-將軍澳海濱佔地7,000呎的寵物友善餐廳美式風格的裝修充滿色彩和熱情💗有不少空間可以讓狗狗放電🐶還有幾個可愛的打卡位呢~◾️#自家製香濃芝士牛堡配炸薯條 HKD$118漢堡size蠻大的😍漢堡的麵包預先烤香了牛肉漢堡扒有點厚度味道不濃但有肉汁👍🏻配上芝士,蕃茄和生菜裏面的醬汁偏少 吃起來有點微乾薯條剛炸的夠熱有鹽巴調味可以沾茄汁吃整齊比較普通還好◾️#Route99美式早餐 HKD$148很豐盛的全日早餐有炒蛋,肉腸,煙肉,燒烤蘑菇,油浸串茄,薯餅,焗豆,雜菜沙律配窩夫薯餅很有驚喜🥰是美式的薯片切絲煎成薯餅口感比一般的更香脆有層次感😝蘑菇味道很濃窩夫🧇充滿蛋香 抹上蜜糖牛油很好吃如果再烤夠一點脆一點會更好炒蛋份量好多😋唯一是煙肉偏乾偏咸了◾️#凍朱古力咖啡+$42◾️#Oreo奶昔+$39朱古力咖啡味道偏淡比較一般Oreo奶昔好好看🤩滿滿的cream加上Oreo碎和朱古力醬喝起來濃稠度甜度都剛好 很讚👍🏻👍🏻-(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌗🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌘服務分數: 🌕🌕🌕🌘🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌘🌑回頭分數: 🌕🌕🌕🌘🌑-#Route99 📍將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下19號
將軍澳海濱佔地7,000呎的寵物友善餐廳
美式風格的裝修充滿色彩和熱情💗
有不少空間可以讓狗狗放電🐶
還有幾個可愛的打卡位呢~

◾️#自家製香濃芝士牛堡配炸薯條 HKD$118
漢堡size蠻大的😍
漢堡的麵包預先烤香了
牛肉漢堡扒有點厚度
味道不濃但有肉汁👍🏻
配上芝士,蕃茄和生菜
裏面的醬汁偏少 吃起來有點微乾

比較一般
Oreo奶昔好好看🤩
滿滿的cream加上Oreo碎和朱古力醬
喝起來濃稠度甜度都剛好 很讚👍🏻👍🏻
(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌗🌑
環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌘
服務分數: 🌕🌕🌕🌘🌑
價錢分數: 🌕🌕🌕🌘🌑
回頭分數: 🌕🌕🌕🌘🌑
#Route99
📞 6929 1990
🕐 11:30-21:30
將軍澳有好多美食大家都知~今次嚟到呢間Cafe!唔單止可以打卡,仲可以同埋狗狗一齊食嘢 🥰一入到去就俾佢嘅復古華麗風吸引😍佢分隔左寵物區同非寵物用餐區,今次就先去非寵物區!不論地板,座椅,掛牆畫都好有美國50年代華麗狂野風!打卡都用左半個鐘😝黎埋野食不得了!店主推介既流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡超邪惡!配搭新鮮加上牛肉質感岩岩好😍必食推介!另外,鐘意食芝士既你一定要叫流心布拉塔水牛芝士蕃茄沙律同埋溫泉蛋卡邦尼意粉!因為佢既水牛芝士同意粉嘅巴馬臣芝士脆片唔係到到有架😍一次滿足晒芝士迷😝佢既milkshake大大杯 不過就略嫌特飲係用膠杯啦~不過打卡都靚既💕店內整左好多特色打卡位, 仲土有一個小小位置放左mirror應援😍希望下次試埋寵物友善區繼續打卡😛

*💭🅡🅞🅤🅣🅔 ❾❾早前在將軍澳海濱踩單車時經過的一間餐廳,餐廳裝修很有美式風格,內部也是美輪美奐,十分多打卡位,有不少懷舊擺設,有霓虹燈牌、電單車和充滿少女味的鞦韆😍就像身處在八九十年代的荷里活電影中📽餐廳是寵物友善餐廳,可以帶動物進內,但亦有個非寵物區域,很貼心🥰✏︎香辣脆炸魷魚鬚🦑超大份的大大條魷魚鬚,十分邪惡🤤上菜時是剛炸好,熱辣辣,另外還配有檸檬汁、泰式辣醬和他他醬,非常惹味😋✏︎法式香檸無骨烤春雞🐓烤雞經過處理已經切開,方便食用,表層塗上少許蜜糖,還配有燒汁可以點😋雞肉嫩滑多汁,表層雞皮香脆🤤另外還有大量薯條作配菜,炸得香脆,薯味重😋✏︎ʟᴏᴛᴜs脆餅半熟芝士蛋糕🧀擺盤超美,色彩繽紛,就像故事書中的糖果屋般🥰頂層有塊ʟᴏᴛᴜs脆餅,四周有少許焦糖醬,綿花糖和切粒小水果作點綴。芝士蛋糕食落很香滑,芝士味濃厚,半熟口感超美味但同時不會太膩🤤
💭🅡🅞🅤🅣🅔 ❾❾

✏︎香辣脆炸魷魚鬚🦑

✏︎法式香檸無骨烤春雞🐓

✏︎ʟᴏᴛᴜs脆餅半熟芝士蛋糕🧀
《Route99》📍將軍澳站Meow小編bookmark左依間美式風格嘅cafe好耐啦~一直心心諗諗住想試下,今次終於有機會去試lu~仲可以試到佢嘅半熟芝士蛋糕好滿足\(//∇//)\一入到去係好有70、80年代美式餐廳的風格,成個感覺就好似去左第二個空間咁,置身喺美式電影🎬中的復古式餐廳~成個餐廳嘅空間感好大,而且仲有好多打卡位!就好似電單車🛵、鞦韆、懷舊式電話等~甚至去到座位嗰度仲有一塊好大嘅鏡、舊式收音機等(*☻-☻*)淨係個環境都已經好值得過嚟一趟(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)另外一提,呢間係寵物友善餐廳🐶,所以有養寵物嘅朋友都歡迎帶寵物過嚟o(^▽^)o💜 初榨橄欖油蒜片海蝦意大利粉(WEEKDAY SET LUNCH)🥢 💰$118本身依款意大利粉係香辣口味,但係因為Meow小編唔食辣,所以叫左走辣~首先係配料分量方面都比得幾足,海蝦方面都有比到大約四隻,而且蒜片份量都幾多(最後俾小編挑走晒haha),同埋有一啲番茄皮🍅去做少少酸的調味,意粉上面仲有一啲有機菜做襯托🌱在味道方面,意粉係偏向比較乾身,感覺上有啲似炒意粉的感覺,可能因為本身係用橄欖油烹調,食到最後就覺得有點油~幸福指數:😻😻😻
《Route99》📍將軍澳站

幸福指數:😻😻😻/5

💜 63° C溫泉蛋卡邦尼意粉伴巴馬豆芝士脆片(WEEKDAY SET LUNCH)🥢 💰$99

Meow小編的朋友叫左依款意粉嚟食~
63° C溫泉蛋係依個意粉的加分位( ̄∇ ̄)食落可以增加意粉的濕潤度,仲可以中和到卡邦尼意粉的膩感~成碟意粉都有濃濃的卡邦尼醬汁味同好掛汁( ^ω^ )而且煙肉片片都俾得好多,一啲都唔孤寒~
但朋友食到最後表示覺得有點太漏,可能係因為個汁本身比較”杰”身同有點比得過多,凍咗嘅時候就會更加”杰”,所以建議喺熱嘅時候食比較好味( ・᷄ὢ・᷅ )

幸福指數:😻😻😻/5

💜 LOTUS脆餅半熟芝士蛋糕配海鹽焦糖醬🥢 💰$78

呢款半熟芝士蛋糕係Meow小編好想試嘅甜品之一🍰~一上枱就覺得成個擺盤都好靚,芝士蛋糕屬於正常size,旁邊有一塊Lotus嘅餅乾,周圍就有唔同嘅生果粒🍓🫐做襯托,另外仲有焦糖醬做design點綴,成個感覺好high class(o^^o)
試咗第一啖就已經覺得好幸福\(//∇//)\一食落口就有濃厚的芝士味擴散在口腔內,質感係軟綿綿的,唔會好硬,所以就帶出到半熟的口感~而食芝士蛋糕嘅同時點下旁邊的焦糖醬,就可以豐富成個層次口感,帶出陣陣的焦糖甜味(*¯︶¯*)而旁邊的生果粒亦都可以帶出清新的感覺(紅色一串的梅子反而食落超酸🤣)~另外,雖然佢係芝士蛋糕,但係食到最後都唔會覺得好漏( ^ω^ )依款芝士蛋糕係Meow小編推薦嘅必食之選(≧∇≦)
幸福指數:😻😻😻😻😻/5

💜榛子朱古力批 伴烤棉花糖🥢 💰$88

呢款甜品一上台都係擺得好精緻,令人覺得好賞心悅目( ´▽`)一食落口就覺得有好豐富嘅口感,雙層嘅棉花糖係軟綿綿,仲食到拉絲嘅效果(*☻-☻*)! 小編估唔到佢會做到後棉花糖拉絲的質感,所以依個位大大加分(*≧ω≦)! 另外下面有好濃厚的朱古力味切餅,而且有脆脆的餅底包圍住成個朱古力餡,連埋棉花糖一齊食可以食出軟又硬的口感~另外,雖然佢係榛子朱古力餅底,但係食落口唔會超級甜或者太漏~所以呢款甜品都好值得推薦!o(^▽^)o

幸福指數:😻😻😻😻/5

初榨橄欖油蒜片海蝦意大利粉
63° C溫泉蛋卡邦尼意粉伴巴馬豆芝士脆片
LOTUS脆餅半熟芝士蛋糕配海鹽焦糖醬
榛子朱古力批 伴烤棉花糖
Route99 @route99hk 📍將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下19號舖之前已經來過一次😊今次二訪❤️食物都保持到好好質素🫶🏻辣味炸雞牛油果漢堡配炸薯條🍟$158 炸雞香脆✨😁配埋牛油果 🥑蕃茄 🍅 沙律🥗 洋蔥🧅口感豐富😁好大份~我地2個人share岩岩好~Lotus 脆餅半熟芝士蛋糕配海鹽焦糖醬$78 ❤️✨🫶🏻呢個一定要嗌👍🏻芝士半熟😙配埋lotus脆餅~好有層次😄甜度岩岩好芝士蛋糕口感好🍰幻滑仲夏芒果窩夫配雪糕$78 打卡一流🥭芒果果肉爆多配埋雪糕同窩夫一齊食凍焦糖鮮奶咖啡$48呢到行美式紐約復古風😍裝修勁靚~好多影相打卡位😍📸可以瘋狂打卡🤣🤣同埋係是一間Pets Grooming ~Pet-Friendly Restaurant 設有「寵物餐廳區」 特製寵物鮮食👍🏻大家可以帶寶貝寵物過嚟一齊用餐見到有其他客人帶埋狗仔🐶嚟🥰成件事好開心❤️🫶🏻
Route99 @route99hk

之前已經來過一次😊
今次二訪❤️食物都保持到好好質素🫶🏻

辣味炸雞牛油果漢堡配炸薯條🍟$158
炸雞香脆✨😁配埋
牛油果 🥑蕃茄 🍅 沙律🥗 洋蔥🧅
口感豐富😁好大份~
我地2個人share岩岩好~

Lotus 脆餅半熟芝士蛋糕配海鹽焦糖醬$78
❤️✨🫶🏻呢個一定要嗌👍🏻
芝士半熟😙配埋lotus脆餅~
好有層次😄甜度岩岩好

凍焦糖鮮奶咖啡$48

呢到行美式紐約復古風😍
裝修勁靚~好多影相打卡位😍📸
可以瘋狂打卡🤣🤣
同埋係是一間Pets Grooming ~
Pet-Friendly Restaurant
設有「寵物餐廳區」 特製寵物鮮食👍🏻

大家可以帶寶貝寵物過嚟一齊用餐
見到有其他客人帶埋狗仔🐶嚟🥰
成件事好開心❤️🫶🏻

俾個Lotus巴斯克吸引咗我嚟🥰7,000呎環境似電影片場 真心靚🎬一向有啲怕食超大份/多汁多油美菜 但呢度冇呢個問題✨足料而不粗暴 擺盤更帶西餐細緻🍝Black Truffle & Shredded Chicken Rigatoni Served w/Pine Nut Cream💰HKD168 (Rating: 8/10)鍾意食水管通粉!每次食非手製麵 扁麵/penne類都係我首選 唔會太粉+帶點韌度 醬汁黑松露味好出 而且雞肉條有好多😂鍾意食雞胸/瘦肉類的我表示開心🧇Deep Fried Chicken Waffle w/Cheddar Cheese💰HKD128 (Rating: 7.9/10)
好邪惡啊啊啊 炸雞唔會得厚厚炸粉 裡面的雞肉紮實唔會太肥 表面芝士醬似樽裝醬嗰種glaze 都夾 至於窩夫唔係走外脆內軟路線 比較似蛋糕 帶蛋香同chewiness 出乎意料地又幾鍾意😳可能炸雞脆 所以化學作用唔錯 不過另外加咗$18要蘭王蛋 可以煎靚少少 蛋白黐住咗黃 影相途中仲自爆咗🥚😅🍰Basque Burnt Cheesecake w/Salted Caramel Sauce &

美式炸雞窩夫 配車打芝士醬

🍰Basque Burnt Cheesecake w/Salted Caramel Sauce & Lotus Biscoff💰HKD78 (Rating: 7.9/10)
好靚😍做到軟心而唔過份流質 味道同平時食嘅巴斯克唔同 乳酪味唔重 係傳統New York Cheesecake嗰種味道(我自己ok嘅)質感當然冇咁硬 半熟的🥳lotus餅同焦糖係點綴 增添多少少elements咁
LOTUS脆餅半熟芝士蛋糕 配海鹽焦糖醬

🥧Apple Pie w/Ice-Cream💰HKD88 (Rating: 8/10)
唔好見佢薄薄咁 當你食完堆mains 呢個設計非常好 仲有球雪糕呢👍一上檯就聞到肉桂香 批夠脆 蘋果蓉唔會太多但都夠濃 配上雲呢拿雪糕 冰火感覺係樸實無華的美味 擺盤亦見有小心思

環境好chill 寵物友善 如果有寵物嚟一定好開心🎠
  • Apple Pie
暑假就係要去玩🎉有爸爸陪梗係要去遠啲啦😂入到嚟將軍澳翩滙坊,原來環境勁舒服呀🌟我哋係海旁附近搵咗間餐廳,先食午餐再去玩!係一間美式懷舊風cafe,仲可以帶寵物入去架🐶呢度係冇bb椅提供,但係本身嘅梳化椅高度同距離非常完美,就嚟2歲嘅妹妹都坐到剛剛好,😍太好啦!成日要搵有bb椅嘅餐廳真係錯過好多美食架⋯美式份量大大份,味道好好食!🤤推介卡邦尼意粉超香濃、豬肋骨肉嫩、黑松露薯條香脆⋯原來份量真係好多!我地2大2小食唔哂!⋯仲想食甜品添,下次再嚟過啦~全部都好好食!好耐未試過咁滿足啦~食飽就去格離冒險樂園海洋王國室內遊樂場放電~
係一間美式懷舊風cafe,仲可以帶寵物入去架🐶
🤤推介卡邦尼意粉超香濃、豬肋骨肉嫩、黑松露薯條香脆⋯

全部都好好食!好耐未試過咁滿足啦~

食飽就去格離冒險樂園海洋王國室內遊樂場放電~
🥛 Oreo Milkshake $68真係超級無敵邪惡!上面擠左幾個圈既忌廉,仲有好多Oreo碎😍不過移動杯milkshake既時候會好倫盡,成檯都係餅乾碎😂質地杰身,味道好濃郁🤩🍔自家製香濃芝士牛堡配薯條 $128失望既漢堡😭😭漢堡扒無咩肉汁,麵包都好乾🙁薯條就幾好,上檯既時候熱辣辣,仲有茄汁、芥末、Tabasco可以點😎🍝車厘番茄龍蝦汁海蝦長通粉 $128醬汁係龍蝦湯味,味道幾濃郁☺️但係如果多d汁會好d,唔係太夠撈曬成個意粉💁🏼‍♀️海蝦彈牙,仲有少少鮮甜味🦐食物質素正正常常,比個burger伏左😞milkshake幾好飲,兩個share一杯岩岩好😉環境好舒服,座位寬闊☺️餐廳分左兩個area,一邊係比帶寵物黎既顧客既,呢樣嘢幾貼心💙餐廳設計都非常適合打卡,如果想影靚相或者帶寵物一齊食飯都推薦呢到!
🥛 Oreo Milkshake $68

🍔自家製香濃芝士牛堡配薯條 $128

🍝車厘番茄龍蝦汁海蝦長通粉 $128

這裡會有P1X3L的粉絲嗎?如果有看過他們首《Just Lean On Me》MV,那麼對於接著要分享的美式餐廳應該不會太陌生,因為部份取景就是選自這裡!Route 99 - 位於將軍澳,集合餐廳與寵物美容於一身。而且若您是帶寵物來想一起用餐,亦設有「寵物餐廳區」會提供寵物糧食喔!當然只是單純想來打卡,可以在訂座時說明,有一區是寵物禁止進入。一進門就看到霓虹光管與復古電單車,彷彿一秒置身於美國街頭。剛提到寵物禁止進入的區域,環境寬敞舒適,而且都是卡座來喔!黑白色格紋地板、橙白色間條梳化椅形成強烈對比,再加上牆身其他色彩﹐讓店面看起來很明亮、活潑的感覺。每張桌子還有些小道具,想拍網美照的話可以讓畫面更豐富呢 (笑)飲品方面,美式餐廳當然要點邪惡的 朱古力奶昔 ($68)高高的Cream上灑滿了朱古力粉和朱古力碎,而且朱古力味亦很濃,甜度還要剛好。朋友點的 紅西柚蜜糖紅茶 ($40) 沒什麼特別,但我們說杯子感覺像茶餐廳。食物方面有點後悔沒點漢堡包,因為之後看食評都是推薦漢堡包居多。Route 99 美式早餐 ($148) - 認真覺得賣相一般。可以自選雙蛋,我這個是煎蛋;另外配窩夫或牛角
一進門就看到霓虹光管與復古電單車,彷彿一秒置身於美國街頭。

剛提到寵物禁止進入的區域,環境寬敞舒適,而且都是卡座來喔!
黑白色格紋地板、橙白色間條梳化椅形成強烈對比,
再加上牆身其他色彩﹐讓店面看起來很明亮、活潑的感覺。

飲品方面,美式餐廳當然要點邪惡的 朱古力奶昔 ($68)
朱古力奶昔
紅西柚蜜糖紅茶

可以自選雙蛋,我這個是煎蛋;另外配窩夫或牛角包都是要二選一。
其他還有就是肉腸、煙火腿、燒烤磨菇、油浸串茄、自家製薯餅和焗豆,夠豐富。
味道來說,沒有什麼特別驚喜,算是普普通通的水準吧
Route 99 美式早餐

本來想點的甜品都沒有,最後選了 蘋果金寶脆脆 ($88)
面層的金寶確實十分香脆,但酸甜的蘋果有點少,肉桂味道也不算太重。
蘋果金寶脆脆
就感覺像除了奶昔以外,我們都選中食物味道不太吸引的 ....
题外话/补充资料: 如果本身像我這種不是因為寵物而來,單純打卡或者因為P1X3L, 建議多找一間想去的將軍澳餐廳或Cafe,因為這裡離地鐵站有點遠,沿路走去海旁那邊還很曬。
2022-07-23
朱古力奶昔
2022-08-02 73 浏览
衣間人氣狗狗餐廳, 之前假日來到一次!氣氛很好又坐得舒服全店都係狗狗假日冇套餐全部都是單點~要2百幾蚊💰今次平日再帶狗狗來食午餐,平日較抵食有套餐~🤭有些主食在單點主餐單都沒有的,飲品更是半價5️⃣0️⃣可享用!⭐️真正的狗餐廳⭐️🎈可帶狗入座用餐🎈有梳化一齊坐🎈有狗食物餐單🎈最吸引的是現在炎炎夏日舒舒服服嘆著冷氣一齊開心用餐🤣寵物餐單如果怕接觸狗狗的話, 亦有另有小房間一樣可以用膳❤️食物質素亦不錯座位超級闊落🛋獨立高梳化位更提高私隱度!🥇更有很多打卡位任影唔嬲♥️今次同狗狗🐩慶祝生日🎂店員都很好👍🏻非常照顧我們的需要, 很貼心🥰
衣間人氣狗狗餐廳, 之前假日來到一次!氣氛很好又坐得舒服
全店都係狗狗
假日冇套餐全部都是單點~要2百幾蚊💰

今次平日再帶狗狗來食午餐,平日較抵食有套餐~🤭

蒜片橄欖油海蝦意粉

🎈有梳化一齊坐
🎈有狗食物餐單
🎈最吸引的是現在炎炎夏日舒舒服服嘆著冷氣一齊開心用餐🤣

寵物餐單

如果怕接觸狗狗的話, 亦有另有小房間一樣可以用膳❤️

食物質素亦不錯

2022-07-12
庆祝纪念
生日
蒜片橄欖油海蝦意粉
野菌忌廉芝士意大利飯
法式焗芝士火腿包伴田園沙律
Route 99 @將軍澳📍將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下19號舖今次去左將軍澳海旁一間美式復古風餐廳 仲可以帶埋寵物去打卡🐶餐廳好貼心咁分左2個area 一個係寵物區 呢個天氣可以帶埋寵物係室內坐真係好難得🥰餐廳提供狗狗專屬menu 狗狗都可以一齊享受美食😋另一個係非寵物區 好似美國既車箱咁 好適合打卡📸️另外亦提供寵物美容服務▫️流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡 $178賣相超吸引既burger🍔麵包有烘烤過 外脆內軟👍🏻流心蘭王蛋色澤望落更橙🧡安格斯牛肉好厚身🐮牛味好香入口juicy🤤 加埋🧀芝士、生菜🥬、蕃茄🍅 口感十分豐富✨▫️經典溏心水波蛋煙三文魚鬆餅 $128Egg Benedict配上肥美既煙三文魚同荷蘭醬 充滿蒜香味 另外大量沙律菜🥗 新鮮爽口▫️朱古力奶昔 $68叫當然唔少得milkshake啦🥤好邪惡面頭有好多cream同朱古力碎😍 朱古力味🍫好濃 甜度剛好😋▫️紅西柚蜜糖特飲 $48西柚味好出 酸中帶甜 好fresh💦🐶🤤狗式炸雞配薯條🍟 $99入面有無激素雞肉、甘筍、南瓜、鱷魚肉、鱷魚粉、牛奶味潔齒骨 狗狗食得好開心🥰👅好味:3.8/5💲價錢:3.7/5🌟性價比:3.8/5👀

Route 99 @將軍澳

🌟性價比:3.8/5
👀環境:4/5
👥服務:4/5

2022-07-24 89 浏览
食物賣相和味道ok, 但價錢偏貴。環境都唔錯,可以影吓相,啲擺設都算有心思嘅。但係重點嚟啦,啲職員真係好趕客。態度懶散得黎做嘢超慢,態度差到好似要求佢先可以俾啲嘢食我,成副唔休做咁嘅款。坐低3個字都仲冇人過嚟落單,我哋已經係咁揮手叫啲店員過嚟,但係仲係冇人過黎。終於有個receptionist見到過黎落單,但就係隔離張4人枱落單落咗5分鐘,期間仲係冇人過黎落單,啲侍應行過都扮見唔到,勁冇禮貌,唔會再幫襯🤮

Carbonara
Carbonara
話說呢間餐廳一開業嘅時候就已經好想去❤️上個月終於有fd陪到我,好滾動 😭呢間係 #寵物友善餐廳,第一樣要讚嘅係佢個概念👍1. 冇寵物嘅顧客,會有非寵物區,但個環境靚到你打卡打到手軟!懷舊美式主題 🕴️全部大大嘅卡位,梳化超好坐 🥰 每檯都有d可愛嘅道具可以打卡用 😍2. 有寵物嘅顧客,當然係去寵物區,空間好大,都有打卡位俾主人們幫🐈🐱 影相架!3. 靚到有artist 去拍MV,當studio都得4. 除咗餐飲服務,佢亦都提供寵物美容服務架個人幾欣賞佢咁多元化👏👏餐廳真係照顧周到呢。但有樣嘢要注意,呢度d嘢食比較大份!🙈我同fd玩大咗 😂😅 搞到食唔哂打包 🤣🌮 煙三文魚鮮茄牛油果莎莎 拌 意式多士 🌟呢個推介!雖然似係前菜/開胃小食咁,但... 都係大份!😂建議叫咩主菜都好,再配呢碟就balance 返個胃👍超多料!😋 最鍾意佢將番茄粒切到碎哂 🍅好彩唔係切一塊塊!切到一粒粒仔咁,個口感好正 😍煙三文魚+番茄+牛油果 = 係鐵三角好吃組合😋我同朋友一人一半,食咗都已經飽咗一半... 😆呢個真係可以當早餐咁食 😂 冇油好健康 💕🐔 水牛城炸雞翼我個朋友猛嗌好味 🤩侍應送嚟檯度充滿香味 😌
話說呢間餐廳一開業嘅時候就已經好想去❤️
上個月終於有fd陪到我,好滾動 😭

呢間係 #寵物友善餐廳,第一樣要讚嘅係佢個概念👍
3. 靚到有artist 去拍MV,當studio都得
4. 除咗餐飲服務,佢亦都提供寵物美容服務架

個人幾欣賞佢咁多元化👏👏
餐廳真係照顧周到呢。
但有樣嘢要注意,呢度d嘢食比較大份!🙈
我同fd玩大咗 😂😅 搞到食唔哂打包 🤣

🌮 煙三文魚鮮茄牛油果莎莎 拌 意式多士 🌟
呢個推介!雖然似係前菜/開胃小食咁,
但... 都係大份!😂
建議叫咩主菜都好,再配呢碟就balance 返個胃👍
超多料!😋 最鍾意佢將番茄粒切到碎哂 🍅
好彩唔係切一塊塊!切到一粒粒仔咁,個口感好正 😍
煙三文魚+番茄+牛油果 = 係鐵三角好吃組合😋
我同朋友一人一半,食咗都已經飽咗一半... 😆
呢個真係可以當早餐咁食 😂 冇油好健康 💕

🐔 水牛城炸雞
我個朋友猛嗌好味 🤩
侍應送嚟檯度充滿香味 😌
呢度整嘅水牛城雞翼就唔係出面餐廳果隻有汁嘅
呢度煮法佢係炸d雞翼,但我都以為係照俾d辣汁,
點知係冇,睇落去... 初頭以為會好乾,
原來咬落口係好juicy 又入味,外脆內嫰呢 🤤❤️

🍔 流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡
嚟到復古美式餐廳冇理由唔叫classic嘢架😁
好多人都會叫呢個熱門🍔 dish🔥
睇相都見到有幾澎湃!😂
初初侍應拎嚟嘅時候,漢堡包塊頂層就分開擺的,蘭王蛋在最面,可能俾你自行篤開個蛋黃 😁
而我朋友好唔客氣即刻篤爆咗,後來發現相機未食,所以佢好無奈忍住漏汁咁俾我影相 🤣🤣🤣
但漏哂蛋汁嘅🍔 係邪惡到痺呀!
個🍔又厚又多層料,安格斯牛肉醃得好味,濃濃牛肉味,又juicy,加埋生菜、番茄、生洋蔥同至邪惡嘅芝士!🧀🥬🍅🧅🥩 豐富!
呢度d薯條係粗身嘅,佢都俾咁多,好香好脆 🤤

🍹 士多啤梨乳酸梳打 🍓
放心!一定唔係藥水味 👍
好好飲,又唔會太過甜,仲好大杯,我飲唔哂... 🤣

☕ 熱朱古力咖啡
味道濃郁,正常發揮 👌😄
2022-06-16
下午茶
  • 煙三文魚鮮茄牛油果莎莎 拌 意式多士
  • 水牛城炸雞翼
  • 流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡
由推門嘅瞬間, 好似返番80年代嘅美式快餐餐廳內外設有多個打卡位,俾狗狗及主人打卡,門口擺放著霓虹燈牌、懷舊電話亭、入面有美國車牌及復古電單車,由其門口位置的夢幻鞦韆,打卡一流無論你鍾唔鍾意毛孩都冇阻礙你打卡 ,因為餐廳好貼心有分二個區域, 由客人自選去邊個區域, 果然做到人寵共融完美空間雖然多咗好多 Pet friendly🐾 嘅餐廳,但唔係間間都有pet menu, 好多時🐾毛孩衹可以做陪食專員😅呢間就有狗狗專屬餐單,不單人可以歎到美食,連狗狗都同樣可以盡情歎美食, 今次叫咗狗式炸雞配🍟賣相精緻,媲美人嘅食物;材料方面用無激素雞肉, 鱷魚粉,潔齒骨等等,二個寶寶都食得滋味千島香辣脆雞包配薯條, 果然係美式餐廳好大份, 外脆內嫩, 熱辣辣脆卜卜另外加湯同朱古力奶昔👍🏻🦑香辣脆炸魷魚鬚配他他醬惹味魷魚鬚,每條魷魚鬚都大大條, 熱辣辣好香脆, 加啲檸檬汁減退油膩感咁配埋他他醬🥰🥭芒果🍦雪糕🧇窩夫😍😍😍
由推門嘅瞬間, 好似返番80年代嘅美式快餐

另外加湯同朱古力奶昔👍🏻

🦑香辣脆炸魷魚鬚配他他醬

🥭芒果🍦雪糕🧇窩夫😍😍😍

2022-07-04
  • 香辣脆炸魷魚鬚配他他醬
2022-07-07 78 浏览
將軍澳海旁開左好多間cafe,今次去呢間係美式復古風🇺🇸裝修超靚,周圍都係打卡位😍餐廳佔地7000呎,地方好大,坐得好舒適🤓而且係pet-friendly餐廳,但入面分左寵物區同非寵物區~ 就算怕🐶🐱都可以黎打卡呀😝✨流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡🐮🍔 $168粒蘭王蛋煎得好靚,擺喺面頭好吸睛😆 個包烘得微脆,入面夾住蛋、芝士、安格斯牛漢堡扒、番茄、生菜,好豐富😙 咬開粒蘭王蛋啲蛋汁流曬出黎,同牛同芝士勁夾!塊牛都有肉汁,好味😋 側邊嘅薯條好香脆,沙律都新鮮!✨慢烤5小時慢煮美國豬背肋骨 配燒烤汁🐷 $238豬肋骨都幾大份,切開都有5.6大件!😜 烤得好入味,而且啲肉嫩嫩的,仲有啲肉汁😍 呢個有驚喜,因為平時間唔中都會食到啲好鞋又乾嘅豬肋骨🥹 上面仲配左一件菠蘿,甜甜酸酸,如果食完豬肋骨有啲膩都可以食下菠蘿🍍側邊仲有烤薯菜,全部都有調味,好味~

✨流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡🐮🍔 $168

✨慢烤5小時慢煮美國豬背肋骨 配燒烤汁🐷 $238