咁多人排隊,覺得應該唔錯,要決定試下先。太陽番茄芝加哥:一嚟到個樣非常吸睛,個Pizza 好厚身,而且間落好香,Pizza 面有幾片辣肉腸,—拎起塊pizza 果時,入面啲芝士條拉晒絲!!!勁誇張😍完全同佢menu 上面既圖係一樣!芝士控一定要試下。由於佢入面全部都係芝士既關係,一定要襯熱食,凍左會冇咁好味。蒜香甜辣秘製炸雞(非辛辣)蜂蜜牛油秘製炸雞:而炸雞就叫左兩個味,我幾鍾意甜辣味,幾似條韓國食到既口味而且佢唔辣好岩我口味!而牛油味果款都整得好香,炸雞外皮好脆,入面既肉質都仲好 juicy!🤤Maru 紫蘇炸魷魚圈:個魷魚圈外皮都炸得好鬆脆,不過魷魚就有小小難咬
行街經過,見到門口咁多人排隊,覺得應該唔錯,要決定試下先。

太陽番茄芝加哥:

蒜香甜辣秘製炸雞(非辛辣)
蜂蜜牛油秘製炸雞:

Maru 紫蘇炸魷魚圈:
個魷魚圈外皮都炸得好鬆脆,不過魷魚就有小小難咬
2022-01-19 149 浏览
每次經過呢度都見到好多好多人排隊,見呢度又好多好評,一於要試吓芝加哥pizza~好芝味👍🏻甜辣雞👌🏻啤酒😋當好滿足離開之後…口渴程度係十級😪其實我對味精冇敏感,不過全晚飲極水都好頸渴…應該冇下次啦。

芝加哥pizza~
好芝味👍🏻
甜辣雞👌🏻
啤酒😋
當好滿足離開之後…
口渴程度係十級😪

其實我對味精冇敏感,不過全晚飲極水都好頸渴…應該冇下次啦。

2022-01-17 172 浏览
Pizza Maru💚韓國烤肉芝加哥 $186蜂蜜牛油秘製炸雞6件 蒜香甜辣秘製炸雞6件 $223漁夫蕃茄燴海鮮(配脆包) $198芝心Maru大哥(番茄醬底) 12吋 再加左唔知乜鬼芝士 $163+27荔枝Mojito $75泡菜烤肉risotto $138士多啤梨Mojito $75另收+1服務費 -韓國烤肉芝加哥🍕我超鍾意佢嗰個烤肉醬加上芝心批邊正🤤🤤🤤.漁夫蕃茄燴海鮮(配脆包) 醬汁有啲似大碗啲 結結地嘅湯🥣好香濃龍蝦味🦞佢入邊仲有啲青口 魷魚 同埋蝦仲有一舊檸檬🍋個包冇話特別脆到個卜卜聲但係配埋個汁係幾夾😋其實其他嘢食都可以點嗰個汁.芝心Maru大哥(番茄醬底)🍕中間嗰層全部都係芝士🧀芝士拉絲嘅效果一流側邊有啲白色嘅糖霜但我覺得冇乜維和感🙈.荔枝Mojito 好過士多啤梨個杯但我唔覺得有荔枝味🤣佢入邊有好多薄荷葉同青檸青檸最好味👻.泡菜烤肉risotto🍚佢係比較creamy啲林嘅飯佢個蛋黃做唔到好流心嘅效果🍳可能因為凍得滯 佢已經實咗.士多啤梨Mojito 一試無妨 再試投降🤭但聽講粒🍓係冇問題.如果兩個Pizza俾我揀🍕🍕如果計香味 味道嘅話我會鍾意第一個多啲🥰如果味道
Pizza Maru💚

韓國烤肉芝加哥🍕
我超鍾意佢嗰個烤肉醬
加上芝心批邊
正🤤🤤🤤

漁夫蕃茄燴海鮮(配脆包)
醬汁有啲似大碗啲 結結地嘅湯🥣

會回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑

👆🏽呢個係蜂蜜牛油+蒜香甜辣秘製炸雞
2021-08-25
2022-01-11 105 浏览
聞名已久終於有機會去試吓!但真係好多人等位等咗個幾兩個鐘😹我地同行四個人叫咗兩個Pizza一個意粉~因為太好食所以都冇乜點影相🤣芝士邊嘅芝士超豐富超厚真係好好好正 啲麵包都好好食😋但就算係鍾意食芝士嘅我 食到最後都真係有啲膩😹但真係好好味😋😋😋大家去一定要試吓個芝士pizza~~~Pasta都好食但冇乜驚喜~如果唔係咁多人排隊一定會成日食了😚
聞名已久終於有機會去試吓!
但真係好多人等位等咗個幾兩個鐘😹
我地同行四個人叫咗兩個Pizza一個意粉~
因為太好食所以都冇乜點影相🤣

芝士邊嘅芝士超豐富超厚
真係好好好正 啲麵包都好好食😋
但就算係鍾意食芝士嘅我
食到最後都真係有啲膩😹
但真係好好味😋😋😋
大家去一定要試吓個芝士pizza~~~
Pasta都好食但冇乜驚喜~
如果唔係咁多人排隊一定會成日食了😚
2022-01-04 5275 浏览
經過時冇咩人就決定同🤴🏻食呢間😊😊~~~泡菜海灣芝加哥~~~(蜜糖杏仁邊)食之前梗係上OpenRice睇吓啲人推薦啲咩啦,好多人都推薦呢個芝加哥批🥳🥳上枱時見到配料豐富🤗🤗,批邊脹卜卜係蜜糖同杏仁味感覺似食墨西哥包面,又甜又脆😚😚內裏勁多芝士餡,鹹甜鹹甜咁好好味😋😋批面亦用上新鮮嘅蝦配搭,但唔係好食到有泡菜味!但記得要趁熱食,因為芝士涼咗之後就好似嚼香口膠咁,真係食到牙較🦷都軟😜😜~~~蒜香甜辣秘製炸雞🍗+蜂蜜牛油秘製炸雞🍗~~~(各三隻)侍應好好,提議加少少錢可以有兩隻雞款,今次叫住兩隻大路嘅😘😘雞件大細適中,我就覺得都係同一款雞只係唔同醬料,正常好味唔算太突出😚😚我個人偏向甜辣味😄😄最後都係果句,記得趁熱食😁😁P.S 佢啲侍應全部講英文㗎😅😅
經過時冇咩人就決定同🤴🏻食呢間😊😊
~~~泡菜海灣芝加哥~~~(蜜糖杏仁邊)
😄😄
最後都係果句,記得趁熱食😁😁
P.S 佢啲侍應全部講英文㗎😅😅
2021-10-04
$226.5 (晚餐)
2022-01-02 116 浏览
每次經過都見到好多人,想入去食,今日終於有時間,點了蜂蜜炸雞,同薯角烤雞芝加哥pizza, 炸雞比較乾身,之前係銅鑼灣分店食過韓式甜辣醬炸雞,就比較濕,易d入口。薯角雞pizza第一次食,Pizza面有少少糖霜,望起嚟好有聖誕氣氛,味道香甜,中間芝士香軟,好似去咗韓國旅行咁,感覺好新鮮, 同一般pizza店味完全唔同味道,而飲品也很好,叫了motail mojito, 同pizza炸雞好夾,推介。整體無論環境,味道,也十分好,會再次食。
整體無論環境,味道,也十分好,會再次食。
2021-11-20
  • 蜂蜜牛油秘製炸雞
  • 薯角炭燒雞肉芝加哥
2022-01-02 392 浏览
荃灣西周圍都好多野食不過人都好多每次搵食都要等pizza maru有樣幾好,就係可以app拎定飛呢間環境唔錯有個好大屏幕,播住韓國歌星跳舞唱歌咁感覺好韓好pop呢度必試既我覺得係個pizza佢個面團聲稱係健康材料製造,又有韓國國家專利所以黎呢度食既話,pizza絕對值得必試。pizza佢都有好多款揀,其中Chicago pizza係必試中的必試之款!!今次我地揀左:1.薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊) 9' $189☆☆☆☆☆佢d芝士勁多,可以拉絲拉到好高好長,一入口好豐富既芝士,幸福感十足!仲有超鐘意呢個蜜糖杏仁邊,掃左層蜜糖係個餅皮邊,甜甜地,好好味!2.炸雞半半 Half &Half $223☆☆☆☆(蜂蜜牛油秘制炸雞併火辣秘制炸雞)如果想試多d款,可以嗌呢個half&half呢2個味入面,火辣秘製炸雞其實唔係好辣。個人較鐘意蜂蜜牛油秘製炸雞。3.紫蘇炸魷魚圈$83☆☆☆☆入面魷魚唔會好乾,仲好爽,好味。4. Honey cream炸薯條$78☆☆☆佢d薯條應該係用薯仔自家制,佢唔係點茄汁,係點中間個甜甜地既忌廉,都幾好味!略嫌佢俾個cream少得濟,食到最後唔夠點。5.啤酒 $
荃灣西周圍都好多野食
不過人都好多
每次搵食都要等
pizza maru有樣幾好,就係可以app拎定飛

呢間環境唔錯
有個好大屏幕,播住韓國歌星跳舞唱歌咁
感覺好韓好pop

呢度必試既我覺得係個pizza
佢個面團聲稱係健康材料製造,
又有韓國國家專利

所以黎呢度食既話,pizza絕對值得必試。
pizza佢都有好多款揀,
其中Chicago pizza係必試中的必試之款!!

今次我地揀左:

佢d芝士勁多,
可以拉絲拉到好高好長,
一入口好豐富既芝士,
幸福感十足!
仲有超鐘意呢個蜜糖杏仁邊,
掃左層蜜糖係個餅皮邊,
甜甜地,好好味!

2.炸雞半半 Half &Half $223☆☆☆☆
(蜂蜜牛油秘制炸雞併火辣秘制炸雞)
如果想試多d款,可以嗌呢個half&half
呢2個味入面,
火辣秘製炸雞其實唔係好辣。
個人較鐘意蜂蜜牛油秘製炸雞

3.紫蘇炸魷魚圈$83☆☆☆☆
入面魷魚唔會好乾,
仲好爽,好味。

4. Honey cream炸薯條$78☆☆☆
佢d薯條應該係用薯仔自家制,
佢唔係點茄汁,
係點中間個甜甜地既忌廉,都幾好味!
略嫌佢俾個cream少得濟,
食到最後唔夠點。

5.啤酒 $87☆☆☆
最後炸雞又點能夠唔配杯啤酒呀!!

好滿足既一晚韓night♡
.炸雞半半 Half &Half (蜂蜜牛油秘制炸雞併火辣秘制炸雞)
Honey cream炸薯條
炸魷魚圈