2018-04-07
特濃辣湯年糕伴拉麵 $72首先怕辣之人慎入 特濃辣湯不是吹的 三隻辣椒既辣度但我覺得仲辣過叫既另一份四辣主菜熱辣辣既辣湯汁好入味 熱度將辣度推高唔少 成到成頭汗但又幾過穩 內有大量年糕 魚糕都有返咁上下 反而麵量唔多大概得一底公仔麵 成份拉麵直情係一份小型既部隊鍋 亦都似部隊鍋咁餸多麵少最後提多句 真係食得辣先好叫 食得辣既叫呢份都過癊抵玩火爆雞肉鐵鍋飯 $88主打平價韓國菜既連鎖餐廳 第三四次幫襯 揀左啲未叫過既黎試呢份鐵鍋飯餐牌上標有四隻辣椒 因為食左飯前甜品胃口麻麻所以諗住開下胃特登挑戰下辣度的確有返咁上下 特登留有餘地唔將所有白飯撈勻辣汁同泡菜 主要餸菜係雞肉 雞肉量其實唔算好多 始終價錢唔高 辣辣地連埋泡菜食都幾韓式風味 仲有份量唔少既紫菜 建議同椰菜一齊撈飯食 至於放面隻溫泉蛋就直接食左呢份寫明係new既新菜式都叫得過 適合愛辣之人
最後提多句 真係食得辣先好叫 食得辣既叫呢份都過癊抵玩
火爆雞肉鐵鍋飯 $88