2023-11-23 119 浏览
【鬼佬油炸鬼。Churros】不論它的名字是肉桂條還是吉拿棒都是最愛的西班牙甜點。這次來到北角的分店, 今年也拿了米芝蓮香港街頭小食推介。店內設有少量座位,也提供churros外帶。❈ 開心果脆脆 PISTACHIO CRUNCH HK$40每天新鮮製作,現點現炸熱呼呼的Churros , 每一口都香香脆脆。表面塗滿了香濃的開心果醬, 再灑上開心果碎粒,令味道更加飽滿。如果是飯後甜點,建議可以點一份2個人share 食。
【鬼佬油炸鬼。Churros】

如果是飯後甜點,建議可以點一份2個人share 食。

開心果脆脆 PISTACHIO CRUNCH
宵夜
開心果脆脆 PISTACHIO CRUNCH
2023-10-07 258 浏览
如果你係一個好鍾意食churros嘅朋友,你一定唔可以錯過呢一間churros店!首先佢舖頭提供嘅味道非常之多,無論係曲奇呀朱古力呀定還是係士多啤梨呀等等,你諗得出嘅味道其實佢都可以配搭到俾你!另外佢嘅份量十分之大,我試過一個人食係真係食唔晒嘅🤪由於佢嘅churros配雪糕係一個超夾嘅配搭,所以建議大家都係叫返呢一個Combo XD我個人最鍾意嘅,就係佢哋嘅Cookie Monster ,churros上面充滿着白朱古力同埋Oreo,再加埋佢哋嘅牛奶軟雪糕,超正!亦都超邪惡🤪

2023-10-03 200 浏览
開左北角呢間分店先有機會黎到,係好開心好食既,可以返兜既😂Sundae Churro Rainbow呢個彩虹真係好靚、好吸引、好打卡able😆店員喺churro上面逐匙逐匙倒上唔同顏色既糖,係靚既,但當然都幾甜,雪糕面再淋左醬同放左好多七彩脆脆,成個甜品七彩繽紛係好靚😊小朋友見到係超開心唔好見個杯仔好細以為雪糕好少🙈但其實佢唧到好高雪糕量一啲都唔少😂Churro 唔係第一次食,但呢度呢個係整得幾好,好香脆,記得第一次黎食既時候係覺得有少少驚喜,churro好好食,唔配雪糕唔係咁靚咁打卡able,就咁買churro黎食都好好食呢間舖仔細細,有幾個座位,雖然我唔見有牌仔寫住自己清理,但食客食完都好自律會自己扔左拉圾去垃圾桶,都算乾淨
開左北角呢間分店先有機會黎到,係好開心好食既,可以返兜既😂

Sundae Churro Rainbow

2023-09-26 165 浏览
TWIST & BUCKLE, Churros Specialists 🍦📍 北角電氣道180號百家利中心地舖 (港鐵炮台山站A出口,步行約3分鐘)★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★話說小編尋晚食完飯後,經過呢間一直都好想試既雪糕店🍦😌,之後梗係食返杯雪糕啦😂。 呢間雪糕店最出名就係西班牙🇪🇸油條,有興趣,大家都可以試下既😄。🌟半熟香烤綿花糖及朱古力醬新地🍫 $68粒綿花糖係外脆內軟既,好似食緊BBQ 既綿花糖咁🌝,另外雪糕都算係唔錯既,有奶味。 最重點就係試呢個西班牙油條🙈,個人認為有d 甜,唔知係咪選擇味道既問題😂。整體推介指數:❤️❤️❤️🤍🤍★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

📍 北角電氣道180號百家利中心地舖
(港鐵炮台山站A出口,步行約3分鐘)

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

🌟半熟香烤綿花糖及朱古力醬新地🍫 $68

整體推介指數:❤️❤️❤️🤍🤍

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

2023-09-19 174 浏览
同事叫外賣,一齊試食,服務好好,有禮貌。第一次食,估唔到有意外驚喜,叫左幾隻味,都幾好食,最緊要送到黎保持到脆口,唔會淋晒。每啖食落去都係脆,有醬果啲款就會甜啲,原味就好啲,入面仲有啲醬可以點黎食。都幾好味!size都幾大舊,下午茶食完都好飽!
2023-09-19
外卖送餐
下午茶
2023-09-03 155 浏览
自從前年喺尖沙咀分店食過一次之後就一直念念不忘。今次同朋友叫左2個Churro。外表真係好靚,好岩打咭,咁岩假日大概4點幾黎到鋪頭,都仲有幾個位可以堂食。▪︎Rainbow ▪︎ $68 (圖右)(七彩果味麥片 配彩色糖碎及士多啤梨醬)雪糕好重牛奶味,唔算好甜,質地幾厚幾滑,面頭仲有脆麥片,口感唔錯,churro上面彩色醬其實就食到甜甜地,唔係話太食出有果味,不過咁colourful既都大概預左係呢啲味。▪︎Cookies Monster▪︎ $68 (圖左)(朱古力碎曲奇配可可球及朱古力醬)呢個個churro個藍色醬偏甜,我個人覺得比rainbow更甜,可可球同朱古力醬都正常發揮,不過如果食微甜嘅朋友建議都可以嗌其他款。不過其實如果兩個人share 1個會好啲,2個人嗌2個真係幾飽下😂

▪︎Rainbow ▪︎ $68 (圖右)
(七彩果味麥片 配彩色糖碎及士多啤梨醬)

▪︎Cookies Monster▪︎ $68 (圖左)
(朱古力碎曲奇配可可球及朱古力醬)

2023-06-04
2023-08-13 174 浏览
Churros炸至金黃酥脆的外皮和柔軟內心的完美結合,讓人無法抗拒。一口咬下,外皮酥脆,內部卻極為柔軟,充滿著奶香和蛋香。Churros的配料也是其吸引人之處,這裡提供各種口味的sauce,為Churros增添了更多的層次和風味,讓人愛不釋手。今次選了cookies and cream 口味,配料有Oreo ,充滿了碎碎的Cookies,給予了獨特的口感和豐富的風味。每一口都帶來了酥脆的口感和濃郁的cream and chocolate taste! 加上口感柔軟順滑的軟雪糕,十分配合,是夏季必嚐的甜點。另還試了filled churros, 焦糖牛奶醬十分美味,lemon sauce相對沒有那麼喜歡😄總括而言,如果你喜歡churros的,可以試試這間小店❤️

2023-08-04 214 浏览
店名: TWIST & BUCKLE, Churros Specialists地址: 北角電氣道180號百家利中心地舖炮台山站A出口,行3分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5一直都好鍾意食churros,即刻炸起又夠脆,外脆內軟,甜甜地,上面再加上唔同嘅口味,絕對會再encore!😍Glazed Churros$40Crème brûlée 焦糖布甸❤️❤️❤️❤️❤️啱啱燒好,食落仲係熱辣辣,好香焦糖味🥰但由於好熱,出面層糖好快溶,比較容易整到成手都係🙈Marshmallow 半熟香烤棉花糖❤️❤️❤️❤️棉花糖燒到半溶,好似去bbq燒嘢食咁,同樣甜甜地,但個人覺得無crème brûlée嘅咁有特色🫢

地址: 北角電氣道180號百家利中心地舖
炮台山站A出口,行3分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

Glazed Churros
Crème brûlée 焦糖布甸❤️❤️❤️❤️❤️

Marshmallow 半熟香烤棉花糖❤️❤️❤️❤️

🌈 超打卡彩虹西班牙油炸鬼新地🦄 之前做完尖去咗附近好出名嘅 @twistandbuckle 食西班牙油炸鬼🥰 果然冇失望! 呢度除咗可以選擇 #churros ,仲可以配埋雪糕,仲有其他配料同奶昔等飲品添🍨我同朋友就叫咗兩個Churro Sundaes🍦🌈 Rainbow ($68)🍪 Cookies and Cream ($68)首先雪糕感覺比較light, 冇一般雪糕咁甜同膩,輕盈啲,冇咁有罪惡感🙈 而Churros就係即叫即炸,暖笠笠又超級脆! 油炸鬼上面嗰啲係唔同顏色嘅糖,可能因為佢好粗,感覺冇平時喺餐廳食嗰啲咁甜,配埋雪糕就更均勻🥰 而且西班牙油炸鬼每條都超長,真材實㗎🤩🤩
🌈 超打卡彩虹西班牙油炸鬼新地🦄

我同朋友就叫咗兩個Churro Sundaes🍦

🌈 Rainbow ($68)
🍪 Cookies and Cream ($68)

🔸人氣西班牙油條店進駐炮台山🔸Twist & Buckle 主打churros,除左有傳統口味,都有好多款新式口味超吸引!!!!每條都大大條,個texture做得好好,炸得perfect,外脆內軟👍🏻落單後就可以係開放式廚房,見到店員即刻準備嘅過程,好細心係上面搽滿糖漿,啖啖滋味😋—— Pistachio Crunch $40依款係三款中最愛!開心果醬甜度啱啱好,本身嘅果味好襯churros,重點係一啲都唔吝嗇,沾上大量開心果碎!!!!點會唔好食😍—— Hazel Nah $40依款排第二但都好鐘意!!!榛子醬好香濃,好似食緊流心嘅金莎咁🤩同樣係外層鋪滿榛子碎,特別香烤處理過有微微焦香味,加倍香脆—— Crunchy Matcha $40 抹茶醬配上七彩果味麥片,依款抹茶味相對冇咁濃,麥片嘅味道同甜味都較重,會稍為蓋過抹茶味,依款比較啱好鐘意七彩麥片嘅朋友😂🌟推薦指數:10/10‼️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️📍 TWIST & BUCKLE (炮台山)電氣道180號百家利中心地舖
🔸人氣西班牙油條店進駐炮台山🔸

—— Pistachio Crunch $40
Pistachio Crunch

—— Hazel Nah $40

—— Crunchy Matcha $40
Crunchy Matcha

🌟推薦指數:10/10‼️
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍 TWIST & BUCKLE (炮台山)
電氣道180號百家利中心地舖
Pistachio Crunch
Crunchy Matcha
Rainbow $68店員先將炸好既Churros 沾上彩色沙糖 再擠軟雪糕 淋上士多啤梨醬同彩虹粟米片 賣相已經好吸睛 churros 炸得好香脆又不油膩 帶少許咸味 本身以為加糖粒會好甜 但原來配合得幾好 雪糕都比較快溶 要快手打卡進食啊😂😂 白朱古力醬淋係面嗰啲款式就真係比較甜 喜歡甜吃嘅就可以一試~~🍽️ TWIST & BUCKLE, Churros Specialists #北角sis📍 北角電氣道180號百家利中心地舖🚆 炮台山站A出口,步行約3分鐘
Rainbow $68

🚆 炮台山站A出口,步行約3分鐘
2023-07-09 144 浏览
《TWIST & BUCKLE, Churros Specialists》📍 北角電氣道180號百家利中心地舖呢間店最備特色既地方係佢地有西班牙油條😆,而我本來以為佢應該係肉桂條果d frd😖(利申一下小編唔食肉桂味既野),但原來佢一d都唔似喔😍。同埋d雪糕都幾快融所以要儘早食✨➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨MOVE NIGHT2.0 M&M朱古力爆谷配黑朱古力醬$68(7/10)裡面有M&M 巧克力豆、彩虹爆米花、黑巧克力醬等等✨ S'MORES 半熟香烤綿花糖及朱古力醬$68(7/10)裡面有烤棉花糖、巧克力醬佢既裝飾都非常colourful 好適合打卡📸小編個人覺得棉花糖幾好食佢既棉花糖醬唔算話太甜,不過甜甜地既夾西班牙油條😋✨食物(7/10)✨環境(6/10)✨服務(7/10)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
裡面有M&M 巧克力豆、彩虹爆米花、黑巧克力醬等等
裡面有烤棉花糖、巧克力醬
佢既裝飾都非常colourful 好適合打卡📸
✨食物(7/10)
✨環境(6/10)
✨服務(7/10)
2023-07-09 123 浏览
星期六同老公食完lunch,經過呢間專門賣Churros既舖頭,即刻心心眼入去食。除左有原味Churro,仲有升級糖衣Churros、Churro新地杯同爆漿Churros,亦有奶昔提供。我地叫左一個原味Churro同Churro新地杯。原味Churro我好鍾意食Churros,仲要係原咪個種,簡簡單單,外脆內軟,外面蘸滿肉桂砂糖,已經好好食。S'Mores牛奶雪糕配以半熟香烤綿花糖及朱古力醬,仲有塊朱古力餅乾,雪糕加上朱古力醬形成脆皮雪糕既效果,而Churro同樣好脆,外面蘸滿烤過既綿花糖,甜度相對低啲。
我地叫左一個原味Churro同Churro新地杯。
原味Churro
原味Churro
S'Mores
S'Mores
2023-07-08
This has become my favorite dessert/snack place in North Point. Churros are unlike any churros you’ve had at restaurants - they are made to perfection. I had the pistachio glazed with soft-serve with the chocolate hard shell topping. Previously had strawberry glazed. SO GOOD!!!The VIBES here are awesome! Great music, great friendly staff, take pride in their work. I enjoyed just sitting there and vibing to their playlist…

Soft  Serve
2023-07-06
Soft  Serve
  • Pistachio  Churros
  • Soft  Serve  with  Chocolate  Hard  Shell
2023-07-06 77 浏览
每日返工放工都會經過,但一直都無買黎試下!今日終於有機會試下😋好食係好係既,個人就覺得比較甜!搽茶味/士多啤梨味,相對無咁甜!下次想試下原味配朱古力醬😋食完之後,決定俾俾家裡既小朋友試下,我諗佢地會好鐘意😋

好食係好係既,個人就覺得比較甜!

搽茶味/士多啤梨味,相對無咁甜!

下次想試下原味配朱古力醬😋

食完之後,決定俾俾家裡既小朋友試下,我諗佢地會好鐘意😋

外卖自取