2023-05-07 35 浏览
好耐無寫食評,今天買左飛銅鑼灣睇戲,未夠鐘就搵個地方食個lunch,哩間樓上小店之前已經bookmark左好耐,但一直都未幫襯過,今日有機會試試。店舖地方不太,但都坐得舒服,主要都係食意粉同意大利飯同一啲小食,今次叫左鰻魚意大利飯,明太子扁意粉,加$48可以轉套餐,有湯有飲品及甜品,另外加多個牛油煮蜆。-鰻魚意大利飯條鰻魚就認真大條😍,絕對唔馬虎,意大利飯都好啱我口味-明太子意粉都唔錯,但個人覺得再乾身少少比較合適🤭-牛油煮蜆啲蜆隻隻都有肉,絕對唔會得個殼😅,味道都好好-咖啡及甜品都唔錯

-明太子意粉都唔錯,但個人覺得再乾身少少比較合適🤭
-牛油煮蜆啲蜆隻隻都有肉,絕對唔會得個殼😅,味道都好好

-咖啡及甜品都唔錯

2023-05-06 62 浏览
未打食評之前先嚟個總結其實間嘢算係唔錯網上見到呢間野0負評 就算知可能係打手 都膽粗粗上嚟試一試我食飯嘅日子係星期六7:30 開頭見計埋我只係得兩台客,個心都涼咗一半我叫咗蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子香草蜜糖無激素雞翼兩個主菜都有加套餐,套餐包埋櫻花蝦濃湯、蛋糕同嘢飲先講個湯佢係冇忌廉嗰種濃稠嘅感覺,但係好濃蝦味,係幾唔錯嘅然後意大利粉都處理得唔錯,軟殼蟹有成隻,唔係好辣,都幾好食意大利飯嘅帶子煎得啱啱好,黑蒜油呢個配搭都幾特別。雞翼上碟熱辣辣,係嫌蜜糖味爭啲啲最後蛋糕揀咗柚子芝士蛋糕同埋奶茶海綿蛋糕,兩件cake都好好食!總結嚟講算係性價比唔錯嘅餐廳,唔知點解冇乜客就幫佢寫個食評,值得大家一試!
未打食評之前先嚟個總結
其實間嘢算係唔錯

網上見到呢間野0負評 就算知可能係打手 都膽粗粗上嚟試一試

我食飯嘅日子係星期六7:30
開頭見計埋我只係得兩台客,個心都涼咗一半

我叫咗
蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
香草蜜糖無激素雞翼
兩個主菜都有加套餐,套餐包埋櫻花蝦濃湯、蛋糕同嘢飲

先講個湯佢係冇忌廉嗰種濃稠嘅感覺,但係好濃蝦味,係幾唔錯嘅
然後意大利粉都處理得唔錯,軟殼蟹有成隻,唔係好辣,都幾好食
意大利飯嘅帶子煎得啱啱好,黑蒜油呢個配搭都幾特別。
雞翼上碟熱辣辣,係嫌蜜糖味爭啲啲

2023-05-06
  • 蛋糕放題
  • 黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子
2023-05-06 54 浏览
Undici @undici_cwb📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖.呢開位於銅鑼灣嘅樓上cafe Undici周不時都會攪一啲promotion好似加$1慢煮鮑魚兩隻、加$28蛋糕放題,今次就嚟咗食佢哋嘅lunch,提供多款小食、意粉、意大利飯、飲品同甜品選擇,價錢亦合理,值得一試~.🖤 黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子 $138: 意大利飯軟硬度適中,伴入忌廉汁好creamy,加人黑蒜油,蒜香味香濃,而帶子就係達到北海道刺身級別,煮至半生熟,口感軟柔~🧡 明太子扁意粉配珍珠帶子及魷魚 $128: 扁意粉伴入明太子忌廉醬,非常掛汁,亦唔會好鹹,面頭鋪滿蟹籽,賣相吸睛,配有珍珠帶子及魷魚,份量好夠~🔸升級套餐優惠🔸+$48可享有迷你櫻花蝦湯、是日精選甜品、美式咖啡/茶一杯+$15 可轉其他特飲🩵 蝶豆花乳酸草莓乳酪 $38: 飲品帶淺粉色好夢幻,乳酪入口順滑,加入草莓同乳酸,酸酸甜甜,好fresh~☕️ Cappuccino $36
Undici @undici_cwb

Cappuccino
蝶豆花乳酸草莓乳酪
Cappuccino
2023-05-05 50 浏览
之前黎過Undici 幾次,一直都好鐘意呢間小店。舒適既地方,係鬧市圈出左一個小天地喘息。我地特別鐘意呢間小店整既意粉叫左海鮮忌廉汁扁麵配挪威三文魚挪威三文魚好新鮮,亦有幾塊,絕對唔手軟。海鮮忌廉汁好惹味,扁麵亦十分掛汁。明太子扁意粉配珍珠帶子及魷魚明太子配上汁令意粉好入味,加埋海鮮配料,整體味道好突出,份量都足夠。Undici 的廚師對於意粉有一定的要求,食得出係心機之作。蒜蓉牛油煮蜆$88蜆既份量好多,用左蒜蓉牛油煮,十分入味,蜆冇雪味,食落好彈牙同有咬感,值得一食。荔枝蜜桃茶$32小店仲有唔少優惠,包括蛋糕放題,下次黎會再試下。

叫左

蒜蓉牛油煮蜆$88

荔枝蜜桃茶$32

小店仲有唔少優惠,包括蛋糕放題,下次黎會再試下。

2023-04-07
今日來銅鑼灣百樂中心食晚飯,呢間樓上Cafe 做緊dinner set 優惠,加$28享用六款蛋糕放題同加$1 兩隻慢煮鮑魚慢煮鮑魚$1兩隻好抵食,但一啲都唔馬虎,鮑魚幾大隻,炆到好入味,醬汁香濃,咬落去新鮮爽口~櫻花濃蝦湯櫻花蝦鹹香味香濃,入口有少少胡椒嘅辣味,濃稠度適中~特濃朱古力賣相幾吸引,朱古力味幾香濃,同奶味嘅平衡幾好~紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手豬手好大舊,慢煮豬手炆到好淋好入味,肉質細嫩,肥瘦適中,色澤粉嫩,味道鹹香~椰香冬陰功海鮮意大利粉呢個泰式冬陰功醬汁混合西式意粉煮法好創新,意想不到咁好食,意粉軟硬適中,冬陰功醬汁酸酸辣辣好開胃~ 海鮮配料豐富,有鮮蝦,蜆肉,青口~ 上碟嘅時候仲係熱到出煙蛋糕放題 有芝士蛋糕同海綿蛋糕各三款,芝士蛋糕芝士味都幾香濃,抹茶芝士蛋糕抹茶味都幾香,質感比較結實~ 個人比較鍾意海綿蛋糕款式,海棉蛋糕好鬆軟,忌廉比例適中~ 特別係焦糖果仁海綿蛋糕,焦糖香味濃郁,配上香脆果仁口感豐富

櫻花濃蝦湯
櫻花蝦鹹香味香濃,入口有少少胡椒嘅辣味,濃稠度適中~

特濃朱古力
賣相幾吸引,朱古力味幾香濃,同奶味嘅平衡幾好~

抹茶芝士蛋糕
焦糖果仁海綿蛋糕

焦糖果仁海綿蛋糕
2023-04-23 73 浏览
呢度以淺灰色做主題, 地方唔大所以座位都唔多, 但係都坐得好舒服👍🏽 食物選擇走fusion 路線, 份量大得黎質素唔錯, 價錢合理🤩川味麻辣智利藍青口🌶️($98)用石鍋裝住大量既青口, 每一粒都佈滿麻辣汁, 辣度剛好帶點後勁, 好惹味🤤招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯🐟($158)原條蒲燒鰻魚舖左係厚厚既滑蛋上面, 包住勁cheesy既risotto, 再加左紫菜同大量木魚碎, 有啲似食緊章魚小丸子咁😋加$48就可以upgrade有湯, 甜品, 熱飲☕️櫻花濃蝦湯🦐蝦湯好濃郁, 仲有粒粒蝦肉碎同胡椒既辣有啲驚喜🥰柚子芝士蛋糕🍰有各三款芝士蛋糕同海綿蛋糕可以選擇, 柚子既味道好清新, 質感幾滑身, 一啲飽滯感都冇🥳星期一至四加$1享用慢煮鮑魚2隻加$28 蛋糕放題呢度坐得好舒服好啱傾計, 食物質素相當有驚喜, 推薦俾大家鐘意靜靜地傾計又想食野既朋友🤓

川味麻辣智利藍青口🌶️($98)

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯🐟($158)

加$48就可以upgrade有湯, 甜品, 熱飲☕️

櫻花濃蝦湯🦐
蝦湯好濃郁, 仲有粒粒蝦肉碎同胡椒既辣有啲驚喜🥰

柚子芝士蛋糕🍰

[四月優惠]
星期一至四
加$1享用慢煮鮑魚2隻
加$28 蛋糕放題

2023-04-23
  • 櫻花濃蝦湯
  • 川味麻辣智利藍青口
呢間cafe位於美食集中地 伯樂中心,佢地嘅意粉🍝、risotto都幾特別,行西日fusion路線,仲有招牌炆豬手,而飲品選擇好多!而家佢地做緊 lunch/ dinner set (+$48 配迷你櫻花濃蝦湯+是日精選甜品+飲品) 再(+$28有蛋糕放題 / (+$1 兩隻鮑魚)優惠🤑🔥:-1️⃣「招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯🐟🍳($158)」鰻魚大條厚肉夠肥美,蛋夠滑而且蛋味濃香,最得意係佢鰻魚蛋同意大利飯cross over,有驚喜😆~ Omelette risotto with Japanese-style grilled eels👍🏻-2️⃣「蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹🦀($138)」石鍋意粉大家食過未呢?AEO pasta配上原隻軟殼蟹,蒜香十足夠惹味~Clams spaghetti “Aglio Olio” w/ soft shell crab -3️⃣「磯煮鮑魚(+$1)」鮑魚有咬口,好入味🤣~Abalone 👍🏻-4️⃣「蛋糕放題🍰(+$28)」全部都唔錯🤣,唔會好甜,芝士蛋糕味道好濃,但抹茶味唔夠;海綿蛋糕好fluffy,茶味/可可味十足~Cake buffet 👍🏻-5️⃣「香草

1️⃣「招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯🐟🍳($158)」
2️⃣「蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹🦀($138)」
3️⃣「磯煮鮑魚(+$1)」
鮑魚有咬口,好入味🤣~Abalone 👍🏻
4️⃣「蛋糕放題🍰(+$28)」
5️⃣「香草蜜糖無激數雞翼🌿($58)」
熱辣辣,外脆內嫩,好食🔥~Roasted honey chicken wings👍🏻
7️⃣「雪糕咖啡🍦☕️($32)」
8️⃣「雙重抹茶雪糕拿鐵🍵($38)」
呢杯都不過不失!不過幾抵👻~
香草蜜糖無激數雞翼
香草蜜糖無激數雞翼
  • 紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手
2023-04-19 72 浏览
《銅鑼灣粉紅色卡邦尼仲有多款蛋糕選擇》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧周末嘅時侯行完街臨時想搵間餐飯食飯,主要想搵間靜靜地又可以傾到計,但係價錢又實惠嘅餐廳。於是乎就去咗銅鑼灣伯樂中心。見到依間餐廳都多人介紹,而且佢哋嘅菜式擺盤都好靚,就決定試一試佢。粉紅卡邦尼意大利粉第一次見粉紅色嘅卡邦尼,即刻睇到心心眼。意大利粉表面係一隻流心蛋,建議先攪拌均勻再食用。意大利粉好掛汁,有芝士同忌廉嘅香味,仲有煙肉嘅咸香,味道都相當有層次。黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子意大利飯飯粒軟硬適中,粒粒都被黑蒜油染成灰色,又充滿蒜香味。值得一提嘅係帶子係北海道飛機貨仲有係刺身級,所以熟度煮到半生熟就可以,會比平時全熟嘅更加爽口鮮甜。所有飯類、意大利粉、肉類都可以用$48加配套餐。套餐會包含迷你櫻花龍蝦湯、是日精選甜品和美式咖啡/茶一杯。迷你櫻花龍蝦湯橙黃色又濃稠嘅湯底,湯入面仲有櫻花蝦,味道非常鮮甜。蝶豆花乳酸草莓乳酪 $38三層漸變色由白色,粉藍色再到粉紅色,打卡感一流。一入口乳酪味好突出,入口又順軟。柚子芝士蛋糕蛋糕口感厚實,充滿啖啖柚子香和芝士嘅濃郁味道。榛子摩卡海綿蛋糕海綿蛋糕非常
《銅鑼灣粉紅色卡邦尼仲有多款蛋糕選擇》

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

粉紅卡邦尼意大利粉

迷你櫻花龍蝦湯
橙黃色又濃稠嘅湯底,湯入面仲有櫻花蝦,味道非常鮮甜。

蝶豆花乳酸草莓乳酪 $38

柚子芝士蛋糕
蛋糕口感厚實,充滿啖啖柚子香和芝士嘅濃郁味道。

榛子摩卡海綿蛋糕
海綿蛋糕非常鬆軟,有朱古力嘅少許苦味,又有榛子嘅甜味。
2023-04-17 56 浏览
📍Undici🇭🇰 銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖本身想等另一間cafe但係實在太多人等 天氣又好熱🥵就放棄咗轉移陣地去呢間都bookmark咗好耐嘅cafe!平時一至四佢有+$28 嘅蛋糕放題不過當天係星期日 就享受唔到呢個優惠lu兩個主菜都加咗$48有碗湯+甜品+飲品😋 櫻花濃蝦湯重蝦味 但辣嘅湯嚟講我會覺得辣咗少少😋 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 $158 👍🏼上台呆咗超級大份😂😂 條鰻魚好長 好食稍嫌個蛋唔夠濕滑 偏乾但裡面嘅義大利飯好濃白汁蘑菇味(?) 好入味好食整體嚟講係十分好😋 蒜香辣椒蜆肉義大利粉配軟殼蟹 $138意粉偏辣 好重蒜味 都幾好食蜆肉不多但個軟殼蟹麻麻地 唔知係咪因為未解凍就去炸 所以有都水 並唔係汁 都唔乾身唔算好脆 淋啲😋 抹茶芝士蛋糕😋 柚子芝士蛋糕兩個相比 抹茶比較好食重味嘅 但唔算好好好好食 細細份但如果$28放題就幾抵😋 凍美式咖啡呢個幾好😋 凍檸茶我覺得唔好飲 有怪味但朋友話可以 係茶味淡啲
📍Undici
🇭🇰 銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖

本身想等另一間cafe
但係實在太多人等 天氣又好熱🥵
就放棄咗
轉移陣地去呢間都bookmark咗好耐嘅cafe!
平時一至四佢有+$28 嘅蛋糕放題

2023-04-16
  • 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
  • 櫻花濃蝦湯
2023-04-16 145 浏览
銅鑼灣蛋糕放題樓上cafe 最近做緊優惠加$28任食蛋糕 同埋$1慢煮鮑魚 吸引左我去試試 (餐牌可以睇圖).呢日平日岩岩開門 6點去到 唔洗排隊但大概7-8點 就好滿坐 同樓下 搭lift上樓都要排隊如果想去自行判斷 使唔使book位.先點一個主菜 加套餐$48湯 甜品 飲品當然加埋$28 試試佢地蛋糕放題🥰$1鮑魚⭐️名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯$158表面原條蒲燒鰻魚 好厚肉 超級吸引🥰下面滑蛋包住拉絲意大利飯主食黎講 份量好足夠因為鰻魚幾肥仔 一個人食哂小小膩.⭐️慢煮鮑魚$1 2隻👍🏻醬汁超入味 有咬口 幾彈 必加.到重點⭐️任食蛋糕放題$28 有6款選擇1. 日式芝士蛋糕2. �抹茶芝士蛋糕3. �柚子芝士蛋糕4. �奶茶海綿蛋糕5. 焦糖果仁海綿蛋糕6. 榛子摩卡海綿蛋糕最鐘意係 焦糖果仁海綿蛋糕 焦糖味幾香Cream唔多 海綿蛋糕都夠軟綿綿其次鐘意 柚子芝士蛋糕 好清新其實加$28黎講 都值得加 食多2件 已經回到本今次食左5件 (甜品果然用第2個胃).飲品 蝶豆花Yoga 都唔錯.整體呢間好適合 同朋友傾計聚會主食鰻魚飯份量好大份 細食可能會冇肚食蛋糕所以適合比甜品控坐住慢慢
呢日平日岩岩開門 6點去到 唔洗排隊
最鐘意係 焦糖果仁海綿蛋糕 焦糖味幾香
Cream唔多 海綿蛋糕都夠軟綿綿
其次鐘意 柚子芝士蛋糕 好清新
其實加$28黎講 都值得加 食多2件 已經回到本
今次食左5件 (甜品果然用第2個胃)
飲品 蝶豆花Yoga 都唔錯
整體呢間好適合 同朋友傾計聚會
主食鰻魚飯份量好大份 細食可能會冇肚食蛋糕
所以適合比甜品控坐住慢慢食 慢慢傾就岩哂啦
人均大概200左右 樓上cafe黎講 性價比好高
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_銅鑼灣
#Undici (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖
‼️想睇更多資訊
‼️呢邊有貓貓睇:@hkfuncatrecord
‼️ig : hkfunfoodrecord
‼️fb : funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #食評
#銅鑼灣美食 #樓上cafe #甜品放題 #蛋糕 #任食
睇到介紹話有間銅鑼灣樓上高質抵食餐廳,上到黎地方雖然唔大,但都幾舒適,靚女店員招呼非常親切👍🏻鮑魚x2 (+$1)4月份推廣加1蚊就有兩隻鮑魚~ 咬口彈牙夠淋。加埋啲鮑汁超甜超正。抵食必點🥢招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯意大利飯煮到意想不到咁又濃非常黏口。而飯都有咬口,幾好味。最精彩當然係個個都食,大大條鰻魚,熱辣辣上枱,夠汁醬又夠晒肥美,果然係首選🥢黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子黑蒜味剛好,唔會搶咁帶子味道。而個飯同鰻魚飯果個一樣咁出色,唔錯~🌟升級套餐(+$48)迷你樱花濃蝦湯+是日精選甜品+美式咖啡/茶一杯。餐湯都夠出色,仲有包餐茶🍰蛋糕放題(+$28)最最最正係呢個切餅甜品放題❤️ 6款切餅,日式芝士蛋糕、抹菜芝士蛋糕、柚子芝士蛋糕、奶茶海綿蛋糕、焦糖果仁 海綿蛋糕、榡子摩卡海綿蛋糕,樣樣都好高質。最鍾意係柚子芝士蛋糕同抹菜芝士蛋糕~ 同友人都覺得呢個價錢,總共食咗18件😋 勁開心

👍🏻鮑魚x2 (+$1)

🥢招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯

🥢黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子

🌟升級套餐(+$48)

🍰蛋糕放題(+$28)
2023-04-12
  • 甜品放題
環境簡單舒服,好岩傾下計食飽再食件cake 慢慢嘆既悠閒cafe❤️黑松露野菌意大利飯 意大利飯寫到軟淋得黎又有咬口,加上黑松露味好香,食完一啖接一啖🧡明太子扁意粉配珍珠帶子及魷魚 將Sauce 拌勻意粉,每一啖都超多明太子,口感豐富又香又creamy~💛迷你樱花濃蝦湯 非常濃郁既湯,每一啖都充滿住櫻花蝦精華,味道仲帶微微辣,層次豐富💚日式芝士蛋糕 質地好軟滑,芝士味又香,sweet sweet💙榛子摩卡海綿蛋糕 海綿蛋糕好鬆軟,好中意味道唔會太甜💜抹茶拿鐵 抹茶味香濃又唔會苦🤎Cappuccion 口感好順滑,咖啡香同奶香比較岩岩好

💙榛子摩卡海綿蛋糕 海綿蛋糕好鬆軟,好中意味道唔會太甜

💜抹茶拿鐵 抹茶味香濃又唔會苦

🤎Cappuccion 口感好順滑,咖啡香同奶香比較岩岩好

2023-04-11 67 浏览
今日朋友lunch time 出銅鑼灣攞野俾我, 順便-齊lunch , 之前係百樂中心食過幾間都幾好食, 頭先又行去咗到搵食, 去咗11 樓試下d 間cafe .雖然餐廳坐位唔多, 但環境舒適, 裝修簡潔, 燈光柔和, 所以諗住食d 間既朋友記住早啲book 定位.星期一至四重有$1 慢煮鮑魚和$28 蛋糕放頭, 扺👍👍我地叫咗二個set lunch , 已包樱花濃蝦湯+ 是日精選甜品+ 飲品一杯(特飲+$15)明太子扁意粉配珍珠帶子及魷魚$128: 唔太流, 足料, 口感豐富, 帶子同魷魚都👌🏻新鮮蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹$138: 微辣辣, 加埋蒜香味十足, 好惹味, 軟殼蟹即炸, 正😋😋柚子芝士蛋糕: 清新, 配搭一流棒子摩卡海綿蛋糕: 淡淡棒子摩卡味,唔會太濃味, 加埋軟綿綿旦糕, 好味

星期一至四重有$1 慢煮鮑魚和$28 蛋糕放頭, 扺👍👍

柚子芝士蛋糕: 清新, 配搭一流

2023-04-11
午餐
2023-04-07 653 浏览
係銅鑼灣想搵間坐得舒服又平平地既cafe真係唔易~ 呢晚就同男朋友發掘到一間樓上cafe,人均二百左右就食到dinner set😍 有哂餐湯﹑主食﹑甜品﹑飲品,食到捧住個肚走🤣 原來星期一至四過黎仲有+$1有慢煮鮑魚同+$28有蛋糕放題🤩 樣樣都係小店用心製作,CP值超高!♢ 🦐𝑺𝒂𝒌𝒖𝒓𝒂 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝑺𝒐𝒖𝒑櫻花濃蝦湯 ‧ 所有主食加$48可享用餐湯﹑甜品﹑飲品。睇唔出個湯細細碗,但係咁足料!櫻花蝦味超香濃,鹹鹹香香咁,味道突出。♢ 🐓𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕𝒆𝒅 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑾𝒊𝒏𝒈𝒔 $𝟓𝟖香草蜜糖無激素雞翼 ‧ 見小食唔貴,加左個雞翼試下,真心超好食!雞翼皮烤得香脆,沾滿香草蜜糖味,超級入味!肉質亦夠滑嫩,做到真正外脆內嫩,係近期食過最好食既雞翼👍🏻♢ 🍳𝑶𝒎𝒆𝒍𝒆𝒕𝒕𝒆 𝑹𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐 𝒘/ 𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝒔𝒕𝒚𝒍𝒆 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑬𝒆𝒍 $𝟏𝟓𝟖招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 ‧ Cafe招牌菜,幾有fusion特色,當然不可錯過!原條鰻魚鋪滿隻碟,賣相非常吸睛!鰻魚下面隱藏住滑蛋,炒到好滑溜,蛋味香濃。而蛋入面又包住risotto,加左香菇,整體好creamy,

♢ 🦐𝑺𝒂𝒌𝒖𝒓𝒂 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝑺𝒐𝒖𝒑

香草蜜糖無激素雞翼

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 ‧ Cafe招牌菜,幾有fusion特色,當然不可錯過!原條鰻魚鋪滿隻碟,賣相非常吸睛!鰻魚下面隱藏住滑蛋,炒到好滑溜,蛋味香濃。而蛋入面又包住risotto,加左香菇,整體好creamy,而且份量十足,真係好抵食!
招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯

♢ 🐖𝑺𝒍𝒐𝒘 𝑪𝒐𝒐𝒌 𝑩𝒐𝒏𝒆𝒍𝒆𝒔𝒔 𝑮𝒆𝒓𝒎𝒂𝒏 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑲𝒏𝒖𝒄𝒌𝒍𝒆 $𝟏𝟔𝟖
紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手 ‧ 男朋友試左豬手,好有驚喜!首先份量超多,兩大件豬手好巨型,而且幫你起好骨,認真貼心🫶🏻 豬手炆得好軟腍,豬手滑溜又有彈性,加埋紅酒黑椒調味真係超香口!仲有薯蓉伴碟,綿滑細膩,同樣出色!

♢ 🍰𝒀𝒖𝒛𝒖 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝒄𝒂𝒌𝒆
套餐可以揀一件甜品,我地揀左柚子芝士蛋糕,大細岩岩好,唔驚太大件食唔哂🥹 芝士蛋糕質地偏軟滑,唔會太實淨又覺得膩口。柚子香味幾突出,仲有少少玫瑰花香味,口感清新。
柚子芝士蛋糕

♢ 🍫𝑶𝒓𝒆𝒐 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 +$𝟏𝟓
餐廳有唔少飲品選擇:梳打﹑朱古力﹑水果茶﹑花茶等,我地揀左杯最打卡able既oreo朱古力~ 大量忌廉同原個oreo鋪面,飲到底仲有oreo碎,朱古力味夠香濃,足料又好飲!

• 紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手
2023-04-01 102 浏览
同事新婚, 當然要慶祝一下啦, 銅鑼灣多隱世樓上西餐美食, 當然要搵間試下啦❤️, (5⭐️最高)(跟餐)迷你櫻花龍蝦湯細滑之餘, 仲有陣陣櫻花味。 龍蝦肉碎飲落有一陣陣小清新既感覺。 雖然份量小小, 但已經好滿足。招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 (5⭐️)飽滿鰻魚放在半熟蛋上面, 未食已經聞到好香🤤, 意大利🇮🇹是用心煮過, 加入蘑菇粒及白汁再被蛋蓋上面。 咬落每粒飯都好香, 好好食呀😝😍海鮮忌廉汁扁麵配挪威三文魚(5⭐️)忌廉汁唔會太多太黏口, 而且足料份量。 三文魚被整成一朵花,並且厚肉😙😙. 我覺得扁麫比起意粉更好食🤤。跟餐加配慢煮鮑魚抵食, 鮑魚汁融入鮑魚當中, 而且咬落好冧🤩, 好美奶茶海綿蛋糕🍰好濃幼滑, creamy 既比較唔會好多, 蛋糕細緻而且有陣陣奶茶香。 🎈

(跟餐)迷你櫻花龍蝦湯
迷你櫻花龍蝦湯

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 (5⭐️)
海鮮忌廉汁扁麵配挪威三文魚

海鮮忌廉汁扁麵配挪威三文魚(5⭐️)

跟餐加配慢煮鮑魚
抵食, 鮑魚汁融入鮑魚當中, 而且咬落好冧🤩, 好美

奶茶海綿蛋糕🍰
跟餐