2023-01-30 126 浏览
係K11行街經過見到呢間yogurt雪糕店好吸引,口痕想試,之前都見過唔同地方有分店,今次終於試。😂佢係一定要外賣食,不過K11商場都有d櫈可以坐,所以都OK!! 甜品質素高,對得住個價錢。👍🏻超鍾意芒果既我就叫左個Mango Fever,價錢係$68。係有小小貴,但佢個yogurt雪糕真係超好香滑,我最鍾意佢唔係太酸,好岩我口味。😍面頭有個芒果冰,有芒果味,唔係淨係得甜味,唔錯!😁中間既芒果肉都唔酸,呢個季節食到唔酸,仲要重芒果味既芒果係好難得💕推介指數:7.5/10⭐

推介指數:7.5/10⭐
2022-12-28 128 浏览
Smile Have a smile everyday Smile 相信大家都好熟悉比起佢啲蛋糕同餅類佢最出名一定系佢既乳酪雪糕大概有十幾款選擇而有分classic 同premium 今次食咗premium 既 I love green tea ($68)乳酪雪糕當然十分好食唔太酸都唔會太甜不過中間實在太空心🥲以前分量多啲架而面頭塊綠茶芝麻片 又脆又香芝麻味綠茶糯米糍 就好軟糯 綠茶曲奇 應該係全杯最重綠茶味 而且鬆化 好食 (所以佢啲餅類出品幾好架)Brownie 同 個布甸 ⋯⋯就個texture 而言 係幾ok 既 不過講真 個味就一般般 而最下面既crumbs … 都講唔上係脆粒 係一大舊 好似未整碎咁Overall 呢 單係個乳酪雪糕無得輸但係既然佢係i love green tea然而啲配料綠茶味好弱 就有啲失望比起以前 佢水準都真係差左幾多🥲可能都因為咁 少咗好多分店?
Smile

但係既然佢係i love green tea
然而啲配料綠茶味好弱
就有啲失望

比起以前 佢水準都真係差左幾多🥲
可能都因為咁 少咗好多分店?

2022-12-04 117 浏览
晚飯時間之後人頭湧湧,可惜呢度係外賣店,買完只可以企喺門口食,如果拎住雪糕去商場門外嘅凳坐,要經過好多人群。*ɪ ʟᴏᴠᴇ ɢʀᴇᴇɴ ᴛᴇᴀ*抹茶糯米糍、抹茶曲奇、抹茶brownie、綠茶布甸,仲有綠茶芝麻餅,完全係抹茶combo。抹茶糯米糍最好食,少少實少少煙韌,最唔好食果層係綠茶布甸,冇抹茶味之餘又實的的。*sᴍɪʟᴇ ᴄᴏғғᴇᴇ*咖啡脆粒+咖啡曲奇+咖啡啫喱呢個超級推介,食落好似affogatto,咖啡嘅苦濃加埋雪糕嘅奶香,非常夾👍🏻

*ɪ ʟᴏᴠᴇ ɢʀᴇᴇɴ ᴛᴇᴀ*

*sᴍɪʟᴇ ᴄᴏғғᴇᴇ*
咖啡脆粒+咖啡曲奇+咖啡啫喱
  • Smile  Coffee
2022-12-01 85 浏览
我同家姐係The one食完晚餐,9點幾打去舖頭問仲有無Yogurt賣,職員話仲有,當然9秒9行到舖頭買,當飯後甜品😂😂我地買左Wild Summer,面頭有菠蘿脆片,入面有荔枝肉,紅桑莓汁,芒果,材料豐富!Yogurt味道酸酸甜甜,係我鐘意嘅口味,菠蘿脆片甜而不膩,有香濃的菠蘿味,面頭有荔枝肉,都夠我同家姐分,中間果層有芒果同消化餅碎,芒果可能雪凍左,口感好似沙冰😂Yogurt份量多,對得住$52呢個價錢,絕對會再幫襯🥰🥰👍👍

2022-11-29
2022-11-19 112 浏览
我都食左好耐呢間店,由舊鋪開係K11地面個層商場內鋪已經幫襯,11月18日晚食左杯vanilla sky,從店員手上一接手,杯野面頭已經少少溶都算,慣左企商場室內食以免雪糕溶得快,今次食左4份1杯,發現入面d料少左好多(crumbs和生果)不但只,仲要重點的Froyo係溶曬,食緊原味乳酪咁,原有layers塌曬,影漏左張相做證明,加左價收52元一杯唔係平,貴左又質素差左,我知我有排唔會再食佢,失望。
2022-11-04 135 浏览
一直都好鍾意食Yogurt雪糕,行開k11見到呢間咁多款可以揀就入咗去!見到咁多款眼花撩亂最尾揀左似有伯爵茶味既Mr earl grey($68),入面有大大塊橙皮乾,幾件蜜糖脆脆同伯爵茶粒粒,但我就吾係好食到伯爵茶味,反而個蜜糖脆脆好有驚喜,好似咬緊一大件厚蜂蜜甘,甜甜地襯返個原味乳酪雪糕,成杯雪糕係大過我隻手掌,60幾蚊真係好抵食,食完一個係非常飽肚,完全可以當正餐食,建議2個人share一杯,最可惜係冇堂食可以慢慢坐低食。
2022-11-03
2022-10-31 125 浏览
今日食評✍🏻Smile yogurt and dessert bar@k11試食指數⭐⭐⭐⭐️店舖衛生na侍應態度⭐⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·Yogurt 底好好味夠凍夠「硬」🍦Menu選擇多但圖文並茂好清晰我哋點了A&D老實講配料對我嚟講只係甜啲淡啲嘅分別我淨食yogurt 都可以😂👌🏻外賣58-68/個有啲貴如呢個價錢加多少少可以試下安排下堂食企位我哋次次都企走廊食好狼狽·599.Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評✍🏻
試食指數⭐⭐⭐⭐️
店舖衛生na
侍應態度⭐⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
Yogurt 底好好味
我哋599•Eat幫到你
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2022-10-31
frozen yogurt 真心係學生時期嘅回憶🫶🏻真係好耐無食,最近經過見到k11原來仲有間smile yogurt 分店,忍唔住要去買返杯🥳不過Lee間店係無堂食,只係得外賣,要自己尋覓個好地方食🧐◽️ 𝓘 𝓛𝓸𝓿𝓮 𝓖𝓻𝓮𝓮𝓷 𝓣𝓮𝓪 $68第一個感覺係超大杯🤩雪糕唧到勁高🫶🏻然後又超多配料🤤首先frozen yogurt 好香滑🍦酸甜度都好平衡,唔會話好甜都唔會太酸🥛配料方面有綠茶芝麻片,Lee塊片唔簡單,超濃芝麻香,好脆口,好好食🫶🏻仲有綠茶糯米糍,抹茶曲奇、抹茶brownies 、抹茶布甸同埋自家製脆粒,成個配搭都好match 😚同埋好飽肚,好滿足😋◽️ 𝓜𝓻 𝓔𝓪𝓻𝓵 𝓖𝓻𝓮𝔂 $68朋友就叫左Lee個味,配料有天然橙片乾、蜜糖脆脆、雲呢拿汁、黑糖水晶果凍、伯爵茶吉士同埋伯爵茶脆粒🫶🏻都係超正嘅配搭,特別一提,個蜜糖脆脆係世界級🤤好香濃嘅蜜糖味🍯,咬落去好似咬緊好大片蜂蜜咁,但係脆口嘅🫶🏻推薦😋大家經過都可以試下,不過如果已經食左野,建議一杯2人share都可以了😂真係好飽

不過Lee間店係無堂食,只係得外賣,要自己尋覓個好地方食🧐

◽️ 𝓘 𝓛𝓸𝓿𝓮 𝓖𝓻𝓮𝓮𝓷 𝓣𝓮𝓪 $68

◽️ 𝓜𝓻 𝓔𝓪𝓻𝓵 𝓖𝓻𝓮𝔂 $68

I  love  green  tea
外卖自取
$68 (宵夜)
I  love  green  tea
2022-10-19 92 浏览
Wild Summer 菠蘿脆片,荔枝,荔枝肉,紅桑莓汁,芒果,自家製脆粒$52好味指數:9/10本身乳酪雪糕🍨好大杯,乳酪味道酸酸甜甜好醒胃,菠蘿🍍脆片口感好特別,鬆脆得嚟仲有濃郁菠蘿味,再食落下層有好鮮甜嘅🥭芒果,最得意嘅係底層仲有啲消化餅碎,撈勻一齊食更加好味,口感更加豐富。乳酪size兩個人食啱啱好,下次再會試埋其他味❤️。
Wild Summer
菠蘿脆片,荔枝,荔枝肉,紅桑莓汁,芒果,自家製脆粒
好味指數:9/10

2022-10-16 84 浏览
去開K11 突然想食Froyo,發現原來就有間在附近,於是就立即去試吓。雖然間鋪細細,但發覺都唔少人幫襯。我哋叫左最基本果個口味 Vanilla Sky $52,入面有杏仁脆片、雲尼拿汁、芒果,自家製crumbs、藍莓。yogurt好香奶味亦都好滑,啲配料都好夾,唯獨芒果肉有啲酸。份量都唔算少,兩個人食一杯都足夠。下次會再幫襯,試吓其他唔同口味!食物:❇️❇️❇️❇️❇️環境:❇️❇️❇️❇️服務:❇️❇️❇️❇️價錢:❇️❇️❇️❇️翻兜指數:❇️❇️❇️❇️

Vanilla  Sky

翻兜指數:❇️❇️❇️❇️
2022-10-15
Vanilla  Sky
2022-10-15 66 浏览
Smile Yogurt & Dessert Bar (尖沙咀)📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地庫B102A號舖已經唔知幾多年冇食過FroYo 😮‍💨😮‍💨😮‍💨今日冇啦啦心癢癢諗起Yomama 就search 下附近有冇類似嘅嘢,發現Smile所以就試試佢👍🏻🍧 Vanila Sky $52Yo mama 味道番晒反仲好似更加挺身同濃郁,冇咁易溶😍😍除左FroYo 外仲有4 款toppings 同一個 sauce. 包括有杏仁脆片,芒果,自家製脆粒,藍莓,再配埋雲呢拿汁👍🏻雖然有咁多配料混埋一齊,但整體感覺以甜品來講一啲都唔算甜👍🏻👍🏻👍🏻 雖然少貴,但食得番Yomama 嘅味道又方便就腳,相信好快又會想食多次🤤🤤🤤🍴食物🍴:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️💰價錢🫰:⭐️⭐️⭐️↪️CP值↩️:⭐️⭐️⭐️
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地庫B102A號舖

已經唔知幾多年冇食過FroYo 😮‍💨😮‍💨😮‍💨

🍧 Vanila Sky $52

🍴食物🍴:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
💰價錢🫰:⭐️⭐️⭐️
↪️CP值↩️:⭐️⭐️⭐️
2022-10-15
5 分钟 (外卖自取)
$52 (其他)
2022-10-10 86 浏览
Black Sweeties 👅7.9/10 $68先講下配料配料夠多款但未必款款岩小編心水🥲🥲1️⃣Black Sesame Meringue 黑芝麻蛋白脆堅好食❤️❤️ 想係咁食呢個蛋白脆😂😂😈2️⃣Black Sugar Sauce 黑糖汁Sorry feel唔到佢有咩味….你不如唔好落 收我平啲🤣🤣🤣食左又會吸收多左卡路里但又食唔到任何味就係呢啲🤭3️⃣Macaron 馬卡龍硬過我條命嘅餅😂😂中間咩味唔太食得出…4️⃣Coconut Jelly 椰子啫喱5️⃣Black Sugar Sago Pudding 黑糖西米布甸Sorry where is BLACK SUGAR ?????係咪我味覺失調….仲有 個所謂嘅西米布甸…啲西米冇曬該有嘅texture搞到好似我唔知咬緊咩野🫣🫣但唔難食 只係同個名好大出入😂6️⃣Homemade Crumbs 自家製脆粒好香牛油味🥰🥰 好岩我😙🧈.另一方面 個個雪糕真係眾所週知咁香滑❤️香到不得了🥰🥰🥰乳酪味好濃 texture又好😍抵佢咁就名嘅😚但啲配料可否唔好咁差😂🥲.味道👅: 7.8/10賣相👀:9/10扺食💰:5.5/10
Black Sweeties 👅7.9/10 $68
先講下配料
配料夠多款但未必款款岩小編心水🥲🥲

堅好食❤️❤️ 想係咁食呢個蛋白脆😂😂😈
2️⃣Black Sugar Sauce 黑糖汁
Sorry feel唔到佢有咩味….
你不如唔好落 收我平啲🤣🤣🤣
食左又會吸收多左卡路里但又食唔到任何味就係呢啲🤭
3️⃣Macaron 馬卡龍
硬過我條命嘅餅😂😂
中間咩味唔太食得出…
4️⃣Coconut Jelly 椰子啫喱
係咪我味覺失調….
仲有 個所謂嘅西米布甸…
啲西米冇曬該有嘅texture
味道👅: 7.8/10
賣相👀:9/10
扺食💰:5.5/10
2022-09-26 146 浏览
DESSERT TIME🧡🍫•CHOCOLATE LOVER🍧身為朱古力迷一定會點呢個成杯滿滿爆多餡 入面有朱古力片 朱古力冰皮卷 布朗尼 朱古力爆炸棒 朱古力脆珠 自家製脆粒 OREO朱古力餅再加埋配料綠茶糯米糍成杯野都好出色 而且個乳酪雪糕好好味再加埋煙韌既綠茶糯米糍 食完成杯好飽好幸福呀🧡
DESSERT TIME🧡🍫

成杯野都好出色 而且個乳酪雪糕好好味
再加埋煙韌既綠茶糯米糍
食完成杯好飽好幸福呀🧡

2022-09-17 208 浏览
Smile大大杯乳酪雪糕🌸Smile Coffee$50⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️插左一支朱古力爆炸棒棒,表面好多粒咖啡曲奇,十分香脆可口,咖啡脆粒含有微微提子粒,咖啡啫喱十分濃郁咖啡香味,微微既苦澀配上乳酪真係好正👍而且乳酪十分大杯,2個人食剛剛好🌸Chocolate Lover$68⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️插左一支朱古力爆炸棒棒,表面有6至7粒朱古力班尼斯,十分重朱古力味再加上果仁好正。另插一塊黄色朱古力片,不過冇乜朱古力味既,仲有粒朱古力冰皮卷,煙煙韌韌。中間有好多粒朱古力脆珠,微微既朱古力味,再加上微微既脆口感配上乳酪都不錯。最後有自家製脆粒和朱古力夾心餅,2者都十分香脆,朱古力夾心餅配上濃郁既乳酪真係一流👍======詳情======Smile Yogurt & Dessert Bar尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地庫B102A號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #美食 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食 #RnT尖沙咀 #RnT甜品 #甜品控 #雪糕控 #雪糕 #i
Smile大大杯乳酪雪糕

======詳情======
Smile Yogurt & Dessert Bar
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地庫B102A號舖
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #美食 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食 #RnT尖沙咀 #RnT甜品 #甜品控 #雪糕控 #雪糕 #icecream #咖啡 #乳酪雪糕 #yogurt #甜品 #乳酪 #咖啡曲奇 #曲奇 #朱古力 #班尼斯 #朱古力夾心餅 #smile
  • Smile Coffee
早幾日朋友生日 經過K11想買個小蛋糕慶祝下🎂一眼就見到Smile Yogurt嘅超精緻蛋糕😍呢間人氣frozen yogurt店 除咗乳酪好食原來蛋糕都非常之出眾 賣相靚得嚟又好食🤩細size嘅蛋糕唔係間間都有 呢間嘅蛋糕正係小而精送俾朋友俾個驚喜佢 收到一定會好鍾意 🥳而且職員仲有俾乾冰 唔怕未返到屋企就溶左👍🏻🎂日本濃香黑芝麻蛋糕 ($178)第一次見咁靚又特別嘅黑芝麻蛋糕 就決定試下😍外層忌廉呈現淡淡的灰芝麻色 聞落好有芝麻嘅香氣面頭嘅裝飾非常精緻 旁邊仲有啲金箔 高級感up🌟切開中間有分明的黑白漸層 連蛋糕體都係芝麻味成個蛋糕都唔會過甜 識落好順口 芝麻味好香濃😋重點係原來中間有麻薯餡 好似食緊芝麻湯圓咁好有驚喜 同朋友食完飯四個人share個份量啱啱好👍🏻蛋糕本身都跟咗塊紙牌 但都可以另外加錢寫生日牌除咗其他出名嘅蛋糕店之外 呢間都係一個唔錯嘅選擇下次去一定要食埋佢哋嘅frozen yogurt🍦
早幾日朋友生日 經過K11想買個小蛋糕慶祝下🎂
一眼就見到Smile Yogurt嘅超精緻蛋糕😍
呢間人氣frozen yogurt店 除咗乳酪好食
原來蛋糕都非常之出眾 賣相靚得嚟又好食🤩
細size嘅蛋糕唔係間間都有 呢間嘅蛋糕正係小而精
送俾朋友俾個驚喜佢 收到一定會好鍾意 🥳
而且職員仲有俾乾冰 唔怕未返到屋企就溶左👍🏻

🎂日本濃香黑芝麻蛋糕 ($178)
第一次見咁靚又特別嘅黑芝麻蛋糕 就決定試下😍
外層忌廉呈現淡淡的灰芝麻色 聞落好有芝麻嘅香氣