2018-01-17 966 浏览
Been there with lots of colleagues, maybe 10 at least, for lunch. Didn't reserve and we didn't have to wait, so no problems without booking.Quite a lot to chose from, not only burgers but most of the meals are burgers. Suitable for vegetarians with 3-5 dishes at least.We had to wait for about 20 min - my one, the vegetarian burger, arrived even later (maybe after 30 min, so everyone has already finished when I got my meal) The taste is quite good I'd say but without having a membership there (on

The taste is quite good I'd say but without having a membership there (one of the colleagues has one, you get 50% off, but plus 10% service charge again) the food would not be worth the price. It's quite expensive. Without membership you pay around 200-300 there. They have a lunch set as well, but this didn't sound that good and membership only gives 20 % off on the lunch set menu.

All in all: If you reeeeally love burger and you don't care about the price, you'll be happy there otherwise, well, just another burger restaurant. Nothing special but pricey.
2018-01-16 892 浏览
今曰去荃灣睇戲順便醫肚 見呢到唔洗等位有得即刻入去 就入左去食啦🙆🙆睇睇menu見到有dinner set選擇 就點左一個雞肉🍄意粉同埋1⃣️個焗薯 因為我唔太肚餓 所以點🉐️唔多 下次先再試試其他埋單三百幾 唔太抵食 但食物質素可以首先黎到既係跟dinner set附送既餐湯 :個湯都幾好飲 上面仲有幾粒麵包粒喺度 味道都好濃郁 啖啖南瓜味 唔錯!!呢個焗薯雖然唔多餡料但一樣好好食最後就係意粉 d雞肉好大塊 數量都幾多下 但價錢偏貴 下次試其他好了😅
埋單三百幾 唔太抵食 但食物質素可以
首先黎到既係跟dinner set附送既餐湯 :

呢個焗薯雖然唔多餡料但一樣好好食

2017-12-06 1606 浏览
今次因爲有百老匯電器送既六折coupon,趁佢仲未到期,就係啱啱既星期二用咗佢。前一日book定枱,就唔洗等入得,但我去到都見到有人排隊,book定穩陣d入面燈光微暗,好適合情侶浪漫進餐我同友人打算叫一個巴馬芝士明蝦長通粉($268)同埋全份蜜糖燒烤汁經典燒排骨($348)(約13-14條骨),但去到點餐既時候,侍應推介咗星期二Special menu俾我哋,$238有一份睇落都飽既Roasted Chicken同埋黑松露pasta。聽落抵食過用coupon,我哋最後就點咗呢款,同埋一份必食的芝士煙肉薯條($108),加上一杯無酒精既芒果沙冰特飲($92)。唔知係咪咁啱個晚多人食,D嘢食等咗成20分鐘先到但食物質素真係好有驚喜,薯條芝士味濃郁,裏面又夠熱,真係食唔停口🤤而個份雞都比我想像中好好多,雞肉嫩滑多汁,輕易切開,配上軟硬適中的闊條麵,媲美一些高級西式餐廳埋單既時候,職員同我哋講依家可以用$100join3個月會員計劃,呢三個月都keep住有半價,節日餐牌都會提供優惠所以我就join咗啦!呢三個月都應該會瘋狂係咁食😂

入面燈光微暗,好適合情侶浪漫進餐

唔知係咪咁啱個晚多人食,D嘢食等咗成20分鐘先到

所以我就join咗啦!呢三個月都應該會瘋狂係咁食😂
  • 煙肉芝士薯條
  • Ribs
  • Roasted  chicken
2017-10-21 2845 浏览
今日去了這間餐廳,和男朋友仔撐枱腳,環境氣氛都很好侍應也招呼一流今日叫了安格斯牛扒五成熟,加焗薯,但來到的時候牛扒竟然是well done了,有一點點的失望男友叫了炸魚加薯條,雨褸很乾身薯條明顯是不新鮮及軟林林的不好食

2017-09-20
2017-10-13 2112 浏览
我地3個人去食,一入到去侍應好好服務。我地叫左拼盤小食,啲野炸到唔會太過火,熱辣辣啱啱好。另外,巴馬芝士明蝦長通粉,啲蝦又大又新鮮。仲有必叫嘅ribs,不過今次就焗得過火左少少。
2017-10-11 1963 浏览
最近Y網有ruby tuesday團購Ruby Tuesday超級優惠券套裝,分別於十月和十一月換購特級Aged Prime西冷扒、經典燒排骨或巴馬芝士明蝦長通粉只賣$238 非常抵現場只須補回原價加一就可以了現在已經結束 真想買多張吃星期二晚都算多人, 差不多滿座穩陣一點最好先訂枱卡位好舒服 亦不像討論區說得衛生差我眼見東西都好乾淨分工都很仔細 帶位會輕輕介紹一些推介我和朋友都用了團購換兩份特級Aged Prime西冷扒醬汁可選黑椒, 磨菇, 蒜蓉牛油我就選了蒜蓉牛油 頗香上菜後會問你要不要芥末醬原來是中式那種芥末醬 平時點燒肉那種可以試一試少少 比較特別另外 可選焗薯或薯蓉我這個是焗薯 很好吃 芝士味很濃
最近Y網有ruby tuesday團購
只賣$238 非常抵
現場只須補回原價加一就可以了
現在已經結束 真想買多張吃

星期二晚都算多人, 差不多滿座
穩陣一點最好先訂枱
卡位好舒服 亦不像討論區說得衛生差
我眼見東西都好乾淨
分工都很仔細 帶位會輕輕介紹一些推介

我和朋友都用了團購換兩份特級Aged Prime西冷扒
醬汁可選黑椒, 磨菇, 蒜蓉牛油
我就選了蒜蓉牛油 頗香

用餐优惠
團購
特級Aged Prime西冷扒
2017-08-28 3119 浏览
吃過很多次Outback, 反而同類的露比星期二是第一次試。會員價$30可點一份迷你版煙肉芝士薯條。其實這份量作為小食或前菜剛剛好。與Outback不同之處是這個加了大量黑椒和香草,味道比outback更濃更豐富。三文魚配虎蝦。我去outback一定會點三文魚,outback的三文魚會問客人想要的生熟程度,但這裡沒有。outback會再厚切一點,碳香濃很多。至於虎蝦彈牙但沒什麼鮮味。這回outback勝。12安士西冷。我對outback牛扒的印象不太好,想不到這裡也是一樣。賣相好像很美,但很乾很柴皮,調味也不足,配的黑椒汁也格格不入。焗薯也沒什麼薯香而且份量過大。類似outback的chocolate thunder from down under,但這裡的朱古力蛋糕過份大件,雪糕和cream不夠送,最終變得太乾身很難下嚥。蛋糕不像outback的brownies有nuts,顯得單調。outback的冰火覺得它也沒做到。Outback勝

Outback勝
2017-08-26
2017-08-23 1891 浏览
聽聞九龍灣德福店clos…ed,便轉去荃灣店成為熟客仔。RT店食物類別和味道其實都一般,但給我找到了最好味的幾款菜色,雖然每次質素不同,但個人應為暫時是最好的菜色。Nacho ”約HKD148“又熱又多料的粟米片,每次都相同質素,飲酒食佢是最合適。其實有少少辣,因為有辣肉醬和辣味鮮蕃茄醬。不能吃辣的你便不用叫喔~三文魚大蝦 “約HKD138”蝦已加了鹽去燒,還帶有少許濃味,蝦本身甜味不明顯,但還爽口。三文魚每次去食都不穩定,有時太熟,對我來說不是問題,外面加上了一些辣粉和黑椒粉,不能吃辣的你便不用叫喔~每次都叫飲品Jack & Coke (Jack Daniel with coke) double shot (around HKD90/each), 每次分量都不同,原來是要看調酒員有沒有依著份量儀去加入合適份量,如不,有時就太甜了。
聽聞九龍灣德福店clos…ed,便轉去荃灣店成為熟客仔。

Nacho ”約HKD148“

三文魚大蝦 “約HKD138”

2017-07-22
  • nacho
2017-08-20 1245 浏览
星期六晚好full,臨時七點幾突然想去但full哂,八點半再去等多一陣就有位最滿意係個蝦沙律小食拼盤有兩個size,呢個係regular,炸蝦好咸,其他ok,右上角係芝士條巴馬芝士明蝦長通粉Ribs呢個係全份,切開肉有少少散奶昔幾好飲,唔會好滯飲完食唔到其他野,飲regular size剛剛好之前以為Ruby Tuesday係好貴,但五個人share,信用卡又有七五折,每人都係$200,價錢都合理又夠飽

最滿意係個蝦沙律

巴馬芝士明蝦長通粉

Ribs呢個係全份,切開肉有少少散

2017-08-19
用餐优惠
信用卡優惠
2017-07-13 2130 浏览
星期一至星期四,來到Ruby Tuesday用餐,優惠會比較多!這次我們剛好星期3的晚上來到。我們預約了兩位,7pm, 到餐廳後便立即能入座。安排坐4人枱,點多些食物也不怕沒位置擺放。叫了兩杯飲品, 一個沙津,一個意粉和一個漢堡。飲品: 1.Ruby's melted Mudslide 2. Vergin red sengria食物: Chicken Tender Caesar salad蜆肉意大利幼面Smoke House Burger + 大啡菇Chicken Tender Caesar salad, 表面有很多雞塊, 脆脆的,但不算太熱。 沙津菜不會夾雜水份, 而且沾滿沙津醬,是唯一一樣能完全吃光的食物。優惠期間,點一款主菜便可加$25 享用圖的右邊是蜆肉意粉,優惠期間,$99便可享用,意粉中有大量蜆肉,意粉汁像茄汁,甜甜酸酸的,比較開胃。左邊: Virgin Red Sangria 右邊:Rudy's melted mudslide .左邊是沒有酒精的,把紅酒轉換成酒精。而右邊有,有Vodka, Baileys & Kahlúa, 飲到最尾時,vodaka 味超濃! 而且我是走
這次我們剛好星期3的晚上來到。
我們預約了兩位,7pm, 到餐廳後便立即能入座。
安排坐4人枱,點多些食物也不怕沒位置擺放。
叫了兩杯飲品, 一個沙津,一個意粉和一個漢堡。

飲品:

蜆肉意大利幼面
Smoke House Burger + 大啡菇

chicken Tender Caesar salad

左邊: Virgin Red Sangria
右邊:Rudy's melted mudslide .

左邊是沒有酒精的,把紅酒轉換成酒精。
而且我是走了cream 的!

最後,smoke house burger 方面,十分juice. 雖然薯條是粗的那款,可惜像放了很久的感覺,已經不好吃了。但整個Burger ,肉是多汁的, 有新鮮的蕃茄,洋蔥,還夾有生菜和酸瓜! 十分足料。吃了半個已經飽了。

平日的ruby tuesday 幾抵食,如果薯條是新鮮炸的會吃得更開心。

chicken Tender Caesar salad
2017-07-03 1436 浏览
叫咗個小食拼盤(薯皮、魷魚圈、辣味雞翼、芝士條)。呢個其實係我哋唔知食咩,個staff推薦我哋咁揀,佢真係揀我幾好,樣樣足料。 個薯皮加佢比既cream sauce 十分夾,而且有飽腹感。魷魚圈炸得幾脆,魷魚好咬口!雞翼係我最值得推薦既小食!佢係好辣同帶少少酸,個汁係調得好出色,食過次次都想食返!最後佢個芝士條,一定要熱食,佢啲芝士拉出黎十分過癮!好好食! 叫埋佢有杯好似好多莓既飲品,佢好多jam咁既款,我就麻麻哋,有啲酸,但我個朋友就好鐘意,所以都可以試下!
叫咗個小食拼盤(薯皮、魷魚圈、辣味雞翼、芝士條)。
2017-06-17 1025 浏览
老實講,對學生有d貴,lunch 一人$130左右。湯好creamy!!讚主菜係兩個mini burgers($89),魚嫩,牛肉味濃,各一就最岩。仲要咗炸魚手指(+$20),超嫩!好高質呀。野飲係亮點,加$18就可以由普通野飲轉為特飲,平時一杯特飲都要7,80,梗係轉黎試下。上面果杯係推介既無酒精cocktail,甜甜地幾好飲。呢一杯就酸好多,係推介既檸檬芒果汁,有果肉粒粒。兩杯都好高,飲到成肚水!坐係吧檯睇golf比賽,輕鬆又一個下午。貴d但水準跟得上。
老實講,對學生有d貴,lunch 一人$130左右。

湯好creamy!!讚

坐係吧檯睇golf比賽,輕鬆又一個下午。貴d但水準跟得上。

2017-05-31 951 浏览
隔了一陣子沒光顧Ruby Tuesday, 幸好食物味道及質數依然是一樣... 現今的食肆, 能保持最基本的這兩件事都不是易事集團性經營未必等於有這些保證, 不過在光顧過的Ruby經驗裡, 似乎暫時到那家分店都差不多的, 算是不錯的了!夠熱夠香的Chicken Quesadilla, 應有的醬料都提供了, 比起一起餐廰, 連這夾餅最基本的配料或醬料都錯或是漏, 這裡是穩陣的選擇來個Trio, 肋骨不會太乾, 骨肉容易分離, 夠入味; 炸小蝦香脆, 炸雞塊薄薄的又香又熱, 整體滿意服務都是可以的, 一向training都不錯, 自改革都能保持, 員工大概都授教了公司標準
2017-05-27
2017-05-20 1174 浏览
聽日係520所以提早慶祝!去咗荃灣ruby Tuesday,因為會員有半價煮餐牌半價餐飲八八折半價呀!我梗係叫啲貴嘢食啦!呢個牛扒加龍蝦尾平日要$480,半價都要$240,但係龍蝦味其實好細條,雖然牛扒係炭燒,味道ok,但火候略嫌老左啲!呢個雞翼非常好食!醬汁夠多!西芹亦都好新鮮!本來以為唔夠食所以叫咗個意粉點知食完雞翼已經飽左一半!意粉嘅軟硬程度適中!慶祝一定要飲酒叫咗個Sangrila!好好飲
半價呀!我梗係叫啲貴嘢食啦!

呢個雞翼非常好食!醬汁夠多!西芹亦都好新鮮!

慶祝一定要飲酒叫咗個Sangrila!好好飲
2017-05-05 1125 浏览
有幸地 友人送左一張Ruby Tuesday嘅六折Coupon我便同女友黎呢間定價較高嘅西餐廳 打算試試佢嘅下午茶餐可惜黎到先知道該 Coupon不適用於Tea set而主餐牌的菜色普通都要$200或以上 折後最平都要$120相對之下 Tea set的價錢卻相當親民 連飲品只係$35-$45經討論後 我地都係揀食tea 張Coupon都係留返下次我地揀左意式雞肉雜菜湯通粉同香草芝士墨西哥烤薄餅而餐飲方面 叫左兩杯凍檸茶少甜少冰首先黎既係兩杯凍檸茶 相當大杯 應該都有500 mL而少甜後味道對我黎講岩岩好 好易入口 飲品方面 相當正評阿!跟住就係女朋友叫既意式雞肉雜菜湯通粉份量方面都好理想 當相於一份午餐而味道方面 似乎就一般 酸酸甜甜的 冇咩特別可能本人鐘意食啲重味既食物吧最後就係我叫既香草芝士墨西哥烤薄餅賣相方面也不錯 跟埋sour cream, salsa醬 仲有超辣墨西哥辣椒 愛辣人士不妨一試!由於餅身充滿香油 攞起塊薄餅 已經聞陣香噴噴既油餅味也因此食落去果陣 唔會覺得乾身而餅餡中既芝士相當香甜 而且柔軟比平時係印度餐廳嘅乾身烤薄餅好食太多了平時唔食薄餅既女友都爭住食 仲食左半
我便同女友黎呢間定價較高嘅西餐廳 打算試試佢嘅下午茶餐

而餐飲方面 叫左兩杯凍檸茶少甜少冰
首先黎既係兩杯凍檸茶
相當大杯 應該都有500 mL
而少甜後味道對我黎講岩岩好 好易入口
飲品方面 相當正評阿!

跟住就係女朋友叫既意式雞肉雜菜湯通粉
份量方面都好理想 當相於一份午餐
而味道方面 似乎就一般 酸酸甜甜的 冇咩特別
可能本人鐘意食啲重味既食物吧

最後就係我叫既香草芝士墨西哥烤薄餅
賣相方面也不錯 跟埋sour cream, salsa醬
仲有超辣墨西哥辣椒 愛辣人士不妨一試!
由於餅身充滿香油 攞起塊薄餅 已經聞陣香噴噴既油餅味
也因此食落去果陣 唔會覺得乾身
而餅餡中既芝士相當香甜 而且柔軟
比平時係印度餐廳嘅乾身烤薄餅好食太多了
平時唔食薄餅既女友都爭住食 仲食左半份阿!
可見呢份烤薄餅唔講得笑 強烈推薦!

埋單 兩位連加一都係77蚊 經過荃灣西既朋友不訪一試!
檸檬茶
意式雞肉雜菜湯通粉
香草芝士墨西哥烤薄餅
烤薄餅
2017-05-04
$38.5 (下午茶)
香草芝士墨西哥烤薄餅
烤薄餅