一款炸雞口味點夠您喉⁉️呢家出左個炸雞放題90分鐘,總共有13款口味炸雞烤雞比您揀🤤唔洗選擇困難症,全部都要晒😆❣️仲有是日薄餅🍕、小菜任點🥗🥟飲品買一送一🍻🍬黑糖脆脆炸雞🍬🍋甜酸炸雞🍯蜜糖芥末香蔥炸雞🌿香草青檸炸雞🧄濃蒜炸雞🌶辣味炸雞🍋檸檬柚子炸雞🍳黃金咸蛋黃炸雞/烤雞🧄🍯蜜糖蒜香烤雞🔥噴火辣烤雞🔥🌶𝐁𝐛𝐪香辣烤雞🧀🧀雙重芝士烤雞🇰🇷韓風紫菜烤雞小編最中意就係咸蛋黃味🤤🤤真心正!好濃咸蛋黃,有啲流沙質地好正😋黑糖脆脆味係新推出,黑糖醬加埋粟米脆片,食落有種似爆谷味😆😆幾過癮!檸檬柚子味好開胃😋𝐁𝐛𝐪香辣就唔算好辣,辣味炸雞就會辣過佢啲,但又唔會令您係甘飲野,小小辣程度🤏😏無論係烤雞定炸雞,佢既肉質都唔好乾好老,都係好嫩滑,整得岩岩好😋其實佢係無骨既,但佢都有安排手套🧤手套好值得一讚,物料好好,真係唔會漏到啲油同汁入去,去過其他韓食店都係物料都好差次,帶完等於無帶🤭🍕是日薄餅薄餅有千島加勒比、🍍熱帶風情、👸瑪嘉麗塔皇后、明蝦水牛芝士🍤、香草雜菌🍄、當日薄餅口味係熱帶風情,每一日都唔同薄餅口味,芝士、菠蘿、火腿、蕃茄醬既配塔,批底唔算太厚,咬落軟綿綿!好食!😘😛🍹提子特飲$58佢都好大杯,中

🍬黑糖脆脆炸雞
🧀🧀雙重芝士烤雞
🇰🇷韓風紫菜烤雞

🍕是日薄餅

🍹提子特飲$58
佢都好大杯,中間仲用左雪條代替冰🤩賣相都好品
唔錯😋

🍹草莓雞尾酒
小編大愛呢杯,味道好似米酒+草莓醬。🤩🤩好正😋

食到甘盡興無理由唔飲飲品🥹飲品買一送一真係好抵!
  • 草莓雞尾酒
  • 檸檬柚子炸雞
2022-05-13 215 浏览
🐔 震撼 ! 90分鐘炸雞放題 吃放題動輒 $300+人頭費,又多以日式為主,放工happy hour相約朋友到銅鑼灣吃炸雞放題。現在每位只需$156,就可享受Sodam Chicken炸雞放題90分鐘任點任食炸雞+焗雞+Pizza+小食了。入座後店員會講解放題食物種類,客人需以QR code自助下單。這裡分別有炸雞和焗雞,兩款製法的雞件都啖啖肉、香脆熱辣,美味多汁。個人比較鍾意焗雞,感覺較不熱氣之餘,肉汁也比較多。炸雞則香脆可口,滋味滿滿。🐔 焗雞6款蜜糖蒜香焗雞、雙重芝士焗雞、韓風紫菜焗雞、BBQ香辣焗雞、噴火辣焗雞、黃金鹹蛋焗雞🐔 炸雞8款甜酸炸雞、辣味炸雞、蜜糖芥茉香蔥炸雞、檸檬柚子炸雞、香草青檸炸雞、濃蒜炸雞、黑糖炸雞、黃金鹹蛋炸雞🐔 黑糖炸雞 - 這款是近期的新口味,炸雞上有黑糖汁和粟米片,香香甜甜的爆脆口感讓人充滿驚喜,像吃爆谷般。🐔鹹蛋黃焗雞 - 蛋黃味炸雞香味四溢,吃後蛋黃餘韻會在口腔徘徊。🐔噴火辣味 - 喜歡吃辣的朋友必試,有點像吃香辣燒烤味,辣汁愈吃愈有料,吃到鼻水直流,大愛。🐔BBQ香辣焗雞- 相對來說沒有噴火辣味般辣,對於可接受小辣的朋友可以一試。🐔 雙重芝士
🐔 震撼 ! 90分鐘炸雞放題

🐔 焗雞6款

🐔 炸雞8款

🐔 雙重芝士味- 炸雞上鋪滿芝士粉,芝士味道香濃,作為芝士控的筆者吃得十分滿足。

🐔 蜜糖芥末 – 甜甜的蜜糖芥末不會十分嗆鼻,容易入口,值得一試。

🐔 檸檬柚子 - 比較清新的口味,開胃美味,吃後不覺一絲肥膩感。

🐔 濃蒜味 – 真的會有蒜片在雞上,蒜香味四溢,濃郁入味。

🍕 熱帶風情薄餅 (薄餅款式按當天餐廳供應而定)
熱帶風情薄餅是2人份量,細細個卻十分足料,有菠蘿、火腿和蘑菇餡,餅底香脆。

🥗 小食方面大概有十多款選擇,包括: 泡菜、炸餃子、辣味海蜇、芝麻菠菜等。
個人比較喜歡泡菜和酸蘿蔔,酸味剛好,吃後相當開胃解膩。而微辣的韓式辣拌海蜇也是推介單項,畢竟在上海餐館吃一碟海蜇都要$50呢 !

🍺 海特啤酒 $75
放題不包括飲品,但餐廳正在做買一送一優惠,大大杯,相當抵飲。吃炸,喝啤酒,是常識吧 !

🔸小總結:
店員主動有禮,會主動提點客人食物種類,炸雞款式新穎,味道不錯。店內更不停播放最新的KPOP音樂,讓人置身於韓風式的餐飲體驗。

👅味道:4.8/5
💰CP值:4.9/5
🕴🏻服務:5/5
🔰餐廳環境:4.7/5
🍽 餐廳:Sodam Chicken (銅鑼灣)
🌐地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓

🐮 #cowing吃在銅鑼灣

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #pizza #foodstagram #sodamchickenhk #sodamchicken_hk #銅鑼灣美食#韓式炸雞 #韓式焗雞#炸雞放題 #黑糖炸雞 #黃金蛋黃焗雞 #相機食先 #吃貨 #食好西
2022-05-11
2022-05-13 129 浏览
靜靜雞:我老公食雞無數佢一餐可以食到10+雞翼我真係佩服!哈哈哈~我今次就帶佢黎食個夠~希望可以從此以後 唔使再煮雞翼~相信大家 平時打邊爐放題、燒肉放題就食得多,炸雞放題我都真係第一次食90分鐘炸雞+Pizza+焗雞+小食放題我哋揀左($ 158)套餐,可以試曬全部炸雞加pizza同小食任食!🐥甜酸炸雞🐥檸檬柚子炸雞🐥蜜糖蒜香焗雞🐥蜜糖芥末香蔥炸雞🐥濃蒜炸雞🐥黃金鹹蛋炸雞🐥BBQ香辣焗雞🐥黃金鹹蛋焗雞雙重芝士焗雞🐥韓風紫菜焗雞🐥噴火辣焗雞辣味炸雞🐥香草青檸炸雞🐥🐥蜜糖蒜香炸雞🍗蒜香味幾足,上面淋上蜜糖同脆粟米片,幾好味🐥蜜糖蒜香炸雞🍗 蜜糖加埋粟米片 好夾🐥海苔炸雞🍗好有韓式風味,海苔好提鮮🐥濃蒜炸雞🍗蒜味好正!夠惹味醬汁香濃🐥黃金鹹蛋焗雞🍗試吓焗雞先~都幾正~鹹蛋好香🐥甜酸炸雞🍗酸酸甜甜幾開胃~🐥芝士薯條🍟 芝士粉幾好食Pizza:有唔同拼法,一次過可以食到唔同嘅味道🤩餅底脆脆幾好味另外佢仲有好多小食例如沙律,辣海哲,芝麻菠菜,水冷麵同埋紫菜薯條~可惜已經食唔晒,下次再試!📍 Sodam Chicken 🔖: @sodamchickenhk852地點:銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓☎️
靜靜雞:我老公食雞無數
佢一餐可以食到10+雞翼
我真係佩服!哈哈哈~
我今次就帶佢黎食個夠~
希望可以從此以後 唔使再煮雞翼~

90分鐘炸雞+Pizza+焗雞+小食放題

🐥
蜜糖蒜香炸雞🍗蒜香味幾足,上面淋上蜜糖同脆粟米片,幾好味
🐥蜜糖蒜香炸雞🍗 蜜糖加埋粟米片 好夾

🐥海苔炸雞🍗好有韓式風味,海苔好提鮮

🐥濃蒜炸雞🍗蒜味好正!夠惹味醬汁香濃

🐥黃金鹹蛋焗雞🍗試吓焗雞先~都幾正~鹹蛋好香

🐥甜酸炸雞🍗酸酸甜甜幾開胃~
🐥芝士薯條🍟 芝士粉幾好食

📍 Sodam Chicken
🔖: @sodamchickenhk852
地點:銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
☎️:27280200
⏰:11:00-22:00
2022-05-11 125 浏览
🇰🇷Sodam Chicken最近見到上網有人介紹,未試過食炸雞放題就決定一試🤪90分鐘炸雞+Pizza 放題$128升級焗雞+小食放題 +$28🐓炸雞(無骨)8款口味炸雞唔厚粉,火喉啱啱好,正宗外脆內嫩,咬落去有肉汁😆新岀嘅黑糖脆脆味有驚喜,黑糖特有嘅香甜味,好食食緊爆谷咁😋🌟推介黑糖脆脆、蜜糖芥末、檸檬柚子同濃蒜味🐓焗雞(無骨)6款口味焗雞唔會焗到好乾,外層焦香,咬落有肉汁🧀雙重芝士味好濃芝士味,好似食緊韓國芝士麵嘅味咁🌶鐘意食辣就一定要試噴火辣味,個辣嘅後勁好勁,辣到標眼水🥵🍕Pizza(款式按當天餐廳供應決定):熱帶風情薄餅細細個唔驚食一個就飽哂,個底脆卜卜,仲有粒粒菠蘿、火腿同蘑菇😋小食:韓式辣泡菜、韓式酸蘿蔔:徧酸柚子醋沙律:解膩一流韓式辣拌海哲:微辣,好開胃😋涼拌水冷麵:食完辣再食好舒服😌2個人埋單$343叫咗好多雞,好滿足😋店員好有禮貌,主動收碟,上菜嗰陣會介紹埋係咩口味嘅雞如果唔嗌飲品都冇問題,餐廳有水提供唔貪心淨係食炸雞pizza嘅話$128任食都抵📍 銅鑼耀華街3號百樂中心7樓
🇰🇷Sodam Chicken

最近見到上網有人介紹,未試過食炸雞放題就決定一試🤪

90分鐘炸雞+Pizza 放題$128
升級焗雞+小食放題 +$28

🐓炸雞(無骨)8款口味
炸雞唔厚粉,火喉啱啱好,正宗外脆內嫩,咬落去有肉汁😆
新岀嘅黑糖脆脆味有驚喜,黑糖特有嘅香甜味,好食食緊爆谷咁😋
🌟推介黑糖脆脆、蜜糖芥末、檸檬柚子同濃蒜味

🐓焗雞(無骨)6款口味
焗雞唔會焗到好乾,外層焦香,咬落有肉汁
🧀雙重芝士味好濃芝士味,好似食緊韓國芝士麵嘅味咁
🌶鐘意食辣就一定要試噴火辣味,個辣嘅後勁好勁,辣到標眼水🥵

🍕Pizza(款式按當天餐廳供應決定):
熱帶風情薄餅

小食:
韓式辣泡菜、韓式酸蘿蔔:徧酸
柚子醋沙律:解膩一流
韓式辣拌海哲:微辣,好開胃😋
涼拌水冷麵:食完辣再食好舒服😌

2個人埋單$343
叫咗好多雞,好滿足😋
店員好有禮貌,主動收碟,上菜嗰陣會介紹埋係咩口味嘅雞
如果唔嗌飲品都冇問題,餐廳有水提供
唔貪心淨係食炸雞pizza嘅話$128任食都抵

📍 銅鑼耀華街3號百樂中心7樓
2022-05-11 117 浏览
平時食炸雞總係三心兩意想試幾款味,但每次最多只可以揀半半(half-half) ,偏偏我同豬先生鍾意食既口味都截然不同😩 所以其實得一隻味啱我食🤦🏻‍♀️ 今次我地食左一間竟然有炸雞/焗雞放題🙊 仲要只係位位$156✨✨ 平時叫一份炸雞都要$2xx啦,即刻唔諗上去食😎😎上到去餐廳唔算好大,但座位之間都有足夠距離,唔會逼。 店員細心講解放題內容,自行用QR自助下單。我地就決定先order特飲,再每人各點一款雞逐件試,好食先再encore。🍸 菊花蜜特飲 / 蜜桃特飲 $58放題飲品唔包,但有買一送一優惠。 上枱夠哂吸睛🤩 大大杯! 🌼菊花蜜特飲有大大朵菊花做decor 🍑蜜桃特飲仲放左支阿波羅彩虹雪條💗我地分別order以下口味(按好味指數排名)✨焗雞6款✨💁🏻‍♀️ 黃金鹹蛋焗雞 / 雙重芝士焗雞 /韓風紫菜焗雞💁🏻‍♂️ 噴火辣焗雞/BBQ香辣焗雞/蜜糖蒜香焗雞✨炸雞8款✨💁🏻‍♀️ 黑糖炸雞/蜜糖芥茉香蔥炸雞/黃金鹹蛋炸雞💁🏻‍♂️ 甜酸炸雞/香草青檸炸雞✅ 焗雞比炸雞好食,食落香脆肉嫩,炸雞既雞皮會厚實啲✅ 豬先生強烈推介嗜辣者必食噴火辣焗雞🌶🌶 初時食落以為只是少辣,點知不夠30秒後勁

上到去餐廳唔算好大,但座位之間都有足夠距離,唔會逼。

🍸 菊花蜜特飲 / 蜜桃特飲 $58

我地分別order以下口味(按好味指數排名)

✨焗雞6款✨
💁🏻‍♀️ 黃金鹹蛋焗雞 / 雙重芝士焗雞 /韓風紫菜焗雞
💁🏻‍♂️ 噴火辣焗雞/BBQ香辣焗雞/蜜糖蒜香焗雞

炸雞8款✨
💁🏻‍♀️ 黑糖炸雞/蜜糖芥茉香蔥炸雞/黃金鹹蛋炸雞
💁🏻‍♂️ 甜酸炸雞/香草青檸炸雞

✅ 焗雞比炸雞好食,食落香脆肉嫩,炸雞既雞皮會厚實啲

✅ 豬先生強烈推介嗜辣者必食噴火辣焗雞🌶🌶 初時食落以為只是少辣,點知不夠30秒後勁湧現,辣味在口腔揮之不去,幾過癮✨

✅ 開頭我以為黑糖跟炸雞唔夾,但黑糖炸雞食落有驚喜喎🤩 甜甜地幾好食(利申:平時我唔食甜酸味炸雞),可以試試❣️

✅ 個人私心認為鹹蛋黃焗雞最好食😚 帶鹹香👍🏻 (鹹蛋黃炸雞比較下爭啲啲)推介💗

✨熱帶風情薄餅✨
細細個得黎又足料,而且餅底夠脆邊。炸雞、薄餅簡直係prefect match❤️ 但要留意薄餅每日只有一款是日精選。

✨小食10款✨
由於太多野食,我地只係點左泡菜、牛油粟米、辣味海蜇、芝麻菠菜同炸薯條😂 食啲蔬菜類中和下😆 個人推介海蜇同牛油粟米❣️

另外仲有啲小食可以用優惠價order,不過實在食左太多雞,肚仔放唔落咁多🤰🏼🫃🏻

總結放題實在唔錯,可以樣樣試下,感覺夠哂抵食😎 味道唔錯,雞件脆香入味,仲夠juicy😋
2022-05-10
午餐
  • 黑糖炸雞
  • 黃金鹹蛋焗雞
  • 噴火辣焗雞
2022-05-10 106 浏览
你無睇錯,🐻無打錯,早排真係同朋友去銅鑼灣瘋狂叫雞😎Sodam Chicken出咗個炸雞放題,90分鐘內任點任食,即刻同大家賽後包膠🤓.🌟炸雞+焗雞+Pizza+小食放題💰$156(另加一).🍴炸雞+焗雞🍗雞肉全部大大舊,無骨啖啖肉😚個人比較鍾意焗雞,相對無咁熱氣之餘,肉汁又較多😋炸雞焗雞分別都有六七款味道選擇🤤由於太多款,以下幾款私心推介💕檸檬柚子🍋(炸雞):檸檬柚子醬化解炸雞嘅油膩,酸甜味好清新雙重芝士焗雞🧀:焗雞上灑滿芝士粉,入口好濃郁芝士嘅奶香味,超邪惡😈濃蒜炸雞🧄:好香蒜味,出奇地與炸雞好夾,蒜頭愛好者必叫BBQ香辣焗雞🌶:入口先係甜甜地嘅BBQ醬味,然後辣味慢慢在滲出嚟,越食越惹味😋.🍴小食小食種類都幾多,有韓式前菜、沙律、炸物等紫菜薯條🍟:薯條炸得香脆乾身,一啲都唔油膩✅配上紫菜味道更香😙炸餃子:非常香脆又有肉汁👍🏻酸蘿蔔、泡菜:酸味好開胃,食完炸雞有啲滯即刻食就啱啱好.平時去韓國餐廳叫碟炸雞都百幾蚊,呢度任食都係差唔多價,性價比超高‼️而且仲有咁多食物種類、味道款式,食得夠哂盡興🥰完全滿足一眾叫雞愛好者🤟🏻先

🌟炸雞+焗雞+Pizza+小食放題
💰$156(另加一)

🍴炸雞+焗雞🍗
檸檬柚子🍋(炸雞):檸檬柚子醬化解炸雞嘅油膩,酸甜味好清新
濃蒜炸雞🧄:好香蒜味,出奇地與炸雞好夾,蒜頭愛好者必叫

🍴小食
小食種類都幾多,有韓式前菜、沙律、炸物等
炸餃子:非常香脆又有肉汁👍🏻
酸蘿蔔、泡菜:酸味好開胃,食完炸雞有啲滯即刻食就啱啱好

自己其實好鍾意食炸雞,尤其係香港開多咗韓式炸雞之後食多咗好多,今日要推介嘅呢間就係其中一間人龍店Sodam Chicken🧡 記得以前book位要早成個星期先book到,唔係就會得返8:30後嘅時間🫠 其實之前成日食呢間都係覺得性價比好高,平時係韓國舖嗌一碟炸雞都要~$180,嚟呢間任食13款口味都只係$158,其實價錢真心好抵🤑炸雞本身都唔錯,炸皮厚薄適中,而且佢哋嘅雞肉都幾肥美,一咬落去就爆晒啲肉汁出嚟🤎 最正就係冇骨,所以食起上嚟好方便🤣今次見到佢哋出咗黑糖脆脆炸雞,挑戰過黑糖珍珠同抹茶紅豆pizza嘅朋友表示要帶我嚟挑機(°▽°)一於嚟試吓伏唔伏👹食落有少少似蜜糖/甜辣炸雞嘅感覺,但係有獨特嘅黑糖香,個人覺得都幾特別,如果想貪得意嘅話真係一試無妨🤣除咗黑糖味佢仲有好多唔同口味嘅炸雞,其實想食嘅味每樣嗌一件已經超飽,好彩佢細細件咁就可以試多啲味🤣 私心推介雙重芝士焗雞同濃蒜炸雞,一上枱兩個都超香,而且同炸雞最夾🤤✨重口味朋友就一定要試吓黃金鹹蛋焗雞因為佢個鹹蛋黃味真係好rich😈小菜方面試咗蜜糖芥末薯條🍟新鮮炸出嚟夠香口,加埋蜜糖芥末醬真心唔會出錯🥰 熱帶風情薄餅仲有超邪惡拉芝效

熱帶風情薄餅仲有超邪惡拉芝效果😱 可惜胃口有限真係食唔到咁多,食完呢堆都飽到上心口🤭 唯有下一次再試多啲畀大家🤫

總括嚟講呢間韓國炸雞真心性價比極高🤍 如果想平平地過口癮,樣樣食少少嘅話都好推介食呢間🥳

❃注意❃
如果食放題,佢哋仲有得半價加主菜同飲品,以前食過都覺得性價比幾高💖 仲有單點嘅menu,如果冇咁鍾意食放題嘅朋友可以考慮下食單點٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
2022-05-08 148 浏览
話說約咗超級炸雞Fans嘅朋友,佢就推介呢度有炸雞Pizza🍕放題~今次我哋就加咗$28,可以試齊晒炸雞🍗、焗雞、額外口味炸雞(黃金咸蛋味)、是日Pizza同埋小食放題!想食熟食嘅朋友仲可以叫半價嘅主菜(👭🏻就眼闊肚窄叫多咗兩個主菜,結果要打包走😅)。🌟炸雞整體嘅炸雞都非常之好味,炸漿較薄身,而雞肉亦醃得幾入味同腍身,Juicy💦。1️⃣ 最新出嘅黑糖口味就夠曬濃,岩曬鍾意焦糖嘅👧🏻。朋友就最欣賞!2️⃣鹹蛋黃味炸雞,調味剛剛好,夠曬咸香又難得地覺得唔膩,朋友食咗Total 5舊😱。3️⃣柚子味炸雞多醬比較甜,不過出奇地夾!4️⃣蜜糖芥茉炸雞就以蜜糖味為主導,相對普通。5️⃣濃蒜炸雞嘅蒜味🧄其實就唔太濃郁,加上帶甜味,係容易入口!6️⃣甜酸炸雞呢款傳統少少嘅炸雞茄汁味比較重,連唔食辣嘅👧🏻都覺得可以接受👍🏻。🌟焗雞焗雞相對上比較乾身🥹,不過唔鍾意食咁多炸雞嘅朋友都有多一個選擇😜。1️⃣芝士焗雞:芝士粉份量多咗啲,有少少喧賓奪主搶咗焗雞風頭😣。2️⃣蜜糖焗雞:味道同蜜糖芥末炸雞差不多🤩。3️⃣紫菜炸雞:面層灑上紫菜粉,味道不錯😌。4️⃣BBQ辣雞:相對甜酸炸雞醬辣,用上韓式辣醬,👧🏻忍唔住每食幾啖焗雞就要飲幾啖嘢飲🥤。🌟韓式豬

🌟炸雞
3️⃣柚子味炸雞多醬比較甜,不過出奇地夾!
4️⃣蜜糖芥茉炸雞就以蜜糖味為主導,相對普通。

🌟焗雞
2️⃣蜜糖焗雞:味道同蜜糖芥末炸雞差不多🤩。
3️⃣紫菜炸雞:面層灑上紫菜粉,味道不錯😌。

🌟韓式豬手生菜包🐷
豬手煮得好好淋身,再夾埋生洋蔥🧅食減輕油膩感。而醬汁有兩款:辣醬同疑似腐乳醬,不過個人認為唔洗點醬已經好夠味😆。

🌟魚串湯
魚串湯內有3-4塊薄魚餅、少量金菇同生菜🥬,甜甜地幾消膩。

🌟柚子雞尾酒//熱情果啤酒🍻
柚子雞尾酒夠曬清新,重緊要係夠重柚子味,記住撈勻個底先好飲🍋。熱情果啤酒🍻一如以往聞就聞到水果味,入口只剩下甜甜地嘅啤酒味。
2022-05-08 88 浏览
《食肉獸福音——韓式炸雞焗雞放題》🐔🐔雞全部都係雞全部都係雞🐔🐔一般嘅傳統韓式炸雞店,餐廳普遍只會提供1-2款口味嘅炸雞set,點一碟口味又太少,點多一兩碟份量又太多,想單點幾款小食又好貴,呢啲情況下,真係唔好怪我有選擇困難啦,因為我真係唔識揀呀!😩幸好,小編發現左間既抵食又多元化嘅炸雞店——Sodam Chicken。佢地最近推出左「炸雞焗雞小食放題」,只需要💰$148,就可以係90分鐘內無限任食🔟多款口味嘅無骨炸雞同焗雞、5⃣️款口味披薩同🔟款小食。食幾多,食邊款,食咩味都由你話事!💁🏻‍♀️韓式炸雞炸雞呈金黃色,香味四溢。外皮酥脆,厚度適中。雞肉豐滿,鮮嫩多汁,不會太油膩。口味方面,檸檬柚子味酸甜開胃,香草青檸味清新自然,濃蒜味容易入口,黃金鹹蛋味鹹香突出,其他口味都不過不失。💁🏻‍♀️韓式焗雞雞肉表皮色澤油亮,肉質緊實而不鬆散,質感溜滑不柴,相比炸雞會冇咁滯。味道方面,雙重芝士味嘅芝士粉香味濃郁,韓風紫菜味鹹度適中,噴火辣焗雞真係辣到噴火,BBQ香辣味嘅辣度較容易接受,小編較中意呢幾款口味。💁🏻‍♀️小食韓式辣泡菜同酸味較突出,柚子醋沙律清甜爽口,芝麻菠菜同韓式酸蘿蔔有助解膩,涼拌水冷麵
《食肉獸福音——韓式炸雞焗雞放題

🐔🐔雞全部都係雞全部都係雞🐔🐔

💁🏻‍♀️韓式炸雞

💁🏻‍♀️韓式焗雞

💁🏻‍♀️小食
韓式辣泡菜同酸味較突出,柚子醋沙律清甜爽口,芝麻菠菜同韓式酸蘿蔔有助解膩,涼拌水冷麵兩淡食曬可以過下口癮,薯條略嫌唔夠脆但勝在份量夠多。

總結而言,食物味道同質素超越所值,大飽口福,超級滿足!小編同朋友每款口味嘅雞都試左一件,再食少少小食解膩所以唔會好滯,但飽到升天。

‼️如果想再食平啲嘅可以選擇💰$128嘅6⃣️款口味炸雞+5⃣️款口味披薩放題

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟
價錢:🌟🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
instagrammable:🌟🌟🌟🌟

——————————————————————
Sodam Chicken (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
2022-05-08 102 浏览
sodam chicken 其他野食唔錯,不過芝士韓式泡菜炒飯 好!伏!個芝士係開粉白汁,完全唔係會拉絲個隻,個炒飯都好淡冇味🤮🤮 百幾蚊黎講真係唔掂,只可以話係30蚊貨色👿
芝士泡菜炒飯
2022-05-04 300 浏览
朋友係食肉獸,提議去呢間任食炸雞試下,平時兩個人出去叫份韓國炸雞都$2xx,呢度每人$128就可以任食炸雞仲有六款口味同🍕Pizza供選擇,加$28仲可以食埋焗雞同10款前菜同小食,見到薯條、海蜇同酸蘿蔔吸引到我即刻加咗。店員提醒我哋如果食淨每件炸雞要收返$10,所以我哋都三件三件咁叫以免浪費,佢個盤好有心思咁隔開唔同醬汁嘅炸雞,每件都無骨啖啖肉,食得好暢快!雖然係任食但每件炸雞仍然保持水準每次上檯都熱辣辣,每款醬汁各有特色,最鍾意黑糖炸雞、青檸炸雞同濃蒜炸雞;焗雞雖然無咁香口但就較嫰滑多汁,黃金鹹蛋焗雞同BBQ香辣焗雞都唔錯。我食4-5件已經飽左,朋友食左8件表示暢快。另外仲叫咗蜜糖芥末薯條🍟,即叫即炸配埋蜜糖芥末醬,幾飽都食唔停口。食雞食到漏有泡菜、海蜇、酸蘿蔔、沙律中和一下,所以我覺得係必須+$28嘅。另叫咗兩杯飲品(買一送一)- 菊花蜜特飲同蜜桃特飲,賣相浮誇打卡一流,蜜桃特飲仲有條彩虹雪條放左入去,感覺啲青春返晒嚟😆💁🏻‍♀️埋單每人大概$200,食物質素都算唔錯,上菜速度快,食得非常暢快,兩個人可以食到好多款唔同口味嘅炸雞同小食,啱晒鍾意食得盡情嘅朋友。

菊花蜜特飲
蜜桃特飲

2022-05-02
菊花蜜特飲
蜜桃特飲
  • 黑糖炸雞
2022-05-02 212 浏览
好抵 buy 1 get 1 free因$400 先有free delivery 上網自取我買左黑糖炸雞同鹹蛋皇烤雞!個黑糖汁是分開,雞件就係原味炸雞,fried chicken is boneless ,件件麵好強肉,外層脆身。而鹹蛋魚超好食,拿以nacho 片,炸雞就有雞架,所有有雞翼雞雞髀。兩款斬好好食,個人私心愛鹹蛋皇,唔會太鹹又有油香。一盒有成10件架,食4件已經好飽!佢買一送一仲有好多味,也可以要pizza,middle 架
好抵 buy 1 get 1 free
因$400 先有free delivery 上網自取

我買左黑糖炸雞同鹹蛋皇烤雞!

兩款斬好好食,個人私心愛鹹蛋皇,唔會太鹹又有油香。

尋日路經銅鑼灣,想買外賣返屋企,突然醒起朋友講過,銅鑼灣有間炸雞好好食,就想去買黎試下,去到Sodam Chicken勁驚喜,做緊買一送一優惠,買10件炸雞送10件焗雞,仲有好多口味選擇,店員好有禮貌推介我最受歡迎口味,黃金咸蛋炸雞,當然要試,店員仲主動推介其他75折食物優惠返到屋企,雖然炸雞已經冇咁熱,但仲係好脆口,雞肉外脆內嫩,蜜糖焗雞亦都好入味,真係好好食,必食之選下次想食炸雞焗雞,一定會再食Sodam Chicken,不二之選。
,店員仲主動推介其他75折食物優惠

外卖自取
  • 甜酸炸雞
  • 韓風紫菜焗雞
2022-04-13 454 浏览
$98/75分鐘,呢個價錢既炸雞放題,真心抵食炸雞好好食,食過咁多間,呢個炸雞真係好好味,外面好脆,裏面既雞肉好滑,好多汁。另外加咗$28,可以有焗雞選擇,黃金鹹蛋😍蜜糖焗雞😍😍仲有好多小食選擇,我最鐘意蜜糖芥末薯條韓式海蜇,泡菜同蘿蔔係必食既😍服務員好親切,見我同行有小朋友,主動拎餐刀給我分切,好細心,還主動給予sofa 位置,比讚👍🏻👍🏻飲品仲有優惠可以買一送一,蜜桃特飲仲有支雪條送,今次放題之旅大小朋友都好開心,好驚喜😍
$98/75分鐘,呢個價錢既炸雞放題,真心抵食

另外加咗$28,可以有焗雞選擇,黃金鹹蛋😍蜜糖焗雞😍😍
仲有好多小食選擇,我最鐘意蜜糖芥末薯條
韓式海蜇,泡菜同蘿蔔係必食既😍

2022-04-13
  • 菊花蜜特飲
  • 提子特飲
2022-04-13 306 浏览
首次光顧這燒雞站,超驚喜,食物水準一流,加入服務員態度有禮,極力推薦。無論韓式炸雞超好味,更驚喜pizza焗得好處,服務員推介熱情果啤酒好好飲,好滿足一餐,價廉物美。正正正