2022-11-10 488 浏览
朋友生日🎂🎂因為佢平時鍾意食韓國嘢,但普通韓國嘢又好似冇咩新意,所以我地就搵佐呢間好特別既韓國西餐廳,希望佢鍾意!我地夜晚七八點左右去,幸運地未開始多人唔洗點排隊住👍🏻👍🏻我地買佐個蛋糕諗住俾個驚喜佢同佢慶祝生日, 主角仲未到所以我地可以光明正大咁叫職員幫我地收埋個蛋糕先😂留意返切餅費要$100,係有啲貴😱人齊之後入座限時90分鐘,,因為要留肚食蛋糕,所以我地凈係嗌佐帶子泡菜卡邦尼意粉($168)同埋韓國燒肉芝加哥薄餅($213),諗住呢間餐廳係主打薄餅,但估唔到意粉都唔差,夠多醬汁😍帶子都ok😍Pizza 真係好特別!同平時出面買開個啲真係完全唔同,Pizza入 邊好多料,唔會齋食包咁,好好味!食晒之後再示意職員拿蛋糕出來,好意外的是原來職員係會一路拎蛋糕過來一路唱生日歌🤣🤣好搞笑,朋友雖然好尷尬但又好開心,夠晒驚喜,下次會再黎試下炸雞.😍
帶子泡菜卡邦尼意粉
同埋韓國燒肉芝加哥薄餅($213),
2022-11-02
生日
帶子泡菜卡邦尼意粉
  • 韓國燒肉芝加哥薄餅
2022-11-09 382 浏览
平日夜晚早少少🤏去唔會好多人,即刻有位,環境普通,正正常常我哋嗌左一個pizza同埋半半炸雞🍗,個pizza好特別,好足料啖啖都咬到唔同嘅嘢口感够晒豐富,幾好味😋,炸雞兩款口味,一款牛油一款芝士,講真我分唔到有咩差別好普遍,唔啱我口味,食返pizza好啲,不過下次可以再試吓其他菜式嘅
平日夜晚早少少🤏去唔會好多人,即刻有位,環境普通,正正常常
2022-11-05 587 浏览
長期有人排隊的韓國炸雞翼餐廳 - Pizza Maru 當三個月前初次與J先生品嚐後,一試難忘(雖然當時排隊等了30分鐘左右才入座)是日七點左右到;幸運地不需等位J先生話炸雞要配啤酒這款啤酒幾好飲,不太苦澀。(歡樂時光價錢)炸雞份量分為6件或12件。我們二人選了6件 - 濃郁牛骨醬汁掛上熱辣辣外脆內嫩雞塊帶肉汁薄餅份量為10吋(例牌)或13 吋(大)我們二人選了10吋 (例牌)多款食材在內:鮮蝦,蟹柳,菠蘿,火腿,粟米,燈籠椒,牧場醬,泡菜蛋黃醬,馬蘇里拉芝士,紫洋蔥,蘑菇,意大利香芹。餅底薄而脆;食材新鮮;泡菜蛋黃醬與牧場醬配搭得剛好,帶出絲絲微辣味道。賬單Pizza Maru 總結:一定要試!雖然全部服務員都不太懂得說廣東話;所以需用英語落單,但服務員態度非常好
長期有人排隊的韓國炸雞翼餐廳 - Pizza Maru
當三個月前初次與J先生品嚐後,一試難忘
(雖然當時排隊等了30分鐘左右才入座)
Joker  Gloden  Pale  Ale
是日七點左右到;幸運地不需等位

J先生話炸雞要配啤酒
這款啤酒幾好飲,不太苦澀。(歡樂時光價錢)
牛骨汁醬油炸雞
炸雞份量分為6件或12件。
泡菜海灣(牧場醬底)
薄餅份量為10吋(例牌)或13 吋(大)
賬單

Pizza Maru 總結:一定要試!

2022-10-13
Joker  Gloden  Pale  Ale
牛骨汁醬油炸雞
泡菜海灣(牧場醬底)
  • 泡菜海灣(牧場將底)
2022-10-26 775 浏览
☘️上星期六俾朋友拉咗去食pizza, 呢間Pizza Maru 見咗好耐但一直都沒有機會試,不過因為佢係韓國嘅所以我估計都應該係我鍾意嘅味道!因為我係嗰啲一年可以去三四次韓國嘅人,極喜歡韓國美食😜☘️撞正lunch time 所以人都比較多,不過剛剛有檯離開所以即刻有得入,不過限時90分鐘! 間餐廳裝修普普通通還不錯但係啲座位真的比較窄,排得好密,坐得不是太舒服,所以食完你就會想走,可能也是他們嘅原意!☘️我哋三大一小,叫咗一個炸雞雙拼,一個大pizza margarita 一個小pizza 開心share, 都食得好飽😜 啲芝士多到拉絲拉極唔斷,趁熱食好好味,芝士控必點👍

番茄芝士
Margarita
炸雞雙拼
2022-10-15
番茄芝士
Margarita
炸雞雙拼
2022-10-22 546 浏览
Pizza maru出名食個芝心邊🧀但今次來到試食哩個炸雞系列,叫左半半炸雞可以試晒兩隻味!♡ 蜂蜜牛油|火辣烤雞 $223蜂蜜味主要靠個粉來出味,而蜂蜜牛油好香,另外火辣味就係醬汁撈埋,都唔算好辣,甜甜辣辣幾惹味,每隻味都有雞翼,同雞鎚,分量幾夠。♡ 泡菜烤肉意大利飯 $168泡菜夾落rissto到又幾夾,同埋泡菜味好香,成個隻又係辣辣地,幾開胃,平時出面好少見到有咁嘅配搭。

♡ 蜂蜜牛油|火辣烤雞 $223

♡ 泡菜烤肉意大利飯 $168
2022-10-22 525 浏览
之前家人有打包過薯角炭燒雞肉芝加哥披薩回來吃,覺得幾好味,先生對此念念不忘。今日甘岩過來荃灣尼邊行街,我地午餐就選擇了在此堂吃,一樣都係要翻上次吃的同款披薩,還要了一個凱撒沙律,加兩杯飲品。披薩堂吃熱辣辣,比上次打包回來的好味好多😋,值得吃第二次。沙律同飲品就好平常,覺得價錢有點偏高。下次可能會想試下吃炸雞😋
2022-10-13 689 浏览
最近我才看完魷魚遊戲😂,真的太落後啦我😆! 看完韓劇之後,好想去吃韓國西餐,所以今晚便跟家人去PIZZA MARU吃飯囉。原本已經想吃PIZZA MARU好久了,可惜餐廳地點不近我,但原本元朗也有一間,以後想食就更加方便💕。店內的服務員全是外國人,忽然覺得自己不在香港呀😂。食物款式好多,全部都適合一家人分享啊。用餐時間90分鐘,要速戰速決呀☺️。南瓜忌廉軟殼蟹飯 $176 萬聖節就到,食南瓜就最適合。南瓜意大利飯,超級香甜,有強烈的南瓜香,相信小朋友都會鐘意食!帶子泡菜卡邦尼 $168 上網受到大力推介的卡邦尼,真係好好食!醬汁超級濃稠,奶香、忌廉香十足,再加上泡菜,好食到不得了🫣。如果不怕膩,我一人一碟都冇問題。ORANGE JUICE
最近我才看完魷魚遊戲😂,真的太落後啦我😆!

南瓜忌廉軟殼蟹飯 $176

帶子泡菜卡邦尼 $168

ORANGE JUICE
2022-10-11
2022-10-10 679 浏览
🇰🇷呢個韓國菜可能再encore每次經過麵超多人排隊😪今次搵到個肯排隊既朋友一齊食💜留意返,侍應甚拎位既都係講英文既員工。係呢度Pizza+炸雞係必叫!🇰🇷泡菜海灣 10吋$163Pizza好有驚喜,少少辣,我哋叫咗10吋pizza,切開大約有6塊左右。pizza表面佈滿泡菜芝士,雖然餡料比圖片既份量少左d,但冇影響味道!🇰🇷牛骨汁醬油炸雞6件 $128呢隻醬味道有少少鹹,但呢款醬汁配炸雞都好味,雞件炸得剛剛好,外面鬆脆,炸粉一啲都唔厚!🇰🇷漁夫鮮茄薈海鮮配脆包 $208入邊有兩隻虎下,起碼有四至五粒大帶子,青口數量算多,仲有幾條魷魚圈👍🏻👍🏻蕃茄汁酸味做得剛剛好,所有海鮮都煮到好入味🇰🇷兩杯水果味飲品,絕對唔係糖水!而且幾解渴😂
🇰🇷呢個韓國菜可能再encore
每次經過麵超多人排隊😪今次搵到個肯排隊既朋友一齊食💜

留意返,侍應甚拎位既都係講英文既員工。

係呢度Pizza+炸雞係必叫!

🇰🇷泡菜海灣 10吋$163

🇰🇷牛骨汁醬油炸雞6件 $128

🇰🇷漁夫鮮茄薈海鮮配脆包 $208

🇰🇷兩杯水果味飲品,絕對唔係糖水!而且幾解渴😂

2022-10-08
  • 牛骨汁醬油炸雞
當日叫左炸雞takeaway,分享一件事,店員話到左會call我地過嚟拎,但最後佢都無call,係我地問有未,原來已經放左係枱面唔知幾耐。.呢樣有啲失望,又主動問你拎電話話會整好左打比你,最後得個吉🤣😂.叫左二款炸款,1. 蜂蜜蒜泥炸雞、2. 牛骨汁醬油炸雞Errrrr,2款都唔好食1. 蜂蜜蒜泥炸雞❌❌冇乜特別,就係蜂蜜同蒜泥嘅炸雞🤔唔會比到你好深刻嘅印象就係我食咗舊雞2. 牛骨汁醬油炸雞好鹹、超鹹、極鹹❌❌❌🆘其他人評價「聽左好多人講都係要必叫」 Errr 未食過咁差😂😂🤔 問題係個汁同雞根本唔夾😂,然後好鹹,係嗰種你要一邊食一邊飲嘢先頂得順,點解我要咁我屈就自己食咁鹹嘅炸雞呢?😵😵😵😵‍💫其實之前都幫襯過一次,岩岩新開既時間,個陣食左咖喱粉嗰款炸雞同埋一款Pizza,到最後係覺得個Pizza好食,但係個炸雞冇咖喱味亦都冇乜特別😂🤣
叫左二款炸款,1. 蜂蜜蒜泥炸雞、2. 牛骨汁醬油炸雞

Errrrr,2款都唔好食

1. 蜂蜜蒜泥炸雞❌❌

2. 牛骨汁醬油炸雞
好鹹、超鹹、極鹹❌❌❌🆘
其他人評價「聽左好多人講都係要必叫」

2022-10-01 651 浏览
韓國人氣🔥過江龍Pizza店 獨有的麵糰🍕專利 令pizza口感更鬆軟同更健康 開左都一段時間 一直都想試 終於食到😋 果然冇令我失望😍✿ 辣雞芝加哥 ✿ [$207]Pizza🍕嘅雞係韓國辣醬雞 食落去都好juicy 惹味 加上拉絲嘅芝士🧀一齊食 非常之滿足😋 芝士可以拉好長 同埋份量好多 芝士控🧀一定要試 仲有同傳統pizza完全唔同之處就係 Pizza邊加左蜜糖🍯、杏仁片、糖粉 食落脆脆甜甜好好食 Pizza麵團🫓係煙煙韌韌嘅口感 好有層次感同滿足 一定會回頭食😋✿ 松露忌廉雜菌意粉 ✿ [$158]雖然係食pizza 但估唔到意粉🍝都幾出色 黑松露味好出 雜菌新鮮份量都多😝 不過整體份量算少✿ Mango Passion Iced Tea ✿ [$48]食高熱量嘅嘢當然要飲返啲凍嘢解膩啦🍃 鍾意芒果🥭同熱情果嘅揀哩杯一定冇錯 ✿ Pineapple Flora Iced Tea ✿ [$48]杯嘢飲飲落去好fresh 唔會話果菠蘿🍍味好假 同平日手搖店果啲菠蘿特飲差不多😋★好食指數★:8/10★服務態度★:9/10 服務員好熱情 會主動加水★CP值★:7/10★🈶加一★

✿ 辣雞芝加哥 ✿ [$207]

✿ 松露忌廉雜菌意粉 ✿ [$158]

★好食指數★:8/10
★服務態度★:9/10 服務員好熱情 會主動加水
★CP值★:7/10
★🈶加一★
2022-09-22 672 浏览
Pizza Maru 成日都好多人排隊 所以我通常想食佢都要6點半前去到 通常唔使排😌 係我早食晚飯之選🤪芝士秘製炸雞🧀🐔炸雞外脆 肉嫩 加埋啲芝士粉 真係食到停唔到😝韓國烤肉芝加哥pizza🍕佢嘅芝加哥Pizza 係厚pizza 批邊入面有勁多芝士 烤肉正常味道 個批唔會覺得厚 好鬆軟 加埋入面啲芝士 真係好正😋👍🏻脆炸章魚🐙仔 個脆漿好薄好脆 一啲都唔油膩 章魚仔好有咬好 點埋佢個醬汁 仲正
芝士秘製炸雞🧀🐔
炸雞外脆 肉嫩 加埋啲芝士粉 真係食到停唔到😝

韓國烤肉芝加哥pizza🍕

脆炸章魚🐙仔

2022-09-19 536 浏览
呢間韓國過江龍人氣手工pizza喺香港有四間分店,次次想食都要大排長龍,餐廳嘅嘅韓式炸雞同埋Pizza都好出名,🖤黑白配⚪️試完都覺得名不虛傳,要回頭食第二次🥺🥺泡菜海灣芝加哥 $189Pizza 🍕 嘅批邊包住芝士做到芝心批嘅效果,Pizza嘅面層舖滿蜜糖 🍯 、杏仁片同埋糖粉 ,餅底 🍪 偏厚,但係咬落滿滿既拉斯芝士🧀 真係做得好出色,亦都烘有表面金黃色仲有脆脆口感,Pizza餡料好足,周圍都佈滿泡菜、烤肉同埋辣肉腸,加埋香濃嘅芝士味食落去有煙煙韌韌嘅感覺 🫕 🖤黑白配⚪️叫咗Regular size兩個人食咗兩舊已經覺得好漏食唔晒😂😂漁夫蕃茄燴海鮮 $208海鮮包括有青口、虎蝦、帶子、魷魚、意大利香芹等,蕃茄汁好香濃配埋香蒜食落去都幾豐盛,整體唔算好大驚喜不過味道係唔錯首爾醬油咖喱粉炸雞 $128炸雞 🐔食落去好Juicy ,好滑同嫩口,一直都覺得炸雞好容易整到好乾,但係餐廳可以整到啲肉汁完全鎖住咗喺啲炸雞度,甜甜地嘅豉油味加埋咖喱粉好惹味

泡菜海灣芝加哥 $189

漁夫蕃茄燴海鮮 $208

首爾醬油咖喱粉炸雞 $128
2022-09-17 474 浏览
同老公睇戲🎬前,食一個美味晚餐,慶祝拍拖👫紀念日😻⋯⋯其實里間餐廳,之前已經想去,因為見到佢門口啲pizza 相好似好正感🤤⋯⋯但每次經過都好多人排隊,所以都無機會食🫠因緣際會下,當日放工同老公經過,竟然無咩人排隊,又就到時間,所以就立即walk in😎入到餐廳,睇過menu ,有好多款都好想試🤤不過因為得兩個人,怕叫得太多食唔曬,所以最後都係叫左個pizza 同意粉就算⋯⋯🤭先講pizza ,我哋加左錢要芝心批,上到枱時,已經好吸引⋯⋯到真正食嘅時候。嘩🤤☺️☺️⋯⋯好好味😋⋯⋯個pizza 加左佢個汁,天衣無縫😎⋯⋯總之一個字,正😄之後,就到里個三文魚意粉,都好食嘅,不過就係正常味道嘅意粉,唔係太特別😅⋯⋯可能因為個pizza 太好食🤣🤣🤣之後我哋兩公婆,快快食完就去急急腳去戲院🎬睇戲🤣我見佢menu有韓式炸雞🍗⋯⋯下次有機會都想試下🤤⋯⋯下次一定會去多次☺️☺️☺️
同老公睇戲🎬前,食一個美味晚餐,慶祝拍拖👫紀念日😻⋯⋯

入到餐廳,睇過menu ,有好多款都好想試🤤

之後我哋兩公婆,快快食完就去急急腳去戲院🎬睇戲🤣

2022-09-13
纪念日
2022-09-08 640 浏览
太過鍾情呢間餐廳啲朋友生日都係揀返呢度食,今次三個人食可以叫多幾款食物,正😽😽帶子泡菜扁意粉係我每一次都會叫嘅食物,醬汁足夠每條意粉都沾滿泡菜煮出來的醬汁,帶子同音樂都好實淨,太好味!!!!!!!!Pizza一定要叫,之前多數兩個人食所以我哋冇乜機會食,但係呢個Pizza絕對有保證,入面芝士係可以拉絲,pizza邊入面仲藏左滿滿芝士,成個pizza咬落軟渣淋,而pizza邊就外脆內軟。炸魷魚圈比較失望,外表唔脆魷魚無乜香味同偏幼,而且整個魷魚圈都無乜味,一致覺得呢個唔熱食,大家可能留個quota試其他嘢食。🤷🏼‍♀️

2022-09-07
生日
韓國過江龍 人氣炸雞店🤍Pizza Maru之前和朋友聚會,好喜歡他的芝士厚批拉絲pizza (•̤᷆ ॒ ູ•̤᷇)₊˚芝士控必試!!!故今次再試其他菜式~即使熱量爆炸都不怕!!☁️韓國烤肉芝加哥 $213好惹味濃郁!!一拉起就見到芝士拉絲,因為Pizza用了雙倍mozzarella cheese、芝士條和Parmesan cheese ◔.̮◔✧一咬落去,啖啖芝士!牛小排都好juicy,食薄唔會好乾。☁️韓式海鮮炒年糕 $96可以揀卡邦尼醬/韓式辣醬。卡邦尼好食!!好濃味~但份量偏細份( ; _ ; )年糕同粉絲份量都唔多,啱一個細食嘅女仔食。海鮮就有幾條魷魚鮮蝦同埋青口~☁️蜂蜜牛油炸雞 $118揀了半份,一共有六件雞件。有雞胸,雞鎚,雞翼及雞上髀。炸雞即叫即炸,雞皮炸得好香脆(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)不會油冧冧~肉質都很Juicy,好重牛油蜂蜜味!!!推薦~ ☁️蜜糖忌廉炸薯條 $88薯條大大條又直身,灑上蜜糖及芝士粉,一上枱香味撲鼻( '༥' )炸得香脆,熱辣辣的好好味!用甜忌廉醬取代蕃茄醬,不錯的一個嘗試,入口又甜又鹹~可能會不太習慣。
韓國過江龍 人氣炸雞店🤍Pizza Maru
之前和朋友聚會,
芝士控必試!!!
故今次再試其他菜式~即使熱量爆炸都不怕!!

☁️韓國烤肉芝加哥 $213
牛小排都好juicy,食薄唔會好乾。
韓式海鮮炒年糕

☁️韓式海鮮炒年糕 $96