2021-11-14 1062 浏览
好多韓國人幫襯,老細會落手幫客人燒肉。牛肋骨好好食,好林三個人$500食到好飽每台另外有六七碟免費前菜,部份前菜食完老細會另外再添加星期日中午時分去唔使book枱都有卡位坐大象湯都好好飲唔使另外點蔬菜,每份烤肉另外會有生菜,紅蘿蔔同青瓜食店環境清潔,每台另外有手套供應方便食炸雞唔會整污糟隻手不過建議晚飯時段book枱會好啲,因為就算平日夜晚都好多人,地點好容易搵,喺校長燒肉後面呢間餐廳一定要番食,食物好新鮮,性價比高
好多韓國人幫襯,老細會落手幫客人燒肉。
牛肋骨好好食,好林
三個人$500食到好飽
每台另外有六七碟免費前菜,部份前菜食完老細會另外再添加
星期日中午時分去唔使book枱都有卡位坐
大象湯都好好飲
唔使另外點蔬菜,每份烤肉另外會有生菜,紅蘿蔔同青瓜
食店環境清潔,每台另外有手套供應方便食炸雞唔會整污糟隻手
呢間餐廳一定要番食,食物好新鮮,性價比高

2021-11-14
2021-10-23 1035 浏览
有人話好想食生菜包五花肉,見《Three Bros》價錢親民,食物種類又多,即刻外賣3款主菜嚟下,款款都好鬼大盒,好味又抵食,下次可以再encore!🥢烤五花肉⭐️⭐️⭐️⭐️份量都算幾多,肉切得薄薄好容易食,烤得幾香又唔會太油,齋蘸大醬包菜已經好味🥢香蔥炸雞半隻⭐️⭐️⭐️⭐️炸漿香脆又唔會太厚,雞肉夠嫩滑,但最好味係底部醬汁同炸雞面嘅香蔥🥢海鮮蔥薄餅⭐️⭐️⭐️⭐️薄餅好大塊而口感又超好,唔會太厚實或煙靭,材料夠豐富,最正係無切碎嘅長蔥,成個薄餅嘅靈魂所在二人共消費:$315

🥢烤五花肉⭐️⭐️⭐️⭐️

🥢香蔥炸雞半隻⭐️⭐️⭐️⭐️

🥢海鮮蔥薄餅⭐️⭐️⭐️⭐️

二人共消費:$315
2021-10-15
20 分钟 (外卖自取)
呢間餐廳以前喺富麗花園大窩口嗰邊都已經一直食開,後來韓國老闆搬咗過嚟新鋪呢邊,地方闊落左,坐得舒服咗,餐單又提升咗,多咗選擇,梗係要過嚟試吓!今次食一個以前從未試過嘅烤肉套餐,超級抵食,肉質可以話係我食過嘅烤肉餐廳之中,最香最淋滑,最好味嘅一間,兩個人食到尾非常飽!呢個價錢CP值好高,其實當日本身想試荃新天地嗰邊新開嘅炸雞餐廳,但係竟然要排20張枱,就轉咗過嚟呢邊食正宗韓國人主理嘅餐廳,結果喜出望外,炸雞軟骨一樣保持水準,又唔使排隊,與其要等餐死,真係不如行過兩條街過嚟呢邊食正宗韓國味道👍🏻
2021-10-07 554 浏览
假期耍廢, 當然要叫外賣啦! 睇完韓劇, 好想食炸雞呀! 於是搵下荃灣有咩韓食店好先!  搵搵下見到呢間食店, 回想返上次有叫過, 想叫炸雞但叫咗燒雞。今次就真係叫咗炸雞, 仲有泡菜炒飯同海鮮蔥煎餅。醬油炸雞最期待嘅炸雞, 但係最失望。因為D 炸雞勁乾, 唔好食囉! 同我上次食另一間就兩回事....... 海鮮蔥煎餅好大份呀! 煎餅裡面有蟹柳、魷魚、蒽、蝦等, 煎到勁脆, 食完已經勁飽!味道不錯! 泡菜炒飯呢個炒飯偏辣, 泡菜汁包住D 飯, 而且有隻煎旦, 好食!
假期耍廢, 當然要叫外賣啦!

今次就真係叫咗炸雞, 仲有泡菜炒飯同海鮮蔥煎餅。

醬油炸雞

醬油炸雞
味道不錯!

泡菜炒飯
呢個炒飯偏辣, 泡菜汁包住D 飯, 而且有隻煎旦, 好食!
2021-07-01
60 分钟 (外卖送餐)
2021-09-19 516 浏览
餐廳位置比較難搵,但都算係市區~荃灣真係好多好野食~我地叫左一個~ $ 388牛肉同五花腩 包一個大醬湯/泡菜湯無限Tim生菜🥬同泡菜甜辣醬炸雞🍗岩岩炸完好熱好脆,食完燒肉都總好繼續食一路食一路有專人幫你燒埋肉😂可以輕鬆咁食 😂提你要食肉用咩醬姐姐都好Helpful 見到無晒生菜會幫你refill特別的洋蔥醬油好好食😍食食下有好多韓國人入黎食野😂個feel好似去左韓國旅行~~~所以都會想再去食多次😂👍🏿
餐廳位置比較難搵,但都算係市區~
荃灣真係好多好野食~

我地叫左一個~ $ 388
牛肉同五花腩 包一個大醬湯/泡菜湯
無限Tim生菜🥬同泡菜

甜辣醬炸雞🍗
岩岩炸完好熱好脆,食完燒肉都總好繼續食

一路食一路有專人幫你燒埋肉😂
可以輕鬆咁食 😂提你要食肉用咩醬
姐姐都好Helpful 見到無晒生菜會幫你refill
特別的洋蔥醬油好好食😍

食食下有好多韓國人入黎食野😂
個feel好似去左韓國旅行~~~
所以都會想再去食多次😂👍🏿
  • 燒肉
2021-07-24 1141 浏览
因為朋友住呢邊,所以呢日入到黎冇咩事都唔會入黎嘅荃灣。呢條街一排都係大排檔,全部坐哂去室外,好旺場,要行到最尾先見到呢間韓國野。呢間舖面唔係好大,得七張枱左右,但聽講都可以坐出室外,但個晚就未見到有人坐。我哋第一輪叫左安東燉雞、炸雞軟骨、辣雞腳同埋蔥炸雞。嗌完先發覺我哋嗌嘅野原來全部都係雞黎,笑死。雞,全部都係雞~安東燉雞啲雞係雞肉碎黎,唔係原件雞件,冇左啃骨吸汁嘅過程,喺口感上差左啲。佢啲配菜有薯仔、紅蘿蔔、椰菜同粉絲,全部都煮到好軟同入味,不過全部野都切得有啲碎,同喺韓國食嘅有出入,賣相都冇咁吸引。加上個汁過多,有啲變左做湯嘅感覺。佢個炸雞軟骨有啲似港式嘅野食,面頭有灑左啲椒鹽炒過嘅蔥,夾埋一齊食一流。我哋有叫左米酒飲,佢個咸味最啱就係送酒。我喺韓國食過嘅辣雞腳都係去左骨嘅,但呢度係鳳爪咁樣連骨煮,雖然餐廳省翻啲功夫,但食客角度就多左啲功夫啦。佢嗰醬十級辣,同辣雞麵個辣度有得比。我食左一舊都頂唔順要叫野飲,中意食辣或者自認食得辣嘅可以挑戰下。咁多樣野佢個炸雞最好食,雞皮炸得好脆,而且雞件偏細,易食得黎啲雞肉又實在喎,唔會話得層厚粉。雞胸都唔會柴,仲保持到少少肉汁。炸雞上面有好大坨蔥

安東燉雞

炸雞軟骨

辣雞腳

咁多樣野佢個炸雞最好食,雞皮炸得好脆,而且雞件偏細,易食得黎啲雞肉又實在喎,唔會話得層厚粉。雞胸都唔會柴,仲保持到少少肉汁。炸雞上面有好大坨蔥絲同一個酸酸地嘅醬,同炸雞一齊食可以中和油味,一戰幾件都得呀。
蔥炸雞

食飽飽之後因為我哋想飲下酒傾下計但又唔想轉場,於是我哋叫多左個炸薯角同芝士粟米做下酒菜,佢個芝士粟米嚇親我,啲芝士拉哂絲仲要多過啲粟米,邪惡到一個點。不過就咁食會太甜,甜過糖水,送酒會好啲。
芝士粟米

呢度嘅待應同老闆全部都係韓國大叔黎,想感受下韓國服務同家庭式料理可以黎試下,我見隔離枱叫咗烤肉都會幫手燒埋,服務唔錯。

2021-07-15
炸雞軟骨
蔥炸雞
芝士粟米
\呢間Three Bros Chicken Pocha唔係特登去搵佢都有啲難見到,個位置好隱蔽🙈店鋪主打韓式料理,由老闆到廚師都係韓國人,聽到佢地傾計都係用韓文。但係唔洗擔心,佢地都識識地講廣東話,所以絕對溝通到😌除左一啲比較日常啲既韓式料理之外,仲有燒肉可以食,夜晚黎嗌幾碟五花肉、牛肉,配埋燒酒,一定勁chill😻  今次黎就冇嗌燒肉set,嗌左唔同既鍋物同小食,質素全部都好唔錯😙而且價錢唔貴,嗌到成枱都係嘢事最後都係差唔多$500埋單。  一坐低,店員就攞左啲前菜比我地食,有泡菜、芽菜同埋菠菜,食完之後佢地仲會無限refill👍幾款前菜都幾開胃幾好食。 1️⃣醃醬辣味炸雞(半隻)($78)半隻炸雞都有七八件,有唔同部位,食落炸得夠脆,熱辣辣炸出黎,啱啱第一啖咬落仲有啲肉汁流出黎🤤比我想像中好味好多。醬汁係傳統韓式甜辣醬,辣味唔算好強,甜甜辣辣食落好好味。  2⃣️海鮮嫩豆腐鍋($108) 入面有好多料!除左最基本既蛋同豆腐之外,仲有青口、蜆、蝦、翠玉瓜,而且份量都唔少,畢極都仲有😂飲落夠鮮甜,帶泡菜既酸辣味。  3⃣️海鮮蔥煎餅($78) 全部嘢事入面我最鍾意呢個!海鮮煎餅好大份,煎得夠薄脆,

1️⃣醃醬辣味炸雞(半隻)($78)

2⃣️海鮮嫩豆腐鍋($108)

海鮮嫩豆腐鍋

3⃣️海鮮蔥煎餅($78)

海鮮蔥煎餅
全部嘢事入面我最鍾意呢個!海鮮煎餅好大份,煎得夠薄脆,唔會好粉感而且超級足料!入面每一啖都可以食到啲料,有蝦、魷魚、八爪魚、韭菜,啲料鋪滿曬成個煎餅。煎餅已經切好曬,夾起點埋佢既汁食,啖啖都係鮮味😋

4⃣️芝士蛋卷($108)
芝士蛋卷
鍾意芝士既人一定一定要嗌呢個!因為呢個芝士實在太勁😍一切開,啲芝士係即刻流曬出黎。救命🙈望到已經流曬口水。蛋唔會整得太老,仲保持到份蛋香,加埋面頭既茄汁同芥末同埋入面海量既芝士,夠曬邪惡,呢個真係必點!

5⃣️炒粉絲($58)
炒粉絲
粉絲夠煙韌,有麻油香,而且唔會炒得好油,有啲冬菇、木耳絲咁,增加口感,好抵食呢個。

6⃣️芝士辣炒年糕($78)

芝士辣炒年糕
芝士完全覆蓋曬個表面,直頭睇唔到底下啲年糕🤤年糕好煙韌,甜甜辣辣咁,唔會好辣,而且稠度好啱啱好,每一條年糕都可以食到啖啖甜辣風味😋特別係入面仲有啲魚糕,魚糕索曬啲汁勁正🥰夾起條年糕,加埋拉絲既芝士,食落真係好滿足😌而且想講呢份辣拆年糕,完全好似無底深潭咁,唔知點解食極都仲有😂真係好抵食。
海鮮嫩豆腐鍋
芝士辣炒年糕
2021-07-12 528 浏览
環境:都坐得舒服既,環境望落都算乾淨,但可能店鋪位置較偏僻,所以人流比較少。價錢:普通韓國菜餐廳價,唔會太貴定價適合。食物:佢小菜有3碟,分別係泡菜、拌韭菜同芽菜,泡菜同韭菜都好味,所以一陣就消失左,但芽菜調味有點不足。海鮮豆腐湯都算幾大鍋,2個人倒係細碗飲可以飲到2-3碗,配料都好多(有豆腐、翠玉瓜、硯、青口、洋蔥、蝦)一般韓國菜整呢個湯都會有既配料,飲落唔似味精湯,好飲既,有正宗既味道,回頭率5分滿分我會比5分,因為荃灣區海鮮豆腐湯好味既鋪頭唔多。炸雞翼,有點普通,食落似kfc炸雞翼,好好味既,本來我都好仲意食kfc炸雞翼,有一點唔同就kfc細隻d同乾身d,呢間就會比較大隻,不過價錢都同kfc 差得小小,所以大隻d,都合理,不過88蚊有9隻左右,其實都可以接受。有一碟醃蘿白,味道比較淡但都脆口既。最後,香辣鳯爪,鳳爪煮得夠淋身,辣都幾夠辣,所以配搭一齊食係好味、惹味,但真係好辣服務:其實可以既,不過因為老闆係韓國人,都唔識講廣東話,所以就無出過聲咁

價錢:普通韓國菜餐廳價,唔會太貴定價適合。

食物:

炸雞翼

有一碟醃蘿白,味道比較淡但都脆口既。

香辣鳳爪

2021-07-11
炸雞翼
香辣鳳爪
2021-06-09 1121 浏览
搬舖前都無食過,今曰終於試左。可能係因為韓國人開既餐廳好有新鮮感同旅行感覺。用簡單既英文落單,叫左好味既湯飯2份同韓式炸雞半份,半份炸雞都有7件甘多,都好足料。加上可以添食既3款小菜,令到我地一行3人食到好飽。宜家雖然疫情,都唔洗擔心用手食炸雞,因為每檯有哂酒精洗手液同膠手套,好乾淨衛生,今曰人流唔多,出餐都好快,而作為一個午餐,真係令到我地呢d打工仔好滿足。希望日後可以黎多d試下佢其他餐食返夠本
搬舖前都無食過,今曰終於試左。
可能係因為韓國人開既餐廳
好有新鮮感同旅行感覺。

用簡單既英文落單,
叫左好味既湯飯2份
同韓式炸雞半份,
半份炸雞都有7件甘多,都好足料。
加上可以添食既3款小菜,
令到我地一行3人食到好飽。
宜家雖然疫情,都唔洗擔心用手食炸雞
因為每檯有哂酒精洗手液同膠手套,

好乾淨衛生,
今曰人流唔多,出餐都好快,
而作為一個午餐,
真係令到我地呢d打工仔好滿足。
希望日後可以黎多d試下佢其他餐

食返夠本