2022-04-07 280 浏览
雖然天氣開始回暖,不過都依然阻止唔到我好想食打邊爐嘅慾望,今次就去咗呢一間好友韓國風味嘅火鍋店度食飯!做一個三重雞鍋, $398可以幾個人分享非常之抵食!而且呢度嘅韓式炸雞真係好好食,我自己非常之喜歡!雞肉好滑,而且好多汁!

做一個三重雞鍋, $398可以幾個人分享非常之抵食!
2022-03-31 310 浏览
上網見到Sodam做買一送一優惠,見佢OpenRice咁多好評,諗住試一試🙈點知全家人食完都一致覺得好失望😞今次買左$218嘅餐飲券,包一份雙拼炸雞同一份雙拼焗雞🐔每份大約10件大小不一,醬料係分盒上嘅,無論係炸雞定焗雞,唔點醬係完全冇味😓唔知自己食緊乜,連咸味都冇😲檸檬柚子炸雞嘅醬味道算係最ok,酸酸甜甜,較清新👍🏻蜜糖芥末炸雞嘅醬得芥末味冇蜜糖味🤔另外,啲炸雞雞皮/炸粉多到呢~~~😅焗雞叫左首爾風味同韓式紫菜味,兩款都係同一隻雞,後者就係加左紫菜喺上面咁😦食落味道冇乜分別😅唯一可以讚下嘅係外賣真係即叫即整,拎到上手係熱辣辣嘅😌
2022-03-31
外卖自取
2022-02-16 221 浏览
銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓7/F, 3 Yiu Wa Street, Bartlock Centre, Causeway Bay好抵呀 $218 半半炸/烤雞, 買一送一。仲要好多口味可以選擇。外賣上網落ORDER SELECT PICK UP TIME。我一份是炸雞, 酸辣同韓式辣醬, 個醬分開用膠盒放好, 個炸雞皮就唔怕拎到返去被醬汁影響脆度。唔點醬就是原味炸雞。一盒份量有成11件, 仲要係無骨架!啖啖伕食得不知幾過癮。酸辣醬是泰國個甜辣醬味道, 而韓式辣醬,都是偏甜為主, 食入口又唔知覺得好辣。烤雞是芝士及蒜蓉蜂蜜味。烤雞反而是帶骨的, 烤雞唔係炸感覺健康D, 因無咁多油。芝士味是用芝士粉調荐, 甜甜地架。食到4個味, 超開心又抵食。一盒除開$109 足足有成10-12件雞, 味道多真係重洗乜幫襯
銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓

芝士味是用芝士粉調荐, 甜甜地架。

2022-01-05 167 浏览
最近去左 @sodamchickenhk852 食左新推出既Semi Lunch Buffet,佢係Buffet+主食自選,KAT就揀左兩份主食,一份雙重芝士焗雞🧀,另一份係鹼蛋黃味炸雞🥚,焗雞同炸雞都有多種口果任你揀架 😋 🧀雙重芝士焗雞有多芝士粉係面,肉質嫩滑,烤焗既香,仲要有雞脾位🍗同雞翼位🍖,相比炸雞口味較淡,所以我會先食焗雞 🤤 🥚鹼蛋黃味炸雞熱辣辣食真係好正,濃濃既鹼蛋黃味,再配上香脆炸皮,肉汁仲會係咁滴出黎,邪惡得黎但好香脆可口👍🏻太濃味想清清口可以食下醃左既白蘿蔔架~🥕 Semi Lunch Buffet仲有好多款式俾你揀,沙律,pizza都有,食到好滿足! 😋
午餐
2021-12-28 237 浏览
朋友一直都話想食炸雞放題,好啦,咁今次就陪佢食啦!今次就跟朋友嚟到呢間位於銅鑼灣嘅 - Sodam Chicken午時時段有分 $98,75分鐘 / $128,90分鐘,另外加$28有埋小食,飲品暫時做緊買一送一炸雞有多種口味選擇,辣味,蜜糖芥末,柚子檸檬,芝士…. 小食有 pizza,水冷麵,柚子沙律…..朋友一坐低就瘋狂叫炸雞,件件雞都大大嚿,炸得好脆,又入味,雞肉又唔會炸到乾晒身,啖啖肉👍🏻小食方面都唔馬虎,柚子沙律都好新鮮,薯條又脆… 咁嘅價錢真係超值不過奉勸大家,炸雞真係件件大大嚿,唔好狂order,因為食唔晒,每件炸雞會收番 $10蚊架🤣

炸雞有多種口味選擇,辣味,蜜糖芥末,柚子檸檬,芝士….
小食有 pizza,水冷麵,柚子沙律…..

2021-12-23
  • 香草青檸炸雞
  • 濃蒜炸雞
  • 韓風紫菜焗雞
  • 檸檬柚子炸雞
  • 蜜糖芥末香蔥炸雞
2021-12-27 252 浏览
$178放題90分鐘,不論炸雞、焗雞、薄餅全部唔熱。最差的是前30分鐘還正常出食物,跟著完全失望,落單等了30分鐘再追再追….最後追到90分鐘放題完結前才到齊所有焗雞,小食更完全追不到亦不想再追。女侍應是值得稱讚,她有不停幫我跟進,但回覆係太多外賣,廚房淨係做外賣完全唔理堂食,是食了最差嘅一次放題。另外OpenRice訂座是有顯示全單七五折,但入座時又說OpenRice網頁錯誤,假期是沒有折優惠的。
2021-12-27
2021-12-27 152 浏览
1)點了雙併口味的炸雞和一款焗雞。基本上,提供的炸雞都是原味,醬汁另上,完全不入味。2)其中一款焗雞,配上了大量cereal,而焗雞的份量是雙併炸雞的一半份量。根本不是買一送一,正確是買一送半。3)另外再加點了一個pizza,從未見過咁少料的pizza,大開眼界。本來只投訴第一點,由於不能少過80字,所以就一併投訴了。😅
根本不是買一送一,正確是買一送半。
本來只投訴第一點,由於不能少過80字,所以就一併投訴了。😅
外卖自取
2021-12-26 144 浏览
叫咗炸雞,薯條同埋嘢飲,waiter陸陸續續問咗我哋枱四次仲有冇爭我哋嘢,但係其實一樣嘢都未到,最後由落單起計足足等咗55分鐘。我已經係單叫,見到有人係限時任食都未上晒雞就比人叫埋單,加時又要另外比錢,每次點完雞又要等一段時間先比落下一張單,食唔曬又係件計咁收錢,根本一係first round叫定好多賠錢,一係就叫唔夠餓住走。等雞嗰一個鐘見到餐廳不幾出外賣嘅單,完全冇take care過門巿嘅客,等咗半個鐘都仲可以有waiter問我叫咗咩
2021-12-26 184 浏览
用餐前兩日問聖誕有無放題及有無加價,職員回覆有放題及價錢照舊$128,但到用餐當日坐低後見到餐牌每位$178🤨,查問職員時職員話新同事可能唔清楚,一句推晒所有責任……$178/位淨包雞,Pizza 及小食放題,連一杯飲品都唔包,覺得非常不值,有被騙的感覺😕

真心建議大家去之前睇清楚d細字😓😓😓 未見過邊間放題咁玩唔起 一次過落單最多嗌3款野食 雞同小食都算係一款 每次落完單仲要再等5分鐘先落得 d野又唔係黎得快 簡單黎講即係大把時間係浪費左嘅 好心玩唔起放題就唔好玩🤗 絕對冇下次食物質素正常水準。但勸世 唔好嗌雞以外嘅野食 當日加左28升級 點知可以有d款冇貨🙄 d小食難食到 特別係餃子

2021-12-25 141 浏览
👣 Sodam Chicken 👣🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥而家做緊$128/位優惠就可以享受6款口味炸雞焗雞 🍗 +Pizza🍕+小食 任食放題 食得放題緊係無限制咁食先最滿足 所以我都建議+💰$28升級試額外口味 ($156/位)飲品🥤仲有買一送一 食野有9️⃣0️⃣分鐘時限 menu上都算多選題同口味 主打一定係炸雞和焗雞不過食晒就真係好有難度掃一掃QRcode就可以落單好方便 個人覺得炸雞比焗雞出色🤓炸得酥脆嘅雞外皮超級香口 粉唔會太厚 而且有肉汁之餘肉質保持鮮嫩焗雞反而太乾身 唔太juicy⭐⭐炸雞排行榜⭐⭐ 🍋香草青檸炸雞👉🏻青檸醬清新多酸少甜 好少有嘅口味 咬第一啖已經想encore🍋檸檬柚子炸雞👉🏻淋上檸檬柚子醬 甜味比酸味多 但唔過份 醬汁跟炸雞好夾 大大降低了油膩感🐥黃金鹹蛋炸雞👉🏻呢個可以榮升邪惡之榜首😈鹹蛋黃醬鹹香濃稠 仲要起晒沙 叫黃金鹹蛋當之無愧 🍗甜酸炸雞👉🏻淋上韓式甜辣醬 帶微微辣❗️🥜暹羅花生炸雞👉🏻淋上頗濃稠的花生醬 聞落好香嘅花生味 不過偏淡味 可以咸多少少 個人喜歡花生醬所以就唔覺得太Heavy❗️🍲冬蔭功焗雞👉🏻冬蔭功嘅酸辣好惹味喜歡重口
👣 Sodam Chicken 👣

焗雞反而太乾身 唔太juicy

⭐⭐炸雞排行榜⭐⭐

叫黃金鹹蛋當之無愧

🍗甜酸炸雞👉🏻淋上韓式甜辣醬 帶微微辣

[新口味]❗️🥜暹羅花生炸雞👉🏻淋上頗濃稠的花生醬 聞落好香嘅花生味 不過偏淡味 可以咸多少少 個人喜歡花生醬所以就唔覺得太Heavy

[新口味]❗️🍲冬蔭功焗雞👉🏻冬蔭功嘅酸辣好惹味
喜歡重口味的人可以選擇呢款

⭐⭐焗雞排行榜 ⭐⭐

🐥黃金鹹蛋焗雞👉🏻同樣可以榮升邪惡之榜首
鹹蛋黃醬鹹香濃稠又起晒沙 但係我會推薦炸雞更好食

🍯蜜糖蒜香焗雞👉🏻蒜香味不算太突出
但食到蜜糖甜味 面層有粟米片 覺得有啲搞笑😂

🍗BBQ香辣焗雞👉🏻帶酸辣的焗雞配上BBQ醬都有加到分 食落唔算太辣

🧀雙重芝士焗雞👉🏻雙重芝士原來只係好多芝士粉係面 所以食落有少少偏乾身

⭐⭐小食 ⭐⭐

🍟芝士粉薯條👉🏻上面灑滿芝士粉
所以最面層的薯條有最濃郁的芝士味
食到下面就冇咩芝士味啦
新鮮炸起的薯條熱焫焫又香脆
真係要趁熱食

🥗柚子醋沙律👉🏻食返少沙律可以中和下炸雞嘅油膩感

🍜涼拌水冷麵👉🏻麵條爽口配酸酸地嘅醋汁幾開胃 入面有蘿蔔絲同青瓜 食完熱炸雞再凍食冷麵好爽

⭐⭐藍橙乳酸 💙⭐⭐

藍色漸層好吸睛 飲落係酸酸甜甜的乳酸
橙味唔算突出 但好解渴開胃

味道:🌕🌕🌕🌗🌑

⭐⭐ 熱情果啤酒🍺⭐⭐

老實講熱情果味唔係好試得出
所以我當佢只係普通啤酒
但係好大杯所以都不錯!

味道:🌕🌕🌗🌑🌑
完全唔明白點解咁多笑哈哈 90分鐘放題,起碼成20分鐘先可以上一次嘢食,然後5分鐘先可以落單一次。先唔評論啲雞好唔好食,等咗咁耐,啲薯條一嚟到凍嘅!然後落咗order啲雞,可以由頭到尾都冇見過。特別係嗰個雙重芝士焗雞,一啲都食唔到個芝士味,而且仲有啲臭味。最後就係關於個收費,無啦啦有個所謂嘅升級$28 ,由頭到尾只係問過我哋要單點定放題,完全冇同我哋講放題有兩個收費,然後我哋落單嘅時候就見到炸雞薄餅同埋小食都係$0 ,所以就照叫,結果最後就話佢自動幫我哋揀咗升級放題。我同個侍應講佢只係答我:哦咁我幫你收錢先。完全唔知乜嘢垃圾態度,總括嚟講千祈唔好見佢有七五折同咁多偽好評就走上去試。食完包你以後唔想再食炸雞。
完全唔明白點解咁多笑哈哈

先唔評論啲雞好唔好食,等咗咁耐,啲薯條一嚟到凍嘅!
然後落咗order啲雞,可以由頭到尾都冇見過。

2021-12-19 111 浏览
So Happy , so crazy. 鍾意食韓國炸雞既唔好錯過,韓風炸雞店,非sodam chicken 莫屬。今次來到銅鑼灣的韓國炸雞店食炸雞放題,真係大開眼界,咩類型的炸雞都有,任食一個半小時的炸雞放題才$128, 除左炸雞仲有不同的泡菜小食,沙拉,冷面等等,真係夠曬豐富。而炸雞就分為炸雞同焗雞,我就樣樣炸雞都試過,咩都試下,食完都飽飽啦😂個人超級推薦黃金鹹蛋炸雞,超好味既鹹蛋黃,每一口都係厚厚的鹹蛋黃係炸雞皮上,真係超級滿足的口感啊。而另一個推薦就係蜜糖蒜香雞同韓風紫菜焗雞,呢兩個都係也是我的喜愛之一,味道各有不同,香脆可口,雞有雞味夠juicy。另外除左炸雞,仲有其他主菜例如年糕及生菜包,韓式湯等等,都係半價。而飲品就買一送一,有特飲同韓式啤酒,大家都可以試下。聖誕節想約朋友食大餐,就可以來Sodam chicken 食個炸雞大餐啦。
而飲品就買一送一,有特飲同韓式啤酒,大家都可以試下。
2021-12-13
之前同朋友食過一次覺得好出色所以再黎食 今次下午茶時間黎無咁多人今次我同朋友都係主攻炸雞,中意食呢到既原因係因為雞唔差,味道多,仲要任食炸雞黎到熱辣辣,見到啲醬唔少,當日有6款無骨炸雞,甜酸,蜜糖芥茉,香草青檸,辣味,檸檬柚子,濃蒜。而我最中意既就係香草青檸,次序就香草青檸->蜜糖芥茉->濃蒜->檸檬柚子->甜酸->辣味除左炸雞佢仲有pizza仲要有幾個味道可以簡,但就一份4件。+$28仲可以食埋焗雞同小食焗雞同小食種類都唔少,一定夠曬食。其他主食仲做半價,野飲都買一送一,好抵食呀。

除左炸雞佢仲有pizza
仲要有幾個味道可以簡,但就一份4件。

+$28仲可以食埋焗雞同小食
焗雞同小食種類都唔少,一定夠曬食。

其他主食仲做半價,野飲都買一送一,好抵食呀。
2021-12-08 113 浏览
性價比極高的炸雞放題餐廳 就算唔加小食任食都覺得好夠 百中都唔洗嘅價錢 就可以食到超過5款嘅炸雞 特別係莞茜味的炸雞😛😛🤤🤤🤤仲有柚子味嘅炸雞都係好好食一上到枱 啲味就已經好勁 好鬼正啊❗️❗️❗️10分比9分❗️
10分比9分❗️