This Urban Bakery is located insides K11 marketplace, you will see this when you just get in marketplace haa, you can see many cakes displaying, different tastes of croissant and types of mille feuille hahaaMixed Berries Mille-feuille is such a lovely cake and won’t be too sweet haaa, the layers are so crispy with strong butter flavor haaa, you won’t get too full after having a piece haaa, good oneinsides:Such a good choice for a birthday cake esp for the lover of mille feuille hahaa
2023-06-01 1041 浏览
最近爸爸就快生日想買個特別啲嘅蛋糕🎂見到URBAN出咗呢款KING OF CROISSANT皇牌牛角蛋糕係用咗12個迷你牛角酥砌成一見到已經覺得好正食嗰時仲可以唔洗切一人拎一舊好易分🤣牛角蛋糕一共有4款唔同口味:香草、法國熱情果、法國雜莓紫羅蘭、比利時70%榛子朱古力每個口味隔住咁擺放每款都有相應口味嘅内餡每一啖都係濃濃嘅香味真係會忍唔住要食哂咁多隻味😝😝😝不過呢個牛角蛋糕係限量發售一定要提早預先預訂!🌟🌟
最近爸爸就快生日

真係會忍唔住要食哂咁多隻味😝😝😝

不過呢個牛角蛋糕係限量發售
一定要提早預先預訂!🌟🌟
2023-06-01 702 浏览
大愛巴斯克蛋糕既我 一見到有巴斯克蛋糕就會陷入瘋狂狀態🤣🤣 無意中行過K11 內既market place 竟然發現左有超抵既迷你巴斯克 緊係要買黎試試位於舊K11既market place 入面都有唔少賣新鮮食物/熟食既counter 。 係正門口花店隔離就會見到依間bakery , 雖然唔算出名,但係幾多唔同款式既麵包 款式成日都未必一樣。 以巴斯克蛋糕為例 先前行過幾次 都係遇上過2次 。 依間既迷你巴斯克 有3種唔同口味: 原味、朱古力及麻糬。 價錢一款$15 , 3個就$39 ,價錢黎講係抵 但唔個味道點呢如果咁岩想買哂3款 可以睇下隔離既pack好麵包袋 有機會已經pack好。首先係原味,原味其實冇乜等別 但勝在內裡突軟滑 芝士味真係好濃而朱古力味, 其實是指內裡的餡是朱古力漿, 味道偏甜。 個人最中意就係麻糬味。 原因之一係個口感幾軟林林, 唔會太甜,芝士味都好香濃 好夾

而朱古力味, 其實是指內裡的餡是朱古力漿, 味道偏甜。
午餐
有冇朋友仔同小編一樣都鐘意食牛角酥呢! 最近就試左人氣餅店URBAN既招牌牛角酥🥐 佢地既牛角酥用左法國A.O.P.牛油,每日喺餅房新鮮制作,唔怪得知成日係門口都覺得好香👀 佢地既牛角酥亦有注入香港特色,除左傳統口味之外,仲有菠蘿牛角酥、杏仁或者朱古力🍫口味等等,今次小編就試左原味同菠蘿牛角酥口味,外層香脆鬆化,入口帶牛油香但不會太膩,小編最愛菠蘿牛角酥,酸酸甜甜夠開胃,配杯靚茶/咖啡做下午茶一流

2023-03-15 605 浏览
同朋友喺附近做完Gym,肚仔餓買咗牛角包🥐醫下肚,再買多幾個返屋企第二日做早餐🤭價錢由$18-38都有,仲有多款口味😍每款都非常酥脆🤤而且牛油味勁香!╰☆流奶牛角 $25內餡有流沙奶黃,甜美帶蛋香味,口感細滑╰☆芝士法國牛角酥 $22牛角包底有一大塊脆脆嘅芝士片,芝士味香濃,入口帶淡淡嘅芝香╰☆杏仁法國牛角酥 $22面頭嘅杏仁片好脆口,帶小小甜味,好香口╰☆焦糖法國牛角酥 $22焦糖味突出,仲好香噴噴,好甜嘅我好鍾意❤️╰☆菠蘿牛角酥 $22菠蘿外皮酥脆可口,口感札實超滿足

╰☆流奶牛角 $25
內餡有流沙奶黃,甜美帶蛋香味,口感細滑

╰☆芝士法國牛角酥 $22
牛角包底有一大塊脆脆嘅芝士片,芝士味香濃,入口帶淡淡嘅芝香

╰☆杏仁法國牛角酥 $22
面頭嘅杏仁片好脆口,帶小小甜味,好香口

╰☆焦糖法國牛角酥 $22
焦糖味突出,仲好香噴噴,好甜嘅我好鍾意❤️

╰☆菠蘿牛角酥 $22
菠蘿外皮酥脆可口,口感札實超滿足
2022-06-30 1022 浏览
每次去K11都要去Urban買焦糖牛角酥比仔仔女女做早餐,佢哋超級鍾意食。佢哋至愛焦糖牛角酥,即食當然最好味,但係就算隔咗一晚,第二朝先食一樣超好味,外脆內軟,香香的焦糖味又唔會太甜。我就最鍾意食朱古力牛角酥,如果冬天,秋天食,隔咗一晚朱古力依然脆,而家夏天,如果唔放雪櫃,朱古力會變軟朱古力,但因為我放陰涼地方開住冷氣,所以朱古力第二朝都冇溶,變咗軟朱古力依然好味,面頭有啲脆脆嘅朱古力粉,我至愛。平時去買,一個$21,如果買2個第二個半價好抵。所以我每次去都一定買。
牛角酥
麵包
2022-06-29
牛角酥
麵包
  • 朱古力牛角酥
  • 焦糖牛角酥
以前已經會經常幫襯Market Place入面呢個Urban Bakery嘅牛角包🥐今次母親節臨急抱佛腳買蛋糕點知好有驚喜喎😍(我自己好少買ig 蛋糕🍰,因為覺得衛生質素同蛋糕質素無保證,兼且價錢通常都好離地🥱,若有好食嘅歡迎介紹)-▪️黑加侖子雜莓禮物蛋糕 $288拿破崙蛋糕嚟講,我覺得超級出色👍🏻,推薦推薦⭕️!呢個蛋糕有三層超鬆化鬆脆嘅千層酥,中層夾雜住黑加侖子Cream同Yoghurt Cream,面頭仲有唔少新鮮水果:草莓、無花果同紅莓🍓;不得不讚就係佢個裝飾真係超級靚,配搭埋呢個靚靚嘅食用玫瑰乾花、bling bling金箔同閃銀粉個裝飾,外表既高貴又典雅!店員仲好好比咗88折早鳥優惠🥳,果陣埋單$253💰,抵食!
▪️黑加侖子雜莓禮物蛋糕 $288
2019-08-27 2684 浏览
呢個面包鋪出晒名牛角包,由於之前已經食過好幾次,所以唔多介紹!今次見到有新野,就買黎試試,火焰吞拿魚包,入面啲吞拿魚餡多到滿瀉🤩🤩而面包係屬於法包,偏向硬身,但唔會乾!呢間店除左一些特色面包之外,仲有袋裝面包,大家有機會都可以去睇下!