2006-08-17
今次又是商量「國家大事」,為方便主席,所以選擇呢間。我o地7個人送了兩籃麵包,香草及合桃包,麵包唔錯,外脆內鬆。先o黎焗薯皮-可能肚餓關係,我認為唔錯,佢焗得唔會好乾身。Grilled Chicken Luau Salad(好似係呢個名)-配料除了有雞、沙律菜外,仲有不少生果,所以食落好新清又醒胃,當作前菜真是不錯。蜆肉烤蕃茄扁意粉-我覺得蕃茄味唔夠濃,而意粉較淋身。野菌Risotto-我認為唔夠香,飯較腍亦較濕。Sides dish是牛油雜菜-中西合璧的雜菜,俾主席發現竟然有菜心。半份燒豬肋骨-都ok,唔會乾淨淨,而配菜的沙律最好食,除了酸椰菜外,還有少少芒果碎,增加香味。甜品:檸檬pie-上層是打得高高凝固的蛋白,感覺似疏乎厘,下層才是有檸檬custard的pie。軟心朱古力-非常之流心,但我稍嫌味道較甜,而朱古力味唔夠濃。Mocha creme brulee-學miss話齋,蛋味唔夠,只有咖啡味,不過尚算滑溜。總體來講算不錯,與一般的美式餐廳差不多,不似主席講到那麼差,而且我認為好過Ruby Tuesday十陪tim。
先o黎焗薯皮-可能肚餓關係,我認為唔錯,佢焗得唔會好乾身。
蜆肉烤蕃茄扁意粉-我覺得蕃茄味唔夠濃,而意粉較淋身。
野菌Risotto-我認為唔夠香,飯較腍亦較濕。
甜品: