餐厅: Route 83 (廣福道)
资讯:

2021-12-31 319 浏览
位於廣福道一處不顯眼的小店,內𥚃店員熱城有禮。午餐選擇頗多,而且性價比亦高。香煎鯛魚配三色椒忌廉汁 (薯條 | $58)• 忌廉汁是整碟主食的精髓,奶油味突出而自然,同時夾雜著三色椒獨有的清甜,卻没有半點草青味,調配得頗特別。• 鯛魚煎得兩面香口,內𥚃肉質緊緻,很輕易便能把魚肉分割,而又不會過分鬆散。沾上忌廉汁後味道更為豐富惹味。• 薯條份量頗多,是午餐的好選擇。夏威夷果仁咖啡 ($34)• 奶泡柔順綿滑,咖啡酸度適中,果仁味淡淡滲出。

香煎鯛魚配三色椒忌廉汁 (薯條)

香煎鯛魚配三色椒忌廉汁 (薯條 | $58)

• 薯條份量頗多,是午餐的好選擇。

夏威夷果仁咖啡

夏威夷果仁咖啡 ($34)

• 奶泡柔順綿滑,咖啡酸度適中,果仁味淡淡滲出。
2021-11-20 805 浏览
▪️雜錦薄餅$38餅底超薄好脆口,好似餅乾咁,有夠晒穩陣既肉腸、菠蘿、火腿、芝士等,餡料唔算多亦分布得唔均勻,但呢個價錢仲想點🤣🤣🤣▫️炸雞翼薯條$38三隻炸雞翼及薯條都係少少熱熱地,薯條唔係好香脆,份量搭救到,茶記都唔止呢個價位喇🤪▪️墨西哥芝士夾餅$32好簡單,真係得墨西哥餅皮同芝士,零難度😂我係屋企都成日整,芝士要趁熱食有少少拉絲,凍咗硬身啲似香口膠😅▫️黑松露雜菌橄欖油意粉$68呢個幾驚喜!!😳勁多菇菇而且好香,炒得唔會太油,份量好夠,如果換過隻靚碟,喺銅鑼灣食,至少都$128😏😏整體味道正常 以呢個價錢呢個質素成到正比 而且你都唔好意思挑剔啲咩😌😌

▪️雜錦薄餅$38

▫️炸雞翼薯條$38

▪️墨西哥芝士夾餅$32

▫️黑松露雜菌橄欖油意粉$68

2021-08-09 2067 浏览
午餐大部份$58包湯(是日係羅宋湯)和餐飲,叫了個最貴的西冷牛扒意粉$78,牛扒煎香煎到9成熟,外面脆香而唔燶,肉身唔柴口,另外叫了個蕃茄烤雞薯條$58,雞唔夠脆不過也夠JUICY!環境較狹窄,連餐的咖啡有拉花,熱檸水則有苦味,同意呢間係平民有質素西餐廳!
西冷牛扒意粉
葡萄牙蕃茄烤雞薯條
2021-08-09 941 浏览
四個人,一共嗌咗: 兩個意粉、一個飯、一個pizza、炸雞翼、一人一杯朱古力沙冰!埋單$520!! 除開$130一個!! 真係好surprise~ 首先,唔太建議嗌套餐,除非你好想飲湯,哈哈!以上嘅嘢食都係散嗌,好飽!嗌咗海蝦青口墨汁意粉同埋煙三文魚黑松露忌廉意粉,兩個都$70! 對墨汁意粉冇乜研究,評論唔到好唔好食,但係覺得幾有誠意,所以都值得一嗌!至於煙三文魚黑松露忌廉意粉就好有水準~~(以價錢作為標準),晚市可以搵到咁樣嘅價錢,咁樣質素嘅意粉真係好開心一定會再去!另外,忌廉雜菌飯,覺得唔錯只不過下次未必再嗌,好多雜菌,鍾意食菇嘅人都開心!Pizza叫咗食肉獸,同想像嘅pizza唔同,餅底好薄,都幾脆,只不過唔夠熱,如果唔係因為在場男士唔太肚餓,pizza份量應該唔夠~ 炸雞翼又熱又脆,只不過下次會想試吓其他小食,例如德國鹹豬手!見到隔離枱嘅burger好似好正!至於杯朱古力沙冰我朋友話唔好飲覺得好淡,我自己就覺得正常質素啦~

首先,唔太建議嗌套餐,除非你好想飲湯,哈哈!
以上嘅嘢食都係散嗌,好飽!

見到隔離枱嘅burger好似好正!

呢間餐廳其實都食過好多次,差唔多次次都係食一樣嘅嘢,今次有啲唔同,寫吓食評記錄一下先☺️餐廳唔大,而且啲枱都幾細張,叫多少少嘢食都擺唔落😂今次叫咗個小食,炸魷魚圈 ($48)🦑 大約有八舊左右,我覺得佢炸得唔係好夠脆,所以食落有啲油嘅感覺,味道一般~另外叫咗一個煙三文魚黑松露忌廉意粉 ($70),煙三文魚都幾大塊,黑松露味好香,如果可以再creamy啲就更加好味喇🤤我哋例牌一定會食嘅dinner set,脆皮德國鹹豬手配酸菜薯蓉 ($168)😋豬手好香脆,而且唔會太鹹,配埋酸菜食一啲都唔覺得滯😁薯蓉唔係落好多牛油/忌廉嗰隻,係保留返薯仔質感同原味嗰款,好睇個人口味啦🤣跟餐本身有湯同嘢飲,我哋加咗$18嗌咗杯榛子朱古力,唔會太甜,有微微榛子味,朱古力味比較濃😆我哋久唔久都成日嚟呢間餐廳,之前食過一個辣肉腸pizza我都覺得幾推介比大家☺️👍🏻

炸魷魚圈

煙三文魚黑松露忌廉意粉
脆皮德國鹹豬手配酸菜薯蓉
榛子朱古力
2021-07-28 767 浏览
久未到大埔,夜晚8點幾係附近做完野就搵到宜間西餐試下。見佢Menu都幾多嘢揀, Set dinner 或者散叫都有唔少選擇。最後就揀咗:Caesar salad,一個set dinner - 豬仔骨配薯條;同埋一個辣肉腸pizza。嘢食其實確係唔錯, CP值高。辣肉腸pizza直情係秒清嘅狀態,放低幾分鐘就食晒咁滯。*餐飲叫個杯咖啡質素都唔錯,係一間小小嘅西餐,估唔到出嚟杯咖啡係連埋拉花🥰🥰🥰 心情即刻大好而服務方面,我覺得可以改善。唔知係咪晚市太忙,侍應妹妹都木無表情,中間仲漏咗幾次單。食完野亦都唔會幫手收碟,以致新嘅食物放唔到。不過總括來講嘢食嘅CP值好高,會再嚟。期望下次服務質素都可以改善。
久未到大埔,夜晚8點幾係附近做完野就搵到宜間西餐試下。

辣肉腸pizza
辣肉腸pizza
2021-07-09 742 浏览
Route 83 鋪頭細細,天花板吊左好多星星🌟裝飾,非常精緻。價錢亦好大眾化,而且份量好多。—————————————————📍西冷牛扒飯配黑椒汁 (6/10)牛扒🥩煎得幾香有肉味,不過火候方面扣分,煎得耐左少少有d靭。📍夏威夷薄餅 (7/10)Pizza🍕熱辣辣超大個,2個人好努力咁食都食唔曬。夏威夷口味呢d表現正常實無死。非常鍾意薄批,批邊卜卜脆好滋味😆。
—————————————————
📍西冷牛扒飯配黑椒汁 (6/10)

📍夏威夷薄餅 (7/10)
2021-07-03 389 浏览
放工去食我既第一餐,尼咗呢到食個tea,2個人嗌咗3個餐🤣煙三文魚牛角包,牛角包會先焗一焗,所以好鬆軟,配埋三文魚好好食,味道剛剛好,而且都大份。雞肉蘑菇批不過不失,唔會太heavy,薯條都好脆。一定要嗌既係沙冰,雜莓沙冰好fresh,朱古力脆脆沙冰,朱古力味都好濃,唔錯😊
2021-07-03
2021-04-21 1914 浏览
咁岩係附近收工,平時好少會去大埔食野,於是上Openrice 搵下有啲咩岩食,見尼間價錢唔貴又多好評決定試試。晚餐時間有Dinner Set 提供,不過我地就無嗌dinner set,反而散嗌其他野食。✨食肉獸手作薄餅尼間餐廳既pizza 係薄皮,食落脆卜卜,餡料非常多有辣肉腸、火腿、雞肉,芝士等,味道不錯,性價比幾高👍🏻✨熔岩芝士醬牛肉漢堡(漢堡包價錢已配炸薯條)芝士份量非常足料多到溶哂落張紙到🤩牛肉都好足料好厚身,不過食落有啲乾唔夠juice,而且肉質比較鬆散😢少少失望。但整體黎講配合埋醬汁和蔬菜都算一個好食既Burger 😌✨雜莓紅茶雜莓份量太多,飲唔到紅茶味😂,勝在夠足料

食肉獸手作pizza

✨食肉獸手作薄餅

芝士醬牛肉漢堡

✨熔岩芝士醬牛肉漢堡(漢堡包價錢已配炸薯條)
雜莓紅茶

✨雜莓紅茶
雜莓份量太多,飲唔到紅茶味😂,勝在夠足料
2021-04-16
2021-03-28 1286 浏览
👍🏻招牌脆皮德國咸豬手 $158果然係招牌菜!雖然豬手肉質有少少乾身,但個皮脆卜卜,好食😋!而且份量都好大,係香港咁既價錢食到好食既豬手真係好抵呀👍🏻👍🏻味道:8/10性價比:9/10-👍🏻溶岩芝士醬牛肉漢堡(配炸薯條) $88芝士份量好多😍多到流哂出黎,芝士控必試!牛味幾濃👍🏻有肉汁薯條份量好夠,味道都ok味道:9/10性價比:9/10-👍🏻夏威夷薄餅(Lunch Set配薯條/餐湯/嘢飲) $68Pizza係薄批,邊皮係脆身🤟🏻味道不過不失,依個價位算非常抵食味道:7/10性價比:9/10-📍#Route 83大埔廣福道83號地舖#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #美食 #香港美食 #外賣 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #大埔 #大埔美食 #大埔餐廳 #漢堡 #豬手 #薄餅 #薯條 #大埔好去處 #大埔打卡
👍🏻招牌脆皮德國咸豬手 $158
味道:8/10

👍🏻溶岩芝士醬牛肉漢堡(配炸薯條) $88
芝士份量好多😍多到流哂出黎,芝士控必試!
牛味幾濃👍🏻有肉汁
薯條份量好夠,味道都ok
味道:9/10
性價比:9/10

Pizza係薄批,邊皮係脆身🤟🏻
味道不過不失,依個價位算非常抵食
味道:7/10

📍#Route 83
大埔廣福道83號地舖

2021-03-14
  • 溶岩芝士醬牛肉漢堡
  • 脆皮德國咸豬手
2021-03-09 1036 浏览
走過大埔墟見到一間相當多人的西餐廳就想著一試剛剛好拿下了最後一張枱往後的客人也要等位了夏威夷薄餅($71)看到了其他客人叫了薄餅想著也要了一個因為我剛好坐在廚房對出的一張枱所以看到了薄餅的製作過程舖頭很有心的在客人下單的時候才開始製作並現造現焗的放進焗爐雖然等候的時間相對於意粉和其他菜式較慢但看著新鮮冒煙的薄餅上枱還是覺得值得的配料都是一般夏威夷薄餅會放的配料芝士的份量很足夠令人很滿足份量相信一位女士未必可以一個人吃完可謂大件夾抵食唯一美中不足的是他的餅底雖然它是用薄身餅底不過即使是現焗現食也沒有脆的感覺令人覺得有點失色
走過大埔墟見到一間相當多人的西餐廳
就想著一試
剛剛好拿下了最後一張枱
往後的客人也要等位了

夏威夷薄餅($71)
看到了其他客人叫了薄餅
令人覺得有點失色
夏威夷薄餅
2021-02-18
2021-03-07 824 浏览
限聚放寬,夜市營業至10點,終於可以同舊同事一聚,今晚揀左呢間小店曾經食過兩次,覺得唔錯,所以一於同佢地試下。平日晚上經過都見有人等下位,所以下午都致電訂定3位,接電話員工好有禮貌6:30準時去到,已經見到乘客,打開個餐牌,乜都想試吓見到個豬手好吸引,pizza又想食,果個又話要炸魚,一於通通叫晒佢豬手配上酸瓜同一球薯蓉,豬手唔油,皮脆但肉質都頗為乾身,不過不失。83pizza係薄底,味道唔錯,雖然係薄底,但批底都仍然稍濕,未做到脆底,可以改善。炸魚肉厚脆漿做得好好唔係散修修,配上少少沙律菜同炸薯條,沙律菜減底油膩感,薯條夠飽肚白酒煮青口帶點creamy,唔錯,如果用返大少少size青口更佳

6:30準時去到,已經見到乘客,打開個餐牌,乜都想試吓

德國豬手
白酒煮青口
83  pizza
炸魚薯條
2021-03-05
白酒煮青口
2021-03-03 686 浏览
同朋友去完大埔嘅蝶豆花園,出返廣福道搵嘢食,呢間係朋友食過推介,我哋三個人都係諗住叫三樣嘢Share食,一份漢堡加薯條、一碟意粉、一份豬手食物味道都不過不失,但係估唔到佢比想像中大份好多😂 最後三個女仔係食唔晒嘅~~街坊平民價錢來講算係咁!

街坊平民價錢來講算係咁!

2021-03-02
  • 脆皮德國咸豬手配酸菜薯蓉
2020-12-28 1331 浏览
住在大埔這家食店我也是常光顧,食物質素是合格的。但是聖誕節打算再去光顧,門口已經有很多人排隊,我們也照著流程拿號碼輪候,然後走去附近逛了半小時,回來看到排我們前面的號碼進去了,心里想下一個到我們了,當時因為附近有巴士站,我們站在比較離門口遠一點的地方,服務叫也沒有叫號碼就叫門口等的人進去店里,我看到當然第一時間理論,服務生一點道歉也沒有叫我們等下一位,我們本來忍耐再等下一張,進去後,坐下,服務生還是沒有道歉的意願,我的女朋友突然不舒服說不吃要走了,我們起來出門口,在那里的superisor竟然說知道不叫他們號碼浪費時間,這種服務態度,還是要說出來給客人聽的壞話,已進黑名單,服務讓人以後不去,希望大家用餐愉快別
住在大埔這家食店我也是常光顧,食物質素是合格的。

2020-12-25
2020-11-30 1250 浏览
踩單車前食個lunch星期日lunch time, 要等位,估唔到咁多人😆但都算快。環境都幾靚,好多怖置☺️舒服,不過疫情關係隔住foam board,foam board成日好易跌,需改善:)牛肉菠蘿漢堡配炸薯條:份量很大,抵食。一個可以兩個人Share都夠😆Hawaii Pizza:薄餅係薄底,脆口的Pizza,味道正常。Caesar salad :正常一人份量,沙律醬好多(每個set都跟一個細沙律/餐湯)
踩單車前食個lunch