2022-07-15
好野🤩今日約咗朋友食返個靚tea🥺好少食咁少野,其寶我好鍾意~約我多啲出去飲杯咖啡食個下午茶最開心。第一次嚟到觀塘海邊,呢間店就係商業大廈地下Smoked Salmon & Dill Bagel~忌廉芝士吾多,反而好多菜,加上煙三文魚煙燻鹹香味,三樣嘢放埋一齊太夾,大量嘅菜帶出一種爽脆口感,索索聲,煙三文魚嘅味道散到成個口,加上煙韌bagel 👍真正最好嘅配搭 Honey Mustard Chicken Bagel~食落感受到雞肉冇乜脂肪😆比較適合追求健康嘅人,又高蛋白質,雞肉味道比較清淡,雞肉上有蜜糖芥茉醬,如果醬汁多番少少調出成個味道🤏一定會更好🙂會更加適合我嘅口味Scone~第一樣食既就係scone,俾佢嘅熱辣辣吸引住。可能因為熱,咬落去軟腍感但又易碎,係一種鬆軟蓬鬆口感,牛油香,濕潤度啱啱好,擦上clotted cream同果醬,鹹甜交融,一大啖食落口🥰即刻愛上呢個味道Black~我揀咖啡時咖啡師問我想要nutty定fruity?我唔鍾意酸嘅味道,就揀左nutty。啱啱開頭飲飲落唔係好strong,食完三文魚bagel再飲,越飲越好,可能煙燻鹹香味道,更加突顯出咖啡味🤣咖啡係不
Black~我揀咖啡時咖啡師問我想要nutty定fruity?我唔鍾意酸嘅味道,就揀左nutty。啱啱開頭飲飲落唔係好strong,食完三文魚bagel再飲,越飲越好,可能煙燻鹹香味道,更加突顯出咖啡味🤣咖啡係不專業嘅評價,我唔係專業只講到當時嘅味道