2022-04-05 54 浏览
今日同朋友係上海行買完野之後已經出哂汗又口渴, 於是就係附近買野飲, 見到E間有教主poster嘅手搖飲品,好似幾吸引咁, 於是就同朋友一人一杯試下! 佢地除左有奶茶系列之外,仲有果茶系例,鮮奶系列,芝士奶蓋系列同多多系列, 多款到車車同朋友嘅選擇困難症又發作🤣🌟法國日落E杯係小店嘅signature特飲, 由士多啤梨果汁,橙汁同檸檬汁調配,做成一層層好似日落嘅漸變顏色, 味道酸酸甜甜好清新, 入面仲有好多士多啤梨果肉, 幾有口感🌟盆栽奶茶上面嘅小盆栽可愛度爆登, 飲之前要打個卡, 上面嘅海鹽奶蓋質感綿密順滑, 微微咸咸地令奶茶味道更豐富

🌟法國日落

🌟盆栽奶茶
2022-03-26
下午茶
廣華醫院後面一路都多野食 其中不乏手調飲品一條直路已經有六七間 通常都會留意下有邊間新開又有特色既就揀黎試今次見到依間個名已經幾吸引 茶既實驗室等左十分鐘先影到張無人排隊既相望左陣電子menu 一般手調飲品都會有其中有一格好特別 只有一款 望真啲個名叫法國日落🇫🇷 唔使諗就依杯啦男朋友叫左另一杯法國日落 🇫🇷 大杯$33店員提醒飲之前要搖勻先好飲唔好睇佢好似無咩特別 以為係水果茶一杯但飲落去一吸成個口都係士多啤梨醬同檸檬汁好正又唔酸 雖然聯想唔到同法國有咩關係但好飲既 而且每個月都會唔同 過左就無香橙多多$30實驗成功 下次可以再試每月限定
廣華醫院後面一路都多野食 其中不乏手調飲品

實驗成功 下次可以再試每月限定
2022-04-01
  • 法國日落
2022-03-29 33 浏览
最近經過旺角登打士街見到有一間新茶飲店 🧋搞緊新開8折優惠,睇menu覺得幾吸引,於是乎同同事一人一杯買番公司飲 👯‍♀️呢杯 French sunset (Le Coucher Du Soleil) 係Tea Lab嘅signature 🍹 加咗士多啤梨汁、橙汁、檸檬汁,漸變顏色好似日落咁靚,啱曬打卡 🌅 混勻所有果汁後,味道有d似fruit punch,唔太甜,仲有少少果肉,幾好飲 😋店員話呢杯爆檸綠茶入面加咗一個檸檬嘅鮮榨果汁 🍋 加$5嘅蒟蒻份量多,都幾抵 😛

2022-03-27 29 浏览
新開張嘅特色手搖飲品🥳見到身邊好多人飲完都讚不絕口特意過來試試🤤🤤咁岩今日嚟到有新品😂冇影到餐牌🥲好似叫盆栽奶茶🥤外觀係一盆盆栽😂😂(茶/奶蓋/Oreo)茶味好香 飲落口好滑好清新不過奶蓋就麻煩d 要拉起支飲管小小建議 可以個蓋做啲手腳方便飲奶蓋小小情節店長好cute😂🫣我話拎走 店長想提我要快d飲話如果吾快啲飲棵樹會長大😂店長幽默風趣 讚👍🏽😂Tea Lab (旺角)旺角登打士街43號H號登打士廣場地下1號舖
新開張嘅特色手搖飲品🥳
見到身邊好多人飲完都讚不絕口
特意過來試試🤤🤤

咁岩今日嚟到有新品😂
冇影到餐牌🥲好似叫盆栽奶茶🥤
外觀係一盆盆栽😂😂(茶/奶蓋/Oreo)
茶味好香 飲落口好滑好清新
不過奶蓋就麻煩d 要拉起支飲管
小小建議 可以個蓋做啲手腳方便飲奶蓋

小小情節
店長好cute😂🫣
我話拎走 店長想提我要快d飲
話如果吾快啲飲棵樹會長大😂
店長幽默風趣 讚👍🏽😂

Tea Lab (旺角)
旺角登打士街43號H號登打士廣場地下1號舖
2022-03-21 36 浏览
呢排天氣熱左又想飲凍野😋😋前幾日行旺角經過呢間新開既茶飲店 — Tea Lab🧪,見個名幾得意就想試下~~小店試業期間,凡惠顧任何飲品仲有9折優惠添❤️❤️🇫🇷法國日落 $33✨呢個係小店既signature drink🍹🍹用左橙汁🍊、檸檬汁🍋同士多啤梨汁🍓調配而成~~望落漸變色,好靚!飲之前記得要搖勻~~味道酸酸甜甜,好重果香!推介👍🏻👍🏻🥭芒果多多 $28✨呢杯都唔錯,鍾意芒果既朋友要試試~~芒果味道濃郁,十分香甜🤤🤤飲落好清新,解渴一流!大大杯好抵飲呢🥰🥰
呢排天氣熱左又想飲凍野😋😋
小店試業期間,凡惠顧任何飲品仲有9折優惠添❤️❤️

🇫🇷法國日落 $33✨
呢個係小店既signature drink🍹🍹
用左橙汁🍊、檸檬汁🍋同士多啤梨汁🍓調配而成~~
望落漸變色,好靚!飲之前記得要搖勻~~
味道酸酸甜甜,好重果香!推介👍🏻👍🏻

🥭芒果多多 $28✨
呢杯都唔錯,鍾意芒果既朋友要試試~~
芒果味道濃郁,十分香甜🤤🤤
飲落好清新,解渴一流!大大杯好抵飲呢🥰🥰
下巴仔評分(5星為最高)此次為外賣自取體驗味道:🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟抵食:🌟🌟🌟🌟重點推介🤤👍 法國日落🌄顏色如日落般漸變❤️🧡💛由最底層既士多啤梨紅色 到中層橙汁橙色 最後既檸檬黃色 同名字日落呼應🙋🏻‍♀️味道酸酸甜甜 長戴口罩喉乾舌噪 飲呢杯即解渴💦打完卡記得飲之前要上下搖勻👍芝芝莓莓🧀🍓一層厚厚的奶蓋係表面 充滿奶香 帶有微微鹹味 配上甜甜既士多啤梨汁 飲到落底仲有士多啤梨果碎 味道同口感富有層次注意事項⚠️- 大部份飲品可以自選甜度 冰量🧊但signature drink就會按店家推介沖製- 店舖試業期間 惠顧任何飲品都可享有8折優惠🤑
下巴仔評分(5星為最高)
此次為外賣自取體驗

👍芝芝莓莓🧀🍓

注意事項⚠️
- 店舖試業期間 惠顧任何飲品都可享有8折優惠🤑

2022-03-20 18 浏览
🍭Tea Lab🍭旺角登打士街係一條美食街😋最近係而度就新開左一間茶飲店, 新開張期間所有飲品仲有九折添❗️🥳▶️法國的日落 ($32) 👍🏻而杯係signature drink❗️😋飲品如其名, 漸變既分層完全呈現出日落既效果🌅除左好打卡able之外, 仲好好飲😍飲品係由橙汁, 檸檬汁, 梳打水同士多啤梨醬混合而成🍊🍋🍓有d似fruit punch, 酸酸甜甜亦好fresh😛每啖仲會啜到大大粒士多啤梨肉, 正😆不過飲之前記得搖勻啊🤙🏻▶️黑糖珍珠白奶茶 (未定價, coming soon)話明係茶飲實驗室, 老闆每個月都會研發新既signature drink~而杯係即將推出既新品🥤白奶茶係台灣既叫法, 其實等於奶綠🍵黑糖同奶綠既比例岩岩好, 唔會過甜~珍珠夠彈牙, 帶有淡淡綠茶香味, 唔錯😋新開張期間所有飲品有九折, 都幾抵飲😁仲有靚仔店員幫你搖勻飲品🤣評分: ⭐️⭐️⭐️⭐️
🍭Tea Lab🍭

旺角登打士街係一條美食街😋
最近係而度就新開左一間茶飲店,
新開張期間所有飲品仲有九折添❗️🥳

▶️法國的日落 ($32) 👍🏻
而杯係signature drink❗️😋
飲品如其名,
漸變既分層完全呈現出日落既效果🌅
除左好打卡able之外, 仲好好飲😍
飲品係由橙汁, 檸檬汁,
梳打水同士多啤梨醬混合而成🍊🍋🍓
有d似fruit punch, 酸酸甜甜亦好fresh😛
每啖仲會啜到大大粒士多啤梨肉, 正😆
不過飲之前記得搖勻啊🤙🏻
法國的日落

▶️黑糖珍珠白奶茶 (未定價, coming soon)
話明係茶飲實驗室,
老闆每個月都會研發新既signature drink~
而杯係即將推出既新品🥤
白奶茶係台灣既叫法, 其實等於奶綠🍵
黑糖同奶綠既比例岩岩好, 唔會過甜~
珍珠夠彈牙, 帶有淡淡綠茶香味, 唔錯😋
黑糖珍珠白奶茶

新開張期間所有飲品有九折, 都幾抵飲😁
仲有靚仔店員幫你搖勻飲品🤣
評分: ⭐️⭐️⭐️⭐️
黑糖珍珠白奶茶
係新開嘅茶飲實驗室!試業期間,買任何飲品都有9折優惠,幾抵飲;同埋店員好靚仔(重點),建議幫襯。𖦹 法國日落 $33 係tea lab嘅第一杯signature drink! 雖然未曾有緣目睹法國嘅日落,但呢杯漸變色嘅飲品的確如日落般吸引,賞心悅目。由士多啤梨、檸檬、橙汁調配而成,酸酸甜甜,非常清新,啜到底仲食到果肉呢。打完卡記住搖勻先好飲呀。𖦹 黑糖珍珠烏龍鮮奶 $33 黑糖同鮮奶平衡得宜,珍珠彈牙,帶淡淡烏龍茶香。

𖦹 法國日落 $33

𖦹 黑糖珍珠烏龍鮮奶 $33
黑糖珍珠烏龍鮮奶

黑糖同鮮奶平衡得宜,珍珠彈牙,帶淡淡烏龍茶香。
2022-03-07
2022-03-11 52 浏览
今日同朋友試左哩間新開既茶飲店,店舖飲品選擇都唔少,有Signature Drink、奶茶、果茶、芝士奶蓋等等唔同系列既飲品,而且係試業期間,所有飲品都有8折優惠❗️🌄法國日落 $33飲品既外型超符合個名,完全呈現到日落既漸變效果,非常適合打卡📸️飲品係由橙汁、檸檬汁同士多啤梨醬調製而成,味道清新,入口酸酸甜甜,檸檬味好突出,仲會飲到士多啤梨果肉,不過記住要搖勻左先好飲啊~🍓芝芝莓莓(奶底)$30飲品有得選擇茶底或者奶底,而我就揀左奶底。飲品既奶蓋非常濃厚,味道微咸,奶味好濃,而下層既士多啤梨味香甜,唔會似藥水味,加埋奶底,好似飲緊士多啤梨奶咁,底層仲有少少士多啤梨蓉,整體甜度適中。茶飲店地方就腳,飲品亦唔錯,重點係店員好靚仔🤣大家經過都可以一試~

🌄法國日落 $33

🍓芝芝莓莓(奶底)$30

下午茶
最近同朋友係油麻地見到有間新既飲品舖《Tea Lab》,作為Foodie既我地當然要去試試新野🤣◦ 🇫🇷 法國日落作為舖頭既Signature飲品,店員極力推薦試試呢杯飲品🍹叫完之後同店主傾傾計,原來店主自細係法國長大,個邊真係有一款飲品叫”法國日落”,主要成分係西柚汁,店主番黎香港之後就將呢款飲品改良味由檸檬汁、橙色加士多啤梨醬製作而成,做成漸變色既效果,希望係香港都感受到法國嘅日落🌄聽完佢既背後故事已經充滿期待👀 ,好想試下!一拎到手果然好驚喜,有最底既紅色既士多啤梨醬、橙色既橙汁到最頂既淡黃色檸檬汁,真係好有日落既感覺,超適合打卡📸飲落涼浸浸同埋有水果既酸酸甜甜既味道,而且啖啖士多啤梨果肉,口感豐富🤣鍾意水果味飲品既朋友可以試試😝◦ 🧋黑糖珍珠白奶茶(半糖)呢款係舖頭既新品😙一開始都唔明咩係白奶茶,問問店主先知道原來台灣係叫白奶茶,香港通常係叫奶綠,同樣都係用左綠茶😯見到佢地係用鮮奶黎沖綠茶,飲落就冇平時外面個種奶精咁重口味,茶底都唔錯🤣聽講過多排就會換Signature Drink,有興趣既朋友記得把握時間去試試啦!新開張期間任何飲品都仲有9折架😆

◦ 🇫🇷 法國日落
法國日落

◦ 🧋黑糖珍珠白奶茶(半糖)

2022-03-09
下午茶
【旺角打造實驗室研發新飲品🔍】//////Tea Lab位於近油麻地嘅登打士街 係同朋友掃街買小食飲品嘅好地方〰️同老闆傾左幾句 知道佢哋喺大公司沖飲品有好多年嘅經驗 開呢間店係想有自家品牌🤘🏻將會每一個月都研發 並且推出自家Signature Drink🤩好有heart🤍就試試佢哋嘅特色同芝士奶蓋系列先‼️.👉🏻法國日落($33)呢杯係每月限定嘅Signature Drink😳特别在於用料 由士多啤梨、橙同檸檬汁組成味道似雜果賓治 酸酸甜甜的(*¯︶¯*)有漸變嘅效果 就好似望住法國日落🌄一路飲仲可以食到好大粒嘅士多啤梨🍓🤪.👉🏻芝芝莓莓 ($30)第一啖飲芝士奶蓋 有淡淡嘅士多啤梨味如果芝士鹹香突出啲會更加好~將佢撈勻 就會變左士多啤梨奶 好飽肚😈叫左少甜但出嚟嘅甜度都比較高 可以調整下———📍Tea Lab (旺角)旺角登打士街43號H號登打士廣場地下1號舖
【旺角打造實驗室研發新飲品🔍】
//////

👉🏻法國日落($33)
呢杯係每月限定嘅Signature Drink😳
特别在於用料 由士多啤梨、橙同檸檬汁組成
味道似雜果賓治 酸酸甜甜的(*¯︶¯*)
有漸變嘅效果 就好似望住法國日落🌄
一路飲仲可以食到好大粒嘅士多啤梨🍓🤪
👉🏻芝芝莓莓 ($30)
第一啖飲芝士奶蓋 有淡淡嘅士多啤梨味
如果芝士鹹香突出啲會更加好~
將佢撈勻 就會變左士多啤梨奶 好飽肚😈
叫左少甜但出嚟嘅甜度都比較高 可以調整下

———
📍Tea Lab (旺角)
旺角登打士街43號H號登打士廣場地下1號舖
2022-02-19
2022-03-07 23 浏览
喺旺角登打士街呢條美食街見到一間新開嘅茶飲店仲做緊8折優惠,飲品種類多之餘價錢仲好平😳所以就決定試試佢🤪🌄法國日落 $33呢一杯喺佢地店舖嘅signature 飲品,行過見到放咗喺門面 顏色鮮艷有層次,望落去真喺好似日落咁🥰原來呢杯飲品喺用咗士多啤梨、檸檬、橙製成,味道酸酸甜甜好清新😋中間冰沙口感,底部仲有士多啤梨果肉 正🤤🍓芝芝莓莓 $30奶蓋比想像中多,淺粉紅色睇落好少女心😍奶蓋微微鹹,配搭埋草莓嘅酸酸甜甜,令整杯飲品嘅味道更平均👍🏼底部仲有士多啤梨果肉,飲得出係真材實料☺️

🌄法國日落 $33

🍓芝芝莓莓 $30
2022-03-02
2022-03-07 13 浏览
🧋Tea Lab🧋📍:旺角登打士街43號H號登打士廣場地下1號舖⏰:12:00pm-11:00pm⭕️:現金、八達通、Alipay呢間位於旺角廣華醫院對面新開既茶飲店 見到Menu好特別 就叫咗兩杯試吓🥰呢度除咗奶茶系列之外 仲有果茶系列、芝士奶蓋系列、多多系列同鮮奶系列😍🇫🇷法國日落(L) 💰33呢一杯係小店嘅signature特飲 由士多啤梨🍓、檸檬🍋、橙汁🍊製作而成 做成漸變色 好似巴黎日落咁嘅樣😍飲落口清甜但系有果酸 三者既水果配搭好夾 好fresh 而且啖啖果肉 搖晃佢一齊飲 顏色變成法國日落咁嘅樣🥰好有特色味道唔錯!🍵抹茶奶蓋(L) 💰28對於奶蓋控既我黎講 一定要試吓呢杯😍 奶蓋一啲都唔吝嗇 芝士奶蓋鹹鹹地 好正😍抹茶味好出好濃 我叫左走冰 成杯都好足料👍🏻好好飲📌試業期間有8折優惠📌
🧋Tea Lab🧋

📍:旺角登打士街43號H號登打士廣場地下1號舖
⏰:12:00pm-11:00pm
⭕️:現金、八達通、Alipay

🇫🇷法國日落(L) 💰33

🍵抹茶奶蓋(L) 💰28

📌試業期間有8折優惠📌
2022-03-02
5 分钟 (外卖自取)
2022-03-04 14 浏览
這間位於旺角登打士街新開的茶飲店,除了奶茶系列外,還有果茶系列、鮮奶系列、芝士奶蓋系列及多多系列,選擇非常多。試業期間,凡購買任何飲品,即享八折優惠🤩,值得一試。🇫🇷法國日落 $33這杯是小店本月的 signature 特飲,浪漫美麗的名字背後,其實是士多啤梨果汁、橙汁及檸檬汁,做成層層漸變的顏色,美麗像巴黎日落一樣,飲之前記得要先搖勻,飲落酸酸甜甜,好fresh好清新,還有好多士多啤梨果肉,感覺好健康。🍊香橙綠茶 $30香橙汁加上綠茶底,小編🐰選了無糖,味道調配得好好,還額外加寒天,增加Q彈口感,解渴一流。

🇫🇷法國日落 $33

🍊香橙綠茶 $30
2022-03-01 15 浏览
登打士街有間新開嘅茶飲小店Tea Lab‍ 而家試業期間仲有8折優惠添❗️至於點解叫做Tea Lab 係因為佢哋希望研發創新又有特色嘅飲品👨🏻‍🔬並非淨係賣千篇一律嘅珍珠奶茶 從而打破手搖茶飲既有嘅框架💁🏻‍♀️-佢哋每個月都會推出signature drink🍹因為店主以前喺唔同國家生活過 所以想將該國家嘅特色融入飲品 而第一站我哋嚟到法國巴黎日落🇫🇷-側面有個窗口望到店員調沖飲品 店員都幾靚仔😎即刻錯晒focus😂仲有個台方便客人打卡同飲野 幾貼心💕-🇫🇷巴黎日落 $33重頭戲來了!賣相直頭100分💯係好浪漫嘅漸變色 真係好有日落嘅感覺🌅十足十杯mocktail咁 留意返呢杯甜度同冰量都係固定 因為稍為多咗少咗就整唔到咁靚嘅漸變效果 沖飲品背後都有好深嘅學問😵‍💫·漸層分別係士多啤梨醬🍓橙汁🍊檸檬水🍋飲之前記得要搖勻個漸層 所以打卡要趁早🤣飲落味道酸酸甜甜 好fresh 檸檬水酸味啱啱好 士多啤梨醬嘅甜味啱啱好中和咗酸味😌應該幾啱本身鍾意飲fruit punch嘅朋友 最底仲有兩粒浸過糖水嘅原粒士多啤梨🍓都係嚟自台灣架 不過勺咗好耐先食到😂-🍓芝芝莓莓 $30其實同朋友原本想叫芝芝桃桃

🇫🇷巴黎日落 $33

🍓芝芝莓莓 $30
其實同朋友原本想叫芝芝桃桃🍑不過店主好誠實 即刻解釋因為疫情關係 台灣仲未送到桃落嚟🤭如果而家叫芝芝桃桃 就試唔到佢嘅最佳品質 可見佢哋對調沖飲品都好有要求👍🏻所以最後我哋叫咗芝芝莓莓 (唔知而家啲桃到咗未呢🙈)
第一啖當然要試下個奶蓋先 有少少芝士鹹香仲帶有淡淡甜味🧀莓莓嗰part好似飲緊士多啤梨奶咁🥛而且仲飲到士多啤梨粒粒 真材實料 不過整體味道有啲甜
好期待嚟緊會推出咩signature drink🤪講多次先 試業期間 任何飲品8折~