2022-09-11
發現中環荷李活道有一間特色餐廳,主要係食中歐菜,比較特別!而且餐廳有兩層,下面嗰層主要係酒吧,上面嗰層就景觀比較開陽舒適。都好適合飲下酒Chill下!凱撒沙律$65 味道比較鹹香,上面亦都有啲經過醃製嘅魚,亦有一些芝士,多重口感口味。Potato Rosti $75 表面非常香脆,而且有兩款不同特調醬汁的味道和口感,同薯仔好夾。表面鹹香香脆,裏面亦有充滿水份的薯仔絲,相當豐富。香煎三文魚$220 三文魚好健康,而且佢煎咗之後都會保留應有水份,表面個皮鹹香,加埋其他配菜充滿層次。Pasta Alla Vodka 意粉 $185 呢款意粉上面有虎蝦,非常鮮味,而且佢個意粉質感係彈牙。Skinny Fries $65 仲有黑松露醬,金黃脆卜卜,作為小吃不錯!Apple Strudel $120 呢款甜品蘋果味香甜,香脆,配搭清甜的雲呢拿雪糕,一凍一熱雙層口感。Silk Road $85Melon Sangria $85 兩個都係特別嘅Cocktail,我就特別鍾意Melon Sangria,蜜瓜味好香甜,整體小清新。Silk Road就有柚子,菠蘿等等口味,味道相對甜香。
Silk Road $85
Melon Sangria $85