2019-05-24 388 浏览
之前一直都有去開這間餐廳,但因為沒有了會員關係就少去,今次經過又想起這裡的漢堡就入來食,裝潢依然都好美國風,坐得舒服待應好快比水和餐牌,今次叫了Wagyu Deluxe Burger 芝士和牛漢堡 加 冇酒精啤酒。大約十分鐘就來到,上面的面包幾脆但不多牛油香,而入面最頂的是洋蔥絲炸過但凍的又硬吾好食,芝士溶晒但芝士味吾夠濃,和牛煮得好好剛熟而且牛味十足,又軟熟好味道,蕃茄和生菜有牛汁和醬汁都味道不錯,但酸青瓜堅咸,最後冇食,有驚喜是最底層的包底都幾脆又有醬汁好味。除了這個漢堡仲有些類似酸菜,但吾夠酸同份量多少少更好,薯條是粗薯條但是凍就有失望。今次再叫咗冇酒精啤酒,第一次飲真的有啤酒味但又吾會醉真的幾特別。但這裡價錢都不便宜,差不多要$330,真的要有優惠或會員咭來先抵食。

今餐又係朋友請,真係前世修來嘅福氣,我呢幾個月好多朋友請食飯。 今晚主題係「傾正經事」不過係邊飲酒邊傾...所以點了一支紅酒長談。送酒小食tortilla ,好香脆,個汁係忌廉同蝦,好可惜tortilla 少少;汁多多,最後個汁剩了一大半 好浪費。醫肚之選,點了個墨魚汁大蝦意粉。大蝦好味又爽口,意粉食唔出有墨魚味,有少少overtook ,唔夠al Dante ,咸左少少。 最令我差異嘅係呢度是causal dining 地方食個意粉要300 幾蚊份量又唔算多,味道仲一般,唔怪得全的客人撩撩可數。酒反而是不錯的 ,不過朋友點又係朋友請 唔知幾錢呢。

酒反而是不錯的 ,不過朋友點又係朋友請 唔知幾錢呢。
2019-04-19 1427 浏览
朋友有Ruby Tuesday member card, 梗係要去食返餐啦,50%discount喎,為咗就朋友,去咗荃灣分店。裝修都係咁昏暗,好有情調,不過今次我地帶咗2個小朋友,佢地有kid menu,仲有顏色筆畫畫,Ruby Tuesday真細心,大人可以開開心心咁傾吓計。我地先點自助沙律,一向都好喜愛自己砌嘅沙律,而家唔係好多地方有, 梗要喺度玩下啦。 技術差,砌得唔係好多,見人地嗰啲砌到好高。再點咗個原味豬肋骨ribs, 分量夠晒大, 肉質淋, 醬汁好入味,side dish係薯蓉,薯蓉好滑。另外,點咗兩個兒童餐,一個係巴馬芝士長通粉,小朋友次次都係點呢個,佢話好好味,想分一條試下都唔俾。另一個兒童餐係迷你漢堡包 加薯條, 份量有兩個,小朋友食咗少少, 佢哋只係掛住食薯條 ,反而大人食咗大部分。 牛肉漢堡好juicy, 個包脆卜卜,正……。朋友儲夠3000積分,換咗兩杯mega fruit passion drink。嘩……真係 好大杯, 唔介意 一杯兩個人飲到好足夠。兒童餐送兩個朱古力 蛋糕, 熱嘅朱古力蛋糕真係好好味, 出面好少食到。呢度食物味道唔錯,不過正價真係好貴,如

自助沙律

豬肋骨

薯蓉

兒童餐係迷你漢堡包 加薯條

橙汁

mega fruit passion drink

呢度食物味道唔錯,不過正價真係好貴,如果有會員半價先會嚟食!

2019-03-31
自助沙律
豬肋骨
薯蓉
兒童餐係迷你漢堡包 加薯條
mega fruit passion drink
  • 豬肋骨,
  • 兒童餐係迷你漢堡包 加薯條,
2019-03-25 852 浏览
同事生日,好耐冇去Ruby, 所以就去食下午餐都有好多選擇,都係食例牌野,牛扒,炸魚薯條沙律,沙律,豬仔批, 食物真係一般囉, 最好味都係個湯。價錢就高檔,食物就一般,唔值呢個價錢,下次都要再考慮下係咪要再來過
同事生日,好耐冇去Ruby, 所以就去食下

2019-03-22 646 浏览
食肉獸必食!Ruby Tuesday出咗三月新菜式,用上USDA美國肉眼扒,以慢煮方式烹調保持原汁原味,大大份好厚身,肉味濃郁多汁😋 配埋兩支Carlsberg 0.0%無酒精啤酒,唔飲酒都可以一邊嘆扒一邊啤啤佢😆
2019-03-20 671 浏览
今次其實係我第一次食Ruby Tuesday,所以都幾期待下!成日都聽人講話啲野好貴,冇會員卡唔係好抵食🙈而今次我就約左個fd一齊食,因為佢有會員卡所以感覺還好的😌我地遲左打去book,所以得返八點半先有位,真係估唔到咁多人食,可能係Happy Friday掛😎嘩!望落個餐牌又真係偏貴喔!!好彩會員卡有五折咋,如果唔係都唔捨得食啊😳我同朋友叫左個Regular既Build-Your-Own Sampler(Chicken wings, Onion rings, Breaded Shrimp & Broccoli Cheese Poppers)、Bacon Chowder Soup & Premium Aged Prime Sirloin🙆‍♀️仲叫多左杯Iced mango fruit tea🥳-🎈Bacon Chowder Soup呢個湯真係太好飲了!超喜歡啊🥰勁多煙肉配上濃濃既忌廉湯,真係一試難忘啊!-🎈Build-Your-Own Sampler (Regular)呢個拼盤對對碰都幾好味!樣樣既小食都有🤣個人覺得佢既Onion rings同Breaded shrimp👍🏼👍🏼-🎈P

🎈Bacon Chowder Soup
Bacon  Chowder  Soup

Build-Your-Own  Sampler  (Regular)

🎈Premium Aged Prime Sirloin
Premium  Aged  Prime  Sirloin

呢個牛扒真係一般般,我地叫左五成熟,但一定係有六七成熟啦😭😭所以食落去都有少少un😱有啲失望的!
🎈Iced mango fruit tea
Iced  mango  fruit  tea

呢杯Iced mango fruit tea幾好飲😚😚但如果原價黎講就唔係好抵了🤦🏼‍♀️
2019-03-15
Bacon  Chowder  Soup
Iced  mango  fruit  tea
2019-03-19 307 浏览
前幾日去咗試Ruby Tuesday 嘅慢煮肉眼扒 係足足有成20安士㗎我哋兩個女仔都差啲食唔晒份量超級大最估唔到嘅事咁大塊唔會煮得太老估唔到肉質都幾好 慢煮嘅好處令到啲肉冇咁容易老同埋硬都好juicy下另外我係完全飲唔到酒嘅人發覺原來嘉士伯有0度酒精嘅覺得好新奇我唔知原來有zero degree 嘅酒精所以就叫咗兩支試吓所以我就想試吓啦 有得飲酒又唔怕醉 食完牛扒飲埋酒簡直係圓滿嘅一餐Ruby Tuesday由細食到大嫁啦今次都可以話係食回憶咁啦
前幾日去咗試Ruby Tuesday 嘅慢煮肉眼扒

所以就叫咗兩支試吓

所以我就想試吓啦 有得飲酒又唔怕醉
食完牛扒飲埋酒簡直係圓滿嘅一餐
2019-03-16 193 浏览
Ruby Tuesday 依家有個🌸March Special Offer🌸 $398 就有 🐮20oz slow-cooked USDA Rib Eye 仲包埋 🍻2 bottles of Calsberg 0.0 % (alcohol free) beer 真係超級抵食 今日特登去試下順便慶祝做完project嘻🤗🤗20oz Rib Eye 真係好大份厚肉🆙🆙 牛味濃郁好juicy 食落去好嫩😋😋 成個賣相都好靚 配料仲有🥔薯角🍅烤蕃茄同埋洋蔥 份量大到可以兩個share😎平時飲酒會好易面紅 🍺Calsberg 0.0% 就啱晒我🤓🤓 0.0% 都有少少麥芽味 但就冇平時嘅咁濃啤酒味🙆🏻

2019-03-10
2019-03-13 191 浏览
我'老公帶姪仔姪女來撐枱腳🍔🍗🍽☕🐮到達餐廳侍應帶入座'坐六人卡位點了周打蜆湯~ 好味🤗湯濃多料🤗🤗煙肉芝士薯條~多芝士煙肉惹味煙三文魚凱撒沙律~清新·炸洋蔥圈~ 脆卜卜內裏洋蔥🤗🤗黑松露蘑菇飯~ 好香黑松露味🤗芝士墨西哥薄餅 ~ 芝士味濃芝士大蝦長通粉~ 好多大蝦'長通粉煙韌 '芝士醬汁濃🤗🤗頂級和牛🐮🐮西冷~一般28安士朱古力誘惑~ 似濃朱古力奶昔好味!大杯到我地一齊飲🤗🤗🤗整體上環境舒適!食物質素高!價錢略高! 會員半價就抵
我'老公帶姪仔姪女來撐枱腳🍔🍗🍽☕🐮

黑松露蘑菇飯~ 好香黑松露味🤗

芝士墨西哥薄餅 ~ 芝士味濃

芝士大蝦長通粉~ 好多大蝦'長通粉煙韌 '芝士醬汁濃🤗🤗

頂級和牛🐮🐮西冷~一般

整體上環境舒適!食物質素高!
價錢略高! 會員半價就抵
  • 周打蜆湯
  • 芝士煙肉薯條
2019-03-05 194 浏览
呢間Ruby Tuesday未到7點都差唔多full曬,好彩仲有兩個bar枱位,唔係又要等下一輪啦🤫🤫 今次去咗食慢煮肉眼扒🥩 足足有20Oz 份量大到夠曬兩個人食👀 可能因為慢煮嘅關係,無得選擇幾成熟,好彩又唔會太熟 🔥掌握得幾好,唔會話太韌切唔開又或者太生好多血😅塊扒有啲外脆內軟嘅感覺,好多汁唔會太乾💦 但就略嫌塊扒太肥🙈 除咗塊扒夠飽肚外 仲有唔同嘅配菜🍅、🥔、洋蔥... 好豐富🤩🤩另外,呢款啤酒🍻聲稱零酒精😯 貪得意叫咗兩枝嚟飲,味道唔似飲開嗰啲有啲苦甘味,相反飲到啤酒花味,甜甜地好易入口😼應該幾啱啲想試下飲酒又怕飲醉嘅女仔飲😄題外話,等緊食物上枱嗰陣,聽到隔離枱個外籍人士同職員講個慢煮肉眼really nice 👍🏻 之後職員就解釋下煮法,同個客互相交流,服務態度幾好🙂

• 慢煮肉眼扒
2019-02-22 287 浏览
It’s us again. We were trying to find a restaurant at around 10:30 pm in Tsuen Wan plaza, which was very difficult because the plaza was closing at 11:00 and restaurants usually cut orders at 10:30 pm. Luckily, we found Ruby Tuesday. We ordered a tomato pasta and a rib eye steak. Environment was okay but the prices were too high for those. The pasta and steak were normal. Definitely, they’re not worth the prices. We won’t go there again for sure.
2019-02-12 440 浏览
朋友住錦上路,要就佢方便返屋企,所以就揀咗喺荃灣廣場。不本朋友提議食黃色招牌薄餅,但門口勁多人等位,於是就改黎呢到食。安排枱都算快,喺門口企咗幾分鐘就有位。職員都好禮貌咁介紹佢地餐廳嘅推介食物(但可惜無叫到)好快就決定咗食物先上咗個Clam chowder,但個湯好咸,飲咗三、四啖都唔想再飲。然後再上個沙律,可能我去開Dxx Rxxx,佢地碟沙律等於呢到兩碟嘅份量,收差不多$200但份量得一半,可能呢到習慣會員卡半價,所以份量都係得一半掛...然後再上個焗薯,難食到一個點,超硬!再叫埋雞肉墨西哥薄餅,得五粒手指尾甲咁上下sizeIce Tea我喺第二間一直飲開都係糖水另上,但呢到係佢地加埋落去,但我從來飲Ice Tea都係走甜...埋單$8xx,我沒有會員卡,無得半價,幸好有AE,7折,折後$6xx
朋友住錦上路,要就佢方便返屋企,所以就揀咗喺荃灣廣場。

安排枱都算快,喺門口企咗幾分鐘就有位。

職員都好禮貌咁介紹佢地餐廳嘅推介食物(但可惜無叫到)

好快就決定咗食物

然後再上個焗薯,難食到一個點,超硬!

再叫埋雞肉墨西哥薄餅,得五粒手指尾甲咁上下size

2019-02-09
2019-02-04 736 浏览
壽星女本身係會員,可享有全單半價,所以佢好想我哋一齊去ruby tuesday 同佢慶祝生日。我地叫左好多食物,先由我去沙律吧爲大家盛载一兜一次性沙律。其實吾叫好滿,因為我怕太多吃不完。之後用會員優惠叫左個扒,再加一月特别小食 - 台風蝦,好好味。仲有香煎三文魚配大蝦,肉質嫩滑。因為join 左個會員係可以有2杯免费飲品,所以我地一人一杯,而我當然要左杯至愛白酒。因為慶祝生日,所以我已預備左个生日蛋糕。今時今日吾收切餅費巳好難得,拎蛋糕出黎時竟然不是一個侍應,随行仲有2位。原來係為壽星女唱生日歌,大家真係好意外。
2019-01-29
庆祝纪念
生日
係附近睇完電影就去醫下我個肚,朋友話呢間好味就跟埋佢去,店入面燈光好暗,都頗多人,等左10分鐘到終於有位啦!西冷牛扒 $408配黑椒汁5成熟牛扒是最好的, 肉質嫩紅柔軟,食落好 juicy!唔會太硬同嚡口及沒有韌勁多數西餐廳會配上炸薯條,不過呢間比較特別係配上薯蓉,食得健康又不熱氣!問一問成日食既朋友先得知,表面配有的球體東西是牛油及酸忌廉,兩者混合起來,即時口感變得香滑,令薯蓉的味道更上一層樓!青樓我以為系法國果種大隻嘅,點知原來系青口BB,忌廉湯太多,唔好吃。Spicy salmon & jumbo tiger prawns (HKD 358) : tiger prawns係幾彈的,配埋香草係提升左蝦既鮮味。不過令人唔開心既係三文鱼有腥味同雪藏味,肉好腍身, 無咩三文魚味,一般。而且價錢又偏貴!不會再來食,CP值低。
西冷牛扒 $408配黑椒汁

不會再來食,CP值低。
2018-12-25
2018-12-24 569 浏览
每次去呢度食,都會用銀行信用卡優惠食,一係就有朋友係會員既優惠食,是關如果無優惠係差一半至三份二價錢😅黎到呢度,我有三樣必食✌️✌️✌️✌️羊蔥圈————又熱又脆又香又有益👍👍👍豬仔骨———-配埋佢個汁,好食到難以形容,,只知次次食完都會再encore多一份食😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬無論食到幾飽都好,甜品又係第二個肚,呢個甜品叫Chocolate tall cake,好味到無可抗拒,每次食親都會再朋友爭食😂😂😂佢仲要係間間分店都一樣甘好水準,抵佢成日都坐滿人🤗🤗
黎到呢度,我有三樣必食✌️✌️✌️✌️
羊蔥圈————又熱又脆又香又有益👍👍👍
佢仲要係間間分店都一樣甘好水準,抵佢成日都坐滿人🤗🤗