首圖真的🈚️美顏濾鏡❤️❤️是不是有度假的感覺❓我沒有在度假⛱️哦,其實我就在香港🇭🇰灣仔,是在一家漢堡店🍔哦~是不是有點意想不到❓外面的卡座真的太出片了,隨手一拍都有出旅遊大片的感覺😝根本不需要美顏和濾鏡的加持🤩這家主打美式漢堡🍔,店鋪風格也很有美國🇺🇸範兒,牆上的畫風真的很類似美國店鋪裡面的Graffiti🤓和朋友點了鵝肝牛肉和軟殼蟹牛肉漢堡🍔鵝肝漢堡真的不會很膩,因為有加黑加侖醬,看起來真的和藍莓🫐醬一樣,這也是我第一次看見這樣的搭配,店員也說這樣的搭配就是為了不顯得太膩👍🏻軟殼蟹🦀的漢堡🍔自己是第一次吃,軟殼蟹脆脆的,和軟爛的牛肉🐂搭配起來口感竟然毫無違和感🙂‍↕️這裡的小食比較Recomend芝士條🧀和炸蠔🦪很開胃🤤飲品🥤整體口感偏甜,這也比較符合美國🇺🇸的風格🤓性價比很高,人均💰80-90就能吃到很高品質的美式漢堡🍔

這裡的小食比較Recomend芝士條🧀和炸蠔🦪很開胃🤤

飲品🥤整體口感偏甜,這也比較符合美國🇺🇸的風格🤓

性價比很高,人均💰80-90就能吃到很高品質的美式漢堡🍔
2024-05-06 1876 浏览
The price is reasonable, with a  choice between beef, seafood, chicken and vegan.This is not the first time I visited Two Ediots, but I'm disappointed with the experience this time.I ordered Ediots burger ($48) and side upgrade to fries (+$10),perfect seasoned and juicy beef patty, I like the burger here.The food is delicious and all staff are nice as usual, but the restaurant charged me $84.Upon checking, they charged me for truffle fries (+$15), and 10% service fee.They are  polite and apologi

They are  polite and apologized for the mistake, but it took a bit of time to get my refund.
However, they refunded me $6 only.

I told the waiter the price on the bill is different from the menu the waitress gave me.
But he simply answered me dinner menu is served from 4pm

Actually, service charges are not shown in the menu,
and I think the menu must be written in a clearer way, because it's dishonest.

Although the food is of a high quality, and it is one of my favourite burger shop in HK,
but won't return again
2024-05-04
去左間充滿美式風情既漢堡包店試住新意,店內格局開揚,一坐落咁熱辣辣的牛肉啡菇芝士漢堡就黎到面前。咬落去既瞬間,那啖肉的汁水同啡菇既香脆係真係夾得好Hea!漢堡扒外脆裏嫩,啲芝士流晒落啡菇上面,簡直就係極品!🤤再試個黑松露炸甜薯片牛肉漢堡,啲松露醬香而不膩,同炸甜薯片個香脆感亦配合得天衣無縫,好過癮!炒蘑菇嘅鮮美同洋蔥甜味突出,每啖都有驚喜。🍔仲有,黑松露薯條夠香夠霸氣,啲薯條咬落去口感得嚟鬆軟得嚟有嚼頭,一埋松露香味,當真係邪惡小食嘅最佳代表。最後鋪番杯汽水或者啤酒,一餐就食得咁笑口啦!😄整體黎講,呢度既漢堡包值得再嚟襲擊,口味多元又得意,相信我,試過一次,保證令你念念不忘。請來趟味覺旅行嘅你,準備好左Say Cheese了無?🍟🧀

漢堡包可以不過不失, 算juicy, 算有肉味薯條話脆又未算脆話淋佢有唔係淋叫做暖暖地, 點咗茄汁食得落奶昔係垃圾之中嘅垃圾500年一遇嘅垃圾奶昔希到飲水咁,得個甜無杰度 無奶香 無果味難飲到差d報國安。如果賺到錢我寧願直接落美而佳買營養快線飲waiter淨係掛住耷底頭打機玩電話入去坐左係度3 4分鐘佢都依然望住電話,完全唔知我入左嚟我最初以為佢係另一枱客突然警覺有人先攞menu俾我落單要嗌3次攞紙巾要嗌3次埋單我直接自己行去廚房門口搵人幫我我行到去, 嗌完廚房埋單廚房佬dee佢佢先知我嗌過佢呢間野唯一差過服務嘅係奶昔。
漢堡包可以
不過不失,
算juicy, 算有肉味

薯條話脆又未算脆
話淋佢有唔係淋
叫做暖暖地, 點咗茄汁食得落

奶昔係垃圾之中嘅垃圾
500年一遇嘅垃圾奶昔
希到飲水咁,得個甜
無杰度 無奶香 無果味
難飲到差d報國安。
如果賺到錢

突然警覺有人先攞menu俾我

落單要嗌3次
攞紙巾要嗌3次
埋單我直接自己行去廚房門口搵人幫我

我行到去, 嗌完廚房埋單
廚房佬dee佢
佢先知我嗌過佢

呢間野唯一差過服務嘅係奶昔。

芝士煙肉漢堡 薯條 奶昔
芝士煙肉漢堡 薯條 奶昔
2023-09-24 1514 浏览
📍 Two Ediots (灣仔)灣仔謝斐道151-161號金聲大廈地下B號舖包包指數:❤️❤️❤️❤️中意食包包嘅小編 今次黎到呢間酒吧style嘅burger店🍔menu已經見到好多未試過 唔知會係咩味嘅漢堡包款式😆賣相幾吸引咁😋1. 軟殼蟹牛肉漢堡🦀burger好大嚿🙆🏻‍♀️望落去已經覺好正 咬落去軟殼蟹勁香脆🤣同香軟嘅牛肉🥩一同食入口時 一脆一軟🤤口感十分豐富 幾好食🤩2. 鵝肝牛肉漢堡🦢原本我係幾期待呢個包包格🤭因為未試過鵝肝漢堡😙但食完後發覺兩者其實唔太夾😂雖然牛肉已經做左個中間者嘅舒緩角色🥩但唉…唔夾就係唔夾😳無得勉強🙈3. Cheese American Frise S🍟芝士配薯條真係無得輸🧀再加上有煙肉做配料🥓咸咸香香 香香脆脆 正😄4. 檸檬雞沙律🥗食完上面啲熱氣野🧐再食返呢碟沙律 酸酸味味咁😝好清新嘅感覺呀☺️而且雞肉意外的幼滑🐓唔錯哦😏好食指數:❤️❤️❤️其實包包係好食嘅😋如果大家想試下個鵝肝 都可以黎試下嘅😅但小編比較建議其他款包包😝或者例如軟殼蟹都好好食格😁
📍 Two Ediots (灣仔)
灣仔謝斐道151-161號金聲大廈地下B號舖

包包指數:❤️❤️❤️❤️

1. 軟殼蟹牛肉漢堡🦀

2. 鵝肝牛肉漢堡🦢

3. Cheese American Frise S🍟

4. 檸檬雞沙律🥗

好食指數:❤️❤️❤️
2023-07-30 1355 浏览
今次就去到一間美式風格既漢堡包店食lunch,佢地漢堡既賣點都係高身,好值得打卡。💁🏼‍♀️人均$100-150整體食物評價:★ ★ ★ ★ ☆漢堡包整體都不錯,好足料🤭。服務態度:★ ★ ★ ★ ☆股務員態度好nice,同我地傾幾句。環境氣氛:★ ★ ★ ☆ ☆環境設計好美式風格😆,同酒吧風格設計。🥯食物方面招牌ediots + combo set漢堡係煙肉牛肉漢堡,一開始睇到以為可能會食到好漏😂,但黎到有番茄生菜減低油膩感,包既size都岩岩好。叫左combo set揀左炸洋蔥圈係即時炸,味道好香脆。Korean burger 韓國泡菜漢堡係新出,味道係微辣,而且泡菜酸味配埋牛肉咸味,幾新奇😆,都唔錯。

💁🏼‍♀️人均$100-150

整體食物評價:★ ★ ★ ★ ☆
漢堡包整體都不錯,好足料🤭。

服務態度:★ ★ ★ ★ ☆
股務員態度好nice,同我地傾幾句。

環境氣氛:★ ★ ★ ☆ ☆
環境設計好美式風格😆,同酒吧風格設計。

🥯食物方面

招牌ediots + combo set

Korean burger
2023-06-07 1317 浏览
我和男友2人到Two idiots叫了2個學生漢堡餐,餐包括一份漢堡,薯條和汽水。其中漢堡的份量真的無異於兒童餐,同拳頭一樣咁細個。薯條又得幾條,少過Mcdonald最少3倍。試問呢個份量,點解要收兩名學生各$58?如果你話呢個係輕盈餐,都合理。但收學生呢個價錢,仲要比特別細份(已問老闆,學生餐會比普通餐更細份,真係無良心。不會再幫襯,two idiots做一次便夠。
2023-06-07
灣仔謝斐道新開的漢堡包小店Two Ediots,在整條街芸芸餐廳之中,由街口半開放座位,到室內裝潢都非常吸引人眼球,-加上不少懷舊擺設,非常有特色。粉藍色的外牆配鮮橙特色牆,行過路過都會望下。-不過要數驚喜之處,還是小店特色Burger,有坊間小見以泡菜入饌的漢堡韓式泡菜漢堡泡菜的酸辣正好減淡油膩感,在炎夏也可以大口大口吃太陽蛋蛋黃也加添Burger 的Juicy-至於另一款Two Ediots 招牌菜Two Ediots Burger雙重牛肉芝士漢堡-厚厚的兩塊Double Beef Patty配Bacon絕對是肉食愛好者的首選,Beef Patty咬落Juicy有口感,打孖上幸福感更加是倍增。跟餐還可以選Truffle Fries 或Salad等,-任君選擇呢~

灣仔謝斐道新開的漢堡包小店Two Ediots,
在整條街芸芸餐廳之中,
由街口半開放座位,到室內裝潢都非常吸引人眼球,

加上不少懷舊擺設,非常有特色。

粉藍色的外牆配鮮橙特色牆,
行過路過都會望下。
不過要數驚喜之處,
還是小店特色Burger,
有坊間小見以泡菜入饌的漢堡
韓式泡菜漢堡

泡菜的酸辣正好減淡油膩感,
在炎夏也可以大口大口吃

太陽蛋蛋黃也加添Burger 的Juicy

至於另一款Two Ediots 招牌菜

Two Ediots Burger雙重牛肉芝士漢堡
厚厚的兩塊Double Beef Patty配Bacon

絕對是肉食愛好者的首選,
Beef Patty咬落Juicy有口感,

打孖上幸福感更加是倍增。
跟餐還可以選Truffle Fries 或Salad等,

任君選擇呢~
若要生活好,必須食漢堡~超鐘意餐廳內美式風格嘅橙色壁畫!每枱都有提供即棄手套、裝漢堡既餐紙,唔咁就怕食到成枱都係。除咗各款漢堡夠吸引之外,呢度仲全日提供 $58 student set,激抵。𖦹 韓式泡菜漢堡 $ 88新推出的!韓式嘅漢堡的確少見,一啖咬落去有微辣嘅泡菜、juicy嘅漢堡扒、流心太陽蛋同埋脆身嘅甜薯天婦羅,餡料非常豐富,創意之作,如果泡菜再爽啲就好。𖦹 combo set +$15可以揀沙律、cheese stick 、雞翼、薯條,cheese stick真人實測係拉到絲的!!!!!𖦹 啡菇流心芝士牛肉漢堡 $94漢堡包烘得香脆,絲毫無被醬汁浸軟,大啡菇炸完出黎影埋相都依然香脆多汁,仲有芝士流出黎,包如其名邪惡到爆炸。𖦹 deluxe set + $ 25炸蠔大隻又多汁!𖦹 朱古力奶昔 +$20食漢堡飲milkshake係必須,朱古力味幾濃郁,私心想多啲朱古力碎。

𖦹 韓式泡菜漢堡 $ 88

𖦹 combo set +$15

𖦹 啡菇流心芝士牛肉漢堡 $94

𖦹 deluxe set + $ 25

炸蠔大隻又多汁!

𖦹 朱古力奶昔 +$20

2023-05-06
  • 啡菇芝士牛肉漢堡
  • 炸蠔
2023-05-06 594 浏览
【灣仔區】【Two Ediots】大家睇圖就知我今日係去一間漢堡店,喺香港漢堡店都幾多,甚至可以衍生出港式漢堡,都真係已經成為香港其中一種飲食文化。而講吓題外話先,「世界桌球大師賽」決賽就會喺晚上七點進行,全力支持傅家俊。本身可能都唔太留意運動賽事嘅朋友,或者睇完新聞都會「過目即忘」。姑勿論比賽結果如何,文字留低過一啲支持過嘅印記都係唔錯嘅回憶。就好似嚟到灣仔試呢間漢堡店一樣,有好嘢就梗係帶同多年好友一齊出席開心吓。餐廳陳設簡潔而具有個性,亦有室外嘅位置畀唔同需要嘅顧客。不過我就好簡單嘅啫,就係食佢嘅招牌菜,$84 嘅「雙重牛肉芝士漢堡」。作為經典款式,佢夾咗兩塊自家製美式牛肉餅,非常邪惡,肉汁迸發出嘅牛味充足。除咗牛肉餅,仲有醬汁、生菜、蕃茄同我幾中意嘅生洋蔥,放埋一齊真係絕配。加 $25 可以升級套餐,小食我揀「芝士棒」,有得拉絲就知咩料啦,朋友拉到朱前警司隻手臂咁長添。另外仲加 $20 飲「呍呢嗱奶昔」,還好。朋友叫 $98 嘅「軟殼蟹牛肉漢堡」,牛肉就一樣咁正啦,而佢就唔太好軟殼蟹個粉漿。佢都有升級套餐,個「松露薯條」都幾正,我有試,而 $20 嘅「士多啤梨奶昔」佢冇感覺。重點

朋友叫 $98 嘅「軟殼蟹牛肉漢堡」,牛肉就一樣咁正啦,而佢就唔太好軟殼蟹個粉漿。佢都有升級套餐,個「松露薯條」都幾正,我有試,而 $20 嘅「士多啤梨奶昔」佢冇感覺。重點係漢堡包可以用雙手食,手套任用,一流。。。

(地址: 灣仔謝斐道151-161號金聲大廈地下B號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #dessert #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #灣仔 #會展 #TwoEdiots #漢堡店 #雙重牛肉芝士漢堡 #芝士棒 #呍呢嗱奶昔 #軟殼蟹牛肉漢堡 #松露薯條 #士多啤梨奶昔 #1am0819 #1ambackup
今日經過灣仔嘅內街發現呢間小店🌆湖水藍既門面感覺好悠閒以為係一間Cafe 💙 一入去橙色既壁畫感覺好搶眼好有美式風情🎨 Burger 賣相同口味比起一般美式連鎖店更有質感🤩 CP值高值得推薦⭐️ Korean Burger 🇰🇷韓式Fusion口味既Burger比較少見😅微辣既泡菜好刺激🌶️ 加上流心蛋黃同埋甜甜地既甜薯天婦羅中和🍳 整體口味好有層次⭐️ Ediots 🍔⭐️ Fries 🍟比較經典嘅漢堡口味👍🏻 特別特顯到Juicy既美國牛肉口感一流🇺🇸 配上獨特既Tzatziki Sauce 口感比較清爽🥒 薯條同樣爽脆帶濃郁薯味⭐️ Wings 🍗今次試咗兩隻口味嘅炸雞翼同樣好惹味💕 蒜蓉味超級香脆口感比較乾身🧄水牛城雞翼既辣度就比較高口味正宗🗽⭐️ Strawberry Milkshake 🥤食漢堡當然要配埋奶昔🍼呢杯嘅口感好Creamy 有種韓國士多啤梨奶嘅感覺🍓 甜度適中夠溫和💓

⭐️ Korean Burger 🇰🇷

Ediots
Wings
Strawberry Milkshake
2023-04-30 397 浏览
經過灣仔見到有間Burger小店門口打卡位幾靚! 係藍色bar枱窗邊位,地下有花紋,配埋天花既雲層燈好特別! 而小店裡面成間都以橙色為主,仲有手繪在牆身,色彩繽紛,好有活力! 我同閨蜜來到當然一人一個burger啦.🍔墨西哥辣椒漢堡裡面有墨西哥辣椒、牛肉、煙肉同是拉差辣椒醬! 墨西哥辣椒真係原條再切片咁擺係餡料上,唔係就咁辣椒碎或辣醬咁,加埋煙肉同牛肉,好開胃! 而包體係幾鬆軟,鍾意食辣既朋友可以試下!🌶️ .🍔鵝肝牛肉漢堡第一次試呢個組合! 原本都諗會唔會太膩,不過又唔會! 鵝肝好香;美國牛肉好厚,口感幾正!仲有生菜同蕃茄,好fresh!.🍟薯條薯條跟餐既話係加$15,薯條幾香脆.🍓士多啤梨奶昔 及 🍫朱古力奶昔士多啤梨味同朱古力味都幾香,口感就飲落似士多啤梨奶同朱古力奶咁
🍔墨西哥辣椒漢堡
🍔鵝肝牛肉漢堡
🍟薯條
薯條跟餐既話係加$15,薯條幾香脆
🍓士多啤梨奶昔 及 🍫朱古力奶昔
2023-04-19
2023-04-27 1203 浏览
呢日條友人嚟咗灣仔一間網友推介嘅burger店 兩個傻仔idiots一齊去食Two Ediots 真係夠晒意境雙重牛肉芝士漢堡 牛肉漢堡入面有好多肉汁 肉味香濃🤪 呢啲咁吸引嘅漢堡扒 當然會好想encore啦 所以一嚟就叫雙層 唔駛晏啲後悔😂 仲要啲芝士半融化嘅狀態 加上有紫洋蔥 番茄 同埋生菜食落口唔會太膩🍔 墨西哥辣椒漢堡 唔係度度都搵到墨西哥辣椒食🌶️ 想辣得過癮就一定要試呢個burger😎 入面仲有煙肉 呢個burger仲用上拉差辣椒醬 本身已經辣辣地 加埋牛肉漢堡 味道真係更上一層樓😌芝士薯條 薯條份量幾多🍟 加上有大量嘅芝士同煙肉碎喺面 邪惡得嚟又好吸引🤩洋蔥圈 外層香脆 炸粉厚度適中 都推薦大家嗌呢個🧅汽水Combo已經包咗汽水 我地揀咗Coke Zero同埋Sprite🥤 食burger同薯條 當然係汽水最夾啦 不過其實都仲可以加錢轉其他飲品㗎😗兩個人加埋食到咁飽 都係二百零蚊價錢唔貴得嚟服務仲幾好🫢 如果你哋食得辣嘅話 真係好推介佢嘅墨西哥辣椒burger😍 用某網上平台仲有兩個優惠 其中有個漢堡買一送一添呀😝

雙重牛肉芝士漢堡

外層香脆 炸粉厚度適中 都推薦大家嗌呢個🧅
洋蔥圈

汽水
汽水

朋友介紹呢間之前食過覺得唔錯嘅burger 店,專登帶我嚟試吓,店舖門面幾有外國feel,環境乾淨企理,都幾舒服,感覺好relax我揀咗呢個幾有創意嘅🍔😃╰☆韓式泡菜漢堡 $88入面有太陽蛋、泡菜、炸甜薯天婦羅同美國牛肉漢堡,牛肉厚身juicy😌燶邊太陽蛋煎得幾靚,索咗啲泡菜同甜薯嘅味道甜甜地,泡菜唔會太辣,創新得嚟又幾夾╰☆鵝肝牛肉漢堡 $94同樣牛肉都係非常厚身juicy😍中間夾咗塊芝士,鵝肝面搽咗啲果醬,可以中和油膩感,整體食落去好rich╰☆Truffle fries +$25 |milkshake +$20薯條炸得香脆,加埋個松露醬好邪惡🤤Milkshake 有幾款口味,揀咗士多啤梨🍓好香甜╰☆salad +$25|coke Salad 入面除咗新鮮沙律菜,仲有橄欖同芝士,清新解膩

我揀咗呢個幾有創意嘅🍔😃
╰☆韓式泡菜漢堡 $88

索咗啲泡菜同甜薯嘅味道甜甜地,泡菜唔會太辣,創新得嚟又幾夾

╰☆鵝肝牛肉漢堡 $94

薯條炸得香脆,加埋個松露醬好邪惡🤤
Milkshake 有幾款口味,揀咗士多啤梨🍓好香甜

╰☆salad +$25|coke

Salad 入面除咗新鮮沙律菜,仲有橄欖同芝士,清新解膩
2023-04-21 879 浏览
位於灣仔謝斐道一間裝修環境甚有美式風格的漢堡店[TWO EDIOTS] ,橙色藍色奪目店面,牆上畫了有關漢堡的得意油畫,有一排向街既吧枱坐位能企能坐,好像外國街頭風情🎑餐廳約提供十多款漢堡,分別有牛肉、雞肉、魚、素食和Special幾個類別,也可以加錢升級至套餐,搭配小食或飲品。小食方面有蒜味雞翼、芝士 / 黑松露薯條、炸蠔、洋葱圈、芝士條等,選擇都好多👍🏻🍔▪️KOREAN BURGER $ 88餐廳最新推出咗韓式泡菜漢堡,咁特別我又鍾意食泡菜,梗係要即刻試吓,首先漢堡包用牛油煎香過,餡料非常豐富有太陽蛋,自家製泡菜酸酸辣辣,充滿韓式風味,炸甜薯天婦羅香甜香脆,漢堡扒好Juicy ,成個組合口感和味道都非常豐富,有創意又好食👍🏻🐟▪️Finding Nemo $ 70芥末魚柳漢堡,見到塊魚柳就好想食,完全有別於連鎖店正方形的魚柳,大大件就像Fish N’ Chips的魚柳一樣,外層超級香脆,魚肉滑溜,香脆鬆軟嘅麵包包住,加埋配料有生菜,椰菜絲,芝士,重點就係芥末沙律醬,味道香甜少少攻鼻,好味推介🍟✨Combo Set Upgrade $ 25With Cheese Fries and

🍔▪️KOREAN BURGER $ 88

🐟▪️Finding Nemo $ 70

🍟✨Combo Set Upgrade $ 25
With Cheese Fries and soft drinks
加錢可以升級做套餐,有好多小食和飲品選擇,
我就揀咗芝士薯條,粗身薯條薯條外脆內軟,淋上濃濃嘅芝士醬, 好食到停唔到口

🍗▪️Ediots Garlic Wings $ 48
必食推介蒜香雞翼,大大隻,脆槳夠薄炸至外層超級香脆,肉質鮮嫩多汁,充滿蒜香味,超正

• KOREAN BURGER
  • Cheese Fries