2024-10-26 112 浏览
因為重度伯爵茶愛好者,見到佢出伯爵茶味的奶昔就立刻嚟試。 都是沒有期望就不會失望, 有淡淡的茶味但伯爵茶味並不突出, 要十分仔細品嚐。 極度推薦朱古力愛好者食佢嘅朱古力雪糕, 朱古力碎並不會太甜, 雪糕香滑。 比起奶昔我更喜歡他的雪糕。
2024-09-21 227 浏览
新口味漢堡包-田園素食口味紐約口味⋯香脆蘑菇牛肉漢堡,紐約口味薯條-煙肉木蘋果味醬,布朗尼朱古力雪糕限定。3樣都好好味🤤價錢都可以接受,坐位都算闊落。限定雪糕口味都有三款選擇
新口味漢堡包-田園素食口味
3樣都好好味🤤
價錢都可以接受,坐位都算闊落。
限定雪糕口味都有三款選擇
2024-09-02
2024-08-07 750 浏览
一向很喜歡SHAKE SHACK的漢堡,最近SHAKE SHACK推出了新產品 - 紐約扒房風味系列,所以便來到銅鑼灣時代廣場的分店試試💚🤍紐約扒房風味漢堡 (單層)採用100%天然安格斯牛肉,牛味濃郁且多汁,搭配香濃的芝士、鮮香的炒蘑菇及酥脆的洋蔥,口感非常豐富🤤 再配上自家制辣根胡椒蛋黃醬,惹味十足,提升了整個漢堡的味道層次😍🤍紐約扒房風味薯條香脆的波浪薯條,撒上蘋果木燻煙肉碎及清新的香蔥,搭配自家制辣根胡椒蛋黃醬,鹹香惹味,很不錯😋🤍Shack Red漢堡薯條配上紅酒,第一次嘗試這樣的配搭,非常match呢~🍔🍟🍷✨📍SHAKE SHACK - 銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓217-219號舖

🤍紐約扒房風味漢堡 (單層)

🤍紐約扒房風味薯條

🤍Shack Red

• 紐約扒房風味漢堡
最近Shake Shack都加入咗開心果大戰,推出開心果奶昔,仲有新產品主打紐約扒房味道,真係經典美式之選🌟紐約扒房風味牛肉漢堡包比圖片更豐富厚身,有安格斯牛肉漢堡、炸洋蔥圈、車打芝士同埋炒蘑菇,層次感十足,真係好似將一份美式扒餐濃縮係漢堡入面🌟煙燻肉漢堡有濃郁既煙燻味,用蘋果木燻製既煙肉好脆口,加埋海量櫻桃辣椒粒,味道都幾辣🌟紐約扒房風味薯條薯條上鋪滿煙肉同蛋黃醬,初頭以為係松露味,但食食下先覺係辣根胡椒🌟開心果奶昔今日既重中之重,非常重手既奶昔,有自製雲尼拿雪糕、開心果昔同埋薄脆等等,將口感疊加層次,飽足度好夠,但開心果味無想像中咁濃,少少失望
1984 浏览

🌟紐約扒房風味牛肉漢堡

🌟煙燻肉漢堡

🌟紐約扒房風味薯條

🌟開心果奶昔
2024-08-01
午餐
今次食外賣試吓shake shack,同某蛋一樣又係美國過黎,但某蛋真係無得同shake shack比,shake sahck又好食,包裝又好,食得方便同俐落,唔論盡。今次叫咗磨菇芝士漢堡、波浪薯條、雞粒同埋開心果奶昔。當中我最推薦開心果奶昔,真係好好飲,飲第一啖已經好香濃開心果味,甜又唔會太甜,甜度啱啱好。顏色好靚。磨菇芝士漢堡,我走咗生菜蕃茄。個包都幾細,我加咗煙肉,但d料無爆哂出黎,呢個係重點要讚嘅,食得好方便,好爽,好俐落乾淨,多謝shake shack💚我覺得shake shack用嘅包同平時香港食開嘅包有唔同咁,佢地嘅包係黃黃地色,亦都係比較軟身。我加嘅煙肉,真心好香好好食,少少juicy,食過咁多真煙肉漢堡,只係「美國兄弟」同埋shake shack可以食得出係蘋果木烤製,好香,不過shake shack香過「兄弟」💚芝士磨菇,驚喜嘅係無諗過係吉列炸嘅,同埋無諗過芝士係釀喺磨菇入面❤️🥰最完美嘅味道應該係連埋生菜蕃茄咁樣食,不過我唔食呢兩樣野🤣❌我食完芝士煙肉波浪薯條覺得有少少漏,我應該試咗漢堡先😭波浪薯條,我叫咗芝士煙肉波浪薯條,佢地將芝士同煙肉碎分開裝俾我,淨係純薯條都

今次叫咗磨菇芝士漢堡、波浪薯條、雞粒同埋開心果奶昔。

❌我食完芝士煙肉波浪薯條覺得有少少漏,我應該試咗漢堡先😭

波浪薯條,我叫咗芝士煙肉波浪薯條,佢地將芝士同煙肉碎分開裝俾我,淨係純薯條都已經脆口好好食,點埋芝士仲正,正宗美國薯條❤️煙肉我就咁空口食,咸咸地,好香嘅烤味😍😍😍

炸雞粒有分10粒同6粒,我叫咗6粒,好食。就咁食好食過點醬食。

可能因為外賣哥哥走咗好多轉ORDER再俾我,d野有少少凍咗,但shake shack好貼心,外賣袋係保温袋黎🥰😍更加貼心嘅係 開心果奶昔係另一個保温袋仲有冰包凍住😍🥰好貼心

開心果奶昔
  • 煙肉
  • Cheese  Fries
  • Shroom  Burger
2024-07-14 451 浏览
作為Milkshake愛好者,見到SHAKE SHACK出咗期間限定嘅意大利風味Carbonara Shake卡邦尼奶昔,點可以唔試😍見到餐牌發覺原來有分Mocktail無酒精 $64或Boozy有酒精$79,一於叫杯有酒精嘅試吓😋份量好大杯,酒味濃郁,奶昔香滑,面層仲佈滿蘋果木燻煙肉,根本就係煙燻焦香愛好者嘅滋味享受💕評分:最高為5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食度:💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺SHAKE SHACK (時代廣場)銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓217-219號舖#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #limited #期間限定 #hkburgers #hkeats #burgers #carbonara #卡邦尼 #shake #milkshake #奶昔 #applewood #蘋果木 #smoked #bacon #煙肉 #shakeshack #shakeshackhongkong

評分:最高為5分

治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺

SHAKE SHACK (時代廣場)
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓217-219號舖

2024-06-30
$80 (宵夜)
  • Carbonara Shake
2024-05-27 593 浏览
▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 餐廳 : SHAKE SHACK (時代廣場) 地址 : 銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓217-219號舖 .▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 來到銅鑼灣逛街, 朋友就想吃漢堡, 大家都一同想起她Shake Shack – 位於銅鑼灣時代廣場, 地點方便💫 .吃完還可以在附近shopping 看戲等,就是非常方便的好地方,所以沒有不來的理由,立即就走進去💫 .看完了餐牌, 看到有牛油果系列新品,立即買來試試💫 .Shake Shack Avocado 🥑Bacon Burger Series‼️ 🍔牛油果煙肉牛肉堡 🍔牛油果煙肉雞肉堡香脆煙肉🥓配搭牛油果原來很好吃,煙肉香脆,牛油果🥑很夠熟,入口即溶,配搭牛飲堡及雞肉堡,風味各有不同,同都異常好吃💫 .▪️香脆雞粒 這裡的炸雞粒絕對令人驚喜,炸至金黃色的外層, 入口香脆可口,點埋BBQ醬BBQ醬,好味沒無擋💫 .🥤紅石榴柚子檸檬水味道酸酸甜甜,而且很夠凍,夏天飲非常清爽 💫
▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️
▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️
看完了餐牌, 看到有牛油果系列新品,立即買來試試💫
🍔牛油果煙肉牛肉堡
🍔牛油果煙肉雞肉堡
🥤紅石榴柚子檸檬水
味道酸酸甜甜,而且很夠凍,夏天飲非常清爽 💫
2024-05-20 435 浏览
去shake shack只係會食雞堡,因為唔食牛肉的關係,但每次同伴都會吃,仲會話好好味,咁我諗都唔差因為我個chicken burger都好好味薯條都好食今次冇飲奶昔因為會太飽
因為我個chicken burger都好好味
薯條都好食
今次冇飲奶昔因為會太飽
2024-02-29 913 浏览
同朋友喺時代廣場睇戲前諗住食個快餐。朋友話想食burger,所以就去咗地庫嗰層呢間shake shack。其實我都唔係食過好多次,但係每一次都會俾佢嘅薯條同Burger 驚艷到。同朋友各自嗌咗一個一人餐,包咗薯條、burger同一杯可樂。點餐嘅時候發現應該係做緊優惠,所以叫呢個餐嘅時候佢再送多一杯雪糕,可以揀雲呢拿味或者朱古力味。我同朋友都叫咗雲呢拿味,不過收到個餐嘅時候就發現個雪糕好似已經有少少溶溶地,但其實都冇太大影響嘅。因為唔想食咁多牛嘅關係,所以我叫咗個雞扒漢堡,一拎上手熱辣辣脆卜卜,仲要勁足料!其實食完呢間之後真係返唔到轉頭,食唔返其他普通快餐店,所以真係要有心理準備先好嚟食

2024-02-28
宵夜
2024-02-15 569 浏览
行街經過,餓餓地就走入去試吓啦。依家開到周圍都係,先第一次嚟食 哈🤣🤣所以叫番啲基本嘢先,普通嘅Cheeseburger同普通嘅薯條。薯條又係勁新鮮,又粗又大,裏面仲有薯蓉咁,唔係嗰啲空氣薯條😆正
行街經過,餓餓地就走入去試吓啦。
  • Cheese  Fries
  • Shack  Burger  (double)
今個農曆新年,Shake Shack @shakeshackhongkong 再度推出新春限定甜辣蜜糖脆雞系列🧡 Shake Shack嘅甜辣蜜糖脆雞系列以100%全天然雞肉完美結合甜辣蜜糖醬汁,蜂蜜金黃配上甜辣醬火紅色調,夠哂有新年節日氣氛!呢個系列由即日起喺全港 Shake Shack 分店有售~.甜辣蜜糖脆雞堡 $63: 香脆炸雞上淋上甜辣蜜糖醬汁,肉質好juicy,加上清新椰菜絲同爽甜青蘋果,搭配Shake Shack特製薯仔麵包,夠哂滋味;仲可按自己喜好揀選雞胸/雞腿肉,最緊要係採用100% 全天然雞肉,絕對不含激素及抗生素~甜辣蜜糖脆雞粒 $40(6件): 細細粒嘅香脆雞胸肉,配上甜辣蜜糖醬,食到停唔到口,份量有分6件/10件,啱哂同人share~
甜辣蜜糖脆雞堡 $63

甜辣蜜糖脆雞粒 $40(6件)
Shake Shack推出新春限定「甜辣蜜糖脆雞系列」,同你度過甜蜜火辣辣的龍年🐲齊齊紅紅火火過肥年,整年好運一條龍✾ 甜辣蜜糖脆雞堡 $63炸雞可選擇雞胸肉或雞腿肉金黃香脆炸雞淋上甜辣蜜糖醬汁醬汁帶有紅椒粒,味道甜蜜蜜又火辣辣配搭爽脆椰菜絲同爽甜青蘋果令整體口感層次豐富又帶點清新感✾ 甜辣蜜糖脆雞粒 $40雞粒炸至香口乾身,肉質依然嫩滑多汁啖啖肉一口一粒,沾埋紅噹噹甜辣蜜糖醬入口濃濃蜜糖香甜中帶微微辣味,相當惹味好適合同家人朋友開心Share❤️✾ 士多啤梨柚子美式檸檬水 $27繼續紅到尾,紅紅的士多啤梨柚子美式檸檬水入口滿滿清爽果香,酸酸甜甜好開胃每啖都帶有香甜柚子同士多啤梨清香
齊齊紅紅火火過肥年,整年好運一條龍

✾ 甜辣蜜糖脆雞堡 $63
炸雞可選擇雞胸肉或雞腿肉
金黃香脆炸雞淋上甜辣蜜糖醬汁
醬汁帶有紅椒粒,味道甜蜜蜜又火辣辣
配搭爽脆椰菜絲同爽甜青蘋果
令整體口感層次豐富又帶點清新感

✾ 甜辣蜜糖脆雞粒 $40
雞粒炸至香口乾身,肉質依然嫩滑多汁
啖啖肉一口一粒,沾埋紅噹噹甜辣蜜糖醬
入口濃濃蜜糖香甜中帶微微辣味,相當惹味
好適合同家人朋友開心Share❤️

✾ 士多啤梨柚子美式檸檬水 $27
繼續紅到尾,紅紅的士多啤梨柚子美式檸檬水
入口滿滿清爽果香,酸酸甜甜好開胃
每啖都帶有香甜柚子同士多啤梨清香
2024-02-06 275 浏览
趁假日老公帶左呀女去打波,等佢地打完波會合一齊去食快餐😋😋😋 甜辣蜜糖脆雞系列又番黎啦😍我同老公都一齊揀左期間限定系列😋Order既時候,雞堡原來可以揀雞腿或者雞胸肉,我哋都揀咗雞腿肉😋估唔到可以揀埋部位👍Order後拎住部叫號機等一陣就可以去拎餐,速度都好快👍脆雞堡同脆雞粒賣相好吸引啲😋令人食指大動😋甜辣蜜糖脆雞堡炸雞好大件😍 外面炸到金黃香脆,内裏嫩滑Juicy,醬汁甜甜辣辣,同炸雞好match,而且加埋椰菜絲同埋青蘋果,更添清新😋甜辣蜜糖脆雞粒雞粒有六件,或者十件選擇,即使係雞胸肉粒,仍然入口鬆軟,同樣外脆內juicy,醬汁酸酸甜甜,令人一啖接一啖停唔到口😋😋😋食快餐當然唔少得凍飲❄️😋 佢地既自家製士多啤梨及柚子美式檸檬水,夠晒酸甜清爽,同脆雞系列真係好夾😚🙌🏻脆雞系列真係好好味😋每次嚟Shakeshack都食得好滿足😋下次一定要再嚟食🙌🏻

脆雞堡同脆雞粒賣相好吸引啲😋令人食指大動😋

甜辣蜜糖脆雞堡

甜辣蜜糖脆雞粒

2023-12-16 674 浏览
🥢 Shake Shack 喺香港推出限定奶昔楊珠甘露,經典甜品楊枝甘露上面加咗創新元素! 🥭 Mango Bubble Shake $56楊珠甘露,以港式甜品楊枝甘露為靈感。 🥤 除左用了自家製嘅雲呢拿雪糕,仲有芒果果蓉、椰漿同新鮮柚子果肉。而傳統嘅西米就用咗芒果同百香果味嘅爆珠代替,包含多層次味道!奶昔上面仲加咗滑順嘅鮮忌廉同蛋捲脆脆,展現香港嘅飲食文化同創新味道,啱晒大人細路一齊嚟試下!全新嘅芒果百香果口味

🥭 Mango Bubble Shake $56
楊珠甘露,以港式甜品楊枝甘露為靈感。

2023-12-08 468 浏览
🍔🍟🥤初嘗白松露漢堡▫️堂食可掃桌面QR code落單,即時付款,會有職員送上餐點▫️職員有禮,服務唔錯☑️White Truffle Burger🍔 -$78包皮係特製薯仔麵包,幾軟熟,裏面有好多炸洋蔥絲,好脆口好好味,漢堡係安格斯牛肉,大塊但較乾。艾門塔爾芝士吾錯幾香濃,而白松露醬較少,同埋冇咩味。☑️White Truffle Fries🍟 -$50用上波浪薯條,都幾新鮮香脆,上面撒左大量巴馬臣芝士粉,另上自家製香濃白松露醬點,但係白松露冇黑松露味咁濃,變得奶油味較重,我都係鍾意黑松露多啲。
🍔🍟🥤
初嘗白松露漢堡

▫️職員有禮,服務唔錯

☑️White Truffle Burger🍔 -$78

☑️White Truffle Fries🍟 -$50