2024-09-17 87 浏览
再次翻食超正既T.CO 烤卷,依然出色,即叫即製。牛肉烤卷餡料足,牛肉搭配芝士、蕃茄等配菜,Juicy濃味得黎,又不失清新感覺。雞肉烤卷,醬濃肉香,啖啖肉。牛肉飯,飯用左薑黃飯,健康高纖,醬汁濃而不油膩。鮮奶咖啡奶味都幾夠,但今次感覺唔夠咖啡既香濃味。今次呢個旺角分店有堂食,不用外賣,好過上次尖沙咀分店,價錢相宜,性價比幾高,快餐首選。但翻食黎講,選擇種類較少,期望餐廳於餐牌增加多啲菜式比顧客選擇。
再次翻食超正既T.CO 烤卷,依然出色,即叫即製。

雞肉烤卷,醬濃肉香,啖啖肉。

牛肉飯,飯用左薑黃飯,健康高纖,醬汁濃而不油膩。

2024-09-13 99 浏览
餐廳:T.Co地點:旺角西洋菜南街菜式:菲律賓快餐店餐牌:烤卷、碗飯、飲料,有套餐滋味牛肉烤卷 $45食物即叫即整,店員用薄薄烤餅包住牛肉,青瓜,番茄,洋蔥同芝士,然後加上三款醬汁,之後就放入紙包。紙包夠厚身,方便唔洗用手掂到食物。烤餅煙韌,入面肉類醬汁好夠,味道少少辣,配新鮮蔬菜可以添d清新感覺。味道唔錯,一定要熱食。香嫩雞肉烤卷 $45呢款香嫩雞肉烤卷就係牛肉變左雞肉,一樣好味,個醬汁係一樣。香嫩雞肉飯 $55香嫩雞肉飯係黃色米飯配雞肉,然後加上醬汁,下底有番茄,洋蔥同青瓜。米飯採用金象牌頂上茉莉香米,係乾身,本身味道淡淡,撈醬就啱,份量都唔少。Iced Latte 加$15Iced Latte奶夠多,大熱天時飲,正呀!總括而言,烤卷真係唔錯,味道好又唔會太油膩。呢間分店有8張枱左右,夠冷氣,光猛乾淨。
餐廳:T.Co
地點:旺角西洋菜南街
菜式:菲律賓快餐店
餐牌:烤卷、碗飯、飲料,有套餐

滋味牛肉烤卷 $45
香嫩雞肉烤卷,滋味牛肉烤卷

香嫩雞肉烤卷 $45
呢款香嫩雞肉烤卷就係牛肉變左雞肉,一樣好味,個醬汁係一樣。

香嫩雞肉飯 $55
香嫩雞肉飯

Iced Latte

Iced Latte 加$15
Iced Latte奶夠多,大熱天時飲,正呀!

2024-09-13
香嫩雞肉烤卷,滋味牛肉烤卷
2024-09-13 58 浏览
今日行過旺角見到呢間食烤卷嘅專門店,入面仲有位坐,可以堂食,見到即叫即整,熱辣辣都幾新鮮,所以入去試吓。滋味牛肉烤卷香嫩雞肉烤卷可以簡辣同唔辣,我就叫咗辣,見到佢地先將餅皮整熱,再即場加埋d配料入去,食落好惹味,唔算太辣,雞肉嘅肉質都幾嫩滑,而牛肉都幾惹味,配埋佢地嘅醬汁都幾match,好食,唔錯。香嫩雞肉飯佢地d飯係黃色,食落都幾香,又幾特別,加埋嫩滑嘅雞肉一齊食,幾有特色,份量都唔少,幾抵食。涷咖啡好香滑,咖啡味好濃郁,唔錯。

滋味牛肉烤卷

香嫩雞肉飯

涷咖啡
好香滑,咖啡味好濃郁,唔錯。

2024-09-11 91 浏览
經過油麻地西洋菜南街這間東南亞人氣品牌「T.Co」拷卷專門店,被陣陣的香味吸引住。大大門面和T字,非常搶眼。《滋味牛肉烤卷》$45《香嫩雞肉烤卷》$45烤卷有雞肉和牛肉兩款,選用美國優質牛肉和嫩滑雞脾肉,即叫即卷,烤餅包著大量的肉碎,還有青瓜絲、蕃茄、洋蔥絲,加上不同的醬料,味道豐富香甜,長長的一條好足料。《香嫩雞肉飯》$55雞肉飯也是招牌菜之一,金黃色的米飯採用金象牌頂上茉莉香米,加了新鮮蔬菜、雞肉和醬汁,十分惹味。咖啡現在有買一送一優惠,配埋即磨咖啡,夠滿足。
大大門面和T字,非常搶眼。

《滋味牛肉烤卷》$45
《香嫩雞肉烤卷》$45

《香嫩雞肉飯》$55

咖啡現在有買一送一優惠,配埋即磨咖啡,夠滿足。

2024-09-06
2024-09-10 110 浏览
收工經過呢間店, 應該係新開既, 見到佢既野食都幾吸引買黎試下有得堂食同外賣, 先係買左餐再坐底慢慢食我地嗌左既係兩個卷, 一個牛肉烤卷一個雞肉烤卷, 價錢係一樣入面係爆多餡!! 牛肉加埋青瓜再加埋佢既秘製醬油, 好味之餘仲好特別!! 青瓜very清新, 醬油濃濃的, 兩個勁match滋味牛肉飯呢個個飯係最特別, 唔係白飯而係類似薑黃飯, 牛肉同烤卷既差不多, 但係撈埋飯食又另外一個口感!! 同樣都係有青瓜係面, 令到油膩中帶點清新即磨咖啡好香濃, 就是普通的即磨咖啡

有得堂食同外賣, 先係買左餐再坐底慢慢食

入面係爆多餡!!

滋味牛肉飯

即磨咖啡

好香濃, 就是普通的即磨咖啡
2024-09-05
2024-09-10 75 浏览
旺角開左間菲律賓小食店,人氣旺盛,當中必吃滋味牛肉烤卷及香嫩雞肉烤卷,採用香港本地原材料,將牛肉或雞肉打成肉碎餡料,並經過特別調味,配上蔬菜、蕃茄、青瓜和洋蔥等配料,配搭芝士和自選醬汁,即使是無煙煮食也能吃出充滿香烤感的卷餅,做出的麵餅口感極佳,冷卻後餅皮也不會變硬。加上包裝設計令吃起來方便衛生,價錢合理,是1一個不錯的快餐新選擇! T.Co 另提供飯類選擇,飯香與沾滿秘製醬汁的濃香肉粒得到更佳的融合,加上爽脆的新鮮蔬菜,令味道層次更豐富,讓人一試難忘!
2024-09-09 75 浏览
呢間餐廳位於旺角,我同朋友行行下街諗唔到食乜於是就黎左呢度買左外賣反屋企食,呢度既環境係以黑紅色造型為主,好多外藉人士都幫襯,我地叫左一杯美式咖啡,一份雞肉飯,雞肉飯既份量都幾多,細食既朋友可以叫細碗小編好鐘意食佢既牛肉卷因為入面既牛肉粒好惹味,而且即叫即整,睇住佢即整既過程都幾治癒,涵料加入洋蔥,青瓜等等,烤卷入面有煙韌既牛肉粒咬落好多肉岩晒我呢d鐘意食肉既食肉獸,加埋特別既醬汁食落真係唔錯嫁。

外卖自取
🗣📢 菲律賓超人氣的TCo終於登陸香港啦! 🎉🥳 這可不是普通的烤卷,而是風靡菲律賓、擁有600多間分店的實力派! 💪💯🌯 必試美食:1. 滋味🐂肉烤卷 🐂: 鮮嫩多汁,香氣四溢!2. 香嫩🐔肉烤卷 🐔: 口感細滑,令人回味!3. 滋味🐂肉細碗飯 🍚🥩: 米香肉香莞美結合!4. 香嫩🐔肉細碗飯 🍗🍚: 🐔肉控必點!☕ 超值: 買凍咖啡有驚喜哦! ❄2️⃣➡1️⃣        (炎炎夏日,來一杯冰涼提神!)🌟 獨特賣點:- 秘製醬料🥫: 每一口都是驚喜!- 惹味十足🌶: 讓你口水直流!👀 看著師傅們在你眼前即場製作餅皮,香氣撲鼻而來,讓你食欲大開! 🤤💭🌯🎉 無論是飯還是卷餅都很適合輕食🇵🇭✨

🌯 必試美食:
1. 滋味🐂肉烤卷 🐂: 鮮嫩多汁,香氣四溢!
2. 香嫩🐔肉烤卷 🐔: 口感細滑,令人回味!
3. 滋味🐂肉細碗飯 🍚🥩: 米香肉香莞美結合!
4. 香嫩🐔肉細碗飯 🍗🍚: 🐔肉控必點!

☕ 超值: 買凍咖啡有驚喜哦! ❄2️⃣➡1️⃣
        (炎炎夏日,來一杯冰涼提神!)

🌟 獨特賣點:
- 秘製醬料🥫: 每一口都是驚喜!
- 惹味十足🌶: 讓你口水直流!

🎉 無論是飯還是卷餅都很適合輕食🇵🇭✨

試食活動
🔎 T.Co (旺角)成日喺網上見到啲人介紹呢問菲律賓烤卷🇵🇭今日同朋友旺角行街見到~就決定試試係咪真係咁好食!全部開放式廚房,都幾乾淨衛生💯望住店員即叫即做‼️等咗10-15分鐘,都有少少耐😂但嚟到熱辣辣🔥打咗陣卡都keep住好熱!等得都值嘅!🤣【滋味牛肉烤卷+香嫩雞肉烤卷】 $75⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好大條烤卷!肉的份量好多🤩啲肉好嫩滑、好入味🤤仲有芝士、番茄、青瓜、洋蔥等蔬菜,加埋靈魂醬汁,一淡入口爆汁超滿足!食一條其實已經好飽🫢可以$3x當一餐正餐😌【滋味牛肉+香嫩雞肉飯】 $60 ⭐️⭐️⭐️⭐️啲飯同平時食的不同,比較有咬口😋肉份量一樣好多🤩同烤卷的味差不多🤤平均$30一大碗,又有咁多肉同菜🥒抵食得嚟又健康🍳整體同朋友都覺得性價比好高!店員都好nice🤣同朋友坐咗好耐吹水都唔會話趕人👯‍♀️下次經過會再食‼️餐點:4/5服務:4/5環境:3.5/5性價比:4.5/5
🔎 T.Co (旺角)
成日喺網上見到啲人介紹呢問菲律賓烤卷🇵🇭
今日同朋友旺角行街見到~
就決定試試係咪真係咁好食!

全部開放式廚房,都幾乾淨衛生💯
望住店員即叫即做‼️
等咗10-15分鐘,都有少少耐😂
但嚟到熱辣辣🔥打咗陣卡都keep住好熱!
等得都值嘅!🤣

【滋味牛肉烤卷+香嫩雞肉烤卷】 $75

【滋味牛肉+香嫩雞肉飯】 $60

整體同朋友都覺得性價比好高!
店員都好nice🤣

環境:3.5/5
性價比:4.5/5
2024-09-01
2024-09-04 84 浏览
🫔T.co 喺九龍區香港區都開咗分店係主打菲律賓嘅烤卷🌯烤卷好大條 係即叫即做嘅 我叫咗一條係 牛肉 🥩另一條 嫩滑雞肉🍗侍應首先將大量嘅洋蔥蕃茄等等嘅蔬菜放落卷上 然後再加大量嘅肉好吸引呀用紙包住 一撕開就得啦😍😍好方便快捷🌯另一個叫咗雞肉飯🥙配菜都係相似 芝士蕃茄洋蔥啲飯上面仲有少少沙律汁配埋黃色嘅薑蛋一齊嚟食好惹味🫓😚 另外而家仲有買一送一嘅咖啡優惠☕️可以飲齋啡或者係 latte 都有😍又健康又快捷嘅午餐
🫔T.co 喺九龍區香港區都開咗分店

另外而家仲有買一送一嘅咖啡優惠☕️
可以飲齋啡或者係 latte 都有😍

又健康又快捷嘅午餐
2024-09-02 74 浏览
前排有間菲律賓過江龍登陸香港,主打多款烤卷同飯煲,主食有牛同雞,另可轉套餐加埋嘢飲。其他分店係外賣為主,而旺角有埋堂食,店內環境唔大但勝在乾淨加寬敞,經過可試。烤卷餡料有番茄、洋蔥、芝士片同青瓜。Pita Wrap帶點咬口,微微麵包香氣,沾滿醬汁,雞比牛大塊,調味差唔多,食落層次感豐富。值得一讚係個包裝,賣相好睇又方便拆開。相比之下飯反而有驚喜,主食配料同烤卷大同小異,米飯金黃色,香料味唔重,咬落煙韌,濕潤程度啱啱好,上面有少量醬汁,感覺唔油膩,份量亦可按個人喜好選擇,健康又飽肚之選。

2024-09-01 71 浏览
❇️周日,我逛完旺角一家新開的烤卷外賣專門店,於是試下外賣回家享用。✨我點了幾樣招牌菜,首先是雞肉烤卷~$45。烤卷的包裝非常用心,打開後可以看到鮮嫩的雞肉,搭配新鮮的生菜和特製醬汁,整體口感清新可口。雞肉的味道醇厚,不油膩,恰到好處的調味讓每一口都充滿驚喜。✨我更點了牛肉烤卷,同樣是$45。牛肉的質感滑嫩,與香料的結合讓人回味無窮。烤卷內的配料與雞肉的組合一樣豐富,讓人感受到滿滿的誠意。每咬下去,牛肉的鮮香與餅皮的酥脆交織,讓我忍不住想再來一份。🤩此外,我還嘗試了香嫩雞肉飯(大)~$55,這道菜的份量相當可觀。雞肉飯的米飯香氣四溢,雞肉鮮嫩多汁,搭配一些蔬菜,讓整體的營養均衡。😋最後,我點了一杯🥤凍拿鐵咖啡~$30。咖啡的口感濃郁,冰涼的喝上一口正好中和了烤卷的熱度,讓人感到舒爽。😍總的來說,的外賣體驗非常滿意,無論是烤卷還是雞肉飯,都值得一試。這家新店不僅提供美味的食物,還給了我一個愉快的用餐體驗。期待下一次的回訪!🌠地址:九龍旺角西洋菜南街2]-2Q號新江大樓地下06號舖~T.Co Pita Wraps烤卷外賣專門店

烤卷外賣專門店
2024-08-27 125 浏览
菲律賓連鎖卷餅店T.Co原來已經開拖去旺角。之前已經係尖沙咀、中環、觀塘有分店。T.Co 憑秘製滋味醬汁以及高質食材,成功俘虜萬千國民,係菲律賓開超過600 間分店。T.Co 嘅皇牌產品分別是秘製滋味牛肉烤卷和嫩滑惹味雞肉烤卷,配搭新鮮蔬菜及醬汁,食材方面,採用上乘美國牛肉,嫩滑的雞腿肉及本地新鮮靚蔬菜,配搭芝士,濃郁惹味,一試難忘。唔鍾意食卷餅佢哋都提供飯類選擇,飯香與沾滿秘製醬汁嘅濃香肉粒一樣好味。天氣熱入嚟飲杯凍,咖啡都唔係好貴。可以過嚟試一試。

天氣熱入嚟飲杯凍,咖啡都唔係好貴。可以過嚟試一試。
2024-08-15 201 浏览
週末旺角citywalk,但是實在太多人了,原來選的餐廳根本等不到位,路過看到這家在小紅書刷到過的菲律賓烤卷【T.Co】👉雖然是pick up為主,但這家裡面也有不少座位,正好想看的🏐金牌賽要開始了,在裡面坐著吃也舒服🌯菲律賓烤牛/雞肉卷烤卷裡面有番茄🍅洋蔥🧅青瓜🥒和芝士片🧀,加上滿滿一勺烤肉和三種醬料,包裝也很密實,裡面有汁 也不會漏出來,口味咸甜 醬料微微有點辣,很好吃!👉牛&雞其實調味差不多,牛🐂比雞🐔甜一點,稍微柴一點,個人更喜歡雞肉的👍🍚雞肉/牛肉飯烤肉、配菜和醬料都跟烤卷類似,米飯比較特別 是姜黃飯,顏色金黃 但其實沒有很重香料味,口感比較韌📍T.Co烤卷🌯打工人lunch / citywalk帶著吃都很好!(最近還有💰15的迷你飯🤩)在旺角 尖沙咀 中環 觀塘都有哦
烤卷

在旺角 尖沙咀 中環 觀塘都有哦
2024-08-11
烤卷
2024-08-15 161 浏览
之前在尖沙咀看到這家菲律賓卷餅已經很想嘗試,這次來到旺角我發現原來開了新分店,新分店可以堂食,於是便和朋友一起嘗一嘗。卷餅都是即叫即做的,口味方面有兩款。 一款是香嫩雞肉,另一款是滋味牛肉。兩款的口味都各有特色,卷餅裡面包滿了滿滿的蔬菜和醬汁。兩款肉類的份量也很多 ,令人很有飽足感。另外還嘗試了他們的香嫩雞肉飯和滋味牛肉飯。看看自己的食量,這裡的米飯是可以選擇大或小的。米飯是經典的長粒米,並不是白飯,是經過調味的。米飯上面鋪滿了蔬菜、肉類和醬汁。把他們伴在一起吃讓人非常滿足。這裡還有飲品可以選擇,這次選擇了美式咖啡,咖啡味道是偏香濃的,帶點點微苦,非常解膩,很喜歡。總括而言,這間菲律賓人氣卷餅店,我是十分喜歡的,很高興他越來越多分店,下次經過會再來吃。📍 T.Co (西洋菜南街) (旺角)旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下6號鋪

📍 T.Co (西洋菜南街) (旺角)
旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下6號鋪