2021-10-04 329 浏览
學人地「輕」食但係唔飽之後再「素」埋 提神醒腦 既 Coffee Shake 同 香脆大啡菇 🍄芝士 🧀 蕃茄 🍅 生菜 lettuce 🥬 Shack sauce漢堡🍔Hungry Friday - Part II2nd lunch @ Shake Shack - Quick fix to my burger and shake crave!Yummy as usual - with my signature GREEN combo = ‘Shroom 🍄 burger + crinkle-cut fries 🍟 + Shake shake shake 🥤

Hungry Friday - Part II

2021-09-01
$120 (早餐)
2021-08-06 809 浏览
香港的連鎖漢堡店以Shake Shack質素最穩定,weekend想食個late lunch或者下午茶都是一個好選擇。每次的食物都不輸宣傳照,起碼麵包溫熱鬆軟、生菜爽脆、牛肉有肉汁,不會像其他連鎖漢堡店一樣又濕又扁。我們點了一個single shack($54)一個double shack($77)。味道不會很驚艷但就是質素很穩定。早餐太豐富,午餐就沒點最愛的芝士薯條,改食雞塊配BBQ醬(可以選配蜜糖芥茉醬)($37)。所有食物都是點餐後再製作,所以要等四五分鐘,但回到家食物仍是又熱又脆。外賣包裝也很有誠意,空間預計得恰好的硬身盒子令漢堡不會散開。

2021-08-01
5 分钟 (外卖自取)
2021-07-01 722 浏览
Shack Burger🍔 $54芝士漢堡配生菜、蕃茄及Shack sauce牛肉漢堡扒🥩薄薄一層唔算好厚肉質鮮嫩肉汁十足💦牛味好突出食完係口腔揮之不去👄芝士🧀芝士味認真品嚐會感受到奶香🍼好出處於半溶狀態令賣相更吸引🤤配菜好新鮮生菜🥬爽脆蕃茄🍅多汁解膩一流💯Refresh味蕾之餘又可以增加口感層次Shack sauce🍾酸酸甜甜🍋🍯好開胃同burger好夾👍🏻麵包🍞甜甜地質地柔軟應該無用牛油🧈烘過被肉汁同油份浸濕左😰存在感好低影響整體口感💔可以改善下整體而言,shackburger味道唔差✅但未算十分出色重牛味既漢堡扒係成個burger既重點✨burger size唔大食完唔會好飽👌🏻適合下午茶或者口痕果陣食

Shack Burger🍔 $54
芝士漢堡配生菜、蕃茄及Shack sauce

牛肉漢堡扒🥩

burger size唔大
食完唔會好飽👌🏻
適合下午茶或者口痕果陣食
2021-06-27 493 浏览
行過圓方,見肚餓,就同朋友去shake shack叫咗個hamburger 同埋bacon hamburger, with cheese fries.漢堡扒10分好食,咬落去有好多汁同埋好有牛肉味。入面既生菜,芝士,蕃茄都非常新鮮。煙肉同漢堡扒嘅配搭非常之好。👍🏻👍🏻而芝士薯條亦都俾咗好多芝士我哋,芝士搭薯條呢個組合正常,冇太多意外。佢既芝士比較厚身,不過如果食太多就好有飽肚感,有點膩,未必再食得落其他嘢啦。🤪

2021-06-27 364 浏览
叫咗一份外賣芝士漢堡加薯條同芝士醬~ 芝士漢堡拎到返去個包有少少淋,外貌就爭咗啲~ 但個漢堡都係啖啖肉同肉汁同醬汁都好夠味~ 薯條仲係熱,係好食嘅~ 加埋芝士醬同喺門店食一樣
外卖送餐
2021-06-05 536 浏览
今日去咗elements少有嘅西式快餐 Shake Shack雖然係快餐,服務來講都算唔錯,門口有專人幫你安排座位同埋提你scan 安心qr codeShake burger $54有生菜、車打芝士、蕃茄、漢堡牛肉,麵包唔係一般嘅漢堡包,食落去好鬆軟,漢堡牛肉係純牛肉,食落好有牛味又有漢堡口感,而且仲保留到肉汁,但如果漢堡嘅油膩感減少就更加prefect。雖然望落去好似唔係好大個,但係食落去都夠飽肚Cheese fries 薯條即叫即焗,熱辣辣,熱熔咗嘅芝士醬倒上薯條面層,因為係波浪紋薯條,芝士醬更加容易粘去係薯條上面,基本上唔需要點任何醬料已經好夠味揚揚整體評分:8/10揚揚環境評分:8/10揚揚味道評分:8/10揚揚服務評分:8/10揚揚抵食程度:8/10揚揚返食機會:8/10

Shake burger $54

揚揚服務評分:8/10
揚揚抵食程度:8/10
揚揚返食機會:8/10
2021-05-27 329 浏览
之前在IFC見過Shake Shack的時候已經想試佢主打100%純天然、無激素和無抗生素的安格斯牛肉漢堡和雞肉漢堡看過一些食評講到好似好好食咁又話得過好多獎,但絕對是名過於實🐱我點了🐱1. Shack burger double $77 👍🏻👍🏻👍🏻2. Smoke burger $65 👍🏻👍🏻👍🏻3. Cheese fries $36 👍🏻4. Lemonade (S) $25 👍🏻5. 50/50 (S) $25@👍🏻👍🏻👍🏻我覺得包太軟,唔脆,亦唔夠熱仲要包面痴住包裝紙牛肉好有牛味👍🏻👍🏻大塊好味但太油膩,連包都沾滿肉的油其他蔬菜配料、醬同芝士都一般般Smoke burger的煙肉幾脆👍🏻不過整體來講我覺得可能連M記的安格斯芝士漢堡都好食過佢薯條沾了芝士醬之後淋晒芝士味較膩完全不推介lemonade 我覺得太酸50/50好一點, 像偏酸的盒裝檸檬茶😂但要在Elements搵快餐好坐舒服又乾淨企理如果無咩期望,可能就不會失望

之前在IFC見過Shake Shack的時候已經想試
看過一些食評講到好似好好食咁
又話得過好多獎,但絕對是名過於實

🐱我點了🐱
2. Smoke burger $65 👍🏻👍🏻👍🏻
3. Cheese fries $36 👍🏻
4. Lemonade (S) $25 👍🏻
5. 50/50 (S) $25@👍🏻👍🏻👍🏻

我覺得包太軟,唔脆,亦唔夠熱
仲要包面痴住包裝紙
牛肉好有牛味👍🏻👍🏻大塊好味
但太油膩,連包都沾滿肉的油
其他蔬菜配料、醬同芝士都一般般
Smoke burger的煙肉幾脆👍🏻

lemonade 我覺得太酸
50/50好一點, 像偏酸的盒裝檸檬茶😂

但要在Elements搵快餐
好坐舒服又乾淨企理
如果無咩期望,可能就不會失望
2021-05-25 201 浏览
星期日駕車外出,泊Elements就最抵,食少少野就可以免費泊3個鐘,有coupon 仲可以泊多一個鐘。由於Elements屬於高檔商場,要平食的選擇不多,今次選擇去Shake Shack。Shake Shack同級對手有Triple O's,Five Guys及The Butchers Club,當然市面上仲有好多獨立漢堡店水準也不錯,但連鎖式及近年冒起 得比較快一定是Shake Shack同Five Guys。今次食左Double Shack Burger,炸薯條,同Vanilla Shake。Shake Shack個包面係比較淋,容易咬,唔會咬到口攰,牛肉有肉汁,但唔多,蔬菜新鮮,整體算唔錯。薯條炸得好乾,個人麻麻,個人偏好Triple O's 多少少。夏天飲杯凍Mike Shake 真係透心涼,飲完好舒服。

2021-05-07 236 浏览
星期日來到圓方,人不多,很容易便找到座位,不用等候。食物新鮮即製,大約五至十分鐘便有了。叫了個Double Cheese Burger及Shack Stack(即是有牛及炸大啡菇,中間還有芝士,相當cheesy及juicy),另外叫了份cheese fries及一杯milk tea milkshake。芝士薯條很好吃,芝士汁不會很膩,薯條新鮮即炸很香脆又夠乾身,不會有多餘的油膩。奶茶味的奶昔是香港Shake Shack獨有,應該一試,不過味道略甜,不愛甜的未必喜歡。奶昔上面的whipped cream很香滑,要加$5,絕對值得。兩人吃以上食物大約$250,份量很夠,價錢亦很值。
兩人吃以上食物大約$250,份量很夠,價錢亦很值。
  • Shack  Stack
  • Cheese  fries
2021-04-20 448 浏览
叫左smoke shack 同 hot dog再加杯lemonade, 食落個burger就正正常常,無咩特別,但個熱狗就好好味要讚。麵包煎熱左再搽上牛油,溶化中的牛油同牛肉腸真係好夾,再加上肉汁😋而杯lemonade 對我黎講就太甜啦,但另一半就飲得好開心,不作評論。

2021-03-20 548 浏览
前幾天去咗位於圓方嘅Shake Shack買外賣,餐廳係開放式㗎,俾人有個開陽寬躺嘅感覺。還有個洗手機,可以讓客人方便地保持雙手清潔。此外,店舖設有自動售賣機,方便客人自己選購食物,配合電子取餐提示器,客人可以一面坐下傾偈同時等餐。食物方面種類不算多,但特別之處有酒類飲品及狗餅售賣 。漢堡包煎香漢堡牛肉能鎖住肉汁,配以秘製醬汁非常滋味。雞扒包酥炸雞扒皮脆肉嫩,口感十足。熱狗熱狗份量比較細囉!如果可以大啲就好啦!薯條配芝士醬熱騰騰香脆薯條再沾上芝士醬是絕配,味道好夾。如果可以再多啲薯條配其他各式各樣醬汁更好,例如配傳統的肉汁加熱溶咗嘅芝士或配黑松露就超正囉。

食物方面種類不算多,但特別之處有酒類飲品及狗餅售賣 。

漢堡包

煎香漢堡牛肉能鎖住肉汁,配以秘製醬汁非常滋味。

雞扒包

炸雞扒皮脆肉嫩,口感十足。

熱狗

熱狗份量比較細囉!如果可以大啲就好啦!

薯條配芝士醬

外卖自取
Very caring staff and professional service. The Shackburger, Chick’ n Bites, crinkle cut cheese fries are super delicious. The HK Exclusive Tea Shake is very tasty and we got two free chocolate ice cream as we order online through scanning of our QR code. I have problem digesting thick hamburger but I am perfectly fine with Shake Shack.

Shackburger, Chick’n  Bites,  Cheese  Fries  and  Milk  Tea  Shake
2021-02-26
庆祝纪念
纪念日
2021-02-16 319 浏览
行完西九公園,都快5點了 ,因要快捷即刻搵餐廳食晚餐,因初三好多人約會valentines day ,比較體面得餐廳都排隊要book ,fast food 變了唯一choice burger 有bacon 個sauce 仲有chill 食落都幾辣下但個bacon 好死salty 好鹹,係鹽列不能表受的 需個包填相都好樣衰好ugly fried 唔夠脆 就算要了cheese sauce 都救唔到佢 淋crème fried 真係好難食 食一次就夠啦!老麥質素都好過佢

2021-01-14 361 浏览
平時我只係鍾意食幼薯條。唔大鍾意粗身因為冇一間會炸得香脆,多數淋曬今次來shake shake食佢地嘅雞包同薯條薯條炸得香脆呀,凍左都吾會淋曬,仲系脆身架👍🏻我食左幾次都系咁,幾好!唔怕肥可以食貴少少嘅$37個款芝士薯條都好正,shake shake薯條有坑文,用來點醬一流來,D醬痴曬上去好食好多👍🏻另外個雞包就用雞胸肉做,炸出來外脆內軟,雞胸仲好juicy😁所以我幾欣賞佢整出來雞胸肉都可以咁好味,雞味都香濃。
今次來shake shake食佢地嘅雞包同薯條

2020-12-30 913 浏览
想試Shake Shack 好耐, 因為每次去親海港城經過都好多人排隊。今次終於可以趁住係W Hotel staycation, 去附近商場 - ELEMENTS 既Shake Shack 買黎試下。Shake Shack 漢堡包店好自然地令我將佢同另一間同樣來自美國的漢堡包店Five Guys 作🆚比較。我地點左ShackBurger Double, SmokeShack Double 同Black Truffle Fries。首先如果我下次再幫襯, 我會叫返普通薯條, 唔會加錢轉黑松露, 加$15既分別係多左黑松露蛋黃醬, 炸紅蔥頭及香蔥 。我地唔好紅蔥頭同蔥, 而佢地俾既黑松露蛋黃醬份量也少。性價比低。ShackBurger Double - 兩層漢堡肉既意思。牛肉味濃也有肉汁, 不錯。蕃茄生菜新鮮, 芝士份量足, 每一啖都食到濃郁芝士香。反而醬汁唔係話太食到。SmokeShack Double - 我無食, 應該就係ShackBurger Double 既多左煙肉同辣版。整體而言, 我比較喜歡Five Guys 。 Shake Shack 同Five Guys 一樣都係只有散叫

整體而言, 我比較喜歡Five Guys 。 Shake Shack 同Five Guys 一樣都係只有散叫沒有套餐。因為我有個特愛點🥫茄汁的家人, 所以, 可以無限refill 茄汁的Five Guys 真係🆙大加分。漢堡肉質兩間我都鍾意。而對於一些比較注重均衡飲食的朋友們, 也應該會較喜歡生菜和蕃茄份量較多的Five Guys。 另外, 我也更喜歡Five Guys 的麵包和薯條。Five Guys 的麵包鬆軟且充滿牛油香。薯條也很有特色, 有曲曲薯圈的口感, 香脆新鮮。
外卖自取