位於觀塘馬會上的一間人氣文青Cafe 。 座位闊落,環境舒服,適合聊天的地方。 食物擺盤精美,而且高質,岩哂做完運動的我地。 每次後都一定要叫佢地的allday & 痴_線朱古力。朱古力在我心目中排第一。 今次我地叫左以下食物1.香草燒三黃雞(半隻)配燒黑松露薯角($178)燒得香脆的外層,食落脆卜卜, 內裡非常Juicy, 雞味非常濃郁,一點都不會鞋。 配合自家製的秘製醬汁,更加惹味,亦增加層次。 配上邊邊新鮮的沙律菜和香口原粒的黑松露薯角,補充我運動後滿滿的蛋白質。2.全日赢大滿足早餐($238)喵喵多士、澳洲M5和牛、燒菠蘿、煙肉、雙份炒滑蛋、乾果麥片乳酪、薯餅、茄汁焗豆。 非常滿足的一道Allday Breakfast。 他們的喵喵多士勁可愛,配上自家製的茶香果醬, 內有原粒鮮甜的士多啤梨及無花果,仍然保持水準。 澳洲M5和牛,牛味濃郁,食落非常香口且Juicy,正。 非常甜且非常多汁的燒菠蘿和乳酪更可以中和油膩感,配搭非常好。3.痴_線朱古力($50)每次黎都必叫的朱古力,同佢個名一樣真係好飲到痴_線,世一朱古力。 4.一人獨享福岡煎茶八女茶($75)
位於觀塘馬會上的一間人氣文青Cafe 。

座位闊落,環境舒服,適合聊天的地方。
食物擺盤精美,而且高質,岩哂做完運動的我地。

今次我地叫左以下食物

1.香草燒三黃雞(半隻)配燒黑松露薯角($178)

2.全日赢大滿足早餐($238)

3.痴_線朱古力($50)

4.一人獨享福岡煎茶八女茶($75)
2024-07-07
  • 痴_線朱古力
2024-10-15 93 浏览
咁啱去完馬會見到有間餐廳下午茶時段即刻試下南乳炸豬扒拼迷你滑蛋丼南乳味好香豬扒有少少干滑蛋丼個汁送飯一流下午茶餐份量都算多選咗枝養生茶條氣順晒茶個名好有創意有好多馬仔打卡
咁啱去完馬會

條氣順晒茶
個名好有創意

有好多馬仔打卡

2024-10-11 0 浏览
經過馬會 如果又肚餓想搵嘢食,可以試下馬會餐廳嘅滑蛋三重鰻魚飯。依道菜的亮點在於那滑嫩的半熟蛋液,同燒得恰到好處的鰻魚。米飯每一粒都吸收了鰻魚的香氣和蛋液的濃郁,讓每一口都有好豐富嘅口感。鰻魚的軟熟入味,搭配滑蛋的絕妙嘅口感。真係相當唔錯。

真係相當唔錯。
2024-09-24 568 浏览
馬會入面嘅餐廳 餐廳有好多電視屏幕 你可以一邊食嘢一邊睇馬睇波- 蒜香西班牙辣肉腸海鮮扁意粉 💰$138- 炸雞菠蘿漢堡 💰$98意粉入面有蜆 魷魚 蝦 辣肉腸 份量正常 但可以多啲 蝦彈牙 意粉偏辣 炸雞好似炸得過火 咬落去好硬 唔夠juicy 菠蘿有燒過 甜甜地 薯條好脆 調味都可以

- 蒜香西班牙辣肉腸海鮮扁意粉 💰$138

- 炸雞菠蘿漢堡 💰$98

2024-09-21 636 浏览
食物方面:煎三文魚:煎得好香,而且入面好juicy😆😋😋薯條都炸得好好,配埋個醬真係好好食😋😋龍蝦pizza:好好味!特別係個芝士,似係發霉芝士既味道,好香好特別😆😆檸檬撻:清香,不會太甜,唔錯!一壺熱茶:$60幾貴,味道有小小奇怪,但佢話對身體有益😂😂服務方面:ok環境方面:舒服性價比方面:ok備註:夠18歲先可以入,馬會旗下餐廳如果覺得我寫既食評幫到你既話,記得follow,like,同埋share俾你身邊鍾意食好味嘢既朋友,感謝!😋😋😋😆😆😆
食物方面:

檸檬撻:清香,不會太甜,唔錯!

一壺熱茶:$60幾貴,味道有小小奇怪,但佢話對身體有益😂😂

備註:
夠18歲先可以入,馬會旗下餐廳

2024-09-14
2024-09-05 967 浏览
早排係觀塘工廠區個邊食完晚飯,行過投注站,朋友話投注站入面間餐廳幾好食,於是約左第日lunch去食🤣.🦑冬蔭辣魷魚扁意粉 $118佢同我想像中唔同,以為係用冬蔭公香料烹調,點知係用Cream煮。醬汁微辣好creamy,幾惹味。蝦同魷魚新鮮彈牙.🐽南乳炸豬扒大滿足早餐 $158All Day Breakfast勁大份,有塊貓貓造型既多士,勁得意。全日早餐配左無花果有機伯爵茶果醬同乳酪,果醬幾特別,有無花果粒。.🐔小智我一直等你回來(香燒三黃雞半隻) $138外層燒得香脆,但係肉質有啲柴。薯條熱辣辣都Ok,但整體普通

🦑冬蔭辣魷魚扁意粉 $118

🐽南乳炸豬扒大滿足早餐 $158

🐔小智我一直等你回來(香燒三黃雞半隻) $138
外層燒得香脆,但係肉質有啲柴。薯條熱辣辣都Ok,但整體普通
2024-09-05 822 浏览
🏕️Turfland Operated by sensory ZERO 人氣咖啡店Sensory Zero有多間分店,其中一間開設喺觀塘馬會投注站,以馬仔及露營為主題,入邊擺放露營燈,木枱木凳,露營車等,非常特別 我係星期日下午時段嚟用餐,揀選咗落地玻璃隔籬露營枱凳嘅位置入座,自然陽光投射入嚟,充滿着日光,好舒服☀️🐴南乳炸豬扒,雙份日本滑蛋 $78鬆脆嘅牛角包,夾上生菜,炸豬扒以及滿滿嘅滑蛋豬扒以南乳醬醃製,外層香脆鹹香,豬扒厚身,肉質鮮嫩,非常惹味滑蛋好滿,但係蛋汁好濕,好快將脆口嘅牛角包浸腍,香脆時間好短暫🐴我唔係肉鬆,其實係芝士咖啡 $50呢杯個名好得意,喺觀塘店限定特色咖啡奶泡咖啡 面層鋪滿刨絲嘅芝士,鹹鹹地 ,夾咖啡嘅味道 每一啖都好幼滑同鹹香,配上一塊馬仔牛油餅乾賣相同味道都非常吸引打卡嘅話,要影快手啲,熱力會將芝士溶化,好快向下陷📍觀塘廣場1樓116號舖馬會投注站

人氣咖啡店Sensory Zero有多間分店,

🐴南乳炸豬扒,雙份日本滑蛋 $78
鬆脆嘅牛角包,夾上生菜,炸豬扒以及滿滿嘅滑蛋
豬扒以南乳醬醃製,外層香脆鹹香,
豬扒厚身,肉質鮮嫩,非常惹味
滑蛋好滿,但係蛋汁好濕,
好快將脆口嘅牛角包浸腍,香脆時間好短暫

🐴我唔係肉鬆,其實係芝士咖啡 $50
呢杯個名好得意,喺觀塘店限定特色咖啡
奶泡咖啡 面層鋪滿刨絲嘅芝士,
鹹鹹地 ,夾咖啡嘅味道
每一啖都好幼滑同鹹香,配上一塊馬仔牛油餅乾
賣相同味道都非常吸引
打卡嘅話,要影快手啲,
熱力會將芝士溶化,好快向下陷

📍觀塘廣場1樓116號舖馬會投注站
我唔係肉鬆,其實係芝士咖啡
南乳炸豬扒,雙份日本滑蛋
我唔係肉鬆,其實係芝士咖啡
南乳炸豬扒,雙份日本滑蛋
2024-08-22 771 浏览
椰菜花飯食得多 豆腐飯真係第一次!/ 「我係豆腐飯 I'M NOT RICE」套餐 / ʜᴋᴅ108🌱百福®️「豆腐飯」迷你丼 🌱炸濃豆板豆腐慢煮雞胸藜麥沙律配芝麻汁 🌱 唐揚炸雞配黑醋汁個炸雞酸酸甜甜好好食呀______________________________作為豆腐愛好者表示有驚喜! 又高蛋白質•高鈣質!!呢個真係不錯,外食都可以食得健康!______________________________

椰菜花飯食得多 豆腐飯真係第一次!

🌱百福®️「豆腐飯」迷你丼
🌱炸濃豆板豆腐慢煮雞胸藜麥沙律配芝麻汁
🌱 唐揚炸雞配黑醋汁

炸雞酸酸甜甜好好食呀

作為豆腐愛好者表示有驚喜!
又高蛋白質•高鈣質!!
呢個真係不錯,外食都可以食得健康!

人均消費:$100-200推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️平日係觀塘都冇乜出去lunch🍚 今日專登出去搵有冇cafe好食 又俾我見到馬會樓上竟然有間cafe 咁就去試吓啦😆1)紐西蘭肉眼牛扒 $198 🐮🥩牛扒煎得香脆,切落去仲有肉汁流出嚟!熟度啱啱好。薯條好熱🍟,應該係啱啱炸好,不過似係現成,感覺一般。旁邊仲有少少沙律菜🥗,食得出係新鮮既,俾我食完牛扒之後可以refresh一下~2)薑汁美式有氣咖啡(凍) $50 🫚☕️真係好特別!估唔到咖啡都可以有薑味,而且仲係有氣🤣。咖啡保留左americano既苦味,又帶有少少薑味同氣,算係夾既。不過我自己就麻麻地,但都係特別既🤩總結嚟講,今餐價錢偏貴,不過環境都ok,幾有特色嘅。睇得出馬會有俾心機係間餐廳度,算係可以試吓啦!😁

人均消費:$100-200
推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

1)紐西蘭肉眼牛扒 $198 🐮🥩

2)薑汁美式有氣咖啡(凍) $50 🫚☕️

2024-08-01 796 浏览
本來想來這間餐廳食晚飯,晚飯時間無位要等是正常。。。。哩間Turfland 餐廳員工竟竟然要人客在樓梯口等。。。而唔係派籌俾人客,要人客無了期地等同要企,有沒有理過客人的感受,如果有老人家或者人地手抱BB,點呢?其他餐廳,如譚仔/大型西餐廳/元氣壽司堂食無位都會有籌號派,連大陸都有待人家有個預算會等多久..哩間餐廳都已經不是便宜,一個菜都要100-200多,唔怪得很多人都北上消費了。。。。
本來想來這間餐廳食晚飯,
晚飯時間無位要等是正常。。。。
哩間Turfland 餐廳員工竟竟然要人客在樓梯口等。。。
待人家有個預算會等多久..
哩間餐廳都已經不是便宜,一個菜都要100-200多,
唔怪得很多人都北上消費了。。。。
2024-07-31
等候时间
120 分钟 (堂食)
話說觀塘廣場有間馬會,號稱馬會東九龍旗艦店,共有三層,投注站之外,仲有賽馬/足球模擬訓練體驗機,扭蛋機,馬會精品corner等,而其中一層係餐廳,叫”Turfland”,由Sensory ZERO營運💛地方好大,裝潢以山系做主題,即係放咗啲露營帳篷🏕️野炊工具咁,又擺咗paul大樹🌳大老細係馬會咁梗係有小中大電視螢幕播放賽馬/足球賽事,賽馬日仲好似有特別餐牌🐴是日3點零入座,人流不多,坐多過50分鐘安全SAFE🙆🏻‍♀️員工服務勤快有禮;叫咗份下午茶迷你滑蛋丼配南乳炸豬扒,炸得好掂,豬扒鬆化,南乳入味,滑蛋夠晒滑,大推;凍美式咖啡夠fruity,微酸,幾好,可以翻去der😌👌🏻

凍美式咖啡夠fruity,微酸,幾好,可以翻去der😌👌🏻
2024-05-27 1809 浏览
食物方面:馬會經營的餐廳。燒春雞都幾嫩滑👍🏼豚肉溫泉蛋飯,豚肉夠厚夠味,撈埋溫泉蛋食,好滑😋😋😋飲品都唔錯,特別係杯朱古力,好濃郁😆甜品亦都好好味😋服務方面:正常,有時會見唔到舉手環境方面:舒服,乾淨,夠大,傾計都ok性價比方面:適中,合理備註:未夠18歲唔入得,因為馬會開如果覺得我寫既食評幫到你既話,記得follow,like,同埋share俾你身邊鍾意食好味嘢既朋友,感謝!😋😋😋😆😆😆
食物方面:

服務方面:
正常,有時會見唔到舉手

環境方面:
舒服,乾淨,夠大,傾計都ok

性價比方面:
適中,合理

備註:
未夠18歲唔入得,因為馬會開

2024-05-24
2024-05-27 1404 浏览
馬會送了兩張優惠券,於是趁着週末去馬會旁邊的餐廳。餐牌上的選擇頗多,而且都非常吸引。最終揀了一個肉眼扒餐。套餐包括主菜肉眼扒配薯條和沙律,還可以額外加錢叫餐湯/蛋糕和飲品,再加多杯朱古力,價錢總共為308 ,有優惠券的話非常抵食。首先是日餐湯是蘑菇湯,蘑菇湯非常香濃,可以飲到細細的蘑菇碎。飲品:朱古力和拿鐵飲品方面,Sensory Zero最出名的是非常打卡able的朱古力飲料。一場來到,當然要試一下這個瀑布朱古力。朱古力賣相非常精美,面頭有許多白朱古力和黑朱古力碎,中間有一塊印有logo的朱古力,下面是輕滑的朱古力奶泡,底層即是香濃的朱古力。整杯朱古力非常有層次。口感非常豐富。至於拿鐵則中規中矩,沒有很特別。主菜:肉眼扒五成熟配薯菜來到主菜,肉眼扒的份量頗為大份,頗為大份,兩女生分享亦夠飽,。薯條十分香脆,肉眼扒肉質比較結實,不是很肥美,但質素不錯。甜品:士多啤梨卷蛋是日甜品只剩下士多啤梨卷蛋,卷蛋的賣相非常可愛,粉紅色,還有貓貓的手印造型棉花糖。蛋糕體略嫌有點乾,但甜度剛剛好,中間的忌廉輕柔細滑,伴着咖啡是不錯的結尾。餐廳的整個環境非常寬敞,座位與座位之間的間隔比較大,非常適合三五

飲品:朱古力和拿鐵
朱古力

至於拿鐵則中規中矩,沒有很特別。
Latte

主菜:肉眼扒五成熟配薯菜
肉眼扒

甜品:士多啤梨卷蛋
士多啤梨卷蛋

餐廳的整個環境非常寬敞,座位與座位之間的間隔比較大,非常適合三五知己聚會。環境很寧靜,坐得挺舒適。看到其他台客人的餐點例如是薄餅和漢堡都頗為吸引,有機會下次會再來試其他餐點。
2024-05-26
朱古力
肉眼扒
2024-05-10 1635 浏览
交通方便,由觀塘地鐵站天橋到觀塘廣場,是朋友介紹的,屬馬會餐飲,但不是會員也可以入內享用。地方大,有大大公仔裝飾,營造歡樂氣氛,在大玻璃窗的座位,悠閒的享用下午茶,十分寫意。服務員態度親切,細心,服務週到。餐飲就不過不失,賣相佳,份量可以,價格尚可接受,但朋友講午飯時間是有限時的,下午茶人少沒有限時。南乳炸豬扒稍乾,似是廋义燒,滑蛋丼就不錯。田園沙律食材新鮮,十分開胃。喵多士十分細件,有些少失望。吉列魚柳我們是更換過的,第一次到來我們切開食下是涼的,基本是炸得不夠時間,我們要求更換,服務員即刻跟進,魚柳滑嫩也可以。我們加了杯杯乳酪,都幾大杯,乳酪底是果醬,面試鋪了麥皮,乳酪香滑,食下口感豐富。朋友試了自家品牌的罐裝有氣咖啡,她覺味道怪怪,我就試了法國朱古力牛奶,十分香滑,這裏環境氣氛十分正,和朋友坐在窗邊用餐閒聊近3小時,好寫意的半天!
2024-04-30
2024-04-24 1353 浏览
坐擁接近270度觀塘工廈景色,都市的車水馬龍隨意欣賞。(1) 全日贏薄餅All day win材料有焗芝士腸、菠蘿、巴馬火腿、火箭菜、馬蘇里拉芝士、蕃茄醬。落單一刻即時製作,需等候20-25分鐘。即使食材大眾,但即時焗製既PIZZA,鬆軟的薄餅以及外皮焦脆,令人愛不惜手。新鮮才是必勝秘訣。(2) 不具名蛋糕捲印象是香蕉蛋糕作基底,伯爵或咖啡奶油口味。加上少許堅果、椰子碎增添口感變化。目前的飲管蔗糖飲管,不會令咖啡產生額外的神秘味道。贏 多 啲 。 ʕ •ᴥ•ʔ
坐擁接近270度觀塘工廈景色,都市的車水馬龍隨意欣賞。

(1) 全日贏薄餅
全日贏薄餅

(2) 不具名蛋糕捲
不具名蛋糕捲

目前的飲管蔗糖飲管,不會令咖啡產生額外的神秘味道。

贏 多 啲 。 ʕ •ᴥ•ʔ
無辜辜湯
2024-04-21