2023-04-13 49 浏览
好味既拿破崙蛋糕 缺點就是好難同人分享因為出色的酥皮通常都係一切開就散曬結果入口的都是破破碎碎的一堆皮碎件裝拿破崙就可以完美解決呢個問題一人一件甚至數件 試多幾款味都仲得最近愛上幫襯屯門呢間小店店家堅持每日新鮮製作亦會不定期推出優惠價真係買返去自私食又得 買多幾件同人share食亦得.《草莓拿破崙》🍓充滿牛油香的酥皮很薄而且脆入口一咬即碎 中間夾著兩層軟滑的吉士醬整體味道不會太甜加上草莓的酸甜果香 感覺很清新.《巧克力拿破崙》🍫層次變化多端的一款拿破崙頂層是濃郁的黑朱古力脆皮 覆蓋薄脆的酥皮酥皮與酥皮中間夾著兩款兩層不一樣的朱古力夾心 香濃而幼滑 整個拿破崙都好有層次 私心推薦

好味既拿破崙蛋糕 缺點就是好難同人分享

頂層是濃郁的黑朱古力脆皮 覆蓋薄脆的酥皮
酥皮與酥皮中間夾著兩款兩層不一樣的朱古力夾心
香濃而幼滑 整個拿破崙都好有層次 私心推薦
外卖自取
🎀屯門。高質滋味拿破崙小店 散水餅必選✅🎀🪄店名* #T&M Dessert🔮地址*屯門屯隆街1號錦薈坊3樓333號舖 🔮🗾分店地區🗾 屯門,樂富💰價錢$104 已加一(2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_屯門剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_甜品➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵小店唔算太多設計 不過門外擺放左拉釘可以睇到有咩味道揀 入到去亦有櫥櫃清晰擺放不同拿破崙 十分吸引😋🍽️食物質素🍽️之前系附近食過一間拿破崙覺得又貴又唔好食 估唔到呢間幾正😍好多唔同味道選擇 不過好可惜我地黎既時間太晏 好多味道已經賣曬😥😥最後試左兩款味道 如果想訂一整個都可以提早訂😜店員亦都好nice 會介紹比我地聽佢地既拿破崙有咩特別 原來呢間拿破崙蛋糕最底一層會加入海綿蛋糕 而家提早預訂仲有88折 去到10號炸😵👀評分💖💖💖💖💖🪄草莓拿破崙$58👀評分💖💖💖💖💖🪄雲尼拿拿破崙$46兩款都好滿意🙈拿破崙外觀金黃色酥皮好新鮮 好脆身 而且一層層好有口感 士多啤梨紅潤 夠大粒同埋好甜 剩系生果都已經值回票價 而入面都有滿滿吉士醬 少少甜 唔會好膩 好
🎀屯門。高質滋味拿破崙小店 散水餅必選✅🎀

🪄店名* #T&M Dessert
🔮地址*屯門屯隆街1號錦薈坊3樓333號舖 🔮
🗾分店地區🗾 屯門,樂富
💰價錢$104 已加一(2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

👀評分💖💖💖💖💖
🪄草莓拿破崙$58
👀評分💖💖💖💖💖
🪄雲尼拿拿破崙$46

兩款都好滿意🙈拿破崙外觀金黃色酥皮好新鮮 好脆身 而且一層層好有口感 士多啤梨紅潤 夠大粒同埋好甜 剩系生果都已經值回票價 而入面都有滿滿吉士醬 少少甜 唔會好膩 好滑身☺️面頭嗰層忌廉質感十分幼滑

值得一贊既系就算系$104 都會提供一個冰種 而且蛋糕盒好精美 好岩打卡📷
(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
🎈服務態度*💌💌💌💌💌
  • 雲尼拿拿破崙
  • 草莓拿破崙
2023-04-07 33 浏览
上星期經過屯門錦薈坊 見到開咗間新既旦糕店 有好多唔同款既拿破崙蛋糕 有啲味道都幾特別 好想試下 不過咗日放工約咗人食晚飯 所以今日尊登行去買去到見到咁好多款都想試 又想試傳統芒果款 又想試吓其他款 揀咗好耐🤣🤣最後揀咗雜莓同Oreo 咖啡職員非常細心 放咗包細細乾冰係個旦糕盒入面 可以keep 到溫度👍👍返到屋企食飽晚飯已經忍唔住即刻開黎食 賣相好靚 雜莓新鮮香甜 咖啡味濃 餅底好脆 值得一試情人節出咗個心型款 靚靚💕💕男仕們可以留意下

情人節出咗個心型款 靚靚💕💕
男仕們可以留意下
2023-04-05 25 浏览
難得明天放假,係屯門做完嘢打算買啲甜品奬勵自己,就見到人氣推介拿破崙😍店舖係錦薈坊,屯門市廣場行過到好快就到。去到發現真係拿破崙專門店,好多口味,仲有磅裝蛋糕款,今次人小小食住兩件先。$58草莓拿破崙大大粒士多啤梨好吸精,見到佢一定要叫嚟試吓。其實整拿破崙真係好考功夫,除左酥皮要千層,更加要酥脆。呢個拿破崙真係好酥脆,吉士醬一啲都唔會太甜,一啖咬落去咁多層食落口,正😆$62巧克力拿破崙朱古力味同酥皮好夾,加埋幼滑朱古力吉士醬,層次好豐富,呢件亦都係唔會太甜,食完都唔會有邪惡感😋P.S.店員仲好細心,包裝好得好好仲好細心俾個冰袋我拎返屋企👍🏼

$58草莓拿破崙

$62巧克力拿破崙

2023-04-04
2023-04-04 31 浏览
看見這間拿破侖餅專門店人流頗多,作為甜品控,也要湊湊熱鬧,帶兩件回家試試。這裡可以訂造蛋糕,如果有慶祝活動,多人一起吃,訂做蛋糕的價錢更化算。除了主打的拿破崙餅,還有芝士蛋糕。店舖一傍是夾軟糖角落,買蛋糕滿$100,軟糖可享九折。吃蛋糕順道夾軟糖,是頗有新意的連系。草莓拿破崙$58,餅底是看得見的鬆化,一層一層夾著吉士和忌廉,幼滑香甜而不膩;嚴選過的新鮮草莓,果香怡人,果汁多,非常好味!媽媽第一次吃拿破崙也大讚!巧克力拿破崙$62,有朱古力醬、朱古力脆米,和面層一整塊朱古力片,每層口感也不同,味道不會太濃;餅底也混合了朱古力粉製成,比起草莓拿破崙的餅底硬身一點;整體味道不會太甜,不怕吃膩,朱古力控要試。試了兩款蛋糕,都有鮮明的個性,草莓拿破崙活潑清新,巧克力拿破崙幹練多變,都是有心思的配搭,值得一試。

2023-04-02
2023-04-03 17 浏览
#ftf_屯門味道選擇多 精緻拿破崙抹茶拿破崙 $64⭐️⭐️⭐️⭐️抹茶味的拿破崙非常特別,味道中有一種微妙的苦味與微甜味,在配上香味濃郁的奶油層,讓你感受到純正的抹茶味。透過鬆脆的層次感與柔軟的餅皮,讓每一口都充滿着獨特的口感,非常值得一試!黑朱古力拿破崙 $64⭐️⭐️⭐️黑朱古力拿破崙是一道充滿誘惑力的美味甜品,將黑巧克力的深重香氣和拿破侖酥的酥脆口感完美結合。層次感分明的酥皮和濃郁的黑巧克力層次交替,讓人口感層次感舒適。而且,隨著黑巧克力的漸入漸出,不斷地釋放誘人的甜味,讓人回味無窮。無論是作為下午茶還是甜品點心,黑朱古力拿破崙都是絕佳的選擇。🍴D&M Dessert 📍地址:屯門屯隆街1號錦薈坊3樓333號舖回頭率🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
#ftf_屯門

📍地址:屯門屯隆街1號錦薈坊3樓333號舖

回頭率🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
一層又一層薄脆酥餅,夾著不同口味的幼滑吉士醬,拿破崙這個甜品不管拿來拍照或享用都有特殊吸引力。這天朋友來我家吃下午茶,順路經過屯門T&M Dessert就帶了兩個口味的拿破崙分享吃。屯門錦薈坊商場由西鐵站或輕鐵站行去都好方便,成個商場都係食肆,甜品就好像只有這間。成間店都賣拿破崙為主,除了件裝也可以原個訂,每次經過都見有新口味推出。這天有很多選擇啊,各種顏色和味道真是眼花瞭亂。蛋糕用小紙盒裝,入面有保冷劑,包得幾穩固。芒果拿破崙 HK$58芒果吉士之間,非常驚喜地吃吃到芒果肉,很有真材實料的感覺。抹茶拿破崙 HK$64這家的酥皮很香脆且帶牛油香,這個抹茶吉士不會太甜,還吃得到茶香,配杯熱茶吃實在滿足呢。
這天有很多選擇啊,各種顏色和味道真是眼花瞭亂。
蛋糕用小紙盒裝,入面有保冷劑,包得幾穩固。
芒果拿破崙 HK$58
芒果吉士之間,非常驚喜地吃吃到芒果肉,很有真材實料的感覺。
抹茶拿破崙 HK$64
2023-04-03
2023-03-28 40 浏览
拿破崙製作都是非常花心血的,所以一般都是在外頭購買就算了,這些年頭好像多了拿破崙的專門店只是屯門已經起碼有兩間。先試朋友介紹的一間屯門的拿破崙專門店,本身是小店,宜家搬到舖面,又大又乾淨。栗子拿破崙 $50.00 / 紫薯拿破崙 $44.00 / 草莓拿破崙 $58.00 / 朱古力拿破崙 $62.00栗子拿破崙:外觀為金黃色的酥皮包裹著豐富的栗子餡料,微微透出香氣。口感上,酥皮鬆脆,栗子餡料甜香濃郁,口感豐富。紫薯拿破崙:外觀為金黃色的酥皮包裹著紫薯和吉士餡料,微微透出淡淡的紫薯香氣。口感上,酥皮鬆脆,紫薯餡料甜香濃郁,口感綿密。草莓拿破崙:店員人氣推介外觀為三層的酥皮包裹著新鮮的草莓和吉士餡料,散發著誘人的草莓香氣。口感上,酥皮鬆脆,草莓餡料清甜多汁,口感爽口。朱古力拿破崙:酥皮包裹著濃郁的朱古力餡料,微微透出香氣。口感上,酥皮鬆脆,朱古力餡料濃郁香甜,口感豐富。

2023-03-25 38 浏览
經過屯門錦薈坊發現到一間專賣拿破崙既蛋糕店T & M dessert 主力當然是拿破崙除了原個蛋糕,還有散件裝售賣很適合來個儀式感下午茶或是送禮也很不錯ꔐ草莓拿破崙($58)賣相很少女,非常討人歡心草莓非常香甜酥皮外觀層次分明,酥脆帶牛油香夾層是幼滑香甜吉士醬同草莓無論賣相還是味道都很有水準!ꔐ芒果拿破崙($58)芒果清甜配上酥脆的酥皮剛和中和牛油酥皮的膩感ꔐ紫薯拿破崙($44)紫薯很高貴大方綿密細滑的紫薯完全不輸水果口味紫薯味香濃又不失香甜感配上細滑吉士醬,相當令人滿意!
經過屯門錦薈坊
發現到一間專賣拿破崙既蛋糕店
T & M dessert
主力當然是拿破崙
除了原個蛋糕,還有散件裝售賣
很適合來個儀式感下午茶或是送禮也很不錯

ꔐ草莓拿破崙($58)
賣相很少女,非常討人歡心
草莓非常香甜
酥皮外觀層次分明,酥脆帶牛油香
夾層是幼滑香甜吉士醬同草莓
無論賣相還是味道都很有水準!

ꔐ芒果拿破崙($58)
芒果清甜配上酥脆的酥皮
剛和中和牛油酥皮的膩感

ꔐ紫薯拿破崙($44)
紫薯很高貴大方
綿密細滑的紫薯完全不輸水果口味
紫薯味香濃又不失香甜感
配上細滑吉士醬,相當令人滿意!

2023-03-24 36 浏览
今日放工行去搭屯馬線, 經過見到有間cake shop 既拿破崙蛋糕好精緻, 有成十幾款供選擇, 就諗住入去買2 件返試下。見到menu , 留意到原來除咗有細件可散賣之外, 重有12 x 12cm or 18 x 18 cm 蛋糕訂, 試咗細件好食, 下次可以買大蛋糕.同埋有時有限定款, 今次係芝麻拿破崙, 不過去到已經賣晒, 要買下次要早啲啦😄可能我比較夜先去買, 所以有d 特價蛋糕, $50/2 件, 職員話過咗10 個鐘頭就會放落特價區, 以確保食物質數👍👍👍正價蛋糕買2 件有9 折, 今次買咗咖啡Oreo 同栗子兩個味, 都唔錯。

2023-03-20 47 浏览
這次在屯市逛街發現家蛋糕店,位於錦薈坊3樓的小店,是主打拿破崙和蛋糕。拿破崙有原個或散裝選擇,所以選擇幾件不同口味,買回去跟家人一起享用🙈。-▪︎草莓拿破崙 HKD$58用草莓、忌廉及吉士醬製成,忌廉質感幼滑,吉士醬味濃稠,中間和底層也有,味道不會太甜。草莓色澤紅潤,肉質爽口酸中帶甜。-▪︎雲呢拿拿破崙 HKD$48用雲呢拿、朱古力及吉士醬製成,上層的朱古力口感脆脆。雲呢拿味道香甜,忌廉和吉士醬口感幼滑。-▪︎黑朱古力拿破崙 HKD$64用黑朱古力、朱古力醬和杏仁製成,賣相雖然平凡,但朱古力味道重。感覺是雙重朱古力,味道香甜口感豐富。-

▪︎草莓拿破崙 HKD$58
▪︎雲呢拿拿破崙 HKD$48

▪︎黑朱古力拿破崙 HKD$64

感覺是雙重朱古力,味道香甜口感豐富。

2023-02-18
2023-03-17 32 浏览
今日放工好想慰勞下自己,因為真係最近太攰啦,所以就去左 T&M DESSERT 買兩件好有名氣既CAKE番屋企,我係好愛食拿破崙蛋糕既,好愛佢由三層酥皮組成,層與層之間夾住吉士醬,而且仲有好靚既士多啤梨和芒果。見到已經好開心,食落去真心正,好脆、好香,係有質素既,餅底真係好好味,好欣賞咁細心既製作。服務員好細心同貼心,兩件外賣仲有冰種包埋一齊,好好的服務。佢有兩間分店架,好適合九龍同新界既朋友,值得推介既~出色既製作~聯合道198號樂富廣場3樓3180號舖屯隆街1號錦薈坊3樓333號舖

服務員好細心同貼心,兩件外賣仲有冰種包埋一齊,好好的服務。

聯合道198號樂富廣場3樓3180號舖

屯隆街1號錦薈坊3樓333號舖
题外话/补充资料: 士多啤梨和芒果拿破崙蛋糕
2023-03-16
庆祝纪念
生日
士多啤梨和芒果拿破崙蛋糕
這間拿破崙專門店在網上見到好多人分享,這天路過屯門見到有分店就帶兩件回家下午茶,又靚又好食又可以影相,配杯茶或咖啡就覺得自己得幸福。由屯門西鐵站行天橋過去錦薈坊都幾方便,很快就來到這間餅店。大版的拿破崙要預訂,如果有朋友生日或節日喜慶都可以考慮下,仲有心型咁fancy。店內仲有夾糖corner。這天供應5個不同口味的件裝拿破崙,售價由HK$46-62不等。小白盒包裝穩陣,還附送保冷包方便住比較遠的客人。草莓拿破崙 HK$58頂著原粒草莓賣相精緻可愛,中間除了新鮮草莓還有幼滑香甜吉士,配上香脆的酥皮,每一啖都有不同滋味。朱古力拿破崙 HK$62一件拿破崙可以吃到三種不同層次的朱古力,我就最鍾意與酥皮融為一體的頂層,真是香氣十足呢!下午茶就如此精美的拿破崙,在家也可以拍出打卡美照。
由屯門西鐵站行天橋過去錦薈坊都幾方便,很快就來到這間餅店。
店內仲有夾糖corner。
小白盒包裝穩陣,還附送保冷包方便住比較遠的客人。
草莓拿破崙 HK$58
朱古力拿破崙 HK$62
下午茶就如此精美的拿破崙,在家也可以拍出打卡美照。
2023-03-15
2023-03-13 37 浏览
早幾日同朋友去屯門行街,經過錦薈坊嘅時候見到間新開嘅蛋糕店,見佢哋都有好多隻味道嘅蛋糕,有散裝亦都有唔同磅數嘅蛋糕,勁多口味選擇,聽店員講佢哋嘅蛋糕都要提早order 紫薯拿破崙 $44紫薯味道好香甜,唔係死甜嗰種,佢嘅擺法就有啲唔同佢嘅拿破崙係打橫瞓低嘅 ,正面係睇唔到有吉士醬,要喺側邊睇先睇到😆芒果拿破崙 $58呢款係人氣之選No.1 芒果酸酸甜甜,都係爽口為主,拿破崙勁重牛油味,每層口感都行鬆化,有兩層嘅吉士醬,配埋芒果同拿破崙一齊食,好有口感 吉士醬邪惡得來,又唔會太甜

紫薯拿破崙 $44

芒果拿破崙 $58
2023-03-13 25 浏览
今日去屯門行街街,諗住買兩件蛋糕番屋企食!見到呢間店有拿破崙蛋糕好吸引~本身識整蛋糕,但拿破崙太多功夫自己唔識整,所以就決定買拿破崙蛋糕食喇!朱古力拿破崙蛋糕😋😋😋賣相好靚!啲吉士醬超濃!朱古力層層唔同口感,餅底超脆!難怪係皇牌產品!物有所值!鐵觀音拿破崙蛋糕😍😍😍茶味蛋糕夠哂特別,唔會太甜清清地,同樣勁多cream配超脆餅底!配咖啡或茶食更係高級享受!味道好,店員細心,外賣仲有冰種送可以放心買番屋企食!

朱古力拿破崙蛋糕😋😋😋

鐵觀音拿破崙蛋糕😍😍😍

味道好,店員細心,外賣仲有冰種送可以放心買番屋企食!